Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (33)

Marketing


  • Bernardov riff

    Blagoslovljena vam nova godina!

    avatar

    31.12.2008. (11:20)    -   -   -   -  

  • Mišel

    Da ja sam isto napisao post o novoj ne(trjeznoj) godini svratite i pogledajte!

    avatar

    31.12.2008. (11:59)    -   -   -   -  

  • Matti

    http://www.youtube.com/watch?v=P1XdakIvhO8

    evo malo i mojih misli za novu godinu u koju ulazim s otkazom jer Crkva ne da ljudima da rade nedjeljom:

    zašto Crkva (kapitalistička manipulatorska fašistička institucija) ne plaća porez državi nego se financira od poreznih obveznika? dakle od mog novca, a istovremeno ta Crkva utječe na to da ja ne radim nedjeljom nego da zbog neradne nedjelje dobijem otkaz. Zašto branite ljudima da rade gamadi katoličko fašistička? I zašto mladima branite da vode ljubav a umjesto toga silujete djecu bando pedofilska?

    SVIMA ŽELIM DA U NOVOJ GODINI PROVEDU ŠTO MANJE VREMENA U CRKVI A ŠTO VIŠE VREMENA U PRIRODI.

    A scourge on the world from the earliest days
    Christ, his church and his sinister ways
    Starter of wars, Instigator of crimes
    Despoiler of cultures, Destroyer of minds

    More people have died in the name of Christ
    Than any other in the history of life
    You kill all who oppose your perfidious might
    A religion of conquest born in black light

    Our father who art in heaven
    Corruption be thy name
    You blind your people with lies
    False prophet your only gain
    Thy kingdom come and be done
    Your time is now at an end
    The veil is slowly being lifted
    Your past you must try to defend

    They prey on our children so young and naive
    These pedophile bastards they are a disease
    They preach about love, or so I am told
    But the love that they practice is twisted and cold

    http://www.youtube.com/watch?v=-uEb2SR47mA

    avatar

    31.12.2008. (12:32)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @Suden joiku

    Dobro je imati dežurnog krivca za ono što ti se događa. Crkva je kriva što dobivaš otkaz? A ne možda tvoja pogana jezičina, zbog koje je poslodavac jedva dočekao razlog da te šutne. Netko je valjda u toj firmi ostao raditi. Kako to da baš ti moraš otići?
    Da krivo ne shvatiš : ostati danas bez posla teško je. Još ako imaš obitelj onda je i teže. Ali ako ti je način komunikacije i drugdje isti kao ovdje, nećeš se nigdje predugo zadržati.
    Nije ti na čast ni ovaj tekst preuzet sa youtube. Očaj i ljutnju iskaljuješ na krivom mjestu, prepisujući tuđe tekstove.
    Ali ima nešto što će ti se ostvariti u novoj godini : možeš provoditi dosta vremena na svježem zraku. Svako zlo za neko dobro.
    Sretna ti nova godina.

    avatar

    31.12.2008. (13:42)    -   -   -   -  

  • Četiri Gospe sibol Hrvatstva

    pozdrav don AĐELKO KANČUNKO

    avatar

    31.12.2008. (14:30)    -   -   -   -  

  • Matti

    osimpleljubica - poslodavac je u zagrebu a ja sam u zadru. moj poslodavac mene nije ni upoznao niti zna tko sam ja, on vidi samo brojke svojih robova. nisam otišao samo ja nego svi koji nemaju ugovor za stalno (koji se mora čekati 3 godine) ili nemaju neku vezu kod šefova. za moje političke i religijske stavove oni nemaju pojma niti ih je briga niti je moj način komunikacije tamo isti kao ovdje. nije kriva samo Crkva ali jednom trećinom jest. za drugu i treću trećinu odgovorna je država i uprava firme. ne moji šefovi u zadru koji su također dobili otkaz nego sama uprava koja je konzervativna, kapitalistička i fašistička.
    a bog ako postoji nalazi se u tebi i prirodi oko tebe a ne u crkvi koja nastoji ubiti tog boga u tebi. Što se Crkva koju p**** m******* ima mješati u to hoću li ja raditi u nedjelju ili neću uopće raditi i s kim ću, kada i kako spavati? i zašto ja moram davati novce državi koja te novce daje crkvi iako ja ne idem u crkvu?

