Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

BRENA U ARENI, THOMPSON ISPRED NJE!?

Uspoređivati Marka Perkovića Thompsona, koji nije pjevao o Jasenovcu i Staroj Gradišci sa Lepom Brenom je neumjesno, čak zlonamjerno.

Danas već i vrapci na grani znaju za Brenine « podvige « u okolici Brčkog kada je navodno spašavala život svome ocu, život ugrožen od vojske ( tijekom rata agresor nije imao vojsku u pravom smislu riječi, radilo se o razularenim ubojicama ), od koje se ta ista Fahreta Živojinović nikada nije jasno i nedvosmisleno distancirala. No, ako je opravdanje za poziranjem u odori zločinačke soldateske razumljivo u svjetlu nekakvog šizofrenog spašavanja svojeg oca, kojega je " btw " mogla spasiti jednim telefonskim pozivom budući da obitelj Živojinović nije bila "omražena" na dvoru Miloševićevih, pitamo se što je Brena radila u Bjeljini, malom bosanskom gradu kojeg su Arkanove horde do temelja uništile i opljačkale?


Jugoslovenka na barikadama


Jasno da « Jugoslovenka « nema adekvatnog odgovora na ovo pitanje, bile su to devedesete i mnogima sa srpske strane, pogotovo javnim osobama, je konveniralo pojaviti se u uniformama kakve nose « oslobodioci ugroženog srpskog naroda «, u to vrijeme nije se znalo, iako se moglo pretpostaviti s obzirom da zlo nikada u konačnici ne trijumfira, da će fašističko-komunističke snage izgubiti sve ratove na ovim prostorima a njihovi ideolozi završiti u kazamatima međunarodnih sudova.


Lepa Brena kao i uvijek pokušala je igrati na dobitnićku kartu, ipak, vrijeme je pokazalo, prevarila se. « Jugoslovenka «, nema pravog opravdanja na pitanja koje branitelji s pravom postavljaju, ne samo što ih nema, već ona uz podršku nekoliko idiota kakvih je u Hrvatskoj oduvijek bilo, previše i ne mari za prosvjede, prijeteći tužbama koje su u osnovi neodržive, iz prostog razloga, postoje video snimke kao dokaz, a snimke ne lažu, « četnička rakija joj je dobro pristajala « tih užasnih ratnih godina. Bila su to vremena kada su mnogi Hrvati, Muslimani, Albanci i dobar dio Srba koji se nije slagao sa beogradskom politikom etničkog čišćenja gubili živote te završavali u mnogobrojnim, što poznatim, što nepoznatim, masovnim grobnicama. Upravo takvoj politici Brena je « držala svijeću «.


Petnaestak godina kasnije ta ista pjevačica i pravi primjer balkanskog neumjesnog kiča dolazi u glavni grad svih Hrvata u svoj "sveti pohod" pomirenja. Kao dan, kristalono je jasno, kako Brena nikada ne bi zapjevala u Hrvatskoj, pogotovo u Zagrebu, bez prešutnog odobrenja aktualne politike, pri tome najviše mislimo na neumjesnog vicmahera i najvećeg mirotvorca ovih prostora, Stjepana Mesića. Trenutni predsjednik pokazao je svoju dosljednost, i onda kada je na sav glas pjevao o Juri i Bobanu, i onda kada je privatizirao jednu cementaru, ali i sada kada se okrenuo za 180 stupnjeva ( ne 360 stupnjeva kako neki tvrde, jer u tom slučaju vratio bi se na početak devedesetih, a on je nažalost miljama daleko od toga ), predsjednik u odlasku dosljedno provodi politiku koja mu u datom trenutku konvenira.


No, kakve veze Thompson ima s time?


Ponovimo još jednom, razni ideološki zagovornici zla, podjele i mržnje među hrvatskim narodom i dalje ponavljaju jednu podvalu « Matije plemenitog « kao notornu istinu, iako se radi o montaži već toliko puta razotkrivenoj pred očima javnosti. Marko Perković Thompson nikada nije zapjevao fašističku, nakaradnu pjesmu, « Jasenovac i Gradiška Stara «, ta pjesma izvedena je na jednoj svadbi u izvedbi čovjeka čije je prezime Bilić, a širokim narodnim masama postala je dostupna kada ju je otpjevao Joško Tomičić. Zapravo ne bismo mogli reći kako je ta pjesma otpjevana, jer to prije svega nije pjesma, već čisti govor mržnje, prema tome ona se i ne može pjevati već samo urlikati, svaki onaj tko bi tako nešto "otpjevao" zaslužuje dugotrajnu robiju bez prava na pomilovanje. Međutim, THOMPSON NEMA NIKAKVE VEZE SA TOM PJESMOM, jedna montaža nažalost prevarila je mnoge naivne ali i one kojima je ta montaža dobrodošla, zbog čega je i napravljena.


Thompson je hrvatski branitelj, bezobzira na sva osporavanja, to ostaje činjenica, svaki pokušaj usporedbe između najpopularnijeg hrvatskog glazbenika i Lepe Brene zlonamjeran je i potpuno netočan. To Vam je kao kad biste u naslov stavili ime nekog političara, zatim dvije točke, navodnike i « citat « riječi koje taj političar nikada nije izgovorio. Nedopustivo, bezobzira na eventualnu metaforu ( to je itekako utuživo u pravom novinarstvu ), no, što očekivati od pojedinaca koji ne poznaju pravila novinarstva, analogno tome i pišu o nečemu što zapravo suštinski ne razumiju.?


Vrlo vjerojatno kako će se ove subote koncert održati, usprkos pozivu na zdrav razum, usprkos vapajima ljudi koji su za ovu zemlju dali sve što su mogli dati, mnogi od njih čak i svoj život. Doista postoji izbor, pridružiti se derneku, ili ga ignorirati, zabranom bi Brena dobila ono što najviše želi, status žrtve, to ne možemo dopustiti, ali možemo opetovano upozoravati na anomalije jednog sustava, jednog društva, koji sve manje postaje demokratski, a sve više autokratski, naime, samo diktatorski režimi, kakav je bio « jugoslovenski « ne priznaju glas naroda i ne žele ga čuti.


U Hrvatskoj doista nema ustaša, nema ni fašista, rekli bi srećom, no komunista itekako ne nedostaje, naravno ne radi se o komunistima iz « pedeset i neke « već ostacima ostataka jednog nakaradnog mentalnog sklopa koji usred bijela dana » derneči « po Kumrovcu sa znakovljem propalih režima, sa znakovljem ideologije u čije je ime likvidiran veliki broj nedužnih građana, civila, žena, djece, sve to, a da nitko ni trepnuo nije. No zato se Thomsponu redovito broje kape i majice, nakon svakog novog koncerta ponavlja se jedna te ista priča, srećom u Zagrebu, dežurni « higijeničari « su ostali praznih ruku. Ako izuzmemo « novinare Matije plemenitoga «, naime, oni bi pronašli fašističko znakovlje i u stanu Winstona Churchila, samo kada bi im to kojim slučajem donijelo zaradu.


FOTO ZAPIS:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Post je objavljen 10.06.2009. u 01:21 sati.