Komentari

borgman.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • borgman

    Pošto je naš Ustavni sud donio odluku kako je Domovinski rat u početku bio građanski, potpuno je abolirao Lončarev embargo. Uostalom, ne treba zaboraviti kako se skoro svaka EU zemlja bori sa svojim separatistima, i svi do zadnjega su bili u strahu da ta sila ne podigne glavu radi zbivanja u staroj državi. U međunarodnim odnosima nema pravednosti i poštenja, postoji samo pravo, napisane norme (dogme), i sila jačega kao policijsko vojni sustav nadzora.
    Italija ima tenzije sjevera i juga, Francuska Korziku, Britanija Škote&Sjeverne Irce, Španjolska Baske...sve su to zemlje koje su različitim oblicima brutalnosti, u svoje vrijeme "primirili" problem secesionista, na približan način kako je u to doba činila i Jugoslavija, uglavnom secesionizam poistovjećujući sa terorizmom. Može se nama u današnjosti to činiti strašnim, ali tada, tada se tako radilo. I postavljene su npr. neke od dogmi pobjedničkog antifašizma, pa se čak i sada u Njemačkoj ide u zatvor za propitivanje žrtava koje su ameri napravili nakon pobjede.
    Samo mali, slabi, razjedinjeni i potkapacitirani narodi kao naš premeću kosti, ostali žive, ili barem to pokušavaju, u sadašnjosti. Razvitak brzinom elektrona koriste za svoje preživljavanje, bogaćenje i bolji život. Mi, već poodavno stojimo na mjestu, jer zapravo pojma nemamo što ćemo ni sa slobodom (koju smo imali neko vrijeme prije ulaska u nato i eu), ni sa Državom (koju uspješno demontiramo krađom i glupošću)

    avatar

    14.12.2016. (10:44)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @golubica, kad smo bili pod embargom to nam je jedina godina da nam je izvoz bio veći od uvoza

    @borgman, kao porezni obveznik zgrožen sam bacanjem novca u nepotrebne stvari i istovremeno cijeđenje onih koji pune proračun baš za ova sranja. Možemi mi onanirati da smo neovisna država ali po ponašanju smo marginalna poslušna satrapija.

    avatar

    14.12.2016. (14:02)    -   -   -   -  

  • Pokret za Splitsko-Dalmatinsku Županiju

    največi je problem što je svo to oružije pod kontrolom "naših" političara koji bi na naredbu iz europe , amerike ili ujedinjenih naroda bili spremni okrenuti to oružje protiv svog naroda ako bi se pobunio protiv njih. vojsku bi trebalo preustrojiti na teritorijalnoj osnovi , kao naprimjer u švicarskoj , i dozvoliti privatno posjedovanje oružja za svakoga bez dozvola i sličnih gluposti , kao u americi. onda bi zemlja bila sigurna i od vanjskih i od unutarnjih neprijatelja , a bilo bi i puno jeftinije nego održavanje profesionalne vojske

    avatar

    14.12.2016. (20:02)    -   -   -   -  

  • borgman

    @neverin, nažalost nisam dovoljno ni hrabar a ni moćan da samo "nestašluke" za koje znam objavim.

    @pokret.....- vidi ovako. Prvo i osnovno, ako si za držanje vojne opreme i oružja kući, onda si i za osposobljavanje mladih ljudi za civilnu zaštitu, ratno djelovanje i prvu pomoć...jednom rječju nekakav vojni rok.
    Neka te ne zbunjuje kako je Švicarska naoružala svoje stanovništvo. Upotreba borbenog oružja se kažnjava iznimno strogo, i pod jakom je kontrolom, a vježbe rezerve su česte (časnici svake dvije godine), uz profesionalnu vojsku naoružanu i opremljenu po najboljim standardima.

    Postoji znantna razlika između snage koja nastaje kada svatko drži oružje kući i mobilne vojske. Možeš imati zalihe kakve god hoćeš, u modernom ratu si praktično nebitan sve dok te ne okupiraju. Tada postaješ ilegalac, terorist (i u situaciji da te svi, uključujući i roditelje proklinju jer se boriš, a država se predala).
    U modernom ratu, napadači definitivno uvijek pobjeđuju, uspostavljaju okupaciju (svoju kolaboracijsku vlast-a vidi ovu zemlju punu malih osveta, uvijek ima druge strane)... i uvijek nastaje period borbe, za nekoga terorizam, za druge oslobađanje.
    Hrvatski kazneni zakon predviđa za potpisivanje predaje 5 godina zatvora (manje nego za posjedovanje 2 jointa)...i time ti sve govori koliko je ozbiljna u svojoj državotvornosti.
    Isto tako, što radi dužine granica, puteva, i broja stanovnika, jako smo teški za obranu profesionalnom vojskom, ali smo u nastupu blistave "pameti" zaključili kako će nas braniti netko drugi, veći, jači i bogatiji, pa time pod "neperspektivno" uništili dosta naoružanja koje je bilo sasvim dobro za gerilsku borbu.
    Izvađeni su nam zubi.
    Oni koji još znaju, ili iz nekog oblika neimaštine žele u vojsku, mogu. za ciljeve drugih država, mi ćemo im kupovati oružje, i na kraju im plaćati mirovine, i beneficirani staž...dakle, sve zajedno, nema nikakvog smisla.

    avatar

    14.12.2016. (20:34)    -   -   -   -  

  • Blogomoljac guzica

    A zašto je izbrisan komentar od blogera Moja golubica?
    Pametuješ ki Ljubić Lorger...
    Ti si isto izgleda jedan od onih koji se prodaju za šaku siće.
    Izbrisan je taj blog-post sa velikim brojem uljudnih komentara.
    Desna si ruka Blog News-u iliti Blogomoljcu iliti anonimnom Blogi; )

    avatar

    15.12.2016. (18:52)    -   -   -   -  

  • Blogomoljac guzica

    VRTIREPA.

    avatar

    15.12.2016. (18:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...