Šund zabavnik

< lipanj, 2011 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Komentari On/Off

Bok!
Ja sam Glupinickname a ovo je "Šund zabavnik" - trivijalni blog o trivijalnim temama. Njihov popis možete pronaći ovdje.

Čitamo se!

(GNN)

Stranice
Fantastika - SF&F podforum IMF-a
AV Club - krasan način za gubit vrijeme
TV Tropes Wiki - Learn it. Love it. Live it.
Roger Ebert - zakon recenzije i zakon blog
Wrong Side of Art - stoljeće filmskog šunda
Good Show Sir - samo najgore SF naslovnice
Shorpy - fantastični skenovi starih fotografija
Modern Mechanix - vickasta znanost jučerašnjice
Tales of the Future Past - budućnost kakva je trebala biti.
Dark Roasted Blend - kul stvari iz znanosti, tehnologije i šunda

Blogovi
"Beware! The Blog!" - moj stari blog
At the Diner - patnje mladog Nighthawka
Blogov kolac - blog Darka Macana
Svijet u boci - odem pa čitam
Nefove kolumne - funny as Hell
Nepoznati Zagreb - "Ulicama moga grada..."
Dečko koji obečava - trash movies galore
Almighty Watashi - da ne postoji, trebalo bi ga izmislit





27.06.2011., ponedjeljak

Lutam internetom i za vas biram samo najbolje

Malo reprize starih linkova koje sam slao ljudima.

Dresden Codak - Aaron Diaz je studirao fiziku i antropologiju i onda odlulio da bi radije crtao stripove. Pet i pol godina kasnije, stil crtanja mu je zakon a čovjek fino živi od toga. "Dresden Codak" je strip o ludoj znanstvenici Kimiko Ross i bavi se temama poput kvantne fizike, filozofije, posthumanizma, teorije singulariteta i "Zvjezdanih staza". Na svom blogu Diaz piše zanimljive postove o crtanju stripova, kadriranju, izboru boja, dizajnu likova i sličnom.

Family Man - je tjedni webcomic Dlyan Meconis. Smješten u Srednju Europu polovicom 18. stoljeća, radnja prati osramoćenog profesora teologije koji prihvati posao na malom sveučilištu negdje u šumama Češke. Strip me najviše privukao zbog lijepog crteža i pedantno istražene povijesti - autoričine bilješke o kulturi i povijesti 18. stoljeća su vrlo zanimljive. Također, "Family Man" mi malo vuče na film "Vučje bratstvo" što mu je, od mene, veliki plus.

Lovecraft is Missing - upornost je vrlina. Larry Latham je sredinom 1990ih smislio ideju za kompjutersku igru inspiriranu horor pričama H.P. Lovecrafta. Kad je taj projekt propao, Latham ga je preradio u ideju za crtić. Kada i od tog nije bilo ništa, Latham je krenuo nudit ideju strip izdavačima. Na koncu ga je sam počeo crtati i objavljivati jednom tjedno što radi zadnjih 4-5 godina. "Lovecraft is Missing" je smješten u 1930e i sadrži dovoljno puno referenci na Lovecraftovu Cthulhu mitologiju da razveseli autorove ljubitelje.

A sad na YouTube gdje nas čekaju kratki filmovi s temom nostalgije.

Grum - Cybernetic - je američki spot koji izgleda kao da je inspiriran naslovnicama jugoslavenskog SF magazina "Sirius". Za dodatnu autentičnost tu je uvodna i odjavna špica na ćirilici.

D&D World of Adventure
- ovaj kratki film je posveta starim danima D&D-a kad je svaka avantura bila tamnica, svaka ilustracija u knjizi izgledala poput dječje skice a jedini prigodni soundtrack za igru bio metal.

The Satin Dollz - Whatever Lola Wants
- plesna skupina "Satin Dollz" izvodi (na playback) pjesmu "Whatever Lola Wants" Sarah Vaughan. Spot je inspiriran stilom 1940ih i starim mjuziklima. Izgleda fantastično, tim više što je navodno snimljen za 2000 dolara. To mi je zvučalo sumnjivo dok nisam pogledao video koji objašnjava nastanak spota.

(GNN)
- 09:20 - Rubrika: Za dopisovanje (0) - Dečje novine, Gornji Milanovac - X marks the spot

<< Arhiva >>