Korisnost zubnih implantata

19.04.2013., petak

Mini zubni implantati ili tradicionalni zubni implantati

Da li ste ikada sakrivali svoj osmijeh, jer imate ružne praznine između prednjih zubi? Ili su neke od vaših zubi oštećeni ili truli? Ako je tako, onda zubni implantati mogu biti trajno rješenje za vaše stomatološko lječenje.

Zubni implantati rijeni, obično izrađeni od titana (metal koji naše tijelo dobro prihvaća), umetnuti u čeljust kako bi podržavali protetske zube ili most.

Implantati mogu vratiti bilo koji broj zuba, iz jednog zuba na puni luk, pomažu vratiti osmijeh i omogućujuću vam govoriti, jesti i ponovno smijati se s ponovnom dozom udobnosti i povjerenja.

Ako ste ozbiljno razmišljali o implantatima za zube koji vam nedostaju, postoje dvije vrste, na temelju promjera uređaja - tradicionalni implantati i mini zubni implantati. Svaka vrsta ima svoje vlastite veličine i promjere.

Tradicionalni implantati



Implantati se odavno koriste kao siguran način za zamjenu zuba tri desetljeća. Ova vrsta implantata se koristi kao zamjena za izgubljene ili trule zube, zamjenu više zuba ili most ili protezu. Također se koriste za držanje prijenosnih proteza na odgovarajućem mjestu. Endosteal (u kosti), subperiosteal (u kostima), i Plate oblik su četiri glavne vrste implantata koji se obično koriste u dentalnoj implantologiji danas.

U ovoj vrsti zubne implantacije maleni vijak se fiksira na kosti vilice kroz mali rez na desnima. Nakon nekoliko tjedana kada čeljust potpuno ozdravi i implanti se spajaju na kosti, kruna će se spojit na implantat. Cijela procedura rezultira novim, živim osmjehom s odličnim prirodnim izgledom trajnih protetskih zuba koji se osjećaju i rade kao i vaši prirodni zubi.

Mini zubni implantati



Poput tradicionalnih dentalnih implantata, mini dentalni implantati se koriste za vraćanje izgubljenih zuba. Oni se uglavnom koriste za zamjenu prednjih zuba, kutnjaka, malih zuba i zuba koji se nalaze u uskom području.

Ovaj titanski vijak u jednom komadu ima glavu u obliku lopte na vrhu. Ovaj minijaturni titan implantat sastoji se od jednog gumenog prstena koji omogućava povezivanje za proteze ili protetske zube.

Stvarna razlika između redovitih i mini zubnih implantata

Mini implantat je znatno tanji u odnosu na redovni implantat. Promjer mini dentalnog implantata je uglavnom između 1.8 mm do 2.9 mm odnosu na 4 mm do 6 mm za one tradicionalne. Biti male veličine, MDI mogu biti smješteni u područjima gdje postoji značajan gubitak koštane mase.


Prema tome svatko za sebe može odlučiti što želi imati da li tradicionalne implantate ili mini implantate. Ali prije svega trebao bi otići svatko od nas kome su potrebni implantati na jedan razgovor sa stomatologom da se vidi što će zapravo stručnjak preporučiti. Ipak nam je za neke stvari potrebna stručna pomoć i nikako je nesmijemo odbiti. Naravno da bi nam implantati dobro došli ako više stvarno nema spasa našim zubima. Ipak svaki čovjek bi trebao znati svoje potrebe i želje prema tome ako stomatolog odobri jedne ili druge implantate mislim da bi ga trebali poslušati jer on je ipak stručnjak u svom polju rada, a mi na neki način samo trebamo njegovu pomoć. Zato je bitno prije nego što se u išta što se tiče zdravlja upustimo, posavjetovati se s lječnikom.


- 15:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2013 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Studeni 2013 (1)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (1)
Travanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi