Komentari

doninsvijet.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • mrdnise

    Dobrodošli kod Mirka!

    Uz pismu vas blagosivam
    nek vam uvk lipo bude
    i ja s vama da uživam
    nek nas vole a ne kude.

    Bog je ljubav a i spas
    uz molitvu čuva nas
    molimo se i volimo
    jedno drugom oprostimo
    oprostimo na svakom grijehu
    sve uz ljubav i utjehu.

    www.mojarodnagruda.de

    Branje kupina na državnom dobru bez dozvole i u nadi da te ne uhvate isto nije pošten čin.Otimanje tuđeg u nuždi je možda manji grijeh pa zato ovo iznad.Možda su i oni dečki kod kojih si na improviziranom štandu jeftino kupila isto do robe došli otimanjem iz nužde pa će i za njih važiti ovi moji stihovi.Dona,kod tebe je to urođena ili stečena mana,ako se manom može zvati.Kritizirati one na vlasti,one jake bahate,tako uvik ti,a sebe ne viditi ili se prikazivati sveticom je isto nepošten čin iako ni za sebe ne govorim da sam baš uvik u pravu.Jedan bloger kji se i tebi u nekom postu pohvalno o tebi javio iako s malo kritike nastojeći da ga se ne prokuži što misli,obraća jednoj blogerici da bi prema vlastima trebala biti ironičnija poput njega u slici i riječi a on to sve kroz prirodu,maslina,loza,perad,koze i što još ne...
    I piše joj da je lako biti Hrvatica u Hercegovini a ona mu odgovara ovako : * Da riješimo dilemu: Hercegovina mi je blizu, no ja sam
    Hrvatica s ove strane. Što se tiče "lajanja" na vladajuće,
    ma kud ću više, ja ne umijem pregrubo, nego onako, kroz
    sarkastične tonove, grubost mi nije u prirodi, S druge pak
    strane, ispada da se samo ja obrušavam na vlasti, ostali
    mudro šute, baš me zanima ako završim u "hotelu za preodgoj"
    koliko bi mi ih dolazilo u posjetu.
    Bilo bi mi drago kad biste nekako došli do mojih knjižica, pa
    biste shvatili da često nisam bila "lagana kišica". Za sve
    informacije imate moj mail u desnom dijelu bloga. Živjeli:)))

    I što sam htio reći ovim,to da kad se netko sa đavlom u sebi rodi on se istog nikad neće osloboditi.Navedeni tip sebe vidi kao svetinju u svemu,on je onaj najplemenitiji a brojni su njemu nitko i ništa...
    Navodno profesor hrvatskog i još nekih stranih jezika,rodom u mistu Tina Ujevića koji je i crkvu izvara tamo se školujući u internatu i okrenio joj leđa je kleo i ondašnje vlasti do devedesetih a sam bio član komunističke partije a kasnije najuren i zbog neljudskosti izbačen iz škole od strane ureda za prosvjetu i kulturu.Danas u Ravnim Kotarima pod Velebitom se bavi poljoprivredom,razgovara i s kozama i kokošima,s voćnjacima i žitnim poljima,i dalje mu svi nikakvi a on sam po sebi dobar,najbolji...Sklon je izbrisati komentar,težak se za javiti a očekuje da mu se jave...
    Neću ga baš usporediti s tobom ali mislim da niste daleko...
    Prijatno uz breskve i kupine ubrane bez dozvole na državnom dobru.

    avatar

    03.08.2013. (07:47)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Mirče... suzo moja. U pravu si.... u svojim ocjenama mene. Sve što si o meni zaključio... priznajem.
    Malo ću se samo vratiti na kupine. Znaš.... lako je tebi o kupinama razmišljati na takav način u zemlji koja brine o svom dobru. No nama ti nije baš lako. Mi plaćamo visoku komunalnu naknadu, a mnoge poljske pute, grabe, kanale i ostala čudesa nitko ne čisti.... iako smo im pošteno platitli da to učine. To nisu kupine koje je u grabi posadila država... nego su to samonikle kupine, koje po grabama rastu kao drač... jer država nije odradila svoj posao....
    I da pojasnim djecu iz svoje priče. Breskve su prodavali ispred voćnjaka.... za koji pretpostavljam da je od njihovih roditelja.
    Mirče... naši uzgajivači voća ne mogu svoju robu tako lako prodati.... jer su im račune pomrsili razni Todorići, uvoznici i političari... pa se eto snalazimo kako znamo....
    I kad si već ljut na mene..... Na isti način ti ja kupujem puno toga.... direktno od onih koji hranu proizvode. Često tu robu platim skuplje no što mi nudi Todorić u svojim trgovinama. Ali u tom načinu kupovine nije važna cijena... nego je važan princip. Da si ostao doma... kužio bi o čemu pišem.... no ti si odavno zapalio u bolji život, u uređenu državu... pa je besmisleno o tome s tobom razgovarati.


