Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Kruh s tikvicama

Image and video hosting by TinyPic


Tijesto
450 g tikvica naribanih na ribež za jabuke
500 g brašna
1 i pol paketić Dr. Oetker Garant kvasca (kvasac pri čijoj upotrebi nije potrebno ostavljati tijesto da se diže) ili 1 paketić običnog instant kvasca ili pola kocke svježeg kvasca
4 žlice parmezana
2 žlice ulja
1 češanj češnjaka (po želji)
mlaka voda
papar, sol

Premaz i posipavanje
mlijeko
sezamove ili suncokretove sjemenke


Naribane tikvice stavite u cjedilo i posolite. Ostavite ih da stoje 30 min, a onda ih malo ocijedite.

Ako koristite Dr. Oetker Garant kvasac, izmiješajte brašno i Garant kvasac. Dodajte ulje, papar, sol, tikvice, parmezan, zgnječeni češnjak i vodu. Miksajte svrdlastim nastavcima 2 min.
Po potrebi dodajte brašno i tijesto malo premijesite rukama. Podijelite ga na 8 jednakih kugli. Jednu kuglu stavite u sredinu namaštenog lima, a ostale oko nje. Zatim ga premažite mlijekom i pospite sjemenkama.
Tijesto ostavite da stoji 15 min na sobnoj temperaturi.
Kruh pecite oko 25 min.
Ostavite ga da se malo ohladi u kalupu, a onda ga istresite na tanjur i ostavite da se ohladi.


Ako koristite obični, suhi instant kvasac, pomiješajte brašno, kvasac, parmezan, sol, papar i zgnječeni češnjak. Umiješajte ulje i ocijeđene tikvice pa dodajte dovoljno mlake vode da zamijesite tvrdo tijesto.
Mijesite tijesto na pobrašnjenoj podlozi da bude glatko.
Tijesto vratite u zdjelu, pokrijte nauljenom folijom i ostavite da se diže na toplom.
Kad se volumen tijesta udvostručio, izlupajte ga i lagano premijesite. Tijesto podijelite na 8 kugli i složite ih u lim, premažite ih mlijekom i pospite sjemenkama.
Ostavite tijesto na toplom da se digne.
Kruh pecite oko 25 min.
Ostavite ga da se malo ohladi u kalupu, a onda ga istresite na tanjur i ostavite da se ohladi.

(Ako koristite svježi kvasac, rastopite ga u mlijeku, dodajte malo soli i šećera i stavite na toplo da se digne. Dalje je postupak isti kao kod običnog instant kvasca.)


*Recept je iz kuharice: Roz Denny, Vegetarijanska kuharica, Leo-Commerce, 1998., Rijeka.


Jela od tikvica
Gratin od tikvica (i patlidžana)
Lazanje od tikvica (i patlidžana)
Musaka od tikvica i riže
Pohana jaja s tikvicama
Pohane tikvice sa sirom
Punjeni cvjetovi tikvica
Rajčice punjene krumpirom, blitvom i tikvicama
Salata od kus-kusa s tikvicama i umakom od avokada
Salata od riže i tikvica
Složenac od krumpira i tikvica
Složenac od palente i tikvica
Složenac od tikvica (patlidžana)
Tikvice a la Gloria
Tikvice punjene krumpirom
Zapečene rajčice s tikvicama
Zapečeni složenac od tikvica



Post je objavljen 11.07.2008. u 12:23 sati.