Komentari

hocemocenzuru.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • Neverin

    a ista pašta kao kod nas. Moraš biti moron da ideš uništavati kulturnu baštinu jer predstavljaju simbol jednog doba o kojem svi govore da je bio fuj fuj. Sad je Ukrajna u istom kurcu kao Hrvatska i vjerojatno i tamo Crkva i desničari gnoje i plaše ljude sa komunizmom kojeg odavno nema.

    avatar

    10.12.2013. (19:39)    -   -   -   -  

  • Sfera

    Ode Lenjin ni kriv ni dužan. Što se tiče Ukrajine zemlja se nalazi u kompleksnoj situaciji. Društvo je podjeljeno između EU i Euroazijske unije tj Rusije. Obje skupine su poprilično jake i imaju jake vanjske sponzore.
    Za ukrajnsku vladu bi bilo najbolje uvest neki moratoriji na pridruživanje bilo kojoj uniji. Npr iduće tri godine ukrajna ostaje neovisna a nakon toga referendum pa koja opcija pobjedi.

    avatar

    10.12.2013. (20:35)    -   -   -   -  

  • barjak

    crvena govna se nikako ne mogu pomiriti sa padom boljsevizma, komunizma, ljevicarstva i sinergistickih pokreta po i oko svijeta.. neka pati koga smeta - Ukrajina nije slijepa

    avatar

    10.12.2013. (20:45)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @barjak, ja mislim da vi desničari sanjate komunizam kao vlažni san. I onima koji su ljevog svjetonazora je jasno da već 20-ak godina komunizma nema. Šta vam trebaju forenzički dokazi ili je to jednostavno neka mumbo jumbo mantra koja se izgovara kako bi se sami uvjerili da je komunizam još živ kako bi predstavljao neprijatelja kojeg binarni ljudi tako nužno trebaju da se nebi osjećali izgubljeno?

    Mnogo puta razmišljam što je u tim moozgovima? kako to izlgeda? ovako nekako 01010101010101011? crno-bijelo? on/off? Kako?

    Da sam išao studirati psihologiju mislim da bi mi magistarski rad bio binarno razmišljanje u neokonzervativaca i onih klauna koji se oblače u titove pionire sa 70 godina.

    crvena govna :D još jedna natuknica koju moram zapisati u neokon rječnik kojeg skupljam :) znaš što mi je odlično? da bilo koja nacionalnost reakcionara sadrži isti patern, toliko da smatram da je strah od komunizma poput nekog računalnog virusa ili iste psihoze.

    fašizam se svakako ponaša onako kako je Umberto Eco opisao u svojem eseju.

    avatar

    10.12.2013. (22:40)    -   -   -   -  

  • barjak

    mi ne sanjamo komunizam nego prepoznajemo crvenilo gdjegod ga vidimo a ako neko bulazni o necemu to ste vi o navodnom fasizmu kojeg svugdje vidite. magistriraj na to crvendacu

    avatar

    10.12.2013. (23:12)    -   -   -   -  

  • hocemocenzuru

    #neverin - ma ne vrijedi ti se raspravljati sa ovakvima kao "barjak", to je uzaludan posao. Tu je dijalog nemoguć. Drago mi je da skupljaš natuknice, jedva čekam da ih pročitam u rječniku na kom radiš.

    avatar

    10.12.2013. (23:42)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @hocemocenzuru, znaš, kad pročitam ovo što je napisao barjak pomislim da se antikomunisti (koji su inače nacionalisti i filo-katolici u našem podneblju) drogiraju ozbiljnijim stvarima od marihuane, jer si ne mogu objasniti po čemu je čovjek zaključio da sam ja komunist samo zato jer ne pripadam njegovoj opciji. Što nas opet dovodi u binarni sistem razmišljanja, ali on je trebao biti gotov sa hladnim ratom. Jedino objašnjenje jest da barjak nije imao televiziju onog dana kada su rušili Berlinski zid ili kad je Njofra Tuđman izgovarao da imamo Hrvatsku? Ni da mi pomogneš elektrošokovima ne bi razumio tu logiku :)

    btw jesi primjetio kako nemaju smisla za humor? tako su ozbiljni da graniče s dosadom na rimokatoličkim mašama. Možda je upravo to problem. Sve preozbiljno shvaćaju, pogotovo svoju ulogu.

