Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uredjenjekuce

Marketing

Feng Shui – Kako pet elemenata utječu na vaše zdravlje i napredak


Glavna vodilja teorije kineske medicine je pet elementa. Balans i harmonija tih elemenata mogu pridonijeti poboljšanju našeg zdravlja, te unaprijediti naš život.

Elementi povezuju godišnja doba, emocije, organe, boje i Feng Shui znakove.

1. Element zemlje

Element zemlje je predstavljen žutom bojom. Njegovo godišnje doba je kasno ljeto i rana jesen, a znak je zemlja. Organi koji se povezuju s ovim elementom su trbuh, slezena i gušterača.

Sa ovim elementom se vežu problemi sa probavom i šećerom. Negativna emocija je depresija, prevelika emocionalna osjetljivost i preopterećenje. Pozitivna emocija je sreća. Kako bi uravnotežili ovaj element, tiho sjednite, te udišite osjećaj sreće u trbuh, slezenu i gušteraču.

2. Element metala

Ovaj element predstavlja čista bijela boja. Godišnje doba je kasna jesen, a znak ovog elementa je nebo. Organi koji pripadaju ovom elementu su pluća i debelo crijevo.

Ako element metala nije u ravnoteži može doći do respiratornih problema (poput astme ili bronhitisa), ili do probavnih problema (proljev ili zatvor). Negativna emocija je tjeskoba, a pozitivna mir i smirenost.

Sjednite mirno te udišite osjećaj mira i smirenosti u vaša pluća i debelo crijevo.



3. Element vode

Element vode predstavljaju tamne boje grimizne i plave, te crna boja. Godišnje doba je sredina zime, a znak je mjesec i voda. Organi na koje utječe ovaj znak su mjehur, bubrezi i nadbubrežne žlijezde. Neravnoteža elementa vode dovodi do dugoročne iscrpljenosti i nezainteresiranosti, te do mišićne napetosti.

Negativna emocija je strah, a pozitivna hrabrost i samouvjerenost. Prilikom opuštanja duboko udišite osjećaju hrabrosti i samouvjerenosti.

4. Element drveta

Zelena boja predstavlja element drveta. Ovom elementu pripada proljeće, a njegov znak je munja. Organi elementa drveta su jetra i žuč.

Ako element drveta nije u ravnoteži može doći do problema sa probavom, pretilošću, te sa čišćenjem krvi. Negativna emocija je mržnja i ljutnja, a pozitivna emocija je ljubav. Duboko udišite osjećaj ljubavi u vaše tijelo.

5. Element vatre

Element vatre predstavljaju crvena i narančasta boja. Godišnje doba koje pripada ovom elementu je proljeće, a njegov znak je sunce i svjetlost. Organi elementa vatre su srce i tanko crijevo.

Neravnoteža elementa vatre dovodi do problema sa probavljanjem hrane, te apsorpcijom hranjivih tvari, a uz to može doći do poremećaja kardiovaskularnog sustava.

Negativna emocija je prigovaranje i nemogućnost opraštanja, a pozitivna emocija je radost. Udišite radost u svoje srce.

Fokusiranje na ove pozitivne i relaksirajuće emocije će vam olakšati nošenje sa svakodnevnim problemima, ali morate biti svjesni da vi ipak niste u stanju popraviti cijeli svijet.


Post je objavljen 16.03.2010. u 13:46 sati.