Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zmajkovito

Marketing

Svi kolači netom ispečeni, odem otvoriti mail, kad ono...


Prije nekoliko Božića, stajala sam na vratima dućana i uživala gledajući predivne jaslice u njihovom izlogu. Pokraj mene su prošle majka i kćer u žurbi.

Ugledajući predivne jaslice, dijete uhvati majčinu ruku i reče: “Mama! Mama! Molim te, možemo li stati da pogledam Isusa?!”

Majka joj uznemireno odbrusi da još nisu prošle ni polovicu liste darova koje trebaju kupiti za Božić i nemaju vremena zaustavljati se.
I tako su nastavile dalje, majka povlačeći svoju razočaranu kćer za ruku.
Dugo nakon toga riječi tog djeteta odzvanjale su u mom srcu; Molim te, možemo li stati na trenutak da pogledam Isusa?

Sjetila sam se svih trenutaka koje sam provela u žurbi tog Božića, i svog ludila životne trke koje doseže svoj vrhunac tijekom shopping sezone.

Koliko sam samo trenutaka provela u shoppingu i kupovini darova te pripremanju ukrasa i hrane tijekom Božića… a koliko s Onim čije rođenje i život su istinski smisao ovog slavljeničkog razdoblja?
Njegovo rođenje je bit Božića.
Njegovi darovi
nama—mir, ljubav i radost srca—su istinska čarolija Božića.

Ali te darove nećemo nikad primiti ako nastavimo s beskrajnim shoppingom i listama darova u ruci, u tolikoj žurbi da ne možemo stati i primijetiti da je On upravo tu.
Stara poslovica kaže: “Kako siješ tako ćeš i žeti.” Mi teško možemo požeti slatkoću i radost vremena provedenog s Isusom ako smo živčani i u grozničavoj žurbi za dostignućima.

Ali Nebeski plodovi i Božićni blagoslovi rastu mirno u našim srcima i životima ako se samo zaustavimo na trenutak te smirimo i sjetimo Njega.

Ići dalje bez Njega znači izgubiti jedinu pravu, trajnu radost i savršenu ljubav koju možemo iskusiti u ovom životu a dijeliti vječno.

Skratite listu zadataka.
Uživajte u ljepoti.
Toliko je predivnih stvari u Božiću i
toliko prelijepih stvari koje možete vidjeti.


Zašto se ne zaustavite i uživate—uistinu uživate— u biti Božića?

(Tommy's window slide show)

Image Hosted by ImageShack.us




Za sve moje drage vile....




Želim vam blagoslovljen Božić, ispunjen istinskim trenucima sreće





Post je objavljen 23.12.2007. u 19:47 sati.