utorak, 22.05.2007.

JAGODE I SIR

Image Uploaded by ImageShack Toolbar Kako je polučen interes za recept za posljednju objavljenu tortu, ja vam ga, evo, objavljujem! Unijela sam sve cake kojih sam se mogla sjetiti, a da su bitne kod izrade. Iskusnim domačicama neće biti previše, a manje iskusnim će biti od pomoći! Vjerujem da se torta moe napraviti i s nekim voćem iz kompota (kruške, breskve, višnje) ili nekim svježim (grožđe, marelice, kupine) ovisno o ukusima ili alergijama, ali bi bilo dobro prilagoditi boju preljeva boji voća!
Dobar tek vam želim!!!

TORTA OD SIRA S JAGODAMA

SASTOJCI
1 gotov biskvit za tortu ili biskvit od 2 jaja
6 listića bijele želatine
1 vanilin šećer
40 g šećera
100 ml mlijeka
400 g svježeg sira
400 mo slatkog vrhnja
600 g jagoda
1 vrećica crvenog preljeva za tortu
250 ml soka od ribiza (ili nekog drugog bistrog crvenog)

PRIPREMA
Biskvitnu podlogu staviti na tanjur i obujmiti je obručem od kalupa za tortu (ř 22 cm) te obložiti kalup papirom za pečenje. (Savjet više: papir za pečenje treba odrezati u širini obruča i priljubiti s unutarnje strane jer kisele kreme mogu reagirati s metalom pa dobiju metalni okus!) Želatinu namočite u hladnoj vodi (dakle, ako su lističi, stavite dosta vode da nabubri, a ako je 10 g mljevene želatine, stavite da bubri u 4 žlice hladne vode!!!). Zagrijte mlijeko sa šećerom i vanilin šećerom da se šećer rastopi, dovoljno je da mlijeko bude 40-ak stupnjeva, ne mora biti vruče! Zgnječite želatinu da biste ocijedili suvišnu vodu (kod listića, mljevenu se ne cijedi), te je rastopite u mlijeku. Stavite u hladnjak na 20-ak minuta.
Istucite slatko vrhnje. Jagode operite i očistite, te 1/3 narežite na kocke, a 2/3 pripremite za složiti na tortu tako da ih prerežete na pola ili na etvrt ovisno o veličini.
Svježi sir pomiješajte s mliječnom kremom čim se ova počne zgrušavati, tako da prvo malo sira umiješate u mlijeko, zatim pomiješajte sve skupa. Potom umiješajte šlag i, laganim miješanjem, jagode. Tako pripremljenu masu razmažite po biskvitu, poravnajte i stavite u hladnjak na 3 sata.
Po ohlađenoj torti posložite jagode. Pripremite preljev prema uputama s pakiranja i to sa sokom od ribizla. Prelijte jagode i ostavite da se stisne.
Maknite obruč, ukrasite po želji šlagom, listićima metvice... Ova na slici nije ničim ukrašavana!

Vjerujem da ćete uživati, a ja ću, ubuduće, svaki slikom objavljeni kolač svakako popratiti receptom!
Sinoć sam radila čokoladno blato po narudžbi - danas nam je kolač za večeru!

- 09:09 -

Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

OPIS BLOGA

Image Uploaded by ImageShack Toolbar

LORNA, 38, zagrepčanka, udana, dvoje djece, plavuša

Pišem o:
*pletenju, heklanju, šivanju i inim rukotvorinama
*kolačima i kuhanju
*djeci i odgoju
*ljubavi, prijateljstvu i međuljudskim odnosima

* * *

BLOGERI KOJE RADO POSJEČUJEM:

RUKOTVORKE/
RUKOTVORI

angie
čarobne igle
dea
drenka
elly-b
goce
helgam
iglica
jana
joop
levant
magrit
mamabb
mirjana
nympheine svaštice
pamil
ptica selica
romantales
salvetna tehnika
sandra
sassy lady
selma
slavonac
think blue
vanchy
zana

ZLATNA PERA
champs-elysees
choco
day
DJ Da Force
fulvus
galadlier
klizanje
luuluu
MadDog
nessa C.
Nuica
nymphea
povucipotegni
skaska
tedica
tyche
viola

STRANJSKE KREATIVKE
affiknitty
blue corduroy
christine
karin
margit
simplesparrow
victorian lace today
wendy
xtreme-knitting

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
stvaram
Ravelry

e-mail
lornina.skrinjica
@gmail.com

IZDVOJENO

bodljika
gužvara
kyra