Komentari

doninsvijet.blog.hr

Dodaj komentar (46)

Marketing


  • Neverin

    Mislim da je iluzorno očekivati da narod poštuje zakone koje sama država krši od neisplate plaća na dalje. Smatram se racionalnim čovjekom koji očekuje pravnu državu i da građani shvate što je to opće dobro, ali simpatiziram pokušaje Živog Zida.

    Funkcionirati po zakonu dok drugi segmenti u statusu zaštičenih krava (branitelji, političari, dužnosnici,službenici) to isto ne rade nema smisla. I zato ti mogu samo staviti onu lijepu od markeza de Lafayetta:

    Kada vlada krši prava naroda pobuna je, za narod i za svaki segment naroda, najsvetija od prava i najnužnija od dužnosti

    I ja plaćam svoje obaveze i račune ali mogu shvatiti da mnogi nemaju primanja,a struja, voda (i rekao bi internet) su postali neosporivo pravo i ne smeta me ako netko ne plaća ako nema primanja, a želio bi, gle bezobrazluka, živjeti. Kao i pravo na jedini dom.

    Smetaju me oni koji imaju dva stana, ,dva auta i dve penzije, a onda žive od socijale i izgovaraju "zar sam se za ovo borio" .

    Istina za volju nadam se umjerenim ljudima poput ovih iz pokreta MOST....

    avatar

    31.05.2015. (16:06)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    Slazem se s Neverinom...treba malo osluskivat novo politicko bilo i u svakom slucaju prednost dati raznim opcijama koje se javljaju, a koje cine novi neki, mladi, mozda jos uvijek, nezagadeni ljudi...A ima ih nekoliko....trebaju nam neke nove struje u toj nasoj politickoj zabokrecini...Ja jos uvijek nekako vjerujem u bolju buducnost ove zemlje..Sada, vise nego ikada, sve je rukama naroda...

    avatar

    31.05.2015. (16:22)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Divno je,što nakon svega komparacija postoji. Griješe i griješili su a o Živom zidu niti riječi jer ih a priori negiram: imaju anarhističku nit koju ne podržavam. Mrzim anarhiju, blokade, šatorovanje bilo gdje i bilo kada, ulicu koja kroji pravdu i stvara osobne zakone svrstavajući nas u one, koji poštuju zakonitosti i Ustav i one druge, koje se drže iznad svega.
    Sve u svemu čini mi se , da sva predizborna aktivnost ići će konfrontacijama pro & contra svega ružmoga ( a ne dobroga ) što je vlast iznjedrila

    avatar

    31.05.2015. (16:36)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @neverin i dnevnikjednerazvedenice... nepravdama se nepravde ne mogu riješiti... kao što se kršenjem propisa ne možemo boriti za poštivanje istih. Većina ljudi proziva vlast zbog nepoštivanja propisa, a i sami jedva čekaju gdje će što smuljati.
    Ja doista ne razumijem kako netko može podržavati dezorijentirane likove iz Živog zida.
    Npr. radiš cijeli život, štediš, kupiš stan od ušteđevine i odeš na putovanje... a netko ti se useli u tvoj stan dok te nema. Kad se vratiš tužiš likove i dobiješ spor. Temeljem pravomoćne presude policija krene deložirati likove koji su ti pokušali oteti tvoju imovinu, a pojave se anarhisti iz Živog zida i sprijeće državu da te zaštiti kao građanina.
    Ili... otvoriš pekarnicu... zaposliš ljude, uredno plaćaš poreze, radiš danju noću i trudiš se ko mali mrav... a onda ti dođu divljaci i otmu tvoj proiizvod (kruh i pecivo) i kažu da nije O.K. da netko u 21. stoljeću mora plaćati kruh.
    To ti je isto to. Struja je proizvod kao i svi drugi proizvodi.
    Meni je doista smiješno da s nekim uopće moram raspravljati o tome da nije normalno krasti, otimati tuđe, ugrožavati tuđu imovinu i živote. Zaprepaštena sam da netko može odobravati takva ponašanja.
    Lako je laprdati dok sami ne postanete žrtve takvih divljaka koji ne poštuju baš nikakva pravila.

