Komentari

plamen-ljubavi.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


 • shadow-of-soul

  nečiji križ gori, nečiji sjaji, nečiji plamti, a nečiji je miran, tih, postojan...

  avatar

  06.02.2013. (11:10)    -   -   -   -  

 • sandra.vulin

  ...kakav god da jeste spasonosni je dar od Svevisnjeg....bravo shadow!

  avatar

  06.02.2013. (11:20)    -   -   -   -  

 • Plicak

  imala ju nedavno na postu..predivna pjesma..pozdrav..:D

  avatar

  06.02.2013. (14:01)    -   -   -   -  

 • Sjećanje i osvrti

  Križ je znak kojem se protive, tajna neprotumačiva, jedina utjeha je da ga je On ponio!

  avatar

  06.02.2013. (19:29)    -   -   -   -  

 • mirjam

  ...... Moj križ svejedno gori ........
  - prelijepa Pupačićeva pjesma
  Hvala ti na njoj , kao i na ovome ...:

  Naš je Bog kralj nad Zemljom
  ..... i nad čitavim svemirom s'ja ...

  O dođite s hvalama pred Gospoda
  ... i u dvore Mu sa pjesmama
  jer On velika djela za nas učini
  ... i od smrti nas oslobodi

  .....................................................
  ... i ostavila bih ovaj tekst ...
  Križ – simbol ljubavi
  Od malih nogu učili smo od svojih roditelja, djedova i baka moliti. I svaka obitelj, župna zajednica ili neki kraj ima svoje posebne geste kojima potvrđuje pobožnost. U nekim je krajevima običaj da se poslije molitve i blagoslova klekne i prekriže se križem, a potom ga poljube. Jako lijepa gesta! S križem moliti, križem se krstiti i križ ljubiti. ... Kršćanstvo u križu ima svoj glavni simbol. Gdje god se evanđelje ukorijenilo, križ pokazuje prisutnost kršćana. U crkvama i domovima, bolnicama, školama, grobljima križ je postao pravi pravcati znak kulture koja iz Kristove poruke crpi istinu i slobodu, povjerenje i nadu. U procesu sekularizacije, kojim je označen veliki dio suvremenog svijeta, gdje je mnogima križ smetnja, kao nikada prije je nužno da vjernici uprave pogled na tu središnju tajnu objave i dokuče njezino izvorno i istinsko značenje.
  I danas Crkva predstavlja svijetu križ kao “stablo života”, s kojeg je moguće ubrati konačni i puni smisao svakog pojedinog života i cijele ljudske povijesti. Otkad ga je Isus učinio sredstvom sveopćeg spasenja križ nije simbol prokletstva, već blagoslova. Čovjeku koga muče sumnja i grijeh, križ objavljuje da je “Bog tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni” (Iv 3,16).
  Jednom riječju, križ je najveći simbol ljubavi. Mi kršćani vjerujemo da se s tog Božjeg izvora s kojega izvire pa zemljom i vremenom teče Božja ljubav, ostvaruje istinit ljudski život i kvalitetan ljudski napredak. Božjoj ljubavi nema na zemlji slične zamjene. Sve drugo je privremeno, nesigurno, a često se pokazalo i pokazuje vrlo pogibeljno. Zbog toga križ mladi kršćani s ponosom nose putovima svijeta, povjeravajući Kristu sve svoje brige i očekivanja slobode, pravde i mira.
  Podno križa Djevica Marija, potpuno sjedinjena sa Sinom, na jedinstven je način podijelila bol i ljubav njegove žrtve. Nitko ne može bolje od nje poučiti ljubiti i prihvatiti križ. Potrebno je, stoga, zagledati se u križ Isusa Krista, tj. u Krista na križu, da bismo spoznali što su pojedine kreposti i kako ih, slijedeći Krista, možemo ostvariti u svojemu životu. Iskoristimo zato vrijeme korizme pred nama da se što bolje približimo ljubavi Raspetog.

  /HKM Koeln/
  ... hvala na posjeti ...

  BTB !!!

  Lijep pozdrav ...

  avatar

  06.02.2013. (22:53)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se