    @Mirče.... I što sam htio reći ovim?


    Ako sam ne znaš... kako ću ja znati?

    Lijepo te molim da ne spominješ druge blogere i ne tračaš ih na mom blogu... ne daješ o njima prihoanalize i ocjene. Brisat ću ti takve postove... a onda ćeš opet tvrditi da to činim iz političkih razloga... a razlog će biti isključivo taj što si poput lajone na placu... koja ne zna ništa drugo... nego samo tračati, tračati i tračati... :))))))

    avatar

    03.08.2013. (09:44)    -   -   -   -  

  • putGradine

    Baš sam se pitala, zašto se i ja osjećam nekako opuštenije :) Bravo za plastenik, koje su mu dimenzije?

    avatar

    03.08.2013. (11:38)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Bit će to super marmelada za dugu hladnu zimu i tople palačinke. :-))
    Po svemu ostalom rekla bih da se nemaš čega bojati.

    avatar

    03.08.2013. (13:06)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @putGradine..... 3,20 m x 6 m.
    @gustirna.... ma pobjedit ću ja taj strah već nekako.... :)))))
    Nego.... pričala sam na jednom mjestu o tvojoj temi i spomenula liker od mirte.... pa sam ga dobila na dar. Jako mi se sviđa.
    I još nešto.... Ove godine mi je na zemljištu niknulo par grmova buhača... pa sam ti njuškala po staroj temi..... jer o buhaču imaš uvjerljivo najbolji tekst na net-u. :)

    avatar

    03.08.2013. (14:24)    -   -   -   -  

  • Vilko

    Ha, ha! Vidim ja, ovo je situacija kao u Berlinu nakon dolaska Hitlera na vlast - svi su bili otkačili i prolupali, kabarei su bil puni, pjevalo se i veselilo po barovima jer se osjećalo da je to kraj, da je to pijana plima zadnjeg tjeskobnog veselja prije totalnog mraka. U našim uvjetima 2013 to je, doduše, malo ublaženo, ipak smo se nekaj kultivirali u međuvremenu pa smo se raspojasali u konspirativnoj kupovini bresaka i ilegalnim diverzijama na kupine. Ovi naši kaj su sada na vlasti sami sebe zovu socijaldemokratima, isto kao što su se Adolfovi zvali socijalističkom strankom, kako da ne. Nekad su Židovi bili krivi za sve, danas je kriv gospodin Manjak u državnoj blagajni, ali dođe ti na isto. Zbog anihilacije Manjka učinit će SVE ŠTO TREBA. Ne znam dal sam ikad jeo pekmez od bresaka, mora da je jako..... znaš već što, ne smijem naglas. :)

    avatar

    04.08.2013. (09:08)    -   -   -   -  

  • mrdnise

    Neće Dona politike u postovima koji se na to ne odnose.
    Zar ne vidiš da se i na mene obrušila.
    Tamo u Berlinu su se radovali Hitleru a ovi u Jugi onda kratko iza Titu.
    Ne zna se koje je veće zlo bilo,ono od Hitlera ili Tita.

    avatar

    04.08.2013. (10:09)    -   -   -   -  

  • mrdnise

    O Dona radišna seko
    tvoji su pekmezi lipi
    podari ako nije daleko
    jednu teglu Mesiću Stipi
    neka se malo okripi
    oporavi od plemenita čina
    kad biše pomrčina nad Hrvatima
    koju on stvori,slobodu nam razori.

    www.mojarodnagruda.de

    avatar

    04.08.2013. (11:36)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @M.A.... drago mi je da si prepoznao o čemu pišem u ovoj temi. :)))))) Ali to mogu samo oni koji znaju strastveno pjevati borbene.... :)))))))
    Ja ti inače imam onaj stari kompleks kad je Hitler u pitanju. O njemu se naprosto nije smjelo razgovarati... jer je bio zao i šlus! Pa se ni to zlo nije smjelo glasno trančirati.... nešto slično kao što vjernici ne smiju raspravljati o pravilima svoje religije. Opasnost takvih razgovora je bila u tome da nas može čuti netko tko ne razlikuje nijanse... pa pogrešno shvati i onda bude kuku-le-le..... Prije par godina je tako naletio i glumac Will Smith zbog svoje izjave da se Hitler sigurno nije budio s mišlju: "Ajde da danas napravim najgoru stvar koju mogu danas!" , nego je sigurno vjerovao da on radi najbolje.... jer je imao poremećen sustav vrijednosti. Tolika hajka se digla zbog te izjave... u najmanju ruku... kao da je spomenuti glumac podržao Hitlera i branio sva njegova nedjela.
    I tako je Will dobio etiketu.... i sam ostao zaprepašten zbog pogrešnog tumačenja onoga što je izjavio.
    Vidiš... sad smo se dotaknuli još jednog STRAHA. A to je strah javne rasprave na neke teme. Ako pročitaš Mirčetove komentare na ovoj temi možeš jasno prepoznati to neprepoznavanje onoga što tema doista poručuje..... a što si ti tako ležerno, bez problema prepoznao. :)))))
    A što se tiče lažnog političkog predstavljanja Hitlera, pa i Musolinija... tu se u potpunosti slažem.
    Hitler je bio vođa Nacionalsocijalističke njemačke radničke stranke... a Musolini je svoj politički put započeo kao socijalist i jedan od istaknutih vođa talijanske ljevice. Mnogi tada nisu vidjeli nijanse i moralo je proći dosta vremena i moralo se desiti puno zla da bi "daltonisti" skužili da se radilo o lažnom političkom predstavljanju. I zato je ta tvoja usporedba odlična i dokaz je da odlično razlikuješ boje. A sada ću stati... da ne prođem kao Will.... :)))))))))))

    @Mirče... u pravu si. Ako je tema o marmeladama, džemovima i pekmezima... tada je red držati se teme. Nemoj opet od sebe stvarati žrtvu.... jer je prestrašno da se čak i na "kulinarskim" temama osjećaš zlostavljano. :))))))))))

    avatar

    04.08.2013. (11:37)    -   -   -   -  

  • Vilko

    Neki su ljudi - ne bumo ih imenovali - kao dvorske lude što zabavljaju pučanstvo. Ipak me intrigira, otkud im takva dosljednost u proizvođenju bedastoća. Jer, kad ideš takve dvorske lude analizirati uzduž i poprijeko kroz sav njihov doprinos blogosferi, vidiš jednu veliku, matematičku preciznost u pravljenju budale od sebe, jedan "potpis" koji bi se bez problema mogao vještačiti na psihijatriji. To je neki unutarnji zakon u njima koji još nisam uspio dokučiti. ;-)

