Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mysadnovel

Marketing

Plakat smo uspješno izradile.Bio je šaren i zanimljiv za gledati. "Hvala ti." Zahvalila se Ashley.Potrčala je do zrcala i sjela se na stolicu.Bio mi je to znak da želi frizuru.Zgrabila sam češalj i kutiju špangica i gumica.Upalile smo CRT(čitaj:certe...nešto kao današnji radio) na kojem su se vrtile pijesme naših najdražih pjevača.Taman je započela pijesma "Mogu letjeti" .Dok sam joj češljala rijetku plavu dugu kosu,zajedno smo pjevale.Zakvačila sam joj špangicu u obliku dilje ruže.Image and video hosting by TinyPic Tada je ona meni češljala kosu,i spetljala se u nju pošto je mi je kosa duža od nje.Nasmješile smo se.Nekako mi je uspijela svezati kosu u rep na vrhu glave.Kosa mi se blago prelila preko ramena.
Počele smo plesati po sobi.Netko je pokucao na vrata. "Tata!"Viknula je Ashley. "Zdravo curke,uživate?" Potvrdno smo kimnule glavama. "Obaveze ste riješile?"Zapitao je pogledavši na knjige i plakat. "Jesmo."Sretno sam mu odgovorila. "Onda imam poklon za vas."Pratile smo oca sve do dvorišta.Tada nam je oči svezao rubcima a majka nam je pomogla da izađemo van.Osjećala sam povjetarac kako mi nježno mazi obrae i dotiče usne.Rubac je nestao s mojih očiju i napokon sam ugledala sunčeve zrake.Ali nije to jedino što sam ugledala.Moj je otac držao dva predivna koja.Jedan je bio potpuno crn.Uzdigao se na dvije snažne noge i pustio da mu vjetar raščešlja grivu.Drugi je bio potpuno bijeli,miran poput skamenjenog pegaza. "Koja će bijelog?"Upitao je otac a Ashlej se zaletjela i čvrsto zgrabila konja oko vrata. "Moj je!" Uzviknula je. Ja sam blago sišla stubama do trave i primila crnog konja za uzde."Da vidimo što crni ljepotn može!"Zajašila sam ga i gotovo da sam letjela na leđima sjajnog,brzog i jakog konja.Image and video hosting by TinyPic
"Crna ljepotica!Milo,to je kobila!"Viknuo mi je otac. "Ma onda mi je kobila supermen!" Viknula sam i ja njemu,valjda je čuo,već sam se sasvim udaljila od kuće.Neka joj ime bude Crna ljepotica.Onako kako se obratim životinji tako joj ostavim ime.Ashley me pratila svojim bijelim konjom."I ja imam kobilu!"Viknula mi je.Pročekala sam ju. "Nisi joj valjda nadjenula ime pahulja,jesi li?" Podrugljivo sam pitala. "Ne,Pahulju već imam"istina Bog,Ashley je uvjek odabirala bijele konje,samo sto je Pahulja bila jedina smeđa kobila samo sa bijelom mrljom u obliku pahulje na leđima "zove se Bijela ruža."Nasmješila se. "Mogla sam si misliti."Pri povratku kući odlučile smo Crnu ljepoticu i Bijelu ružu odvesti do staje.Kad smo dojahale dočekalo nas je iznenađenje."To su sigurno ti novi gosti."Prozbori tiho Ashley jod smo se približavale.Ispred stajel bio crni konj sa sivom neobičnom crtom.
Crta je bila neobičnog oblika i naglašavala je čvrsto i jako tjelo tog konja.Primjetila sam također da konj nije stajao na svojim nogama.Ležao je.Kraj oca stajao je čovijek malo stariji od mojeg oca iako je izgledao poprilično mladoliko.Lice mu je bilo obrijano i glatko.Kosa kratka i plava.Na sebi je nosio traper hlače s ušivenim metalom oko desne nadkoljenice.A gornji dio tjela mu je prekrivala samo jakna tankog materjala.Majce nije imao.Očito se nije sramio pokazivati svoje stare trbušne mišiće,no priznajem nisu ga mišići izdali. "Puno vam hvala gospodine Huster!"Taj je nepoznat gospodin pružio čvrstu ruku mome ocu. "Nema problema.Kažem,vidjet ću što mogu,nebi smjelo biti ništa problematično."Dogovorio je moj otac i pozdravio se sa gospodinom.
"Tata,tko je to bio?"Upitala sam ga dok sam stavljala Ljepoticu u njezin ograđen prostor i stavljala joj sjena u zdijelu od drveta. "To je gospodin koji je radi natjecanja došao ovamo živjeti.Pri putu s 12 galaksije mu se konj ozljedio,pa ga je dovezao na lječenje." Preuzeo je Ružu od Ashley da je smjesti u staju. "Doselio se i u moj razred neki čudak iz 12 galaksije."Prozborila sam naljevajući vodu u posude. "Ma zbilja?Ajde to je ljepo.Nego,hoćeš li i ove godine na utrku konja?" Upitao me. "Naravno,jedva čekam."Nasmješila sam se. "Pa to je zbilja savršeno,sada moram izlječiti ovoga konja da imaš dobru konkurenciju."Pomogla sam ocu uvesti oljeđenog konja."Što li je tome konju?"Upitala sam znatiželjno gledaući u Oca. "Ne želi pomaknuti ljevim kopitom.Vjerojatno se negdje udario pa ga boli ili mu se samo ukočio zglob." "Možda je jednostavno slomio nogu." Ponadala sam se da mu nema pomoči ne zato što mi nije do konja već mi je do pobjede u natjecanju.Ovaj konj izgleda dobro izvješban i čvrst a ja sam Crnu ljepoticu tek dobila,a ove godine baš nju želim jahati na natjecanju. "Nije mu slomljena,to smo već provjerili."Otac se nastavio baviti tim čudnm konjom s 12 galaksije,a ja sam se vratila kući.U sobi sam si napravila mijesta upalila svoj GucvepImage and video hosting by TinyPic(nešto kao današnji I pod) i pokušavala smisliti nove korake za ples u školi.Kas sam se već sva umorila i oznojila,bacila sam se u kupku.Nakon osvježenja podvukla sam se ispod pokrivača i zaspala.

(nastavlja se)

Evo jedan video uz kojeg sam pisala ovaj nastavak....

Post je objavljen 29.05.2009. u 15:44 sati.