    @Annaboni... slažem se. Znaš... oni koji se danas nazivaju braniteljima nisu više branitelji. Oni su branitelji bili prije dva desetljeća... a sada su ratni veterani. Hvala im što su nekada bili branitelji. No to im ne daje pravo da plinskim bocama rade barikade i ugrožavaju živote sugrađanima... jer to ih čini agresorima. Svi koji stvaraju nered i uništavaju pravnu državu podrivaju temelje države i ugrožavaju opći interes.

    avatar

    31.05.2015. (17:16)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    …nisu došli izvana osvajačkih ratom... naprotiv, oni su stasali od nas....
    Potpuno krivo. Oni su došli izvana brodovima i avionima ili pak su se kao 'kotrljajuće kamenje. spustili s planina.

    Često se pitam da li su glasači HDZ-a svjesni što čine i razumiju li što čine vlastitoj djeci takvim izborom?

    Itekako su svjesni. Obzirom na njihov mentalni sklop oni su uvjereni da će upravo HDZ i njegovi sateliti nastaviti, a hoće ako dođu na vlast, uvjete življenja u kojima se oni snalaze kao riba u vodi. Zato i glasaju za njih.

    Mene izjeda grižnja savjesti jer sam svoj glas dala ljudima koji su sada na vlasti i njihovom Planu21.
    Kad sam svojevremeno pročitao taj Plan, rekao sam: to je plan želja a kako će ga ostvariti to NIGDJE pisalo nije. I odmah mi je bilo jasno da od tog brašna pogače biti neće. Sad se opravdavaju da su našli više 'kostura u ormaru' nego što su vjerovali da ih ima. Postavljam pitanje: a što su onda radili osam godina u opoziciji. Češali jaja?

    Krali su nešto manje od HDZ-a.... ali su zato i manje radili... pa su štete prestrašne zbog njihovog nečinjenja.
    Možebitno bi bilo bolje da ni HDZ nije radio ništa obzirom na rezultate njegovog 'predanog' rada. Ukradeno se može vratiti, upropašteno ne.

    …a koje smo mogli daleko bolje iskoristiti da oni nisu kakvi jesu ili da je na vlast izabran netko sposobniji.
    Slažem se, samo navedi mi ekipu (da ne kažem stranku) koja je sposobnija a ŽELI se baviti politikom SAMO zato da puku hrvatskom bude bolje. Po mom sudu u nas takvi ne postoje.

    Čvrsto sam uvjerena da nitko normalan ne misli da je ponašanje aktivista političke stranke „Živi zid“ normalno i poželjno ponašanje.
    Slažem se s tobom, samo je pitanje koliko normalnih u Miloj našoj ima. Ta stranka NEZNA ništa drugo osim praviti buku i kršiti zakone. Ne mogu se problemi rješavati kršenjem zakona i propisa, već njihovim mijenjanjem. Da bi to mogli učiniti, trebaju najprije doći na vlast. Opravdanje tipa: ako država krši zakon, možemo ga i mi, građani, jednako je kao da kažem ako je on nekog ubio mogu i ja njega jer ga država, po mom mišljenju, nije adekvatno kaznila.

    Dobro treba promisliti i otvoriti oči.

    Od razmišljanja KOGA izabrati puca mi glava, a oči samo da mi ne ispadnu iz duplja koliko ih otvaram, pa ništa. Nema nikoga na vidiku tražio ga dalekozorom, ma što, teleskopom.

    avatar

    31.05.2015. (18:10)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    @nisam a priori ni za ni protiv zivog zida...ni meni se ne svidaju neki njihovi postupci, no nije ni sve crno-bijelo..Semper kaze da trebaju prvo doci na vlast postujuci pritom zakone..Da oni nisu ovim svojom Robin Hudovskim nacinom privukli paznju, bismo li.uopce culi za njih?? Pa znamo po kojem principu funkcioniraju mediji kod nas...Mislim da se pravi odgovori za koga glasat nalaze upravo u tih nekih 50 nijansi sive...I kako god bilo, mislim da treba prostora dati mladim ljudima...nije Zivi zid jedini...No, kakav smo mi narod svakome cemo naci neku manu...Pa ajmo onda ic po principu eliminacije, pa dat svoj glas onima s najmanje putra na glavi..Uostalom, kaj mozemo izgubiti??? Ionak smo siromasni ko crkveni misevi, u svakom pogledu:-(

    avatar

    31.05.2015. (19:21)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    @Donin svijet- a sto kad na red dode voda? Hoces li i onda biti stava proizvod se mora placati pa makar ti djeca skapavala od zedi...Al privatno vlasnistvo je privatno vlasnistvo..zakon je tako propisao...Pa tko ti je kriv kaj si ostao bez posla, kaj radis i ne primas placu, kaj te tam neki kapitalista sumnjivog porijekla imovine eksploatira...nemas love..skapavaj...Tako i danas necija djeca uce pod svijecama, i vecini slucajeva ne krivnjom svojih roditelja...Ovi klinci nam mozda svojim (ne) djelima zele ukazati upravo na to...Mozda da ne primjenjuju te metode bismo li ih culi uopce?? Kazem, nije sve bas crno- bijelo..ima tu puno sivog...

    avatar

    31.05.2015. (19:29)    -   -   -   -  

  • Mirče

    Ovdje si zaboravila dati pljusku Milanoviću koji je dozvolio da policija onako brutalno postupa prema hrvatskim braniteljima invalidima.Zamisli to,policija ulazi Crkvu i maltretira...
    A ti kao i uvik antihrvatski...
    Jel te to naučio Josipović kojem je demokratskim putem data noga u tur ili Stipe Mesić kukavica...?

    avatar

    31.05.2015. (20:27)    -   -   -   -  

  • Neverin

    poštivati zakone bi imalo smisla kada bi ovo bila zemlja jednakih šansa, a ovakvi zakoni postoji samo za zatiranje nas koji nismo u sdphdz (+ sateliti) korporaciji.

    Pa nedavno sam kod sebe stavio stavio pasus o izjavi o sprečavanju sukoba interesa koju su izglasali saborski zastupnici i očito je da su zaštitili sebe:

    SUKOBOM INTERESA NE SMATRA SE SITUACIJA U KOJOJ PREDSTAVNIK NARUČITELJA ILI POVEZANA OSOBA PREDSTAVNIKA NARUČITELJA [tj.u krvnom srodstvu uspravne loze] UPRAVLJAČKE POSLOVE U GOSPODARSKOM SUBJEKTU OBAVLJA KAO SLUŽBENI PREDSTAVNIK NARUČITELJA, A NE KAO PRIVATNIKA.

    Reci mi molim te ako nisu iskoristili ovu iznimku u zakonu radi sebe...

    I kako ćeš onda protiv njih dok oni koriste resurse državnog proračuna i kontrolu nad medijima? Tko ima šanse protiv tolike prednosti?

    To je kao kad Rijeka igra protiv Dinama i iz svemira je očito da je sudac podmičen i što vrijede one fore o moralnim pobijednicima kada će službena povijest pamtiti pobijedu Dinama?

    Tebi nije kao da te netko vuče za nos ta činjenica?

    A onda kada hdz ekipi ne idu zakoni po volji onda se pribjegne kakvim paraformacija, premlačivanju novinara i naravno policija neće nači krivca, a HDZ će službeno oštro osuditi agresivno ponašanje i srat o pravnoj državi i neka službeni organi rade svoj posao (znaš i sama te automatski sklepane rečenice).

    Onaj tko krene igrati prljavo mora prihvatiti da stvara mogućnost da mu se uzvrati istom mjerom, a sdphdz igraju jako prljavo... rekao bi da je ovo diktatura u svilenim rukavicama.

    Mogu ti naposljetku reći da su i rasni zakoni bili legitimni pa eto gdje bismo završili kada bi se oni provodili do kraja... tako da možeš biti legalist ali kad te netko sa zakonom tlači goni i takve zakone.

    avatar

    31.05.2015. (20:41)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @semper contra :Slažem se, samo navedi mi ekipu (da ne kažem stranku) koja je sposobnija a ŽELI se baviti politikom SAMO zato da puku hrvatskom bude bolje. Po mom sudu u nas takvi ne postoje.

    Ne mogu ti je navesti.... zato sam i započela temu iskrenim priznanjem da sam loše raspoložena... čak i očajna... jer ne vidim ljude i ne vidim izlaz.
    Ja ipak mislim da kod nas takvi ljudi postoje... ali na žalost ne nude se na izbor. Mi imamo dosta pametnih i sposobnih ljudi.... nezavisnih, samostalnih i za politiku, na žalost, nezainteresiranih.
    U ostalom se slažemo... i uživala sam čitajući tvoje komentare.... iako dijelimo pesimizam i loše raspoloženje. Lakše je čovjeku očajavati u društvu. :))))

    avatar

    31.05.2015. (21:00)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @dnevnikjednerazvedenice... Da oni nisu ovim svojom Robin Hudovskim nacinom privukli paznju, bismo li.uopce culi za njih??

    U pravu si. Teško se je privući pažnju na sebe. Ali vidiš, netko (poput tebe) im to tolerira, a meni se okreće želudac. To je isto kad vidimo histerično dijete da se baca po podu da bi privuklo pažnju na sebe. Neke majke to sa simpatijama toleriraju... druge dozvole da se desi samo jednom... i nikada više... jer smatraju da to nije dobar NAČIN za privlačenje pažnje. Inače... meni je strašno važan NAČIN. Ne zanima me dobar cilj... ako mi je sporan način.

    @dnevnikjednerazvedenice Mislim da se pravi odgovori za koga glasat nalaze upravo u tih nekih 50 nijansi sive...

    Ne razumijem?!!!! Smatraš da vlast i narod moraju igradi sado-mazo igrice? Ili na što si točno mislila... pod tih 50 nijansi sive?

    @dnevnikjednerazvedenice ... a sto kad na red dode voda? Hoces li i onda biti stava proizvod se mora placati pa makar ti djeca skapavala od zedi..

    Opet ne razumijem pitanje. Zar ti ne plaćaš vodu? Ja vodu iz vodovoda pijem od rođenja... a tako i moja djeca. Znači... plaćamo vodu koju pijemo. Sve plaćamo. U životu sam imala teških perioda, radila sam svašta da bih preživjela... i falilo mi je svega ali vode i hrane nikada... toliko sam uvijek mogla zaraditi.
    Krađa i otimačina za moj sustav vrijednosti nisu opcija!

    @Mirče.... odjebi u skokovima... na desnoj nozi... molim te.... :)

    avatar

    31.05.2015. (21:09)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @neverin.... Reci mi molim te ako nisu iskoristili ovu iznimku u zakonu radi sebe...

    Zar si u ovoj temi stekao dojam da ih branim i zastupam... pa mi sada postavljaš ovakva pitanja?!!!
    No to što su oni fukare, lopovi i ništarije ne znači da i mi moramo biti to isto.

    @neverin... I kako ćeš onda protiv njih dok oni koriste resurse državnog proračuna i kontrolu nad medijima? Tko ima šanse protiv tolike prednosti?

    Narod ima šansu i legalne mehanizme. No, trenutno nije zainteresiran.
    Doći će i taj dan...

    Onaj tko krene igrati prljavo mora prihvatiti da stvara mogućnost da mu se uzvrati istom mjerom, a sdphdz igraju jako prljavo... rekao bi da je ovo diktatura u svilenim rukavicama.


    Bolje će nam biti tek onda kada bude važno na koji NAČIN je netko pobjedio i došao na vlast i na koji NAČIN se ponaša na vlasti. Kad ČAST i RIJEČ opet budu važne tada će nam svima biti bolje. Dok svi igramo prljavo i mirimo se s tim može nam biti samo gore i gore....

    neverin.... Mogu ti naposljetku reći da su i rasni zakoni bili legitimni pa eto gdje bismo završili kada bi se oni provodili do kraja... tako da možeš biti legalist ali kad te netko sa zakonom tlači goni i takve zakone.

    Mi ipak živimo u neko drugo vrijeme i imamo načina nevaljale zakone mijenjati legalno... a ne na silu... ne anarhijom.
    Neverine... mala je razlika između Živog zida i šatoraša. Jedni i drugi se ponašaju agresivno, na pogrešan način privlače pažnju, ugrožavaju slobodu, imovinu i živote drugih ljudi, a sebe smatraju iznad propisa. Čudi me da jednima to toleriraš, a drugima ne.
    Meni su odbojni na isti način.

    avatar

    31.05.2015. (21:17)    -   -   -   -  

  • Neverin

    Šatoraši se bore za šačicu ljudi plus nalogu HDZ-a.

    Živi Zid uskače svima kome treba pomoć ako su se odrekli HDZ-a. A HDZ vidim kao zlo na zemlji.

    nisam stekao dojam da ih braniš u onom pasusu kojeg si copy pasteala. Imaš pravo, primječujem u tebi promjenu kao da je došlo do zasičenja. Nemoj mi stavljati riječi koje nisam napisao.

    Ako pod šansu i legalne mehanizme misliš na izbore mišljenja sam da se varaš. Svakako sam za ovakve gerilske metode jer je očito su mediji dobili zapovijed da ne pišu o njima ako ne moraju, a o ilegalnom uključenju očito moraju.

