Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojpassigmund

Marketing

Radimo radimo...bolji odnos gradimo...

Jučer je pas na treningu bio...a zbilja neznam kako bih to rekao. Ima jedna super starokineska...jebeš kravu koja daje dvajst litri mlijeka i onda ritne nogom i sve prolije...možda je to najbolji opis mog psa na jučerašnjem treningu.
Sve vježbe i zadatke radili smo precizno i dobro...i što se onda dogodi...pas se digne iz odležavanja, fakat ne pamtim kada je to napravio...ali jučer...eeee...igrali se tamo neki psi i moje se pubertetetom opaljeno pseto odlučilo samonagraditi i pojuriti u igru sa psima...slatko...ali proteklih dana je bilo puno druženja sa psima i ako sam ja zatražio da se leži i čeka onda bi bilo pošteno to i odraditi. Naravno da smo neposlušnost kaznili...hvatanje za šiju i odvođenje na ponovno odležavanje...bilo je dovoljno da se shvati poanta...ali pitam ja svoga ludog psa...zašto...zar je to trebalo napraviti...naravno da nije, a i znao je ludi pas da na kraju treninga slijedi igra...zašto onda kršiti moju naredbu i tjerati me na kazne...bezveze.
Kasnije sam doživio još jedno testiranje moga autoriteta...psi se igraju, moje ludo pseto blatnjavo skroz juri okolo za svim i svakim i na udaljenosti od 40ak metara spazi nekog nepoznatog psa sa svojim vodičem...pas je na povodniku i vodič ignorira pse u igri i prolazi...dakle nema tamo niti jedan pas šta tražiti...pas je na povodniku i prolazi. Ali neeeee...ima moje pubertetsko pseto...trk prema psu u prolazu. Ja viknem neeeee, kuda...i pas odreagira i zaustavi se te krene prema meni i ostalim psima s kojima se do malo prije igrao. No kada sam ja sklonio pogled moje pseto se trzne, okrene i jurne prema prolazećem psu. Odmah sam pokušao zaustaviti i pozvati svoje pseto...ali ništa tu nije upalilo...morao sam dotrčati do njega i uvaljati ga na leđa u blato i uhvatiti ga snažno za gušu. Tek kada neko vrijeme nisam popuštao stisak pas je potpisao predau i priznao pogrešku.
Uglavnom...nadam se da je prihvaćanje današnjeg jutarnjeg obroka i dobro druženje tijekom dosadašnjeg dijela dana put prema vraćanju na stari dobri odnos...ili možda???


Post je objavljen 07.12.2007. u 15:05 sati.