Vijesti

srijeda, 29.02.2012.

Morao odbiti poslove jer mu tri godine ne daju diplomu

'Već sam tri puta morao odbiti ponudu kamionskog prijevoznika jer ne mogu do diplome o završenoj prekvalifikaciji', kaže 21-godišnji H. Rajković, jedan od polaznika škole u Pučkom učilištu u Đurđevcu. Naime, izdavanje diploma zaustavila je velika afera koja se nakon tri godine još uvijek nalazi na sudu.

Prošlo je gotovo tri godine otkako su u velikoj antikorupcijskoj akciji kodnog imena Stop "pali" ravnatelj đurđevačkog Pučkog otvorenog učilišta Dražen Karlovčan, njegovi suradnici i polaznici učilišta.

Uvjeravanja bez rezultata

Njih se, podsjetimo, tereti da su od listopada 2007. do ožujka 2009. sudjelovali u nezakonitom izdavanju, odnosno pribavljanju potvrda o završenom doškolovanju ili prekvalifikaciji, ali postupak na koprivničkom Općinskom sudu još uvijek nije završio. Osim Karlovčanu i ostalim optuženima, ta afera iznimno je naštetila i onima koji su redovito i legalno polagali ispite, a do danas nisu uspjeli dobiti potvrde.

Hrvoje Rajković (21) iz Koprivnice samo je A čeka ga posao...

Za vozača motornih vozila upisao je 1. rujna 2008., a budući da je završio srednju školu za automehaničara, morao je položiti razliku od 14 ispita. Marljivim radom to mu je uspjelo do ožujka 2009. godine, kada je obranio i završni rad. Samo tri tjedna kasnije policija je "ušla" u učilište i od tada i za njega počinju problemi jer ne može do diplome.

"Zvao sam Karlovčana više puta, bio i kod njega kod kuće, no bez rezultata. Rekao mi je da je sve poslove preuzeo Goran Cvetanović, a on me mjesecima uvjerava da ništa ne može učiniti dok im DORH ne dostavi oduzetu papirologiju", govori Rajković, koji je za prekvalifikaciju učilištu platio više od 8.000 kuna.

Danas.net.hr

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #