Komentari

zgmazoretkinje.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • Winner

    A gdje su otisle ostale nagrade?

    avatar

    02.02.2015. (12:28)    -   -   -   -  

  • :)

    kako to da je antonija isla u sloveniju ? sto je postala trener ?

    avatar

    02.02.2015. (13:16)    -   -   -   -  

  • ?

    i? tko je postao najpopularnija trenerica?

    avatar

    02.02.2015. (13:58)    -   -   -   -  

  • ??

    i? tko je postao najbolja predvodnica?

    avatar

    02.02.2015. (14:16)    -   -   -   -  

  • :)

    Ivana Rakić, predvodnica Prvih riječkih mažoretkinja.

    avatar

    02.02.2015. (15:34)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Winner:
    To pitanje je za blog HMS-a: hms.blog.hr. Ovo je blog Zagrebačkih mažoretkinja.

    :)
    Ne, ona tamo nije bila trenerica nego prezentatorica, znači da pomogne trenerici. Takav je sustav na ovom seminaru.

    ?
    Ne postoji kategorija "najpopularnija trenerica". Naime, prema Sudačkom pravilniku i Kodeksu sudaca i delegata ocjenjivanja timova, koreografije, pa samim time i trenera je u nadležnosti samo i isključivo licenciranih sudaca, a ne Upravnog odbora ili Skupštine HMS-a (jer jedan od kriterija mora biti kako je trener uvježbao tim ili kakve je koreografije radio). Da je ta kategorija bila proglašena prekršili bi se akti HMS-a.

    :)
    Hvala na pomoći.

    avatar

    02.02.2015. (15:59)    -   -   -   -  

  • Mažoretkinja

    Stvarno imate najljepše uniforme! No smeta li vam što velika većina hrvatskih timova kopira kompletno vaš dizajn?

    avatar

    02.02.2015. (16:39)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Smeta, naravno. Hvala na pohvalama!

    avatar

    02.02.2015. (23:36)    -   -   -   -  

  • Dalmatinka

    Poštovani gosp. Šćuric,

    Molim Vas da mi pojasnite kako to da u natjecateljskom pravilniku piše: " Najstrože je zabranjena slijedeća vrsta glazbe: pop, disco folk, rock itd." te da " Glazba mora biti koračnica" kad smo u zadnjih nekoliko godina imali prilike vidjeti da većina timova pa čak i vaš tim koristi pop i rock pjesme.

    Plesanje na limenu glazbu, orkestar i slično danas je vrlo rijetka pojava.

    Što je sa riječima u pjesmi? Da li su dozvoljene ispod 50ÝquestionDD

    Zahvaljujem

    avatar

    03.02.2015. (12:49)    -   -   -   -  

  • Dalmatinka

    Ispravak: da li pjevani dio mora i dalje biti ispod 50% dužine glazbenog broja?

    avatar

    03.02.2015. (12:51)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Treba čitati pravilnik u cijelosti, a ne samo dijelove. Ovo što vi navodite definirano je člankom 32. stavak 2, 3. i stavak 5. Natjecateljskog pravilnikai to je osnovno pravilo. No isti taj stavak 5. u nastavku jasno kaže

    "Svi ovi oblici dozvoljeni su samo ako su preorkestrirani na način i za orkestre opisane u stavku 2. ovog članka."

    Dakle moguć je aranžman (orkestracija) najpopularniji rock, hip-hop, tehno i inih glazbenih brojeva za puhači ili drugi orkestar u 2/4 ili 4/4 mjeri koračnice. I to se već dugi niz godina dešava. Npr. Lous Clack već skoro 20 godina orkestrira najpopularnije hitova moderne glazbe za Londonsku filharmoniju, ali takvih orkestara i orkestratora ima tisuće.

    Što se tiće pjevanog dijela i tu je Natjecateljski pravilnik jasan i članak 32. stavak 6. kaže
    "U glazbenoj podlozi pjevanje nije zabranjeno, no pjevani dio mora biti inferioran i služiti isključivo instrumentalnoj glazbi. Pjevani dio mora biti kraći od 50% dužine glazbenog broja defilea ili koreografije. Ukoliko pjevani dio prelazi 50% dužine glazbenog broja glazba će se sankcionirati kao nepropisna."

    No isto tako vam stoji napomena uz taj stavak:

    "Ovaj stavak stavljen je izvan snage do daljnjega temeljem odluke 17. Skupštine HMS-a, 23.1.2011."

    Dakle ovo pravilo se do daljnjega ne upotrebljava. Ako bi Skupština ponovo stavila članak na snagu upotrebljavao bi se tek za godinu dana od same Skupštine. Dakle sve do veljače 2016. (a vrlo vjerovatno i bitno duže) ovaj se odredba neće upotrebljavati i dozvoljena je neograničena količina pjevanih dijelova.

    avatar

    03.02.2015. (13:06)    -   -   -   -  

  • pitanje

    Zašto se ne dodjeljuju nagrade za najbolju koreografiju i najbolji defile??

    avatar

    03.02.2015. (13:22)    -   -   -   -  

  • The Beee

    Alene može molim te odgovor na mail čim stigneš :) Hvala :)

    Pozz

    avatar

    03.02.2015. (14:21)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Kako ne. Dodjeljuje se svake godine na Državnom prvenstvu.