    ČAST i RIJEČ su kategorije koje su zgazili ma eto 25 godina i nikakve deklaracije ih ne mogu spasiti.

    U situaciju u kojoj se ti časno ponašaš dolaze ti homofobi i antiantifa koji udaraju uvijek u broju i s leđa.

    I partizani su bili ilegalna vojska. Zar su trebali poštivati zakone?

    Zar ne vidiš da je ovo agresija protiv naroda pokrepljena zakonom? Tipično birokratski... ali meni stvarno ništa ne znači ako je nepravda nanešena pod egidom zakona dok mi puno znači ako se netko bori pravedno unatoč nepravednom zakonu.

    avatar

    31.05.2015. (21:33)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    @Dona-mislim na privatizaciju voda...voda je zasad jos uvijek javno dobro...
    A kaj se tice privlacenja paznje...usporedivat ukazivanje na nepravde u drustvu s razmazenim djetetom u ducanu bas i nije usporedivo..
    50 nijansi sive se odnosi se na stanje u nasoj drzavi...I na taj nacin bismo trebali gledat na situaciju... Ocekivat od malih ljudi, koji su cesto nezakonitim radnjama pojedinaca, ostajali bez posla ili koji rade za mizerije kod velikih gazda i zbog toga ne mogu placati svoje racune i time postivati zakone je, u krajnju ruku nehumano...pa nisu ti ljudi krivi zbog svega sto se dogadalo unazad 20 godina. Zakoni ne bi smjeli biti iznad ljudi..oni bi tu trebali biti zbog ljudi..Znaci ako posteno radis 20 godina i zbog nekog mutikase ostanes bez posla ( zbog losih zakona u drzavi) ista ta drzava bi te trebala zastititi, a ne se ponasat kao zlocesta maceha...Sve je to puno kompleksnije od proturanja cinjenice da ljudi ne zele placati svoje racune..kredite...Vecina zeli, ali ne moze...uglavnom, ne svojom krivnjom...Zato kazem da nije sve crno bijelo...I zato u pistupcima zz ne vidim cistu anarhiju nego si ostavljam prostora, znajuci s kakvim Golijatima imaju posla, gledati na to kao na nacin kojim se ukazuje na nepravdu i na probleme s kojima se susrecu "mali" ljudi, a sav teret ove krize lomi se upravo na njihovim ledima...No, svatko stvari vidi na neki svoj nacin...i zato s ovim komentarom zakljucujem sudjelovanje u daljnjoj raspravi sa svim uvazavanjima razlicitosti misljenja...pozz

    avatar

    31.05.2015. (21:49)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Ima ih, točno, ali se ne nude se za izbor! To sam i sam napisao u rečenici koju si citirala iz mog komentara. Moje mišljenje je da je uzrok tome u činjenici da takvi ljudi ne MOGU i ne ŽELE biti dio čopora (stranke) i da se onda moraju povinovati onome što GAZDA kaže.

    To je bio moj osobni razlog što nisam pristupio Laburistima u vrijeme njihovog formiranja. Sastao sam se, na moj zahtjev, s Lesarom u kafiću, pitao ga za program i nakon duljeg razgovora postavio, za mene, krucijalno pitanje: "Ako kojim slučajem budem izabran u Sabor, a ne slažem se s onim što je odredila središnjica, da li moram glasovati u Saboru za prijedlog središnjice ili mogu po savjesti?" Odgvor je bio: "Kako odredi središnjica, mora postojati stranačka disciplina!" Još smo malo popričali pa sam otišao. On je ostao odgovarati na telefonske pozive koji su i inače svaki čas prekidali razgovor.
    Došao sam kući, spremio u ladicu pripremljene dokumente za upis u stranku u i ostao - semper contra.

    avatar

    31.05.2015. (22:03)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Šatoraši se bore za šačicu ljudi plus nalogu HDZ-a.

    Točno. Bore se da HDZ dođe na vlast, a onda očekuju nagradu. Znači.... bore se za svoje guzice....

    Živi Zid uskače svima kome treba pomoć ako su se odrekli HDZ-a. A HDZ vidim kao zlo na zemlji.

    To znači da ne biraju siromašne, jadne i potlačene... nego biraju politički podobne. Takve su imali do sada, takve imamo sada... zar nam takvi trebaju i u budućnosti?
    Jebeš političare koji mi uvjetuju kome ću pripadati ili ne pripadati? Što je sljedeće?

    Svakako sam za ovakve gerilske metode jer je očito su mediji dobili zapovijed da ne pišu o njima ako ne moraju, a o ilegalnom uključenju očito moraju.


