Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

Blebetanja pojedinih blogera o predsjedničkim izborima

Naime, staro je pravilo da Hrvatska ima izbornika više nego nogometaša, svaki Hrvat ponekada se nađe dovoljno stručnim da Biliću, Ćiri, sasvim svejedno, udjeli poneki " koristan " savjet a sve da bi igra naše momčadi dobila višu dimenziju. Kako u sportu, jednako tako i u politici. Zadnjih dana ima čitav niz " analiza ", komentara, nestručnih i polupismenih umotvorina o predsjedničkim izborima, uključujući i vrijeme takozvane predizborne šutnje, koju ,u skladu sa starim dobrim običajem, redovito krši ekstremistička mladež SDP-a.

Posebno je smiješno, da ne upotrijebimo neku težu riječ, čitati "analitičke tekstove " pojedinih blogera smještenih na pravdi Boga, ali i nepravdi urednika, na takozvanu COOL LISTU. Zašto se tome čuditi, pa na COOL listi je i dokazani žicar novca te potencijalni narko diler, kojega je urednik blog.hr servisa danonoćno, besramno promovirao baš kao da zajedmno dijele dobit od " nažicanog profita ".

Gdje stoji da nisu? Potencijalni narko diler je završio iza brave, barem na trenutak, urednik blog.hr servisa ( NEWS WRITER ) nije? Zašto,? Ako ništa drugo policija je morala obaviti " stanoviti intervju " s čovjekom koji je promovirao blogera koji je pak iskorištavao na najpodmukliji način naivnost svojih kolega, te k tome optuživao profesore za rasizam a sve da bi prekrio svoje " marifetluke ". No, dobro, nikad nije kasno.

Vratimo se temi, naime, " analitički " tekstovi o predsjedničkim kandidatima pojedinih blogera koji se niti jednom od kandidata nisu približili ni na deset kilometara udaljenosti, ali zato vrlo dobro znaju svaku njihovu manu, odnosno ono malo vrlina što ih eventualno krase. Da ne povjeruješ. Radi se o dokazanim rasistima. Da, rasistima, jer " analiza " zasnovana na stereotpiu prvi je obklik rasizma, stereotip nije ništa drugo nego umiveni rasizam.

NE NOSE SVI HERCEGOVCI BIJELE ČARAPE, NISU SVI HERCEGOVCI LOPOVI, NISU SVI BOSANCI GLUPI, GLUPI SU ILI PAMMETNI BAŠ KAO I HRVATI, MAĐARI, KINEZI, AMERIKANCI, NEMAJU SVI CRNCI RITMA, NISU SVI ŽIDOVI ŠKRTI, NISU URBANE FACE INTELEKTUALNO NADMOĆNE TAKOZVANOM RURALNOM PUČANSTVU I TAKO DALJE.. Drugm riječima, na stereotipu, zatim mržnji, nastao je, granao se zloglasni nacistički režim, samo što " urbana inteligencija " to ne razumije, jednostavno, stoga što se ne radi o inteligenciji...

Pa tako " SADISTI " smetaju Bosanci, Hercegovci mu nisu dragi, a seljakae najviše prezire, naime, prof. Tuđmana podržavao seljaci, a oni ne valjaju, zato je Pusićka obrazovana iako je prije dva tjedna jednu umirovljenicu iz Zagreba pred više desetaka ljudi nazvala KURVOM, to je novi oblik obrazovanja, kakav valjda Hrvatskoj nedostaje.

Imamo blogera koji iz sigurnosti svoga doma, negdje u Primorju, otvoreno poziva na na agresiju, nasilje, nemire, taj bloger je naravno cool bloger, sve dok netko s više srca nego pameti ne shvati ozbiljno pozive " nevernog " blogera i taj netko ne nastrada zbog otvorenog poziva na nasilno rušenje demokratske vlasti. Ni njemu nisu mili Bosanci, Hercegovci još i manje ( ja doista nemam nikakve veze sa susjednnom državom osim što sam jako davno, kao mali bio u Međugorju ),.

Pacifista i jedan od vodećih hrvatskih mirotvoraca, iz takozvane zelene listwe, zagovornik prokomunističkog marša pod krinkom solidarnosti također se može pohvaliti svojim statusom, kako na blogu, tako i na Filozofskom fakultetu ( moja sestra nedavno je završila taj faks pa se nešto da o tome naslutiti ). Zar na takav način hrvatska ljevica rezonira? Ako nam je to alternativa ni GULAZI nam nisu daleka stvarnost?

Problem je Hrvatske što nema intelektualnu alternativu polupismenoj političkoj kasti, kako na vlasti tako i u opoziciji. Tko bi normalan iz zla htio još u gore, a to nam ovakvi prodavači magle iz udobnosti svoga doma nude kao spasonosno riješenje. Ne radi se tu o ambalaži, već o kilaži, u pravu je bio Milas kada je takve pitao, " pošto kila mozga "? *

Kažu neki, " nije li nas Tuđman zvao stokom sitnog zuba ", kažu i u pravu su, upravo takvu kvazi intelektualnu Hrvatsku prvi predsjednik je etiketirao stokom sitnog zuba, problem nastaje kada se oni žele poistovijetiti s narodm, a narod prvi predsjhednik pogrdnim imenima nije zvao, narod nije, ali potencijalne rasiste je, i bio je u pravu.

Stoga, zaključno, zanimljivo je pročitati " analize " onih koji ni ne " kuže " o čemu pišu, kako i bi, kada predmet svojih opsesija nikada uživo nisu ni vidjeli...


Post je objavljen 27.12.2009. u 13:56 sati.