    A već sam i objasnio zašto se to ne može dodjeljivati na 20. godišnjici u odgovoru na komentar jučer u 15:59 (dakle prije 22 sata):

    "Naime, prema Sudačkom pravilniku i Kodeksu sudaca i delegata ocjenjivanja timova, koreografije, pa samim time i trenera je u nadležnosti samo i isključivo licenciranih sudaca, a ne Upravnog odbora ili Skupštine HMS-a (jer jedan od kriterija mora biti kako je trener uvježbao tim ili kakve je koreografije radio). Da je ta kategorija bila proglašena prekršili bi se akti HMS-a."

    Dakle ne mogu članovi Skupštine koji nisu suci, dakle kao predsjednici i tajnici nisu niti suci, pa čak niti treneri, odnosno laici su i nestručne osobe (bar veći dio njih) ocjenjivati koreografije. To mogu samo suci. A suci ne dodjeljuju nagrade povodom godišnjice HMS-a. Čak i da se ta nagrada povjerila na odlučivanje Sudačkom odboru isti bi morao na naki način pregledati 200-njak defilea i koreografija (bar 10 najboljih defilea i koreografija u posljednjih 10 godina - a čisto sumnjam da bi se pronačle sve snimke), analizirati ocjene sudaca i to stotine stranica sudačkih listića i tablica, potrošiti vrijeme na konzultacije i donijeti svoj sud. I to 18 sudaca iz svih krajeva Hrvatske. To bi koštalo poprilično novaca, a nije niti realno da bi se uopće moglo ostvariti. Nadam se da se ne nadate da se svi suci sječaju baš svih koreografija i defilea, pa i onih od prije 10 godina?

    avatar

    03.02.2015. (14:23)    -   -   -   -  

  • sugestija

    Lijepi pozdrav! Malo je offtopic al nemogu objavit na hms-u pa saljem ovdje!
    Saznala sam nakon sjednice HMS-a da postoji dvojba oko datuma za drzavno prvenstvo. S obzirom da vecina nas starijih djevojaka koje plesu u timovima, pogotovo seniorke, neke vec desetak godina (dakle vec odrasle osobe sa dosta obaveza) medju kojima sam i ja, pa sam odlucila iznijeti neke argumente vezane za datum prvenstva. S obzirom da postoji dosta timova koji nemaju velik broj cura i da je svaka podjednako bitna vrlo nam je vazno da saznamo datum na vrijeme kako bi mogli dobiti slobodne dane/organizirati ispite. Takodjer iskoristit cu priliku pa napisati neke sugestije. Naime smatram da bi bilo puno jednostavnije staviti prvenstvo odmah prvi vikend iz razloga sto je produzeni pa je roditeljima, curama i navijacima puno jednostavnije prisustvovati natjecanju. Takodjer, to bi znacilo i veci odaziv ljudi, a samim time i bolju atmosferu, jer mislim da nema nista lose provesti praznik rada u suncanom zadru :) Prvenstvo 2 tjedna kasnije vuce za sobom i dodatne treninge koji traju duzi period, a blize se mature i ispiti, s obzirom da je ovo samo hobi, oduzima se vrijeme od ucenja a svi znamo koliko je to vazno. Postoje djevojke koje rade i moraju traziti slobodne dane, a prvim terminom to bi se izbjeglo, nebi bilo ni izostanaka iz skole za timove koji imaju neformacije i koji putuju u petak, a i tu je i zadnji tjedan skole za maturante kojima je svaka ocijena bitna i potrebno im je slobodno vrijeme za maturu i prijemne ispite. U manjim mjestima i opcinama svi znaju da je prvenstvo pocetak 5.mjeseca pa recimo tako i nasi zupnici koji su naucili da ako stave krizme i pricesti u tim periodima, mogu ocekivati zabrinute roditelje kako mole promjenu termina sto za sobom vuce i promjene u biskupijama, pa je tako vecina sakramenata stavljena 2. i 3. vikend u mjesecu, sto takodjer predstavlja problem u dolasku na natjecanje. Mnogi bi mogli reci da su se takve stvari vec desavale (izostanci iz skoel i posla), ali ne vidim razlog zasto se to nebi izbjeglo ako je moguce.
    Eto ja sam iznijela svoje stavove u dobroj namjeri, pa se nadam da ce biti barem razmotreni ako ne i uvazeni. Hvaalaaa

