Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • donin svijet

    Odlična tema.
    Koliko vrijedi ljudski život u Hrvatskoj? I koliko će vrijediti za deset godina ako ovako nastavimo?

    avatar

    12.05.2013. (21:21)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    sve je to ok ali pođi od sebe kad kupuješ u dućanu? i pokrij se, kako se to veli, ušima. nek' prvi baci kamen onaj tko nije zgriješio,
    dakle, kontra gornjeg argumenta sve pada u vodu i postaje larpulartizam. neki to zovu angažiranost sa figom u džepu. drugi to jednostavno nazivaju dvoličnost, a treći lakrdija.
    a život ide dalje i onaj tko se ne prilagodi ili smisli nešto novo propada. nema to veze sa EU, sa ovim ili onim sistemom. Darwinizan pokreće i okreće svijet, štogod tko o tome mislio.
    simple as that.

    avatar

    12.05.2013. (21:27)    -   -   -   -  

  • Neverin

    to je taj sistem u kojem kupuješ meso u onim bijelim posudama samo da što manje misliš kako je to stvorenje ubijeno od tebe, da nemaš stresa i da ne pitaš kako žive te krave do zadnjeg dana. Kapitalizam tretira krave, ljude i stvari na isti način. Ima pravo Bocaccio, samo najači opstaje i objašnjavi si socijalni darwinizam kao da je prirodni, no sad ulazimo u više apstraktne sfere za dotičnoga pošto čovjek očito nije zaražen empatijom. Tako da i da netko ostavi svoj život, bad luck for him i ideš dalje. Bez milosti za druge.

    avatar

    12.05.2013. (21:35)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Je, je, tema je prava ali su uvijek dileme, ako ne kupujemo proizvode iz trećeg svijeta tim ljudima će bit još gore, a opet kupovinom pomažemo bogaćenje eksploatatora. Mislim da je dugoročno ipak dobro biti skroman, umjeren, ne bacati hranu ni druge upotrebljive stvari tako da se bogatstvo svijeta ravnomjernije dijeli.....ne znam, uključit nekako savjest u procjenu svakodnevnog života.

    avatar

    12.05.2013. (21:44)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Pogledaj komentar uz prošli post (o Uziniću)! U nas kad te ko okleveće to ide na sva zvona a demanti nikom ništa!

    avatar

    12.05.2013. (22:09)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @boca/flaša
    Opet optužuješ a da ništa ne znaš.
    Osim toga, kao što takvi kao ti činite često, nisi pročitao pažljivo tekst. Zar ne završavam s: "Kupci (mi) kojima je jedino važno da košulja koju kupuju (kupujemo) ne stoji hrpu dolara?" Zar ti to ne govori da i sebe ubrajam u one koji doprinose bijedi tih radnica (ili pak ipak kakvom takvom preživljavanju kako kaže @sjećanje i osvrti). Iako to činim što je moguće manje gledajući da kupujem stvari koje se proizvode kod nas.

    Je sam li ja kriv što su uvoznički lobiji satrli domaću proizvodnju pa ne mogu kupiti ni domaće pržene kuglice za juhu, a kamo li košulju (primjerice nekadašnjeg DTR-a u za koji sam projektirao elektroinstalacije za novu tvornicu) da ne spominjem nešto složenije, primjerice bicikl.

    O tvojem shvaćanju darwinizma zaista nema potrebe razglabati. O njegovom povezivanju sa socijalnim statusom u društvu rekli su sve što se moglo reći mnogo pametniji i od mene i od tebe, no to kako kaže @neverin spada u 'više apstraktne sfere' i nije tema ni ovog posta ni ovog komentara.

    I na kraju još jedna potvrda da ne čitaš pažljivo tekstove: nigdje se u tekstu ne spominje EU osim u tvojoj mašti.

    avatar

    12.05.2013. (22:13)    -   -   -   -  

  • Boris

    Kritika ovog, kritika onog, mene zanima rješenje problema. Tko zna ? Nitko!
    To je nemoguće to je laž. Svima nama se suflira da to tako mora biti, a mi to prihvaćamo. Tu laž nama nameće onaj tko je već prigrabio galvnu moć u državi, društvu, svijetu, da bi nas još više ugnjetavao ( eksploatirao ).