    Što ako netko pogine? Kakvu to poruku šalje? Hoćemo li se svi sami poslužiti ako nešto trebamo, a za to nemamo novca?
    HEP već dva desetljeća itekako u suradnji s državom brine o siromašnima... za moj ukus i previše... a samo zato što socijalne službe ne rade svoj posao kao što bi trebalo. HEP je trgovačko društvo i cijelo društvo od njega ima puno koristi.
    Valjda ti je jasno da Živi zid tim ljudima ne pomaže. Pa sljedeći put će im staviti brojila na kartice i morat će struju plaćati unaprijed i neće više imati ni ovu mogućnost malog kašnjenja. Rade to samo radi svoje promocije.... a na štetu isključenih građana i društva u cjelini.

    ČAST i RIJEČ su kategorije koje su zgazili ma eto 25 godina i nikakve deklaracije ih ne mogu spasiti.

    Točno. Deklaracije ih ne mogu spasiti... ali možemo mi sami. Ako svatko od nas pojedinačno od njih odustane tada smo sudjelovali... tada nismo bolje ni zaslužili... tada neka nas pojede Baba Roga... jer nismo ni za drugo. :)

    U situaciju u kojoj se ti časno ponašaš dolaze ti homofobi i antiantifa koji udaraju uvijek u broju i s leđa.

    Točno tako. I tako mi je cijeli život.... i neću se predati.... jer moj NAČIN je jedino što mi ne mogu uzeti... i to ih strašno ljuti. :)
    Jer to je nešto što se ne može narediti, dobiti preko veze, kupiti ili politikom zaraditi.... to je teži put.... njima tako dalek...

    I partizani su bili ilegalna vojska. Zar su trebali poštivati zakone?

    Partizani su ustali protiv fašizma i itekako su imali pravila. Vrlo stroga pravila... Oni su ustali protiv fašizma i išli su na sve ili ništa... davali su živote za ono u što vjeruju. Imali su vrlo stroga pravila... još i danas se spominju... a mnoga i ne baš kao dobra....
    Živi zid radi protiv društva, podriva sustav, a koristi isti.... To je licemjerno i pizdunski. Oni su ziheraši... kukavice i razmažena dječica... teoretičari... bezveznjaci..... Vjeruj mi. Gledaj i vidjet ćeš. :)

    Zar ne vidiš da je ovo agresija protiv naroda pokrepljena zakonom?

    Koje točno? Deložacija nekoga tko ti je nasilno ušao u stan?
    Plaćanje struje?
    Ova vlast ne valja... ali mi smo je izabrali. Oni nisu na vlast došli osvajačkim ratom. Možemo ih mijenjati na izborima ili revolucijom. Revolucije neće biti jer smo previše lijeni, nezainteresirani, komotni, korumpirani i svakakvi nekakavi... a to znači da ih možemo na izborima mijenjati.

    Ako podržavaš ove akcije protiv HEP-a... reci mi, molim te... što misliš da će postići tim akcijama? Za koje dobro se to oni bore?

    avatar

    31.05.2015. (22:03)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @dnevnik jedne razvedenice....mislim na privatizaciju voda...voda je zasad jos uvijek javno dobro...

    Čudi me da ne kužiš kad opališ čorak. Ja sam i protiv privatizacije HEP-a, ali smatram da struju moramo plaćati.

    usporedivat ukazivanje na nepravde u drustvu s razmazenim djetetom u ducanu bas i nije usporedivo..

    Krađa, ugrožavanje tuđih života i imovine nije ukazivanje na nepravdu u društvu nego je činjenje nepravde.
    To ti je isto da te muškarac zatuče šakama, a onda izjavi da je to učinio iz ljubavi.
    Nepravde se ne mogu ispraviti činjenjem nepravdi.

    50 nijansi sive se odnosi se na stanje u nasoj drzavi...I na taj nacin bismo trebali gledat na situaciju...

    Moram ti priznati da su ti primjeri prilično čudni.
    U knjiizi 50 nijansi sive glavni likovi uživaju u sado-mazo igricama... a u našem društvu ne uživaju baš svi.... zar ne?

    Ocekivat od malih ljudi, koji su cesto nezakonitim radnjama pojedinaca, ostajali bez posla ili koji rade za mizerije kod velikih gazda i zbog toga ne mogu placati svoje racune i time postivati zakone je, u krajnju ruku nehumano...pa nisu ti ljudi krivi zbog svega sto se dogadalo unazad 20 godina.

