Život u Libiji prije agresije
Živjeli su kao mali bogovi. Libija ima 6,5 milijuna stanovnika, a ima 14 milijuna registriranih automobila. Ako neko hoće da studira u bilo kojoj državi u svjetu on podnosi molbu i država mu osigurava stan, hranu, automobil, besplatno školovanje i mjesečnu stipendiju od 2300 dolara. U Libiji se ne plaća voda, struja, gas, porez, krediti se daju bez kamata. Ako u roku od pet godina ne možete da vratite kredit država ga otpisuje ili vraća za vas. Svaki punoljetni gradanin Libije kada napuni 18 godina dobija ključeve od stana. Ako hoćete da kupite auto vi dajete 20,30 posto od cijene ostalo subvencionira država. U Libiji za 10 dolara možete da kupite 85 litara benzina ili nafte. U Libiji je hrana gotovo dzabe, 10kg kruha košta 0,15 dolara. U Libiji njihovi građani ne rade fizičke poslove, sve su stranci.


Libija

16.11.2011., srijeda

Bankarski teroristi planiraju zavladati svijetom

Jedan od najutjecajnijih modernih ekonomista svakako je osebujni Max Kaiser koji uređuje ekonomsku emisiju "Kaiser Report" na engleskoj verziji TV postaje Russia Today.

Prema njemu kompletnu politiku Europe preuzimaju bankari. Koliko istine ima u Kaiserovoj teoriji jasno je vidljivo na temelju primjera iz Italije i Grčke.

Politička elita, za koju se držalo da je neumoljiva i monolitna, promptno je prepustila vlast svojim pravim šefovima.
Iz ovoga proizlazi da prava elita napokon izlazi u javnost. Bankarska oligarhija podjelila je otkaze svojim glasnogovornicima, dojučerašnjim uglednim političarima, i preuzela kormilo vlasti.

Političari su vodili Europu točno onako kako im je zadano i u tom zadatku su bili izvrsni.
Ali scenarij koji upravo gledamo je nešto poput oca koji uči sina voziti automobil.
Na praznoj cesti predaje mu volan i pušta ga da upravlja, mijenja brzine, sam donosi odluku kada stisnuti gas, a kada kočnicu. Na kraju vožnje vraćaju se pred kuću i auto valja uparkirati, a to je kako i znamo osjetljiva i potencijalno riskantna faza.

"Bio si dobar", tapša sin oca, "Ali pusti da tata sad uparkira."
"Tata" je zapravo cijelo vrijeme burno pazio da sin nešto ne zezne, strmoglavi ih u obližnju jamu ili pak s ceste skrene u šumu.

Identičan preslik ove male priče zbiva se na razini europskog kontinenta. Elita koju tvore bankari, imućni biznismeni, burzovni mešetari i ostala moćna oligarhija – godinama je postavljala i rotirala "svoje sinove" - njima najadekvatnije osobe na najvišim političkim pozicijama.
Ali vremena su se naglo izmjenila, ekonomski kraj natjerao ih je da direktno preuzmu volan i ništa ne prepuštaju slučaju.
I dalje na scenu dolaze tek glasnogovornici, ali ovaj puta direktno iz njihovih redova.

Max Kaiser, kojeg smo predstavili u uvodu ovog teksta, prognozira da će se ovaj trend sa europske razine preseliti na globalnu.
U svojoj posljednjoj emisiji (koja je dostupna na engleskom ispod ovog teksta) navodi: "Ne možemo se otarastiti ovih "zombi" bankara – ne možemo ih ubiti. Islanđani su se ponadali kako su ih dokrajčili, ali bankarski zombi-teroristi ponovno su ustali i zagađuju Island. Oni šire kugu svijetom, a naročito Europom. Više narod ne izlazi na izbore, oni jednostavno postave svoje ljude i time se kreću prema totalnoj dominaciji svijeta koji tone ravno u bankarski pakao."

Znači li to da će bankari uništiti svijet iz nekog mazohističkog poriva? Upravo suprotno – mala skupina (po svemu sudeći i manja od populariziranih "1%") u ovoj strašnoj situaciji nema razloga za brigu, štoviše, na valu ekonomskog raspada elita se još više bogati. Od početka krize do sada već su zgrnuli toliko bogatstvo da je zasigurno i njihova sposobnost racionalnog gledanja na svijet poprilično oslabljena. Toliki novac i tolika moć ne samo da korumpiraju pojedinca, već ga bacaju u trans u kojem on počinje sam sebe doživljavati polubogom.

A kako se stvara to enormno bogatstvo? Max Kaiser prokomonetirao je taj fenomen: "
Bankari ne žele trošiti novac, a u isto vrijeme na stol stavljaju nevjerojatne oklade. Svaki puta kada izgube okladu uvedu nam nove mjere štednje, a svaki puta kada dobiju onda zadržavaju 100% profita za sebe.
Bankari su pokrali sav novac – zar ćemo im zaista dati da pokradu još i da nam pritom uvedu još strože mjere štednje? To bi bila ludost."

MAX KAISER na RT-u (15.11.2011):


advance.hr

- 13:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Ožujak 2012 (7)
Veljača 2012 (7)
Siječanj 2012 (11)
Prosinac 2011 (8)
Studeni 2011 (14)
Listopad 2011 (93)
Rujan 2011 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Vijesti iz Libije, pogled na situaciju s jedne druge strane, pomoć u sagledavanju prave istine
Spotovi