Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/lukanada

Marketing

Faux tehnika

Translucent, moja omiljena polymerna glina se koristi i u mnogim Faux receptima.Translucent glina razlicitih proizvodjaca te razni tipovi translucent polymerne gline, dati ce, u konacnici, i razlicite rezultate. Neki u konacnici ostaju jasni i prozirni, a neki se zamute, postaju neprozirni. Vecina prirodnog dragog kamenja koje zelimo simulirati Faux tehnikom, imaju finu iregularnost u strukturi. Da bi simulirali te dragocjenosti, najbolje se pokazala Translucent polymerna glina. Posebno je za to pogodna ona od Prema a zove se Premo Bleached Translucent.
Za bojenje Translucent gline vrlo su pogodne druge boje gline, kao i boje na bazi alkohola. Bojani Translucent se tako na pr. koristi u tehnici Mokume Gane. To je jedna od tehnika o kojoj cemo govoriti u jednom od slijedecih priloga.

Tory (Viktorija) Hughes je "kraljica" Faux tehnike.
Kathy Gregson recepti za Faux Jade, Amber, Coralj, Lapis, Ametist- lekcije na stranici:
http://www.polymerclaycentral.com/kathyg_chat.html/
Elyzabeth lekcija o mjesanju dva Jade recepta marblingom (vidi na vrhu stranice-recepti)
http://thepolyparrot.com/faux_looks_pdf
Desiree recept za Jade: Translucent blok + mali komadic zelene, pink, zute (narandjaste),purpurne i/ili crne.
Jade se pojavljuje u svim razlicitim nijansama boja.

Donna Kato jednostavan recept za Jade: Translucent Sculpey + malo Sculpey zelena boja lista (Leaf Green) + zeleni Granitex.
Nora Jan, isto tako je jedna od umjetnica na tom polju, koju treba spomenuti.Nalazi se isto tako u www.PolymeClayCentral.com
Pazite!!! Jade koji ste izmjesali u sirovoj glini, nije isti nakon sto ga ispecete. Zato uvijek najprije isprobajte na uzorku. Osim toga preporucavam, da, kada mjesate boje uvijek jedan sasvim mali uzorak mjesanih boja i rezultat mjesanja ostavite na stranu, odn. spremite izmedju dvije plasticne folije i u jednu plasticnu posudicu. Tako cete s vremenom dobiti zavidnu kolekciju uzoraka. A kada budete trebali neku od boja, znati cete kako ju mjesati. Ovaj savijet je proizasao iz mog loseg iskustva s bojama. Zelite kasnije istu tu boju ali ne znate kako ste ju izmjesali!!!!!!Sada to cinim redovito.
Cinim to ovako: zavisi dali mjesam vecu kol. sa manjom ili iste kolicine, uzmen manje ili vise ili iste dijelove od boja, utisnem jednu pokraj druge. Boju koju dobijem mjesanjem uzmem malo vecem komadu, kojeg utisnem tako da se naslanja na ostale boje. Stavim izmedju dvaju folija za svjezinu namjernica i polozim u plasticnu posudu, koju dobro hermeticki zatvorim. Usput!!!!!! ako se sjecate, ovako se sprema i polymerna glina, izradjene cane i ostaci gline.Tako spremljena polymerna glina moze stajati godinama, a da ne izgubi na svjezini.

Kay- nekoliko Jade uradaka:
http://phbse.com/kspanner/polymer-clay-gallery

Judith Skinner (kraljica Skinner Blenda) Jade
http://members.aol/polyannie/fauxs.html
Nastavlja se sa CORALJNIM PERLAMA!!!!!!!!!!!!!!


Post je objavljen 14.02.2006. u 19:35 sati.