    avatar

    04.08.2013. (12:12)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @MA.... Takvi pojedinci su dragocjenost. Ima čak i pjesma: "Svaki grad na ovon svitu ima svoga lera..." Čudak.... redikul... luda!
    Oni su nešto poput simbola koji strši i predstavlja neki mentalitet. Neka ograničenja koja su im uvjetovana (tko zna čime... a može biti svašta od urođenih do stečenih uvjeta) i ona im daju poriv da glasnije i iskrenije ispoljavaju ono što mnogi drugi nose u sebi prikriveno.
    I sad ću se vratiti na početak uvodne teme... gdje sam spomenula čovjeka koji mi je rekao kako ima osjećaj da sam bila preopširna.
    On je u pravu. Svjesna sam da često svoju misao objašnjavam s nekoliko rečenica koje imaju potpuno isto značenje.... ali ja je ipak objašnjavam na nekoliko načina. No razlog tome je upravo masa koja ne čita na isti način. Na taj način se trudim unaprijed onima koji vole zloupotrijebiti tuđu misao i intepretirati je na pogrešan način onemogućiti takvu rabotu. Bez obzira koliko se trudim biti jasna... opet mi se to događa. :))))))
    Da se opet vratim na američkog glumca. On je vrlo jasno izrekao jednu jasnu i bezazlenu misao i zbog toga je napadnut. Svakom dobronamjernom... tko pažljivo čita je jasno da tu nema ni trunke loših i negativnih misli i podmetanja.... ali eto, ipak postoje oni koji tvrde da čitaju između redova, da znaju što čovjek misli i to bolje od njega samog. Naš Smisleni je tu misao američkog glumca pretočio u temu... u kojoj je deset zasebnih tema (pa je možda malo preopširan... poput mene)... ali obojica su se na svoj način pozabavili ljudskom psihom i vječitom vagom između dobra i zla.
    Znači... postoje oni kojima osobne granice ne dozvoljavaju da razumiju ono što čitaju... ali postoje i oni koji zlonamjerno izvrću i zloupotrebljavaju tuđe misli.
    Postoji i treća skupina... a to je ona koja ne voli čitati istinu.
    Jednom sam doživjela burnu reakciju na jednu moju raspravu... u kojoj sam sudjelovala opušteno, ali skoncentrirano... iskreno... kao i uvijek.... te u okviru informacija kojima raspolažem i temeljem svega što nosim u srcu. Zamjerili su mi neki moji ljudi nešto što sam napisala. Kada ih je jedan od naših pitao: "Da li je Dona lagala?" odgovor je bio: "Nije, napisala je istinu. Ali je ONA ne smije napisati."
    I tada sam ostala zatečena. Koje su to istine koje ja smijem pisati i koje ne smijem pisati? Tko je taj koji bi bilo kojem pojedincu imao pravo naložiti koje istine smije, a koje ne javno pisati... i u ime koga.... neke udruge, stranke, ideje... ili čega to točno? Kad šutim prozivaju me zašto šutim. Kad se oglasim neki plješču, drugi mi predbacuju da pišem istine koje ne smijem pisati. I što god da napravim uvijek sam nekome kriva i uvijek netko nađe razlog za prozivku. Čudaci, lere ili redikuli... pa tako i ovaj naš blogovski su samo zbroj svih tih skupina koje reagiraju, često su u kontradikciji sami sa sobom..... I onda je taj naš lero karikatura, parodija... tek prenaglašena slika naše stvarnosti.... nas samih. I zato svog lera moramo ljubomorno čuvati... jer nam je on poput lakmus papira... :)))))))

    avatar

    04.08.2013. (14:06)    -   -   -   -  

  • mrdnise

    Vidim da su se svi više udaljili od teme posta nego ja a ni klevetanje mene ne izostaje.Zauzvrat ja sam najbliže temi posta uz one stihove o pekmezu i Stipi.I što se Stipe tiče,sve sam onim rekao.A za one koji vole istinu je dobrodošlo jer nisam lagao.Ima doduše dvorskih luda i na internetu.Eto tako pročitah od jednog blogera nedavno,ime mu neću spominjati,žena mu nešto naslikala,lipše bi ćorav ono našvrljao i još se hvali kao da je to neka umjetnost pa ima dugi niz godina to gleda kad se budi i s tom nakaradom ide i spavati.I sad se ja pitam nije li taj tip slučaj za psihijatriju a i nečovik kad druge ogovara a da ga nitko nije izazvao?A onaj na čiji se blog javlja ga podržava samo da bi prikupio za sebe koji poen više.Dakle,uzajamno treba druge ogovarati da bi se na sebe skrenila pozornost.I kad pogledam sve one postove tog tipa,imam ocjenu da su takvi da mu moram reći da ih zapiše na mrazu i prinese k vatri i pokuša pročitati što je napisao.Mraz se na vatri otopio,ništa više za pročitati jer je jedno NIŠTA i napisano.

    avatar

    04.08.2013. (16:55)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Mirče... i još mi nisi rekao koji pekmez, džem ili marmeladu najviše voliš?

    avatar

    04.08.2013. (18:50)    -   -   -   -  

  • mrdnise

    ODNESI I PODARI SVE STIPI.

