16.03.2010., utorak

Feng Shui – Kako pet elemenata utječu na vaše zdravlje i napredak


Glavna vodilja teorije kineske medicine je pet elementa. Balans i harmonija tih elemenata mogu pridonijeti poboljšanju našeg zdravlja, te unaprijediti naš život.

Elementi povezuju godišnja doba, emocije, organe, boje i Feng Shui znakove.

1. Element zemlje

Element zemlje je predstavljen žutom bojom. Njegovo godišnje doba je kasno ljeto i rana jesen, a znak je zemlja. Organi koji se povezuju s ovim elementom su trbuh, slezena i gušterača.

Sa ovim elementom se vežu problemi sa probavom i šećerom. Negativna emocija je depresija, prevelika emocionalna osjetljivost i preopterećenje. Pozitivna emocija je sreća. Kako bi uravnotežili ovaj element, tiho sjednite, te udišite osjećaj sreće u trbuh, slezenu i gušteraču.

2. Element metala

Ovaj element predstavlja čista bijela boja. Godišnje doba je kasna jesen, a znak ovog elementa je nebo. Organi koji pripadaju ovom elementu su pluća i debelo crijevo.

Ako element metala nije u ravnoteži može doći do respiratornih problema (poput astme ili bronhitisa), ili do probavnih problema (proljev ili zatvor). Negativna emocija je tjeskoba, a pozitivna mir i smirenost.

Sjednite mirno te udišite osjećaj mira i smirenosti u vaša pluća i debelo crijevo.



3. Element vode

Element vode predstavljaju tamne boje grimizne i plave, te crna boja. Godišnje doba je sredina zime, a znak je mjesec i voda. Organi na koje utječe ovaj znak su mjehur, bubrezi i nadbubrežne žlijezde. Neravnoteža elementa vode dovodi do dugoročne iscrpljenosti i nezainteresiranosti, te do mišićne napetosti.

Negativna emocija je strah, a pozitivna hrabrost i samouvjerenost. Prilikom opuštanja duboko udišite osjećaju hrabrosti i samouvjerenosti.

4. Element drveta

Zelena boja predstavlja element drveta. Ovom elementu pripada proljeće, a njegov znak je munja. Organi elementa drveta su jetra i žuč.

Ako element drveta nije u ravnoteži može doći do problema sa probavom, pretilošću, te sa čišćenjem krvi. Negativna emocija je mržnja i ljutnja, a pozitivna emocija je ljubav. Duboko udišite osjećaj ljubavi u vaše tijelo.

5. Element vatre

Element vatre predstavljaju crvena i narančasta boja. Godišnje doba koje pripada ovom elementu je proljeće, a njegov znak je sunce i svjetlost. Organi elementa vatre su srce i tanko crijevo.

Neravnoteža elementa vatre dovodi do problema sa probavljanjem hrane, te apsorpcijom hranjivih tvari, a uz to može doći do poremećaja kardiovaskularnog sustava.

Negativna emocija je prigovaranje i nemogućnost opraštanja, a pozitivna emocija je radost. Udišite radost u svoje srce.

Fokusiranje na ove pozitivne i relaksirajuće emocije će vam olakšati nošenje sa svakodnevnim problemima, ali morate biti svjesni da vi ipak niste u stanju popraviti cijeli svijet.

- 13:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

< ožujak, 2010  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Ožujak 2010 (8)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (3)
Listopad 2009 (2)
Rujan 2009 (3)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (7)
Svibanj 2009 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Uređenje doma, kuće, dvorišta, savjeti, trendovi...




Dom je sigurna i mirna oaza i stoga je veoma bitno kako ćemo ga urediti, te koji su sve načini koji će nam omogućiti da to napravimo što ekonomičnije i povoljnije. Ne živimo svi u skupim četvrtima i nemamo na dohvat ruke poznate dizajnere ili savjetnike za uređenje interijera.
Srećom, danas postoji Internet kao moćno oružje koje nam uz malo volje i vremena može podariti mnogo korisnih savjeta i originalnih ideja. Ne moramo uvijek kopirati ono što vidimo da je aktualno u inozemstvu, bolje je takve zamisli prilagoditi našim prilikama, te ih na taj načini učiniti još zanimljivijim i upečatljivijim.
Mogućnosti su nebrojene, a mi jedino što moramo učiniti je uključiti naše osobno računalo, te krenuti u virtualni svijet uređenja našeg doma.



Free counter and web stats


















Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Hrvatske Web Stranice








Blogerica.com