Komentari

indijanka-vegetarijanka.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • jelen

    Kada kopaš mrkvu i kada kolješ životinju – je li to doista isto?
    --pa ako nam treba znanost oko toga nešto novo "dokazivati" onda nam stvarno nema spasa. A i inače što se tiče "znanstvenog dokazivanja" ono je uvijek u svrhu milovanja ega čovjeka, ili kako se to poetski ljepše kaže- potrage za znanjem. Naravno da je takva metoda traganja za znanjem donijela velike koristi društvu, to nitko pametan neće negirati. Ali s druge strane u njoj je i sjeme totalitarnog razmišljanja na koje treba dobro paziti da ne proklija i ne proraste sav čovjekov um. Nažalost izgleda da se to dogodilo unutar današnjeg ultrasekularnog znanstvenog diskursa i s pojavom pojedinaca ogorčenih "znanstvenista" nazovimo ih tako. Ne treba zato nikad smetnuti s uma da kad čovjek veli "daj ti meni to dokaži" zapravo drugim rječima veli "daj pomiluj moj ego dovoljno da bude zadovoljan" :-))

    avatar

    27.10.2015. (15:16)    -   -   -   -  

  • PhotoZablace

    Čitava je priroda predator istina , samo ljudskoj svjesti je prirodno da neke stvari klasificira po nečem , tako je ubit životinju kao psa ili gorilu puno veči zločin nego ubit cipla u moru a posebno je veči zločin nego izvadit mrkvu za koju nismo ni sigurni da je svjesna sama sebe

    avatar

    27.10.2015. (17:46)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Dobro reče @jelen meden, kao i uvijek. Tragikomična je ova graja mesoždera oko "pravorijeka" Svjetske zdravstvene organizacije u vezi kancerogenosti crvenog i prerađenog mesa: ustali mudraci na noge ne bi li nam priopćili, da su sve te "teze" koje nam znanstvenici serviraju - čista glupost. Odjednom se u jednom jedinom danu nakotilo na tisuće superznanstvenika koji znaju bolje od običnih znanstvenika. :)

    avatar

    29.10.2015. (19:46)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    klasično je da što manje znaš i neukiji si to više inzistiraš na dokazivanju svoje istine. često na uštrb bića oko sebe. ali slažem se da je granica između mesoždera i biljojeda vrlo tanka ako je uopće i ima...

    avatar

    14.12.2015. (15:20)    -   -   -   -  

  • Dante

    Ko je tu lud !?

    http://www.scientificamerican.com/article/lettuce-produces-more-greenhou se-gas-emissions-than-bacon-does/

    avatar

    16.12.2015. (09:53)    -   -   -   -  

  • j.

    siguran sam da čovječanstvo, nakon svega izrečenog na ovu temu, nije otišlo puno dalje od pitanja ima li kokoš moralnih dvojbi kada za desert smaže glistu umjesto zrna kuruze? :)

    avatar

    05.02.2016. (13:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...