    @Barjak, kladim se da pod krevetom držiš manifest komunizma i kapital i onaniraš nad njima :P

    avatar

    11.12.2013. (06:32)    -   -   -   -  

  • Wall

    Ukranjina ide albanskim modelom 'demon(n)kracije- rušenje svih simbola bivšeg doba, da napravi mjesta mafiji, raznoraznim tajkunima : tijekom privatizacije u Ukrajini koja se kao i u Rusiji odvijala u uvjetima korupcije i pogodovanog poslovanja, njen muž je postao jedan od najbogatijih ukrajinskih tajkuna, obogativši se izvozom metala. U razdoblju od 1995. do 1997., Julija je predsjedavala «Ujedinjenim energetskim sustavima Ukrajine», privatnom tvrtkom koja je 1996. postala glavni uvoznik ruskog plina. U to vrijeme nazivali su je «plinskom princezom» pod optužbom da je u inozemstvo prodala enormne količine ukradenog ruskog plina.. zar to nije obrazac i naše privatizacije? kad lopovi kao Timošenko osjete ugroženost svojih posl.interesa, naručuju ubojstva (kao Timošenko/ Glavaš); osnuju stranku (kao Timošenko /Glavaš), završe u zatvoru (kao timošenko/Glavaš); iz zatvora manipuliraju i upravljaju svojim kohortama )kao Timošenko/Glavaš); pronalaze saveznike u popularnim "sportašima", celebrityjima (kao Timošenko=Kličko/ SDP =Crocop/HDZ/HSP Brkljačić,Thompson,Giuliano, Kovač aka i moj brat Robert...kad izgube na legitimnim izborima (Ukrajina-Timošenko; Hrvatska-HDZ)pokreću se 'balvan revolucije', tipa splitske rive, berača kestena, demonstracija, apela, izvođenja gladnih-obespravljenih-neukih-očajnih na ulice (Ukrajina-demonstracije; HR-referendumi)...scenariji su već viđeni, uključujući i pritisak izvana NATO/USA/EU...koji bi rado zarili svoje pipke u mekani trbuh rusije. Deja vu! cveba na kraju- nacionalistica timošenko- ruskinja po majci, po ocu Gruzijka...čistokrvna Ukrajinka koja, naravno, mrzi svoje srpsko, ops, rusko porijeklo... deja vu, deja vu...

    avatar

    11.12.2013. (09:08)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    ej kako su se zvali oni ukrajinski reperi šta su brijali u narančastoj revoluciji?

    avatar

    11.12.2013. (19:57)    -   -   -   -  

  • Lou Salome

    Pretpostavlja da je Barjak, osim što je 'Rvatina i katolik istodobno. Što znači da će za nekoliko dana smjerno u crkvi proslaviti rođenje najvećeg komuniste koji je ikad živio.

    avatar

    11.12.2013. (22:41)    -   -   -   -  

  • barjak

    Ha ha kako cvile ovi Crveni luciferi kad ih se malo pritisne. Sad su i veci Ukrajinci od Ukrajinaca i vec bi i njima popovali i vjerojatno raspisali kakav referendum o rusenju Lenjinovog kipa. Ovaj propalitet od Neverina crven ko Istra izvana i iznutra i ostala bagra , kako samo pametuju. Ma znate kaj? Drago mi je da Hrvatska tone i ne marim propasti samo da povucem i vas govna na dno. Majke mi moje veselim se krahu jer vec vidim kako svi cvilite ko pickice, posebno vi mladi bez posla, love i stana. Huraaa Yipeee kako veli texasan dok sa bombom se zabija u cilj u Dr. Strangelove-u.. haha.. yipeee

    avatar

    12.12.2013. (03:00)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @barjak, crven ko Istra :) da znaš da mi se sviđa!

    konzervativci su sa svojom predvidljivošću poput miševa u labirintu. Isprazne riječi o domovini, tradiciji i vjeri su sir koji se stavlja u centar tog labirinta. Normalno da se veseliš krahu kad si iracionalan. Ulaziš savršeno u opis osobe niže svjesti koja ne može narasti upravo radi prihvaćanja prizemne ideologije (nacionalizam je bio in u početku xx stoljeća). Inače je sljedeći korak vrijeđanje te otvoreno nasilje kada bi ovo bio razgovor uživo.

