Komentari

crvenimrak.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Lastavica

    Ne žuri, postmenopauza nosi nove probleme koji ti se neće
    svidjeti.

    avatar

    04.06.2016. (16:16)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Pa sad najprije želim reći da mi koji živimo u tom kako ga ti od milja ili čega drugog nazivaš "hrvatistan" svoju zemlju i dalje volimo i pokušavamo svakim protestom mijenjati ju korak po korak na bolje, a pravi Hrvat svoju domovinu nikada neće nazivati pogrdnim imenom. Da nam je daleko lošije nego tebi u Parizu sigurno je istina ili možda nije, no i dalje smo Hrvati na hrvatskoj grudi, a ne stranci u tuđini. Ne živimo u blagostanju, ali svejedno nismo zadnje selo u Africi. Djeca, rađanje ili ne, udaja ili ne, apsolutno osobni stav svakog ponaosob pa nemam što dodati. Pozdrav sa putovanja po prekrasnoj Irskoj.

    avatar

    06.06.2016. (08:34)    -   -   -   -  

  • Stormchaser

    Wow! Imam pitanje.
    Kad si ti tako ocito napredna i bolja od svih nas koji ni uz najbolju volju i pomoc obitelji ne mogu skupiti dovoljno novaca niti za jedan dan u inozemstvu, a kamoli preseliti se, zasto vodis "Hrvatistanski" blog? Zasto ga ne vodis na francuskom? Sama kazes da se moras prisiliti pratiti nasu situaciju.

    Aha, cekaj, to je zato da svi vide kako je tebi super vani i kako si ti samim time sto tamo zivis i bolja osoba od nas koji smo u "Hrvatistanu". Kuzim.

    avatar

    06.06.2016. (12:25)    -   -   -   -  

  • Mary Pickford

    Pitam se zbog cega je bas ovaj post od svih do sad objavljenih shvacen na iskvaren nacin. Da se ne radi mozda o statistickom postotku jalnih individua isfrustriranih svojim zivotom koji onda harace po tudim postignucima ? Pitam se takoder u kom to dijelu ja kazem da sam naprednija i bolja od drugih.
    Vodim ja, bez brige, i francuski blog s istim uspjehom. Ne vidim zbog cega ne bih smjela voditi blog na materinjem jeziku koji postoji vec 10 godina i koji je stariji od mog odlaska u Francusku. Ni ja nisam mogla skupiti ni uz pomoc cijele obitelji dovoljno novaca za odlazak na spanciranje ili preseljenje u inozemstvo, al sam, uz puno truda i rada, nasla posten nacin da uspijem u zivotu.

    I ako osoba ode iz vlastite zemlje to ne znaci da njezina ljubav prema rodnoj grudi prestaje i da ima manja prava od svih velikih Hrvatina koji zive doma i daju se tlaciti od stoljeca sedmog.
    Ovdje sam veoma dobro integrirana u drustvo i price o strancima u tudini mogu biti postapalica. A i da nisu postapalica, rade volim voditi dostojan zivot ko stranac u tudini nego Hrvat na rodnoj grudi koji hrda kruh.
    Nisam veliki dijasporski domoljub koji glasa HDZ i daje na sav glas kak je Rvacka najbolja zemlja na svijetu, al placa porez u inozemstvu i nikad se ne ce vratiti doma. Ja kritiziram, doma i vani, politicku i socijalnu situaciju, ali i promoviram ljepotu kraja, kulturnu raznolikost i velikodusnost ljudi. I neugodno mi je kad me u bijelom svijetu pitaju zasto se izglasao neki tamo zakon protiv ljudskih prava i zar zaista neki u Hrvatskoj ne znaju sto se desavalo za drugog svjetskog rata.

    Kritiziram Hrvatisan jer nije za nista drugo nego za kritiziranje uz nadu da ce se za 975 godina nesto promijeniti na bolje. Hrvatistan nije jezik, Hrvatistan nije priroda, Hrvatistan nije kultura, Hrvatistan je zalosno stanje koje ubija Hrvatsku.
    Svi bez smisla za humor i preneseno znacenje molim da se suzdrze od komentara.

    I kao da nisam razmislila zbog cega odlazim i kao da nisam pokusala na svom nivou promijeniti stvari, al kad imas milijun istomisljenika i dvoje spremnih na akciju, u jednom trenutku postanes sebican, odjebes sve i zivis uredan zivot negdje gdje to mozes.

    I pises blog jer ti se pise blog. I nitko ti nema pravo reci sto imas pravo raditi a sto nemas dok postujes tude slobode koje ne ogranicavaju tude slodobe.
    Hrvatski narod neko treba debelo maznuti po dupetu da dode k sebi i uzme stvari u svoje ruke.
    I kad to bude shvaceno i ucinjeno, bit ce manje frustriranih koji misle da se ljudi sa sredenim zivotom kurce i smatraju boljima od njih.

    Ovo je prvi i zadnji komentar nakon dugog vremena jer vise volim provoditi vrijeme baveci se konstruktivnim aktivnostima.
    Zahvaljujem svima na normalnim komentarima, a oni jadni bit ce ignorirani.

    avatar

    06.06.2016. (21:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...