    Zašto smo mi nemoćni da se tome odupremo ? Zato što nismo organizirani ?

    A zašto nismo organizirani ? Jer nemamo povjerenje jedan u drugoga, izgubili smo vjeru u sebe, u ljude, u Boga, malo je ljubavi, puno licemjerstva, obasuti grijesima, nismo spremni na pokajanje, oprost, etc.

    Inače, rješenje je tehnnički vrlo jednostavno i moguće. ali se nema kome što reči.

    avatar

    12.05.2013. (23:42)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Svakim danom sve brže, sve se ubrzava od procesa rada do putovanja,
    od spremanja jela do ubacivanja tog istog u želudac a jednom mora
    i to stat. Nema beskonačnog ubrzavanja!

    avatar

    13.05.2013. (07:55)    -   -   -   -  

  • M.

    ...a o tome odlučuje svaki potrošač pojedinačno kada u trgovini odlučuje hoće li kupiti košulju za 10 ili za 100 kuna. Takvi potrošači, ni bogati, ni siromašni, su najveća skupina na svijetu, i ponašanej takvih kompanija ovisi upravo o odlukama potrošača. Odnosno nas samih.

    Zato svatko mora sam odlučiti, hoće li kupiti košulju od 10 kuna da njemu bude lakše, ali će onda radnicama u bangladešu biti teže, ili će paziti što kupuje, počevši od cijene, pa sve do porijekla itd.

    avatar

    13.05.2013. (11:52)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @semper, nije li indikativno da tsako razmišlja urpavo netko tko se shvaća vjernikom? socijalni darwinizam i Isusovo zlatno pravilo očito u nekima ne stvaraju sukob interesa. Nije mi jasno kako se to ne vidi kao kontradikcija kod nekih.

    avatar

    13.05.2013. (13:40)    -   -   -   -  

  • Vazektomija

    Vrijednost pojednica iz zapadne persperktive već dugo je gotovo ravna ništici. Korporacije i marketing su nas sve razdijelile na postotke u grafovima demografski i financijskih profila, a politika je preuzela taj sistem 'istraživanja tržišta' i ljudi su opet postali samo postoci. Pojedinac je 'koristan' samo ako može poslužiti ko senzacionalistički primjer koji će poplašiti, rasplakati ili zabaviti 'publiku'

    avatar

    13.05.2013. (14:05)    -   -   -   -  

  • Boris

    Prije svega, svatko bi morao imati mogučnost da radi, bio to privatan ili društveni posao. O tome ( o društvenom dijelu ) bi morala brinuti tzv. "društveno-politička zajednica ( pronači model zapošljavanja ), a onaj koji bi to namjerno izbjegavao, izgubio bi društvenu potporu u pravnom smislu ( osim humanitarne potpore ). U svakoj društvenoj zajednici, ako je dobro organizirana, ima posla za svakog pojedinca u skladu s njegovim sposobnostima i željama.

    Tek nakon toga, kad svatko dobije svoj posao pod ovim nebom, mogu se stvari dalje unapređivati.

    Bit proizvodnje ( ključ ) ne nalazi se u samoj proizvodnji, već u njezinoj raspodijeli dobara. Potrošač ( kupac ) je ključ proizvodnje, on je u biti poduzetničko rješenje, jer poduzetnik ne proizvodi za sebe, već za društvene potrebe. Što imamo više potrošača, imat čemu i veću poduzetničku klimu, a sve mora biti pod društvenom ( državnom ) kontrolom, razmjerno normalnim potrebama kako bi se očuvali resursi za buduće generacije ( voda, tlo, zrak ). . Sva bi trebalo proizvoditi kvalitetno da bi bilo što manje nepotrebnog ( štetnog ) odpada.

    Dakle, u tom pravcu bi stvari trebale se kretati prema naprijed, a sve bolja rješenja dolazila bi postupno. Zajednica može funkconirati jedino u miru, a ne u ovome međustranačkom " političkom ratu". Ovome nema kraje, i sve ide po zlu...

    avatar

    13.05.2013. (15:36)    -   -   -   -  

  • ero

    250 000 tisuća djece je umrlo od gladi u Etiiopiji u godinu dana,

    Da su imlai četvrt kruva i litru mlika godinu dana ne bi umrli.

