Život u Libiji prije agresije
Živjeli su kao mali bogovi. Libija ima 6,5 milijuna stanovnika, a ima 14 milijuna registriranih automobila. Ako neko hoće da studira u bilo kojoj državi u svjetu on podnosi molbu i država mu osigurava stan, hranu, automobil, besplatno školovanje i mjesečnu stipendiju od 2300 dolara. U Libiji se ne plaća voda, struja, gas, porez, krediti se daju bez kamata. Ako u roku od pet godina ne možete da vratite kredit država ga otpisuje ili vraća za vas. Svaki punoljetni gradanin Libije kada napuni 18 godina dobija ključeve od stana. Ako hoćete da kupite auto vi dajete 20,30 posto od cijene ostalo subvencionira država. U Libiji za 10 dolara možete da kupite 85 litara benzina ili nafte. U Libiji je hrana gotovo dzabe, 10kg kruha košta 0,15 dolara. U Libiji njihovi građani ne rade fizičke poslove, sve su stranci.


Libija

24.02.2012., petak

Zeleni pokret na jugu Libije

Velika kolona pro-Gaddafijevih snaga zabilježena je na jugu Libije.
- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.02.2012., srijeda

Proslava oslobođenja u Kufri

Nakon nekoliko mjeseci borbi, Kufra je oslobođen što pokazuju snimke proslave Zelenog otpora iz tog grada. Kufra zauzima područje između Egipta, Čada i Sudana, s populacijom od oko 40.000 stanovnika.
Dolazak vojske preko pustinje u Kufru:
- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.02.2012., petak

Jedna umre, milijuni plaču...

milijuni umru, nitko ne plače.
- 09:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.02.2012., srijeda

Bliži se 17. veljače

Bliži se 17. veljače za kad su poslani pozivi za revoluciju!
Gradovi Sorman i Kafra su poslije žestokih borbi potpuno oslobođeni, dok u Zaviji pobunjenici iz dana u dan gube sve više boraca. U Zaviji se dogodio još jedan napad oslobodilačke fronte koji je uništio talijanski brod - imao je plan da zauzme rafineriju nafte.
Žestoke borbe se nastavljaju u svim gradovima gdje postoje pobunjeničke frakcije. Mnoge patrole su uništene iz zasjeda, a oduzeto im je i dosta municije i oružja. U Bengaziju je oslobođeno još zatvorenika i otpor vodi uspješne borbe u tom gradu.
Prije nekoliko dana oslobodilački pokret je povratio mobilnu mrežu Libije (Libya Network) i poslali su svim građanima poruku da ih čekaju jer oni doalze uskoro.
Ispod je video o podizanju zelene zastave u jednom oslobođenom mjestu.
libyaagainstsuperpowermedia.com

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.02.2012., ponedjeljak

Vođa promatračke misije Arapske Lige podnio ostavku: "Ne mogu raditi u ovakvim uvjetima"

Kako prenosi list Sudan Tribune, sudanski general Mohamed Ahmad Al-Dabi dao je ostavku na mjesto vođe promatrača Arapske Lige u Siriji, nakon što su visoki dužnosnici iz Arapske Lige kritizirali njegov rad i u konačnici ukinuli cijelu misiju.

Mnogi se slažu kako je misija ukinuta jer promatrači na terenu nisu pribavili adekvatne "dokaze" protiv predsjednika Bashar al-Assada i sirijske vojske (opširnije o cijeloj misiji: Izvještaj promatrača Arapske Lige od sada dostupan i na internetu - velike kontradikcije sa zapadnim medijima)

General Mohamed Ahmad Al-Dabi povodom podnošenja ostavke izjavio je: "Ne mogu raditi više unutar okvira na kojima inzistira Arapska Liga. Obavio sam svoj posao s integritetom i apsolutnom transparentnošću, ali više ne želim raditi ovdje jer je situacija pristrana."

Nakon naglog prekidanja promatračke misije, po povratku u glavni grad Sudana, general Mohamed Ahmad Al-Dabi je izjavio kako je misija, gledajući u globalu, bila uspješna. Pohvalio je rad ljudi na terenu i izvještaje koje su napravili.

Optužio je medije zbog manjka razumijevanja za osnovni cilj misije - kako ističe Al-Dabi, cilj misije nije bio zaustaviti sukobe, već točno i nepristrano zabilježiti događanja na terenu, što su pripadnici misije i napravili.
Za vrijeme trajanja misija je zabilježila 136 slučajeva nasilne smrti, što je daleko manje od navoda koji su se plasirali u zapadnim medijima, prenosi list Sudan Tribune.

advance.hr

- 13:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.02.2012., subota

Sadi Gadafi najavio pobunu u Libiji

Nakon više mjeseci šutnje, sin svrgnutog i ubijenog libijskog vođe Moamera Gadafija, Sadi Gadafi, sinoć je dao telefonsku izjavu za državnu televiziju al-Arabia.
Naglasivši kako je u stalnom kontaktu s ljudima u svojoj domovini - vojskom, milicijama, Nacionalnim prijelaznim vijećem i drugim članovima Gadafijeve obitelji - Sadi Gadafi je istaknuo kako je nezadovoljstvo vlastima uspostavljenim nakon svrgavanja i ubojstva njegova oca u stalnom porastu.
"Prije svega, to neće biti pobuna ograničena samo na neke dijelove zemlje. Ona će pokriti sve dijelove Džamahirije. Nezadovoljstvo postoji i jamčim vam da je ono iz dana u dan sve veće", kazao je Sadi, naglasivši kako, otkako je u kolovozu prebjegao u Niger, nije prošla ni jedna minuta da se nije poželio vratiti u Libiju.

- 09:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.02.2012., srijeda

Nova demokratska Libija

Video mučenja zatvorenika u Abu Salim zatvoru.
- 13:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2012 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29        

Ožujak 2012 (7)
Veljača 2012 (7)
Siječanj 2012 (11)
Prosinac 2011 (8)
Studeni 2011 (14)
Listopad 2011 (93)
Rujan 2011 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Vijesti iz Libije, pogled na situaciju s jedne druge strane, pomoć u sagledavanju prave istine
Spotovi