    Prestrašno. :)))))) U pravu si. Moja očekivanja su zbilja prevelika.
    Sorry... ali ja više ne mogu. Nemoj se ljutiti... ali nas dvije smo završile ovaj dijalog. Nisi ti ništa kriva. Meni ti je to od godina... Jednostavno više nisam "elastična" kao prije... :))))))))

    @semper contra... da, to je to. Nemaš pojma kako i koliko razumijem tvoj zadnji komentar. :)
    I ostao si bogat... da bogatiji ne možeš biti.. bez obzira na okruženje i svu bol koju osjećaš zbog atmosfere u društvu.

    avatar

    31.05.2015. (22:35)    -   -   -   -  

  • NF

    ne zanimaju me kukanja, i ovaj vikend sam dežurao na štandovima iako se ne slažem s detaljima akcije koja ide dok se na netu mudroslovi, zanimljivi su ljudi koji su protiv referenduma samo zato što je naše stanovništvo glupo, što eto jutros jedna dama izreče, ma nije tako dramatično, samo dobro izdresirano, da se to preodgojiti :P

    avatar

    31.05.2015. (22:50)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @NF... bravo zbog dežurstva. Sutra ću potražiti najbliži štand. Ovo sakupljanje potpisa za referendum o referendumu je prevažna akcija. Naše stanovništvo je svakakvo... ali glupo nipošto.
    U pravu si. O dresuri se radi. Nije to slučajno.

    avatar

    31.05.2015. (22:55)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    Nadovezat cu se samo jos jednom recenicom, u kojoj se cak i slazemo...I ja smatram da struju treba placati...ako imas s cim...
    Ali, jednako tako smatram da ako si (ne) svojom krivnjom ostao bez posla (a znamo kako su nam se upropastavale firme "po zakonu") drzava bi te trebala zastititi u tom smislu...i ne bi smjela dozvolit da ti se ista iskopca pa da ti djeca u 21 st. moraju zivjet uz svijece...ista stvar tice se vode i grijanja...U tome lezi sav paradoks sustava u kohem zivimo:-( mislim da bi "mali" ljudi trebali biti puno solidarniji, suosjecajniji...mozda da jesmo vise takvi sve ovo nam se ne bi dogodilo...jer kada je prva tvornica bila unistena svi bismo bili na cestama i stali u obranu jedni drugih,,a sto smo mi radili? Sjedili doma i gledali..s mislju bitno da je meni jos o.k...Upravo to i dalje radimo..dok drugim ljudima iskapcaju struju...mi si mislimo: tko im je kriv..ja svoju placam...samo dokle cemo ju jos moci placati?? meni je to pretuzno:-(..
    P.S.Imam i ja neke godine, al se nedam:-) nadam se da neces nesto zamjeriti..ovo je po meni samo neka razmjena misljenja...u pravilu smo svi u istim g.....a i sigurna sam da vecina nas ipak zeli najbolje ovoj nasoj domovini i ovim nadim ljudima :-)

    avatar

    31.05.2015. (23:15)    -   -   -   -  

  • cicoje

    necete vi jos dugo. na slijedecim izborima bice "evo zore evo dana-sjebali smo i Zorana" . HDZ forever !

    avatar

    31.05.2015. (23:36)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @dnevnikjednerazvedenice... naravno da je država dužna štititi socijalno ugrožene građane. To i čini.... nedovoljno, ali ipak čini. Najugroženijima država plaća struju, a HEP je više nego tolerantan prema najsiromašnijima. No problemi se ne rješavaju tako da se otima na silu... da se nasilno prikapča struja, da odeš u trgovinu i ljekarnu i uzmeš što ti treba bez plaćanja, da odeš u Borovo i uzmeš cipele. Ako će svatko od nas "pravdu" uzeti u svoje ruke onda to više nije država.... nego je kaos, nered i otimačina. I u takvom neuređenom suživotu će stradati najslabiji jer će najjači, najbezobraznij i najsnalažljiviji opet biti u prednosti.

