Komentari

myreflections.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • catwoman

    Mislim da si se odlično postavila prema situaciji. Potiskivanje emocija i "mirenje"s događajima ( tzv. guranje pod tepih ) vode ili u kasniji težak oblik sukoba ili u bolest. Ukoliko se radi o osobi muškog spola, korisno je pročitati knjige "Zašto muškarci lažu, a žene plaču" i "Zašto muškarci ne slušaju , a žene ne znaju čitati zemljovide" - dobavljivo u Svijetu Knjige . Napisao ju je bračni par psihologa ( Allan i Barbara Pease ) vrlo pristupačno i duhovito.
    Meni je razjasnila puno toga glede bračnih razmirica. Muški i ženski um neobično se razlikuju, tako da je njihovo uzajamno iziskuje velik angažman, a i širinu / dubinu uvida ...
    Daljnja istraživanja na site-u psihoterapeuta T. Budaka ( link na mom blogu ) pokazala su mi da je gotovo sva bračna / parnterska problematika u biti bazirana na toj razlici u akcijama / rekacijama muškog i ženskog uma, te različitim oblicima obiteljske kondicioniranosti, koju povlačimo iz ranog djetinjstva i , jasno, donosimo sa sobom u vezu ... vrlo, vrlo izazovna situacija o čijem se tretiranju / iscijeljivanju u društvu tako malo zna.

    Pozdrav iz ženskog kutka percepcije ... ! :)

    avatar

    10.08.2009. (19:26)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Klaris draga ... pogledaj si kod spomenutog Tomislava Budaka tekst "Partnerski odnosi" u rubirici Članci ... ja sam ostala paf ... kako objašnjava početnu romantiku, kojoj nikada ne možemo odoljeti i zašto nas ona tako lukavo uvlači u koloplet zamršenih odnosa ... još se ne usuđujem suprugu pokazati taj tekst ( mea culpa, priznajem ), jer nije baš ljubitelj psihologije i spiritualnih tumačenja, ali da recimo, imam relativno novog partnera, vrlo brzo nakon prvih romantičnih trenutaka dala bih mu taj tekst na uvid i ozbiljno o tome s njim porazgovorila. Iz tog razgovora itekako bi se dala iščitati njegova zrelost, tj. potencijal za ozbiljnost veze.

    avatar

    10.08.2009. (21:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...