    avatar

    31.12.2008. (15:28)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Angelo ti si cista depresija :)). Sretna ti Nova :)), pa se ti, ako ti se bas hoce, danas i nocas zabavljaj sa smrti, sudom, rajom i paklom, a mi cemo lijepo svoje odplesat :))). Tim vise sto netko nakon ponoci ima rodjendan ;))

    avatar

    31.12.2008. (15:39)    -   -   -   -  

  • nema me

    hvala, takodjer!

    avatar

    31.12.2008. (16:49)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    Svako dobro u Novoj godini.

    avatar

    31.12.2008. (19:26)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @Suden Joiku

    A jesi i ostalim trećinama odgovornih napisao isto što ih ide? Napadneš li i ispljuješ crkvu ništa se posebno neće dogoditi, osim što ćeš povrijediti ljude koji ti ništa nisu napravili. A imaš li petlje tako nešto napisati šefovima u Zagrebu i Vladi? Naime, i sam kažeš da je tvoj način komunikacije ovdje drukčiji nego tamo. Znači, ovdje možeš reći da je crkva "kapitalistička, manipulatorska, fašistička institucija", a upravi u Zagrebu ili Vladi se ne bi baš tako obraćao?
    Vrlo moralno i pošteno, nema šta!
    I ne brini se ti gdje tko od nas nalazi i nosi Boga. S tim ćemo se već mi sami nekako snaći. A s tobom i tvojim svjetonazorom se ne bih mijenjala nikada. Ne bih mogla podnijeti toliku gorčinu s kojom ne znam što bih. Ja uvijek imam utjehu tamo gdje si ti, na žalost, pljunuo.

    avatar

    31.12.2008. (19:36)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @blogomoljac
    Od srca ti želim svako dobro u novoj godini i sretan rođendan. Lijepo se zabavi, a neka zabava protekne i završi s radošću i veseljem.

    avatar

    31.12.2008. (19:39)    -   -   -   -  

  • Drina

    Sretan i blagoslovljen Bozic i Nova Godina, iz misija u Ekvadoru!

    avatar

    31.12.2008. (20:01)    -   -   -   -  

  • angelo

    @suden, žalim što si znogiran iz firme, ali ipak bi trebao - prema temi iz posta - biti zahvalan što si ostao do sada, jer mogli su te izbaciti i prije. Tvoj slučaj i komentar je poticaj na razmišljanje o tome tko koga financira. Pa zar nisi svjestan da gotovo 90% katolika financira proračunskim novcem i antikršćanske projekte pa tu ništa ne možemo (i nitko nas ne pita jesmo li za to!). Zatim, trebao bi se veseliti s onima koji su ostali na radnim mjestima. Znam, sada ti ovo djeluje kao ciničko popovanje, ali to ti je klasična priča o pesimizmu i optimizmu... Međutim, ako si sposoban na djelu kao što si na jeziku (da ne kažem, jezičini) ne moraš se brinuti - naći ćeš ti još bolji posao pa ćeš se čuditi zašto si se žderao i druge grizao. Želim ti da u tome uspiješ!

    @moljac, sretan ti Geburtstag i blagoslovljen nastavak zabave. Ja ću ipak po svome - nije mi prioritet misao na smrt - kako si krivo zaključio - nego radosna misao na budućnost i otpor ludoj ispraznosti nad ispraznostima, kao što je "ispraćaj stare godine", a to je isto što i tzv. spaljivanje fašnika koji je "kriv za sve naše nedaće"! Tragedija je kad to čine kršćani. A to dokazuje i istinu da je teško duhovno promijeniti čovjeka i da je malo dosljednih kršćana! Ali ja neću, kao @suden, žaliti što ima takvih, nego ću se više radovati što ima mnogo onih pravih. Uvijek se radije veselim zrnju jer ne koristi žaliti za pljevom (na koncu, i od nje ima neke koristi)!

    Sretno i blagoslovljeno bilo svima!

    avatar

    31.12.2008. (20:05)    -   -   -   -  

  • Živjeti svoj život

    Sretna Nova godina Angelu i svim blogerima.

    avatar

    31.12.2008. (20:35)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @Ljubica & Angelo: Hvala, i vama i svima ostalima sretna, zdrava i vesela nadolazeca 2009. Nego, tko rece da bas ja slavim rodjendan ... ;))?

