Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blagotvornarijec

Marketing






OSOBNA POSVETA SRCU ISUSOVU PO NEBESKOJ KRALJICI


Nebeska Kraljice i preljubezna Majko! Premda posve nevrijedna i jadna potaknuta ipak dobrostivim pozivom tvoga božanskog Sina, želim se posve posvetiti njegovu presvetom Srcu. No, poznavajući svoju nevrijednost i nestalnost, želim tu posvetu učiniti po tvojim majčinskim rukama, i od tvojeg bezgriješnog Srca očekujem pomoć, da tu posvetu uzmognem u životu i ostvariti.

Božanski Spasitelju, Kralju dobrote i ljubavi! Puna zahvalnosti prihvaćam svjesno i iz sve duše poziv, kojim me nukaš, da sklopim s tobom ugovor, kod kojega ti zapravo ne dobivaš ništa. Ja ti evo povjeravam brigu za se i za sve, što imam. U tvoje Srce, puno ljubavi, stavljam svoju dušu i njezin vječni spas; tebi povjeravam svoju slobodu, napredak u duhovnom životu, pa i sve slaboće; predajem ti svoje tijelo, svoj život i zdravlje, te ono malo dobrih djela, što ću ih učiniti ili koje će drugi za me prikazati za života ili poslije moje smrti. Tebi napokon povjeravam svoju obitelj, svoje poslove i sve svoje probitke. Sve to prepuštam potpuno tvojoj božanskoj skrbi, da ti svime upravljaš po svojoj božanskoj volji. Spremna sam primiti sve, kako god budeš s tim raspolagao, svjesna, da sam se povjerila Srcu Boga i najboljega svoga prijatelja.

Sa svoje se strane obvezujem, da ću se prema svojim silama brinuti za proširenje tvoga kraljevstva, koliko god uzmognem. Na tu nakanu prikazujem ti sve svoje molitve i pobožne uzdahe, svoje svagdanje poslove, trpljenja, koja već sada primam, kao i sve pokore, koje ću si dragovoljno sama nalagati. Hoću, da svaki čas moga života posluži proširenju i učvršćenju tvoga kraljevstva i zadovoljavanju za uvrede, koje se nanose tvome božanskom Srcu. Daj, da svi moji čini do konca života nose na sebi pečat tvoga gospodstva nada mnom i biljeg zadovoljštine, i da zadnji moj uzdah bude čin savršene apostolske ljubavi i potpune žrtve. Amen.







ZLATNA KRUNICA U ČAST SRCA ISUSOVA

- Moli se na običnu Gospinu krunicu.
U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

- Mjesto Vjerovanja moli se:
Slatko Srce mog Isusa, daj, da te ljubim sve to više.

- Mjesto "Oče naš" moli se:
Vječni Oče, prikazujem ti Predagocjenu Krv Isusa Krista kao zadovoljštinu za svoje grijehe, kao pomoć svetim dušama u čistilištu, i za potrebe svete Crkve.

- Mjesto "Zdravo Marijo" moli se:
Isuse blaga i ponizna Srca, učini srce moje po Srcu svome.

- Mjesto "Slava Ocu" moli se:
Slatko Srce Marijino, budi moje spasenje!

- Na koncu se izmoli:
Oče naš... Zdravo Marijo... Slava Ocu...







MOLBA SRCU ISUSOVU

Sva snižena u duši bacam se preda te, Božansko Srce Isusovo, da ti prikažem svoju hvalu, da ti se poklonim, da te ljubim i slavim, koliko god mogu. Tebi, kao najmilijemu prijatelju svoje duše, izručujem sve svoje potrebe, sve nevolje, siromaštvo, zapuštenost, slaboću i mlakost. Jednom riječju: sve rane svoje duše, i usrdno te molim, neka te to gane na sućut, te mi pritečeš u pomoć u svojme prevelikom milosrđu.

O Srce, puno ljubavi, spasi me! Zaklinjem te svime, što te može ganuti, da meni i svima koji su u jednakoj pogibelji za spasenje, udijeliš milost konačne ustrajnosti u svojoj ljubavi. božansko Srce, ne daj, da propadnem zbog svojih nevjera. Učini sa mnom što god hoćeš, samo daj, da vazda ostanem u tvojoj ljubavi. Nemoj me odbaciti od sebe, jer ja sve svoje pouzdanje stavljam u tebe. Zazivam te kao jedino spasenje od svakog zla, a najviše od grijeha. Uništi ga u meni i oprosti mi sve zlo što ga učinih protiv tebe. Kajem se za sve, čime sam te uvrijedila, i od srca te molim, da mi oprostiš. O Srce, svake ljubavi dostojno, daj, da ja i svi, koji su se preporučili u moje molitve ili za koje sam dužna moliti, oćutimo tvoju zaštitu.

Milosrdno Srce, smekšaj tvrda srca grješnika i okrijepi duše u čistilištu. Budi utočište umirućima, utjeha potištenima i nemoćnima! I napokon, budi meni sve na ovom svijetu. Osobito budi utočište mojoj duši na času moje smrti, te je onda primi u zagrljaj svoga milosrđa. Amen.




Post je objavljen 06.02.2010. u 14:53 sati.