    avatar

    03.02.2015. (14:41)    -   -   -   -  

  • pitanje

    pa to se vrlo lako da riješiti i oduzelo bi jedan radni dan posla ako bi se pregledavale snimke koregorafija kadeta juniora i seniora...ako se svako na svakom natjecanju proglašavaju koreografija i defile prvenstva, makar se za to ne čuje jer recimo ja dolazim na svaka prvenstva unazad puno godina i niti na jednom nije objavljena koreografija ili defile prvenstva, ali nema veze...ugl, ako se to i objavljuje svako prvenstvo, a svako je do sad snimano, znači to je 10 koreografija i 10 defilea od po 3 minute prosječno ajmo zaokružiti..to je zaokruženo 2 sata po dobnom razredu za pregled svih najboljih koreografija i defilea, znači i manje od jedno radnog dana..ili neka se ta nagrada dodjeljuje samo za najstariji dobni razred, seniore...jednom ovako ozbiljnom savezu to nebi trebao biti nikakav problem odradit, i u konačnici zašto bi se sve to trebalo naplačivat, zašto se to sve skupa nebi odradilo na volonterskoj razini????

    avatar

    03.02.2015. (15:06)    -   -   -   -  

  • juniorka

    da se dodjeljuje samo za seniore to nebi bilo fer....

    avatar

    03.02.2015. (15:16)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    sugestija:
    Sve stoji što ste napisali, ali su i dva argumenta protiv:

    1. Zadar je turističko mjesto i popunjen je za 1. svibnja, poglavito što je produženi blagdan (petak-nedjelja), što znači da će cijene smještaja ali i sve ostalo biti daleko više.

    2. U isto vrijeme (3.5.) održava se humanitarna utrka "Wings for life world run" i to na istom mjestu (Sv.Donat) uz učešće tisuća ljudi. Dakle to ne može ići zajedno.

    Konačno zadnja riječ nije naša, nego lokalnog organizatora i Grada Zadra.

    pitanje:
    Nije baš tako. Hajdmo pretpostaviti da se radi samo o najboljem defileu i koreografiji (ovo se posebno ne proglašava jer tako traže pravilnici, iako je iz tablica i skatinga vidljivo koji su najbolje koreografije i defile):

    1. Upitno je postoje li 10 godine stare snimke u arhivi (da se neke nisu zagubile), ako i postoje netko ih treba pretražiti u gomili snimki koje imamo.

    2. Isto tako treba izvuči i sve sudačke listiće, tablice i skatinge pa pronači koji su najbolji defile i koreografije, dakle među nekih 3.000 listova papira svake godine treba izvuči njih 30-tak za svaku godinu i za svaki dobni razred (dakle od 30.000 papira njih 900) - a to je mnogo sati posla.

    3. Potom treba pronači konkretne snimke na DVD-ovima koji imaju po 20-tak sati trajanja. Tih konkretnih 3 defile i 3 koreografije treba ili presnimiti ili detaljno popisati sa vremenima na konkretnim DVD-ima. A i to je mnogo sati pregledavanja i traženja konkretnih 30 defile i 30 koreografija u oko 200 sati video materijala.

    4. I onda treba obavijestiti svih 18 studaca, poslati cirkulare, platiti dolazak 18 ljudi na jedno mjesto (to je bar 6.000 kn)

    5. Treba iskopirati 900 sudačkih listića i ostalih papira u 18 kopija (svakom sucu), i tih 16.200 listova distribuirati sucima.

    6. Treba organizirati prostoriju za 18 ljudi, dovoljno velik TV ekran da 18 ljudi može vidjeti, pa projektor ili DVD player.

    7. Potom ti ljudi trebaju pregledati 30 defile i 30 koreografija (to je tri sata ako samo jednom gledaju, bez promjena DVD-ova + još tko zna koliko sati za isčitavanje materijala i uspoređivanje), usporediti ih sa zabilješkama na 900 listova papira. I to sve u nadi da su sve te koreografije i defilei super snimljeni, da se odlično vide u svakom momentu i da se sud opće može stvoriti na temelju snimke koja je udaljena i do 100 metara od pojedine točke defilea (staza je prije bila 120 metara sa ulaskom i izlaskom). Iskustveno, nema ozbiljne ocjene temeljem snimke, jer se 90% grešaka i velika večina pozitivnog ocjenjivanja ne može vidjeti u snimki.

    Hajmo čak i pretpostaviti da bi ljudi mogli usporediti i procjeniti 60 defile i koreografija, da sve materijale imamo i da mogu usporediti 900 stranica sudačkih listića, koliko bi to koštalo savez?

    sugestija i svi ostali:
    Ovo je blog HMS-a i tu stvarno ne bi vodili rasprave o muzici i stvarima HMS-a. Molim da pitanje postavite HMS-u. Možete se registrirati i pitanja postavljati tamo. Ja ću, pokušati uvjeriti upravu HMS-a da se blog ponovo otvori širokoj javnosti (a ne samo registriranim korisnicima) pa će to biti jednostavnije, a do tada možete se registrirati. Konačno za to služe strukovni odbori, te tijela Saveza. Njima morate ta pitanja postavljati. Više ovu raspravu ovdje stvarno ne želimo dozvoliti.

    avatar

    03.02.2015. (17:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...