Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • gospon profesor

    Potpisujem.

    avatar

    12.09.2009. (23:35)    -   -   -   -  

  • BANKarka17

    Pronašla sam se u onom djelu o službenicima. Uče nas suzdržanosti,onim umjetnim osmjesima, tako da znamo reći:"Čuj stara,danas sam tak" ljubazna da mi se povraća.

    avatar

    12.09.2009. (23:55)    -   -   -   -  

  • Sretna-Zena

    Da i ja stavim bar paraf...
    Rjesenje se nalazi u Bablovom prednaslovu...
    Samo ne smijem biti previse direktna, iako bi rado, ali me strah da me ne proglasite preradikalnom.

    avatar

    13.09.2009. (00:17)    -   -   -   -  

  • onakojatrcisvukovima

    ja se u posljednje vrijeme učim ponovno gledati

    avatar

    13.09.2009. (15:23)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Ali kako objasniti da ljepši spol biva neobično temeljit u suzdržanosti čak i tamo gdje ne prijeti nikakva opasnost da budu silovane? Više nego li u (racionalno utemeljenom) strahu i oprezu pred barabama, tajna zatomljenih ženskih pogleda krije se u onom iracionalnom, podzemnom, automatiziranom tam-tamu iz dubina pod kakav svi potpadamo: činjenju točno onoga što se od nas očekuje.
    Ženska suzdržanost je jednostavno naučeno ponašanje - jer njih se tome uči, istim principom kao pse da sline na trubu. Internalizirana stilizacija: biti tiha i mirna, čista i fina, smjerna i nježna - to je ženstveno... jedino takvom ženstvenošću možeš, kćerce, postati privlačna i uspjeti u ženskoj karijeri. Liv Ulmann u Prizorima iz bračnog života: ''As far as l can remember, l've been obedient, well-adjusted, almost meek. l did assert myself once or twice as a girl, but mother punished all such lapses from convention with exemplary severity. My entire upbringing was aimed at making me agreeable. l was ugly and graceless. A fact l was constantly reminded of. But if l kept my thoughts to myself and was ingratiating, my behaviour yielded rewards. The real deception began at puberty. My every thought revolved around sex. But this l never told my parents, or anyone at all, for that matter. Being deceitful and secretive became second nature to me. My father wanted me to become a lawyer like himself. l said l wanted to be an actress, or do something else within the theatrical world, but they laughed at me. Since then l go on pretending. A sham in my relations to others. To men. The same sham - a desperate attempt to please. l've never considered what l want. Just: 'What does he want me to think?' lt's not unselfishness, as l used to believe, but sheer cowardice.''
    Vulgarnost je smrt za djevojačku potrebu da se dopada, a pošto upućivanje lascivnih pogleda važi za jednu od većih, provokativnijih vulgarnosti, ona će to u sebi uništavati kao korov u bašći. Nitko ne želi biti trula jabuka. Otvoreno i bučno iskazivanje interesa za seks konvencija je muževnosti. Dakako, ponovo je riječ o naučenom ponašanju. Doza nestašluka, mangupstva i frivolnosti spada u ideal muškarca, u mušku ljepotu, ona je uvjet za ''pravog muškarca''. To je jedno od najuobičajenijih sredstava kojima se muškarci jedni pred drugima ''umuškarčuju'', pokazuju kako su uspješno poprimili poželjna svojstva kakav muškarac treba biti. Tko glasnije i masnije, taj je veći frajer.
    Ukratko, previše nepristojan muškarac isto je što i previše pristojna žena: kastrat, bezmudac.

    avatar

    13.09.2009. (16:07)    -   -   -   -  

  • Cakana

    slažen se s perom.
    razlog zašto osobno ritko upućujen takve poglede muškarcima je upravo taj šta to "nije ženstveno ni prilično jednoj mladoj dami". tu i tamo zaboravin pa mi oči odlutaju, al inače gledan ili strogo isprid sebe ili u pod ili u ljude s kojima san u društvu.
    eh, izlasci bi bili puno zanimljiviji kad bi mogla komodno švrljat pogledom :D

    avatar

    13.09.2009. (18:41)    -   -   -   -  

  • babl

    @ pero u šaci: lijepo napisano. Imao sam to na umu kada sam svoje pisao i nadam se da je to vidljivo. A pronađeni citat je sjajan i koristiti će mi pozvati se na njega u nekim od budućih postova.

    avatar

    14.09.2009. (00:16)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    @ babl - hvala... Što se citata tiče, pohvale prosljeđujem: za autorska prava obratiti se scenaristu Bergmanu. (I uzgred rečeno: nisam ona, nego on - to u vezi komentara kod mene.)

    avatar

    14.09.2009. (08:30)    -   -   -   -  

  • DerzaFanistori

    ... života u preuređenom društvu.

    avatar

    14.09.2009. (12:58)    -   -   -   -  

  • Ani ram

    Krupni građevinski radnici razbježali su se kada je gola plavuša potrčala prema njima vičući: ''Tko me želi?''

    Snažni momci na jednom bečkom gradilištu, koji inače nisu stidljivi ni suzdržani kad je ''udvaranje'' pripadnicama suprotnog spola u pitanju, pokazali su sasvim drugačije lice kad su se uloge obrnule.

    Naime, kada im je potpuno gola plavuša pohitala u susret nudeći se svim zainteresiranima, razbježali su se i tražili pomoć.

    ''Volimo dobacivati komentare djevojkama koje prolaze kraj gradilišta. To nam je gotovo u opisu posla. No, ova žena je jednostavno bila previše za nas i razbježali smo se dok policija nije došla i odvela je. Nitko ne želi ni pomisliti što bi se dogodilo da je nekoga uhvatila'', rekao je jedan građevinac.

    ''Ispalo je da je nitko ne želi. Žena je uhićena i nalazi se na promatranju kod liječnika'', rekao je glasnogovornik policije Mario Hejl.



    Net.hr
    16.09.2009.

    avatar

    17.09.2009. (11:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...