Komentari

wall.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • apis

    Ono što sam već ispričala nekom i ono što ću i tu ponovno ispričati jer nekako to je to što se danas meni dogodilo kada je u autobusu jedan džentlmen što je sjedio pored mene ustao i ponudio jednoj ne više mladoj curi slobodnu stolicu da sjede pored mene, a ona odmahne glavom i kaže ljubazno se smiješeći:
    "Neću pored cure jer kakve sam sreće još će me pitati "Hoćemo li negdje zajedno izaći kad se obje iskrcamo na istoj stanici?"

    avatar

    19.12.2013. (15:59)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    divim se raznolikosti tvojih tema, iskreno, iz osobnog kuta gledanja, jer ja samo jednu pricu pricam na različite nacine

    avatar

    19.12.2013. (16:40)    -   -   -   -  

  • Wall

    Apistia, koja percpecija!
    Sredovječni, naopaka percepcija!

    avatar

    19.12.2013. (21:58)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Kao i Sredovječni, divim se raznolikosti tvojih motiva, iako, ako se dobro gleda, to i nisu toliko različite teme, tek konkretni motivi - u suštini, to je svega nekoliko tema koje se opet mogu svesti na srodan zajednički nazivnik... barem ja to tako vidim :-) A najdraži su mi (i inače, generalno u fikciji) upravo ovakvi, izokrenuti završeci i perspektive - tko je živ, a tko mrtav, je li ovo dvoje jurećih jedno drugo ubilo ili baš suprotno - možda su tek ovim otvorili vrata životu? :-)

    avatar

    19.12.2013. (22:44)    -   -   -   -  

  • marionetta

    opet, kao i u prici iz kupaonice, naknadna spoznaja o vlastitoj smrti...i opet me prevari!
    taman pomisliš -dobro je prošlo-, a ono - proslo sve.
    mijenjas mi percepciju zivota/smrti...

    stignemo cak i napisati oporuku ot trenutka u kojem umremo, do trenutka kad to saznamo,kad nam jave :D.

    avatar

    20.12.2013. (07:41)    -   -   -   -  

  • Wall

    Ama Gi, hoćeš reći da svi pišemo, ispisujemo život- kroz manje ili više 'izokrenute' perspektive?
    Marionetta, mučimo se, radimo, štedimo, batrgamo; zaljubljujemo, rastajemo, strahujemo-previše fokusirani na cilj, da niti ne primijetimo kad se prikrade kraj? cilj/kraj je, nebitan, važno je istinski učestvovati, "putovati", doživjeti svaki korak tog cjeloživotnog putovanja. e, sad- je li to putovanje već davno završilo, pa (kao odsjaj davno umrlih zvijezsda) samo gledamo snimke, slike prošloga života? već pokojni, ali još uvijek nespokojni?

    avatar

    20.12.2013. (08:49)    -   -   -   -  

  • sarahB.

    Zbog takvih, izokrenutih percepcija, raznolikih, ljudi se zapravo ne kuže.

    avatar

    20.12.2013. (11:22)    -   -   -   -  

  • .

    S malim mozgovima uvijek neke nevolje :)

    avatar

    20.12.2013. (12:26)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Ne, nisam mislila tako doslovno. Živimo perspektive kakve već živimo, svoje i subjektivne. No što je to prava, objektivna perspektiva? Tko je lagitiman arbitar? Što se tiče naših osobnih života, to naprosto ne postoji. Objektivno je ono što je naše (ono što je istodobno i maksimalno subjektivno) jer ne postoji itko tko bi nas bolje znao od nas samih. Ponekad su te perspektive, istina, pomalo iščašene, možda i sasvim izokrenute u odnosu na prosjek, većinu, kanon. No je li to mjerilo ičega, ima li to ikakve veze s kvalitetom nekog pojedinačnog života? Naravno da ne. Čovjek je sretan/nesretan, zadovoljan/nezadovoljan isključivo sam po sebi, ne zato što bi mu to netko "objektivno" mogao ili trebao posvjedočiti. Ponekad, mnoge, veseli poznato i većinsko, neke druge, opet, raduje drugačije, izokrenuto? Ni jedno ni drugo nije samo po sebi dobro ili loše, ili u svakoj situaciji dobro ili loše. Osobno volim izokrenuto - onda kada znam da sam u pravu, i kada mi pričinja radost. No ovdje sam prije svega mislila na potku same priče - volim kada tekst uspije nadmašiti sam sebe na samom kraju, a time i čitatelju dati neku drugu, neočekivanu, a uvjerljivu perspektivu. Darujući mu time dodatno zrno (ugodne) intelektualno-emotivne provokacije :)

    avatar

    20.12.2013. (14:40)    -   -   -   -  

  • Wall

    SarahB, oprosti, ja ovo ne kužim :)))
    Yulunga, istina- no ta sintagma malog mozga koju bi ti prošvercala ovvdje nije stradao!
    Ama Gi, ovu izjavu 'volim izokrenuto' patentiraj!

    avatar

    21.12.2013. (19:32)    -   -   -   -  

  • .

    Ovisi koju si izvukao iz košarice...ja kad vidim znak "Stavi sintagmu u košaricu" trpam sve po redu kao da su besplatne...:O

    avatar

    22.12.2013. (11:33)    -   -   -   -  

  • alkion

    Znači da je istinita ona: put u Pakao popločan je dobrim namjerama? Samo se pitam: izokrećemo li perspektivu sami ili nam je život nudi kao alternativnu i možda moguću budućnost? Šta je s one strane?
    I da, sretna Nova i sve želje nek ti se ispune...:)))

    avatar

    23.12.2013. (20:03)    -   -   -   -  

  • Wall

    Yulunga,šopingholičarko!
    Alkione, da nemamo snova-tog paralelnog života- ovaj zemaljski, ionako prekratak i često uludo s/traćen, proletio bi za tren. ovako, duplo živi tko mašta i sanja..ps. hvala na dobrim željama, uzvraćam isto; da doživiš 101. i još se živahno i tad prepireš sa okolinom (to je znak mentalno zdravlja, dok je slaganje-smrtonosno).

    avatar

    24.12.2013. (13:12)    -   -   -   -  

  • alkion

    Hebga, sad si me malo zabrinuo! Ja planir'o barem do 111. nekako mi mlogo lepa brojka. A, ono jopet ni 101. ne zvuči loše. Futuristička je i virtualno intrigantna. Skoro pa perspektivna.
    Naravno, zahvaljujem na željama...:)))

    avatar

    24.12.2013. (15:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...