    To je 62 500 kruvova i 250 000 iljada litara mlika. Ako je kruv 5 čuna i litar mlika 5 čuna, dnevno je za život ove dice tribalo 3 milijuna i 120 iljada kuna.

    Znači, život ove dice bi svit košta manje oko 150 milijuna eura. po godini.
    Šta znači da bi i vako sjebana Hrvatska mogla bez problema spasit ovu dicu.
    Mislim da nam je rata za rukometne dvorane onog kriminalca Gopca tude negdi.
    A meknemo ga, Abramov bi prodajom svoje velike jahte moga spasit u 3 godine priko 700 000 dice u Etiopiji.

    Eto cijene života.

    Jebem ti svit u kojem nekom nesrićom živim.

    avatar

    13.05.2013. (16:33)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    da, pitanje je što učiniti..?
    gledao si dokumentarce, gdje za čokoladu..svu, baš svu, koju konzumiramo svi, baš svi...iskorišten je dječiji rad?kod nas kakaovca nema..na izuzetno rijetkima, za nabaviti, a stranjskima piše da je berbu kontrolirala ta neka organizacija, koja se brine da berači nisu potplaćeni, da se ne koriste djeca...
    jel kupujemo i imamo mobitele?flat ekrane? i sl...dakle za te tehnikalije, apsolutno u svakome je neka ruda,(?) koju opet kopaju djeca, a ako ne djeca, onda su djeca vojnici- ubojice, koji su oteti, pa prisiljeni ratovati..da bi čuvali ta neka nalazišta, te neke rudnike, te neke plantaže...i ??šta učiniti? a stvarno? na bilo kojem nivou??
    osobno ne idem u nikakvu kupovinu nedjeljom,ni privatniku ni u veliku tvrtku ni na sami praznik, tipa badnjak i novu... nadam se da i drugi imaju tu svijest, ali eto shoping centri svejedno puni, pa bojkotiram neke proizvode..ali to sam ja..izgleda da svejedno nije dosta, ništa od toga..pa sve postaje upitno, tužno, zastrašujuće..i svi ispadamo suučesnici u užasu..šta dalje? ne znam:(((

    avatar

    13.05.2013. (17:52)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    ironično da baš bocacciozg koji se ne susteže lupetati bez argumenata, u zadnje vrijeme nemilice podvodi samu riječ argument kao argument. jadna riječ, što mu je ona skrivila da je toliko prostituira? caka je u tome da zaziva baš ono što sam nema, ali bi se raspao po šavovima da ne označi teritorij (zapiša drvo) svojim komentatorskim biserima. pa hajde da vidimo čime se to razbacuje. kontra kojeg "gornjeg argumenta sve pada u vodu"? čemu to boca promašeno kontrira da bi pakostio domaćinu? i u prvom redu - čime? je li taj argumentlija uopće razumio o čemu govori post sempera contre? iz njegova je zapi(š)a vidljivo da nije. jer je etika za njega nepoznata stavka, nedokučiva, nerazumljiva, nešto izvan njegova dohvata. no to ga ne sprečava da mudrijaši upravo o onome što nije u stanju dokučiti samo da bi se pravio pametan (i pri tom opet, po svom običaju, misaonim i etičkim promašajem da samo postojanje kapitalizma čini i sam kapitalizam ispravnim, bogomdanim i opravdanim - ispao spektakularno glup). ma kad bi njemu slični bili u stanju barem naslutiti da samo postojanje nečeg ne čini to nešto automatski i etičnim, i da postojanje nečeg nije ujedno i dokaz za njegovu valjanost. no prije bi pečeni pilići skupa sa krumpirima doletili u invaziji sa Marsa nego takvi dokučili nešto toliko elementarno. zašto je to tako? tipičan kapitalistički Morlok, lišen ikakvog suosjećanja i ljudskosti, kojemu je trka za profitom svetinja, ne shvaća niti je u stanju shvatiti, ne razlučuje niti je u stanju razlučiti - jer mu empatija nije u interesu. takvog nije briga za narav nekog poretka, niti za njegove izrabljene žrtve. i nisu mu ni na kraj pameti, sve dok je u sistemu sam dobro uhljebljen (pri vrhu piramide), i dok zarađuje na tuđoj muci, i dok mu poredak pruža opravdanje (štoviše – pohvalu) za osobnu ljudsku ništavnost. upravo to je danas lice novog fašizma. banalna lakoća (sveprisutnost) postojanja bez skrupula. trojanski konj globalizacije. perfidna podvala u kojoj smo svi mi, bili svjesni ili nesvjesni, htjeli ili ne htjeli, učesnici. perjanicima kapitalizma je izbor baš zato vrlo lak (jer ga samo društvo čini lakim, komotnim) - bez savjesti biti (ljudska nula) i vjerno opravdavati/braniti nepravedni poredak koji ga tovi, najčešće lupetajući šuplje fraze (bez potrebe za razumijevanjem). odnosno, u konkretnom komentatorskom slučaju, praviti se puno pametan, glumiti svjetskog čovjeka (i to, opet ironično, baš glumeći Engleza, tinki-winki, mig-mig), zlorabiti ni krivog ni dužnog Darwina (ili bilo koje drugo poznato ime koje mu putem naleti) i nabacivati riječi koje mu valjda zvuče intelektualno. budući da sam počela ovaj osvrt ukazujući na jezičnu zlouporabu, tako ću ga i zaokružiti. nova bocacciozgova miljenica je (uz već do zla boga izmrcvareni argument), primjećujem, riječ "larpulartizam". valjda je mislio larpurlartizam? samo, kad se već isprsio (pa još pogrešno), trebao bi znati da izgovarati riječi koje zvuče intelektualno nije isto što i sam biti intelektualac. blog zna da iz svih riječi koje on plasira samo zbog riječi redovito odzvanja samo zlobna praznina.