    avatar

    04.08.2013. (19:01)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Kaj god! Nek mu zimnicu pravi njegova Milka. Nije moj tip. :))))))))

    avatar

    04.08.2013. (20:03)    -   -   -   -  

  • suncokretica

    I ja sam ove godine posadila još jedan vrt, manji, ostalo presadnica od prodaje a smanjili smo proizvodnju cvijeća pa ja posadila i posijala koješta, kao s namjerom da prodam....u međuvremenu sam zaključila da mi se bolje isplati to spremiti za zimu kad će cijene biti veće, da ne kupujem.... isti strahovi nas more, čini mi se

    avatar

    04.08.2013. (20:27)    -   -   -   -  

  • suncokretica

    Zaboravila sam reći da mi marmelada/džem super izgleda :))))

    avatar

    04.08.2013. (20:28)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Suncokretice.... većinu naroda isti strahovi more.... Bravo na odluci da ne prodaš... nego spremiš za zimu.

    avatar

    04.08.2013. (20:47)    -   -   -   -  

  • Vilko

    Jesi li čitala Bohumila Hrabala, npr. izvanredni triptih "Pirovanje - Vita nuova - Praznine"? Tamo na jednom mjestu opisuje kako je - u vrijeme dok je radio na reciklaži starog papira - spašavao knjige pred sigurnom smrti u preši. Spasio ih je više nego Schindler Židova. ;-) On je dobar primjerak za pjesmu Gracias a la vida. :) Ja sam tvog (a od jučer, jao, i mog, zarazio sam se preko tebe) leru i redikula ipak stavio u spam. :-( Baš me zanima koliko će to potrajati. Do sutra.

    avatar

    06.08.2013. (01:20)    -   -   -   -  

  • mrdnise

    Meni je zanimljivije ono"Die Katze Autitschko" od Bohumil Hrabal-a.
    Obično se ne uništava ono što je vrijedno pa tako njegovo spašavanje tih knjigetina učinilo ga samo umornim.Nakon raspada Jugoslavije u jednom velikom klubu Jugoslavena u Njemačkoj u gradu Gelsenkirchen spaljene su sve knjige o Titu.Bilo je tu i drugih zapisa o njemu,neka putovanja brodom JRM-e Galeb u strane zemlje...Sav taj materijal o njemu je dolazio od jugoslavenskog bližeg konzulata iz Düsseldorf a poslana roba se morala preuzeti pod strogom kontrolom UDBE.Klub se raspao kao i Juga a prostorije su se morale očistiti od svih jugoslavenskih simbola a na čišćenju su radili roditelji i djeca bivših dopunskih jugoslavenskih škola.Čistio sam i ja,žena mi i naša djeca.
    Nos te vraže di te traže!

    avatar

    06.08.2013. (06:21)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @M.A. nisam čitala.... ali upravo sada čitam Kradljivicu knjiga od Zusaka. I on u nekim dijelovima opisuje potrebu ljudi da u ludilima društvenih promjena spaljuju knjige.
    Neka si ti našeg leru smjestio tamo gdje je na sigurnom... :)))))

    @Mirče... nisam ni sumnjala da upravo ti pripadaš tim junačinama koji su spaljivali knjige.

    avatar

    06.08.2013. (07:53)    -   -   -   -  

  • mrdnise

    Nije on tog leru smistija ni zaustavija jer po tebi taj lero pronađe uvik sebi put i eno ga opet tamo.Kako se zajmio onako mu se vraća.Pogledaj dok nije izbrisa.

    avatar

    06.08.2013. (08:19)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Mirče.... baš si "junačina"! I onda se čudiš što se većina blogera žali na tebe i što Uredništvo reagira.
    Jesu li tebi ikada roditelji govorili da nije pristojno ulaziti u domove onih koji te ne žele primiti kao gosta? Isto tako ti je i sa blogovima. Ne možeš ti svojim uvredama i dosađivanjem ništa onima koji ti se ne sviđaju... nego samo ponižavaš sebe i praviš budalu od sebe, a kad ti to netko napiše onda se ljutiš.

    avatar

    06.08.2013. (08:55)    -   -   -   -  

  • nanaR

    Čestitam na spremanju ilegale u teglice, ja sam nešto slično radila s marelicama (nemoj nikom reć) - i imamo iste pločice u kuhinji--ili vrlo slične :).

    avatar

    07.08.2013. (20:34)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @nanaR....ne brini. Tvoja tajna će biti čuvana. :)))))))) Eto.... uz to što na mnoge teme mislimo isto očito imamo isti ukus za pločice u kuhinji... :)

    avatar

    07.08.2013. (22:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...