Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Emi Gablo

    Bez obzira na
    Bogojavljenje
    Čisti bijeli snijeg
    I oštri, svježi zrak polarne fronte

    I buđenje u podne
    I petak

    ....egocentriče jedan :D

    avatar

    07.01.2017. (18:41)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    A, nije nije...
    Poanta je u produljenom vikendu, a štos u tome da doživljaj prvog jutra produljenog vikenda, s osjećajem slobode i obećanja, ne mogu pokvariti ni ovi drugi elementi prisutni u njemu. Ili točnije, nije štos samo u tome, nego u igri da su i ti elementi u prvoj strofi najavljeni kao integralni dio onoga što osjećaj čini dobrim, kao pozitivni faktori doživljaja.
    To je uvjerljivo zato što mnogi i hoće ovih dana oštri, svježi zrak ili čisti bijeli snijeg prezentirati kao nešto u čemu uživaju, a bogojavljenje je, štoviše, s poštovanih govornica i nametano kao takvo. Efekt dolazi od okretanja takvog govora naglavačke nakon što se čitatelja već navelo na krivi trag, da nabrojim svašta kao pozadinu "nema boljeg", a zapravo je samo jedno pozadina, a ostalome je gušt unatoč.
    Ali petak i buđenje u podne jesu tu integralni dio dobrog doživljaja, kao manifestacije produljenog vikenda. U suprotnome, ja bih se jučer morao probuditi u 7 i u pola 8 biti na poslu - senzacija buđenja u podne i nemoranja nikuda narednih par dana u ovisnosti je o tome. Zato petak i podne nisu uključeni u zadnju strofu.

    avatar

    07.01.2017. (19:39)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    jasno mi sve to, ali vidiš, dok sam čitala, osim što sam "vidila" ovo o čemu pričaš, kad dođoh do kraja shvatih da se "obezobzirati" moglo još ponešto i da ono što nakon toga ostaje daje jednu srž koja je .....pa recimo neupitna. :Đ

    sve je to zbog matematike koja me na kraju iznenadila nematematičnošću. kad si oduzeo bogojavljenje, snijeg i zrak ostali su budjenje i petak. pomislih - ako se oduzmu jos i petak i budjenje dobit ću nulu, kad ono - vraga, dobih beskonačno. :D
    nula je dosadna dočim je beskonačnost znatno zabavnija. :)

    avatar

    07.01.2017. (21:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...