08.05.2014.

Dobri restorani 2014.

Na svečanoj dodjeli ugledne nagrade Dobri restorani održanoj 28. travnja u zagrebačkom Hiltonu, za najboljeg kuhara u Hrvatskoj odabran je Tomislav Gretić, a titulu najboljeg restorana odnijela je Batelina Davida Skoke.

Nagrada Dobri restorani slovi za jednu od najutjecajnijih gastro nagrada u Hrvatskoj stoga i ne čudi prepuna dvorana Hiltona i gromoglasni uzvici pri podizanju nagrada pojedinih chefova. Naime, riječ je o izboru najboljih u gastronomskoj ponudi Hrvatske koji je pokrenulo uredništvo portala i časopisa Dobra hrana. Izbor je to koji okuplja najbolje vinare, kuhare, ugostitelje, blogere, novinare i sve one zalutale u gastro vodama. Odabir chefa godine nova je kategorija uvedena ove godine, a najboljeg među najboljima odabiru svi nominirani chefovi međusobno.

Titulu prvog chefa godine odnio je poznati kuhar Tomislav Gretić koji radi kao šef kuhinje u restoranu Wine Vault u Rovinju. Drugoplasirani bio je Dino Galvano iz zagrebačke Pete četvrtine. Oba šefova široj javnosti su poznata iz kulinarskog showa MasterChef (Tomislav Gretić sudjelovao je kao dio žirija prve godine prikazivanja showa, a Dino Galvano zamijenio ga je sljedeće dvije godine). Treće mjesto pripalo je Zdravku Tomšiću iz restorana Draga di Lovrana dok su se na četvrtom i petom mjestu našli Christian Cabalier iz Bistro Apetita i mladi kuhar Mate Janković.

Titulu restorana godine odnijela je Batelina, restoran uglednog kuhara Davida Skoke. Batelina je poznata upravo po svom specifičnom meniju na kojem se nalazi samo ono što je tog jutra dostupno u moru kod Medulina. Svježe namirnice i velika ljubav prema kuhanju Skoku su dovele do jednog od najvećih priznanja. Na drugom mjestu smjestio se Plavi podrum iz Voloskog, na trećem šibenski Pelegrini, Bistro Apetit na četvrtom mjestu, a na petom mjestu međimurska Mala hiža.

Proslavu najboljih u Hiltonu začinila su jela nekih od najboljih restorana (Foša, Mala Hiža, Kormoran, Oxbo), sjajna vina i, naravno, odlično društvo.

 photo najbolji_restorani_659717S0_zpsb5b93e49.jpg
David Skoko, Batelina

 photo najbolji_restorani_659723S0_zpsf6e30282.jpg
David Skoko i Tomislav Gretić

Lidija Lončarić

Oznake: Dobri restorani, gastro, David Skoko, Tomislav Gretić, 2014


Komentari (2)

< svibanj, 2014  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (4)
Ožujak 2014 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Ja sam Lidija, a ovaj blog vodim u svrhu kolegija Online novinarstvo na FPZG :)

 photo 425012_180174235416542_2108102355_n_zps9ededa2a.jpg

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se