    U tome lezi sav paradoks sustava u kohem zivimo:-( mislim da bi "mali" ljudi trebali biti puno solidarniji, suosjecajniji...mozda da jesmo vise takvi sve ovo nam se ne bi dogodilo...jer kada je prva tvornica bila unistena svi bismo bili na cestama i stali u obranu jedni drugih,,

    Točno. Slažem se. Napisala sam nebrojene teme o tome. Bila sam na mnogim prosvjedima... ja nisam sjedila doma i okretala glavu kad su drugi ostajali bez posla. Kad si na TV-u vidjela onih par budala kako prosvjeduju na Trgu....e, ja sam ti jedna od njih.
    Ja sam itekako za prosvjede... ali za legalne prosvjede... koji ne ugrožavaju živote i imovinu drugih ljudi.

    Upravo to i dalje radimo..dok drugim ljudima iskapcaju struju...mi si mislimo: tko im je kriv..ja svoju placam...samo dokle cemo ju jos moci placati?? meni je to pretuzno:-(..

    Pišeš ovu rečenicu kao da je struja nešto što raste na drvetu i eto, neki zli ljudi se sjetili struju oteti onima kojima pripada. Struja je proizvod kao i sve drugo. Da, na žalost... eto, sjedimo i dopisujemo se putem kompa... a u Africi djeca gladuju, u našoj zemlji mnogi nemaju za kruh, cipele i struju.
    Po tvojoj logici trebali bi pljeskati kad netko provali u banku i otme novac, kad netko krade po trgovinama ili krade struju. Bože sačuvaj! Problemi se ne rješavaju na taj način.

    nadam se da neces nesto zamjeriti..

    Ma ne zamjeram.... ali meni je doista naporno raspravljati oko nekih stvari koje bi se trebale podrazumijevati još od djetinjstva... a jedna od njih je ta da je KRAĐA NEDOPUSTIVO PONAŠANJE... Kad me netko pokušava uvjeriti da nije baš uvijek tako i da postoje nijanse... tada ja podivljam jer imam osjećaj da se zlobno šali... da pravi budalu od mene. Postoje zla u kojima nema dobrih nijansi. Možda postoje olakatno okolnosti za sudove... ali zlo je zlo i ŠLUS.

    @cicoje... hvala na prilogu ovoj temi. Ovo što tvrdiš izjavljuje i tvoj vođa... Karamarko. Samo vi skinite maske. Još nije kasno.

    avatar

    01.06.2015. (06:57)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    Razlika u gledistima je ocita...sebe smatram dovoljno moralnom osobom da bi mi krada bila prihvatljivo ponasanje..Stvar je u tome sto ja u ovoj situaciji ne vidim kradu, nego vid gradanskog neposluha. Jbg...mozda sam samo glupa..pa ne kuzim...:-) Ovo o nacinu na koji se HEP brine o neplatisama dalo bi se diskutirati, a o skrbi drzave o siromasnima takoder...No, sad zaista stajem...nadam se ipak dobrom za sve nas

    avatar

    01.06.2015. (08:28)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @dnevnikjednerazvedenice.... sebe smatram dovoljno moralnom osobom da bi mi krada bila prihvatljivo ponasanje..

    Sorry.... ali meni je ovo prestrašno za čitati.

    @dnevnikjednerazvedenice.... Stvar je u tome sto ja u ovoj situaciji ne vidim kradu, nego vid gradanskog neposluha.

    Kad je HDZ pljačkao domovinu držali su ruku na srcu i kleli se da su najveći vjernici i najveći domoljubi. Nisu oni krali radi krađe... nego iz ljubavi.
    Oprosti mi još jednom... ali za mene je lopov lopov, a krađa krađa. Nema nijansi.

    No, sad zaista stajem...

    Lijepo bih te molila da staneš.... :) Pozdrav.... i hvala ti na javljanju.

    avatar

    01.06.2015. (08:42)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @dnevnikjednerazvedenice.... sebe smatram dovoljno moralnom osobom da bi mi krada bila prihvatljivo ponasanje..

    Sorry.... ali meni je ovo prestrašno za čitati.

    @dnevnikjednerazvedenice.... Stvar je u tome sto ja u ovoj situaciji ne vidim kradu, nego vid gradanskog neposluha.

    Kad je HDZ pljačkao domovinu držali su ruku na srcu i kleli se da su najveći vjernici i najveći domoljubi. Nisu oni krali radi krađe... nego iz ljubavi.
    Oprosti mi još jednom... ali za mene je lopov lopov, a krađa krađa. Nema nijansi.

    No, sad zaista stajem...

    Lijepo bih te molila da staneš.... :) Pozdrav.... i hvala ti na javljanju.

    avatar

    01.06.2015. (08:52)    -   -   -   -  

učitavam...