Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

Hrvatska sirotinja na Markovom trgu

I to smo dočekali, političari sami sebi režu plaće, poruka cijelom puku hrvatskome, zamislite se nad njihovom sudbinom.

APSURDI HRVATSKE ZBILJE ( satira )

Bivša ministrica branitelja, među generacijske solidarnosti, a sada « željezna lady « hrvatske politike krenula je daleko odlučnije u obračun sa privilegiranom kastom hrvatskog društva, nego što bi to mogao premijer u egzilu, Ivo Sanader, najprije su nastradali državni dužnosnici koji će zahvaljujući nemilosrdnim škarama aktualne premijerke teško u budućnosti spajati kraj s krajem, naime, predsjednička plaće više ne iznosi tridesetak tisuća kuna, već se vrtoglavo spustila, tri tisuće kuna ispod te cifre.

Image and video hosting by TinyPic

Zaklada za državne dužnosnike


Čovjek se mora zamisliti na otužnom sudbinom hrvatskih političara, ne postoji normalna osoba u ovoj zemlji koja se nije dosjetila osnovati neki zasebni humanitarni fond kako bi se ad hoc prikupila značajnija financijska sredstva za spas posrnule hrvatske sirotinje sa Markovog trga. Dok jedni strahuju, drugi, oni malo objektivniji, očekuju pomoć od Keruma i Zdravka Mamića, milostivi, vječiti gazda Maksimira, zasigurno ima u rukavu neku akciju, koncert ili humanitarnu utakmicu, stoga za naglo osiromašeni političarski puk hrvatski, nema zime, ako ni zbog čega drugoga, a ono zato što zajedno u Gradskoj skupštini Grada Zagreba sjede Ćiro, Bandić i Čačić, odreda ljudi koji vape za socijalnom pomoći.

Ne vidimo razloga da se pučanstvo previše buni i talasa zbog najnovijeg u nizu rebalansa, « svaki tjedan, rebalans jedan «, reče predsjednički kandidat čiji bivši šef stranke na svojoj imovinskoj kartici nema ništa osim stana i nekoliko polovnih automobila, te nekoliko sela u istarskoj županiji, no seljaci su danas ionako u « banani « pa je to uteg više na leđima Ivana Jakovčića. Ukoliko se ne umiješaju demokratski zaštitnici i štovatelji starog mirotvorca, Benita Musolinija, bojimo se za uspjeh kampanje Damira Kajina, međutim tu je Thompson, dokazani obožavatelj lika i djela najpopularnijeg hrvatskog glazbenika mogao bi se u ovako dramatičnim trenucima predomisliti te dozvoliti koncert u pulskoj Areni kojim bi se dodatno napunile baterije za put preko Jadrana do susjedne Italije. Stoga je Kajin idealno rješenje za izlazak iz krize, u slučaju njegove pobjede svaki mjesec imali bi sletove, mimohode i marševe podrške u čast neumrlom vođi, koliko bi to tek entuzijazma pobudilo u narodu teško je zamisliti, no svakako bi Hrvatska procvala kao u najbolja vremena dragog nam maršala, otvorili bi se opet brojni elitni hoteli, poput Golog otoka, odnosno Stare Gradiške.

O Marijana, slatka mala Marijana ( studentska )

Idealna država, Potemkinovih sela, očekuje spas od studenata i učenika, moramo konstatirati, s pravom, i ovog puta hrvatski političari su nepogrešivo osjetili bilo svog voljenog naroda, pred mladima se ionako nalazi budućnost, zašto bi onda imali sadašnjost?

Međutim, nije sve tako idealno kako nam mediji pokušavaju servirati danima plasirajući javnosti vijesti o Hrvatskoj kao zemlji mira i prosperiteta, ne sjećamo se kada je zadnji puta u nekim medijima objavljen neki tekst koji ima veze sa korupcijom, ako toga i bude, radi se ionako o novinarskim zanovijetalima željnim senzacionalizma, tko njih « šljivi « ? Mnogi su dušebrižnici popljuvali bivšeg premijera, sada kada su postali očiti razlozi njegovog preuranjenog ( nema veze sa umjetnom oplodnjom i preuranjenim svršetkom ) egzodusa, nedvojbeno se kaju, Sanader nije poput mnogih odlepršao na egzotična odredišta Libije, Kube, odnosno Irana, već se kao svaki prosječni Hrvat vozika na jeftinom čamcu hrvatskim morem, time direktno puneći državnu blagajnu, ako ni na koji drugi način, a ono barem putem 22-postotnog poreza, koji će uskoro biti 24 postotni, ako je suditi prema riječima neumoljivog Jože Friščića.

Zanimljiv je taj Joža, iako " 16 godina na vlasti " , nije to ostavilo traga na njemu, vidi se da je čovjek usvojio sve postulate demokratskog ponašanja. U što se mogla uvjeriti i osoba koju je on « izmislio «, Marijana Petir. Oporba ne miruje, sastali se u Kastvu. Trojni pakt, Milanović-Čačić-Kajin, nagovještava bolje sutra drage nam domovine, poruka poslana sa tog mjesta više je nego optimistična i trebali bi je se sjetiti svih građani Hrvatske prilikom glasovanja, « bolji život svima, a ne samo njima «, što će reći, vrijeme je da i mi u oporbi budemo siromašni kao vi na vlasti, domovina prije svega. Blago nama.

Taman kada se učinilo da više nema mogućnosti za pomoć nepotrebnom višku stanovništva, oko četiri milijuna vječitih nezadovoljnika je odahnulo. Kao i uvijek branitelji će spašavati stvar, uostalom što su oni radili ako nisu vodili neke tamo svoje privatne ratove, bilo vas je 500.000, zar niste to mogli prije završiti, pa da na brzinu još nekoga isporučimo u Den Haag?

Ne vidimo razloga da se režu mirovine onima koji imaju više od 10.000 kuna mjesečnih primanja, neprikosnoven vozni park, te nekoliko stanova i gradonačelnika na svojim plećima. Oni koji pak nemaju ništa od toga, sami su krivi, ovi potonji uzeli su im sve, kada je bilo pravo vrijeme, kada se šakom i kapom dijelilo, sada se međutim radi nešto slično, samo obrnutom progresijom, sada se otima, uglavnom od onih koji nemaju ništa « osim vlastite sudbine «, kako bi rekao velikih hrvatski « madrac «, pardon, mudrac. I bio je u pravu, ma koliko mi šutjeli o tome. Što branitelj može izgubiti, osim vlastita života? Ništa, može samo puno dobiti i dobio je, Lepu Brenu u zagrebačkoj Areni. LIJEPA NAŠA, PUNA ODLIKAŠA.




Post je objavljen 17.07.2009. u 00:47 sati.