    avatar

    14.05.2013. (09:36)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @cistiliste
    Ti glede šopinga nedjeljom kao i moj sin. Sedam bijelih konja ne bi njega i familiju odvuklo u 'Crkvu Zlatnog teleta' nedjeljom.

    avatar

    14.05.2013. (18:37)    -   -   -   -  

  • navratikodmirka


    Modesti blejz sotona!

    Fotografija iznad simbolizira autora hrvatskog bloga pod nazivom "MODESTI BLEJZ" o kojem sam već pisao jednom ili više puta.Istini za volju,radi se o duševno poremećenoj osobi kojoj se najvirovatnije nikakvim medicinskim sredstvima više ne može pomoći.Navedenom se lakše čini kad svoj bjes i ludilo istresa nad nedužnim osobama na internetu pa tako piše pogrdne postove u kojima ponižava,vrijeđa nekontrolirano misleći da je to u redu.Razgovarao sam u Njemačkoj sa liječnikom neuropsihijatrom u vezi dotičnog koji mi je potvrdio ono što sam ja iznad napisao.Oni koji se koriste internetom i kod blog.hr imaju blog sigurno su upoznali ovog manijaka koji je 03.05.2011 napisao post pod naslovom "Obdukcija divljaštva" i laprdao toliko da se čoviku kad ono čita čini da postu nikad neće biti kraja.Čini mi se da se i usmrdio sav dok je ono natotakao.Kako rekoh,u postu vrijeđa,ponižava a blog.hr kao ustanova kod koje dotični ima blog sve to dopušta,svejedno im a nekima obrišu blog jednostavno po narudžbi drugih sa strane i sve neopravdano.Neću ovdje duljiti i radi bezobraznog manijaka gubiti vrime a mislim da će čitatelji kad ovo pročitaju i kad pročitaju iznad navedeni post,shvatiti što sam sve ovim mislio reći!

    Dok tračara luduje po svome
    sve ne smeta blogu hrvatskome
    ludara se na svoj nači sveti
    ponižava,vrijeđa a i prijeti
    misli,svi su ki on bez pameti.

    Brachychiton je biljka koja raste i gaji se u Turskoj i od koje se prizvodi istoimeni medikament koji donekle pomaže osobama koje su zahvaćene opakom bolešću Wahnsinn što s njemačkog na hrvatski jezik prevedeno znači ludilo.Ovo mi je rekao neuropsihijatar kad sam mu ispričao slučaj "MODESTI BLEJZ" i na njemački mu preveo njegov ili njen post od 03.05.2011 godine.Shvativši ono što sam mu preveo,dobio je utisak da upravo taj MODESTI BLEJZ boluje od bolesti koju drugima spočitava.Bez obzira na bezobrazluk istog,ja sam spreman o svom trošku poslati taj lijek MODESTOM BLEJZU iz Njemačke,neka pokuša,možda se nešto nadajući se i bude moglo učiniti.Neka mi se javi komentarom na moju web strnicu ovdje pod postom s naznakom točne adrese i broj telefona.

