Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Krumpir na bijelom vinu

Image and video hosting by TinyPic


750 g krumpira
125 ml bijelog vina
1 crveni luk
100 g maslaca
1/2 čajne žlice Vegete ili pola kocke za juhu
1 čajna žlica kumina
sol, papar


Krumpir ogulite i naribajte na tanke ploške, začinite solju i paprom.

Zakuhajte vino s maslacem, nasjeckanim lukom, kuminom i Vegetom ili kockom pa kuhajte 1 min.

Vatrostalnu posudu namastite i u nju rasporedite šnite krumpira da svugdje budu u jednakom sloju.

Prelijte mješavinom vina.Pecite oko 1 sat na 200 stupnjeva.


*Recept je iz časopisa «Burda Moden», 2/1977.




Post je objavljen 28.03.2008. u 19:00 sati.