    Mane čine čovjeka predvidljivim.

    ps. čak ti je i nickname koji si si izabrao tipičan za tvoj svjetonazor :) jesi li ti toga svjestan barem?

    avatar

    12.12.2013. (06:20)    -   -   -   -  

  • barjak

    Vis kak si glup.. a ne mislis mozda da sam namjerno izabrao taj nick samo da isprovociram takve ko ti. Mozda ja bas i nisam to sto ti mislis da jesam. Mozda me bas i nisi "figerovo out" jer nemas pojima o meni ali ja tebe jesam jer svi posvudusar koji okolo kokodace i stalno prosipa svoje crvenilo i povremeno kuka o vlastitoj bezizglednosti, o tome kako bi najradije otisao van al mu se nece .. ma picka ziva.. zato me i veseli sto propadamo. a znas sta je najveca ironija sudbine od svega? sto moja generacija od 5banki navise je zapravo nesto jos i profitirala od one crvene Yuge, pozavrsavali smo faxove, kupili stanove na izdisaju starog sistema ali ga mrzimo iz dna duse. A vi mladji koji nikad necete imati koristi od komunjara -vi ih idealizirate i njihove ste ideoloske marionete. i nasljednici.

    avatar

    12.12.2013. (09:26)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    barjače bar jače, ča nickname ne viješ? i nemoj na ta ustašCa spominjat Istru jer nisi toga vrijedan kao tipični građanin trećeg reda. Da nema Istre kopao bi po kantama ,a ne po blogovima, zato respekt ruci koja te hrani i ne pljuvat u tanjur iz kojega jedeš. Jasno?

    avatar

    12.12.2013. (17:35)    -   -   -   -  

  • barjak

    odjebi BlogDog mene sigurno Istra ne hrani debilu!

    avatar

    12.12.2013. (18:20)    -   -   -   -  

  • barjak

    Uostalom Istra je prelijepa zemlja, puna prirodnih ljepota i nije kriva ko u njoj obitava - sto se vidlo i po rezultatima referenduma: vecinom jugoslaveni komunisti udbasi i pogdjekoji cetnik. Cast iznimkama i postenim Istrijanima.

    avatar

    12.12.2013. (18:43)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @barjak, lako je biti anonimac :) ali teško da te se neda pročitati kada koristiš uvijek istu retoriku svih nacionalistovjernika. Tako da kad si upoznao jednoga kao da si upoznao sve :) udbaši , komunisti , jugoslaveni bla bla srač srač booooooring. Next! godina 2014 je na vratima, a ti si zapeo u '40-ima prošlog stoljeća. I kako da čovjek ne osjeti sažaljenje nad takvim ljudima. Šteta što sa takvim nazadnim razmišljanjem ukopavate i nas mlade. Trebamo čekat da se rješimo dinosaurusa Šeksa i kompe očito. Rješit će to biologija.

    avatar

    12.12.2013. (19:01)    -   -   -   -  

  • znasvecko

    Yipeee kako veli texasan dok sa bombom se zabija u cilj u Dr. Strangelove-u... yipeee

    avatar

    12.12.2013. (22:58)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @Cenzura, iako narod djeluje pre emocionalno (radi čega su moguće svinjarije) siguran sam da je rušenje Lenjina asocirano na gladomor 1932-1933 kojeg je dao provtaljin da uništi selo i seljake.

    avatar

    14.12.2013. (16:02)    -   -   -   -  

  • hocemocenzuru

    #neverin - moguće je da je i to u pitanju, ali opet je i to emocionalno jer je Lenjin umro 8-9 godina prije gladomora.

    avatar

    15.12.2013. (00:07)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @Cenzura, Lenjin simbolizira Rusiju i to je dovoljno za masu od nekoliko stotina tisuća... . Masa i racionalnost su poput octa i ulja, je miješaju se :)

    avatar

    15.12.2013. (12:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...