    Nudim ti se premda nebi triba
    toliko si duboko zariba
    da ti ni Bog oprostiti neće
    čovičanski,ipak puno sreće!

    Utipkati naslov posta i otvorit će se uz fotografije!

    avatar

    14.05.2013. (19:34)    -   -   -   -  

  • navratikodmirka

    Što sam ja u komentaru iznad rekao lošeg da si komentar izbrisao?
    Komentar je poučan,poučniji nego tvoji stalni prigovori na Hrvatsku u raznim postovima.Nisi pročitao kako Modesti Blejz vriđa,prkosi,blogeru bocacciozg?

    avatar

    14.05.2013. (19:38)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @navrati...
    Već sam te višekratno upozoravao da ću ti brisati komentare koji vrijeđaju blogere koji komentiraju moje postove. Nisi rekao ništa loše, ti prosipaš mržnju, vrijeđaš i pokazuješ netrpeljivost prema osobi a ne opovrgavaš u tekstu napisano. To je karakteristika mnogih kao ti. Unatoč upozorenju to i dalje činiš. Ne znam je li to tvoja nekultura, ili si pomalo glup pa ne shvaćaš što ti govorim ili pak si jednostavno bezobrazan. Mislim da je ovo posljednje najvjerojatnije.

    Pročitao sam ja što MB piše o @boca... Ona kritizira njegov stav a ne njegovu osobnost kao ti njezinu. Uz to spomenuti komentator spada u isti soj kao i ti ali je ipak nešto manje bezobrazan.

    Pišeš da je tvoj komentar "poučniji nego tvoji (moji, op.s.c) stalni prigovori na Hrvatsku". Opet krivo! Ja nemam prigovora na Hrvatsku (eventualno bih mogao prigovarati Hrvatskoj; teško da uviđaš u čemu je razlika) međutim Hrvatskoj kao zemlji i državi se ne može prigovarati jer ona nije ni živo biće niti je kriva za gluposti/greške koje rade predstavnici (izabrani na demokratskim izborima) hrvatskog naroda. Ja ne prigovaram nego kritiziram način kako vlast (političari) vode (uopropaštavaju) Hrvatsku. No tebe sve to uopće ne zanima obzirom da su ti oči zamagljene mržnjom prema svima koji ne misle kao ti. Kakve su to misli ti najbolje znaš pa ih neću spominjati. A u krajnjem slučaju nije ni bitno što ti misliš kad nisi u Hrvatskoj (predpostavljam).

    Ovog puta ću ostaviti i tvoje papaznanije o MB obzirom da se referiram na nju u odgovoru tebi. U slučaju da ponoviš napad na bilo kojeg blogera (o meni piši što hoćeš, ne obazirem se na takve tipove) brisat ću te do sudnjeg dana :-)!

    avatar

    14.05.2013. (22:27)    -   -   -   -  

  • navratikodmirka

    @semper contra
    Tvoj blog i tvoj post i imaš pravo reagirati kako želiš ali realnosti kod tebe nema kad su u pitanju komentari drugima.Ja ne branim sebe niti govorim da sam uvik po ovim pitanjima čist,čist nisi ni ti ni nitko od nas ali ako si pošten zašto na priznaješ kad je to vidljvo da taj modesti blejz u komentaru na bocacciozg više pljuje po njemu nego mu komentar kritizira.To je i bio razlog zašto sam ti ono o modestom poslao a taj modesti pljuje po svakome tko nju ne podržava.Jesi li razumio da je napisala i post o meni i naveo sam kako se zvao i upravo ovo o njoj je kontra post.Vidim,i ti napadaš bocacciozg govoreći mu da ništa ne zna i zoveš ga flaša.Boca je i dalmatinski a znači flaša a bocacciozg je nešto drugo.I zar to nije napadanje na njega osobno.Od modestog podržavaš,na mene i na bocacciozg drsko...

    avatar

    15.05.2013. (06:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...