NezaposleniTata

13.05.2008., utorak

Marenda

Vrh Marmontove; oko 11 i 30 sati

Puno butika i kafića neodoljivo ih privlači u velikom broju. Side po štekatima, piju kave u manjim skupinama: po tri maksimalno. Niko ne zna šta one gledaju ispod onih tamnih cvika šta pokrivaju pola našminkanoga lica. Najviše gledaju druge ženke, kladin se da mrze jedna drugu. Kuja! Misle u sebi. Dobro udane mlade mamice s bebama u kolicima, tek izašle iz kozmetičkih salona pokazuju svoje kvarcane dojke u dubokin dekolteima. Parada šarenih vešti i visokih takova. Pojedine ulaze i izlaze iz butika (čini mi se da je Štimac vlasnik robne kuće Maja). Razgledavaju krpice. Povezuju ih sa slikama iz časopisa, televizije. Slikama mršavih kurvica koje puno troše. Na susjednom štekatu pod ceradom grupe bogatijih studentica u atmosferi bordela. Ovo bi misto tribalo pritvorit u javnu kuću. Ono, dođeš, odabereš koja ti se najviše sviđa ( možda i više njih): platiš i odma gore u crvenu sobu na katu kuće Betizza. Ipak, iskustveni je dojam da većina ne želi stvarni snošaj već samo uživa kada netko pokaže želju da u njih penetrira.

Get, ulica di je Teak, još masu kafića, butici i travel agencije; oko 11 i35 sati

Ovdi su nešto starije, uglavnom neudate, možda i lezbače ka vlasnica onoga kafića do Teaka. Side u nešto većin skupinama, ispijaju kavurine. Dobro držeće tete bez kućnih obaveza. Traži se mužjak s položajem u društvu. Nekolicina se može vidit u blizini dok čita novine kafića. Odma do ostarjelih parova koji godinama lutaju po gradu bez da se žene, dosadni i sebi i vragu. Muške klape, izdaleka gledaju poznate skupine ženki. Neka njih podalje. Pizda ko se odvoji. Kaleton prolazi dosta turista šta naše ispijače kava stavlja u teatralan položaj lokalne pozornice. To svima paše. Horde Japanaca sa kruzera, američka gerijatrija upalih, mutnih očiju šta je jednon nogon u gobu. Prolaze kaleton i bulje u guzice prodavačica koje čuče isprid svojih praznih butika s duvanon u ruci (u butiku gazda ne da pušit).

Get, malo dalje, širina kraj Zlatnih vrata; oko 11 i 40 sati

Uglavnom studentarija. Mišana muško-ženska populacija. Pije se Velebitsko pivo koje raspiruje hormonalne oluje. Glasni komentari najglupljih događaja koji to i nisu. Hihotanje. Uplašeni muški ne znaju kako se ogrebat za snošaj, a ženske se pitaju: Šta ja tu radin? Svi side, neki bi tu najrađe sidili do kraja života.

Get, kafić Red Room, na pjaceti; oko 11 i 45 sati

Lokalni mafijaši obrijanih glava u mišić majicama, skuteri i lokalne droljice-trofeji. Gala štekat s bilin foteljama. Nešto mlađih interesantnih strankinja. Lagano pijuckanje. Kul.

Peristil, oko 11 i 50 sati

Klapa piva turistima ne bi li kupili koji CD. Slikaju se ka tovari. Bljak.

Riva, oko 11 i 55 sati

Konobari, prodavačice, turisti. Izbacilo naše penzionere s nove Rive. Još turista i turističkih vodiča. Sve blišti, nemoš gledat na oči. Toplotni udar.

Prokurative, oko 11 i 58 sati
Gotova marenda, nazad u kancelariju.
Sranje.
Sranje.
Sranje.

- 22:55 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>