plusBANKA : Za hrvatske poduzetnike!!!

četvrtak, 02.04.2009.

U HRVATSKOJ BANKE ZARADILE cca 650 MIL. KUNA (02.20009), A NEMORALNE BANKE U SVIJETU...

Adolf Hitler, kao niži dočasnik, psihopata i neuspješan slikar, bio je katapultiran u želju njemačkog naroda nakon što je iznijeo rješenje o svladavanju gospodarske i društvene krize, izazvane nemoralnom i užasnom pohlepnošću bankara, sudionika i vlasnika tzv. burzovnih tržišta, vlasnika trgovačkih mreža...od kojih su većinom bili Jevreji (za razliku od časnih Židova)...

Danas nije ništa drugačije.... I opet su političari - koji su gotovo odreda koristoljubne, sitnoduhovne, bijedne, štetne, beskorisne i za nas sve opasne hrpe ljigavog mesa u ljudskom obličju, koje su do polažaja tzv. vlast došli lažima i obmanama, pretočenih putem 'dežurnih medija' u razinu 'društvene istine', koristeći mehanizme tzv. demokracije, fasade u kojoj 'jednakopravno' glasuje neinformirana i uglavnom zaludjena imbecilna rulja (tzv. mali ljudi) - temeljni krivci za sve što se dogadja, pa i nama urbanim Hrvatima u Hrvatskoj.

Debilne nižerazredne banke koje su ušle u Hrvatsku bez ijedne jedine kune stvarnog ulaganja (štoviše, hrvatski novčani monopol i novčani tijek predani su im na milost i nemilost s nagradom, s premisom da 'Država nije dobar gospodar' - s time da nitko nije ni definirao sintagmu 'Država' koju još uvijek ne razumije oko 100 % Hrvata(!!!??) - uspijevaju polučiti rast dobiti iz mjeseca u mjesec recesije......
A banke u inozemstvu, dakle banke u Hrvatskoj, dijele menadžerske bonuse unatoč svom očajnom radu, nestručnosti, pohlepi, civilizacijskom i moralnom smradu, katastrofi i milijunima izgubljenih radnih mjesta. Još gore te bonuse plaćaju oštećeni, porezni obveznici, koji saniraju propale banke uu stotinama milijardi Eura i USD, a zapravo omogućavaju smrdljivim menadžerima isplatu bonsusa koje nitko od nas ne zaradi za cijelog života...

TOMU JE I BILA IDEJA plusBANKE!!!! Spas za Hrvatsku....A nekakave HPB, izboru kriminala koji je 'očiščen' nikakovom istragom...Povraća mi se!!!!

------------------------------------------------------------------------------
Banke priznale da su bonusi sve upropastili

Banke su suglasne da su naknade izvršnim direktorima pridonijele financijskoj krizi i nastoje uskladiti plaće dužnosnicima s ostvarenim rezultatima i dugoročnim interesima dioničara.

Najnovija studija Međunarodnog instituta za financije pokazala je kako tvrtke diljem svijeta svjesne svojih propusta čine sve kako bi reformirale sustav koji je i doveo do financijske krize. Jedan od glavnih problema bio je prekomjeran rizik kojem su pribjegavali menadžeri u želji za višom zaradom kompanije te ime većim osobnim bonusima.
"Svjedočimo čitavom nizu temeljnih promjena u praksama navedene industrije temeljenim na načelima, i to je vrlo ohrabrujuće", kazao je izvršni direktor Bank of Nova Scotia Rick Waugh. Ipak, predstoji dosta posla, a ne postoji univerzalna formula koja se može prepisati za oporavak neke tvrtke.
U istraživanju je sudjelovalo 37 od 70 članica udruženja a gotovo sve su svjesne kako su prekomjerne naknade naštetile njihovom ugledu i da nastoje izmijeniti dosadašnje načine dodjele naknada. U izvješću se još navodi da se tvrtke suočavaju s izazovima poboljšanja politika isplate naknada, uključujući i rješavanje pitanja vezanih uz tehničke, ekološke i organizacijske strukture. "Prakse u vezi naknada u bankovnom sektoru prolaze brze promjene, no trajne promjene zahtijevat će značajnu količinu vremena i truda", ističe se u izvješću IIF-a.






- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #