Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lukanada

Marketing

Faux tehnika

Translucent, moja omiljena polymerna glina se koristi i u mnogim Faux receptima.Translucent glina razlicitih proizvodjaca te razni tipovi translucent polymerne gline, dati ce, u konacnici, i razlicite rezultate. Neki u konacnici ostaju jasni i prozirni, a neki se zamute, postaju neprozirni. Vecina prirodnog dragog kamenja koje zelimo simulirati Faux tehnikom, imaju finu iregularnost u strukturi. Da bi simulirali te dragocjenosti, najbolje se pokazala Translucent polymerna glina. Posebno je za to pogodna ona od Prema a zove se Premo Bleached Translucent.
Za bojenje Translucent gline vrlo su pogodne druge boje gline, kao i boje na bazi alkohola. Bojani Translucent se tako na pr. koristi u tehnici Mokume Gane. To je jedna od tehnika o kojoj cemo govoriti u jednom od slijedecih priloga.

Tory (Viktorija) Hughes je "kraljica" Faux tehnike.
Kathy Gregson recepti za Faux Jade, Amber, Coralj, Lapis, Ametist- lekcije na stranici:
http://www.polymerclaycentral.com/kathyg_chat.html/
Elyzabeth lekcija o mjesanju dva Jade recepta marblingom (vidi na vrhu stranice-recepti)
http://thepolyparrot.com/faux_looks_pdf
Desiree recept za Jade: Translucent blok + mali komadic zelene, pink, zute (narandjaste),purpurne i/ili crne.
Jade se pojavljuje u svim razlicitim nijansama boja.

Donna Kato jednostavan recept za Jade: Translucent Sculpey + malo Sculpey zelena boja lista (Leaf Green) + zeleni Granitex.
Nora Jan, isto tako je jedna od umjetnica na tom polju, koju treba spomenuti.Nalazi se isto tako u www.PolymeClayCentral.com
Pazite!!! Jade koji ste izmjesali u sirovoj glini, nije isti nakon sto ga ispecete. Zato uvijek najprije isprobajte na uzorku. Osim toga preporucavam, da, kada mjesate boje uvijek jedan sasvim mali uzorak mjesanih boja i rezultat mjesanja ostavite na stranu, odn. spremite izmedju dvije plasticne folije i u jednu plasticnu posudicu. Tako cete s vremenom dobiti zavidnu kolekciju uzoraka. A kada budete trebali neku od boja, znati cete kako ju mjesati. Ovaj savijet je proizasao iz mog loseg iskustva s bojama. Zelite kasnije istu tu boju ali ne znate kako ste ju izmjesali!!!!!!Sada to cinim redovito.
Cinim to ovako: zavisi dali mjesam vecu kol. sa manjom ili iste kolicine, uzmen manje ili vise ili iste dijelove od boja, utisnem jednu pokraj druge. Boju koju dobijem mjesanjem uzmem š malo vecem komadu, kojeg utisnem tako da se naslanja na ostale boje. Stavim izmedju dvaju folija za svjezinu namjernica i polozim u plasticnu posudu, koju dobro hermeticki zatvorim. Usput!!!!!! ako se sjecate, ovako se sprema i polymerna glina, izradjene cane i ostaci gline.Tako spremljena polymerna glina moze stajati godinama, a da ne izgubi na svjezini.

Kay- nekoliko Jade uradaka:
http://phbse.com/kspanner/polymer-clay-gallery

Judith Skinner (kraljica Skinner Blenda) Jade
http://members.aol/polyannie/fauxs.html
Nastavlja se sa CORALJNIM PERLAMA!!!!!!!!!!!!!!


Post je objavljen 14.02.2006. u 19:35 sati.