    Mi slavimo i cugamo pa kud puklo da puklo ;)). Kommt vorbei :)))!

    avatar

    31.12.2008. (21:33)    -   -   -   -  

  • Svjetlonoša

    Stavljati imaginarno, nedokazivo biće, u kojeg se Samo Vjeruje, Ispred Čovjeka je - izvrnuta vrijednost. I gotovo nikada ništa dobra iz toga nije proizašlo.

    Svako dobro u Novoj godini, s nadom da ce jednog dana ipak Čovjek biti taj koji je najvažniji.
    Bez obzira na teologiju, konfesiju, nacionalnost, spol, obrazovanje, boju kože...

    avatar

    01.01.2009. (12:09)    -   -   -   -  

  • pero126

    @andjelko

    citat
    ". Znam, sada ti ovo djeluje kao ciničko popovanje, ali to ti je klasična priča o pesimizmu i optimizmu... Međutim, ako si sposoban na djelu kao što si na jeziku (da ne kažem, jezičini) ne moraš se brinuti - naći ćeš ti još bolji posao pa ćeš se čuditi zašto si se žderao i druge grizao. Želim ti da u tome uspiješ!"

    Ma pusti ti @Suden Joiku na miru sa svojim floskulama, covjek je izgubio posao jer je crkva napravila to sto je napravila zbog svojih politickih ciljeva. Eh taj katolicki utjecaj, to je bilo zrnce pjeska koje je napravilo prevagnulo, pa sad neka snosi i odgovornost.
    Radje malo ukljuci mozak i razmisli sto ste napravili i tko su vam zrtve ovog puta.
    A zrtve su vam uvjek najslabiji, najmemocniji ...

    Lako je tebi sa garantiranom egzistencijom pricati svasta o optimizmu, da moras zivjeti od svog rada drugacije bi pjevao.

    avatar

    01.01.2009. (14:18)    -   -   -   -  

  • angelo

    @moljac htio sam ti čestitati geburtstag jučer još, ali mi je zablokirala tipkovnica pa sam sve poslao "vodu niz livodu"... Ujedno, hvala ti na ispravci - znadem da svaki biskup nije nadbiskup, ali je svaki nadbiskup doista BISKUP! Ono NAD je samo biskup u NADbiskupiji. Hvala ti unaprijed za Marxov Kapital - jako se veselim i drago mi je da se s njim slažeš, što me zapravo i ne čudi jer mi smo u nekim stvarima na istim pozicijama. Još sam ti nešto htio reći... ali sada se ne sjećam... Blagoslovljen ti nastavak života do smrti u dubokoj i mirnoj starosti s hrpom unučića!

    @ekstazice, možda ne znaš da je Francuska revolucija umjesto Boga i Vjere ustoličila Čovjeka i Razum i odmah je krv potekla potocima. A tako je bilo i u revolucijama koje su slijedile! Radije o Bogu pitaj malo npr. Dostojevskoga ili hrpu filozofa, znanstvenika... Sama biraš želiš li da te ljudi pozdravljaju: Sretno na putu prema dolje...!

    @2x hvala ti na komplimentu - prvi si koji me je (n)ove godine pohvalio da živim od nerada!

    Svima želim Božji blagoslov u nastavku života!

    avatar

    01.01.2009. (15:43)    -   -   -   -  

  • Svjetlonoša

    angelo - krv je tekla..za razliku od???
    crkve, kršćanstva, isusa???
    želiš li reci da zbog navedenog nije prolivena ni kap krvi?

    "Čovjek je religiozna životinja. Jedina religiozna životinja.
    Jedina životinja koja voli svoga bližnjega i prereže mu vrat ako je nečija teologija drugačija od njegove.
    Načinio je groblje od globusa u pokušaju da učini sve kako bi prokrčio stazu svome bratu na putu do ''nebeskog blaženstva''."
    [Mark Twain]

    što je to "dolje" ako nekome za "biti dobar" ne traba imaginarnih prijatelja?

    avatar

    01.01.2009. (17:29)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    Želim svima blagoslovljen svaki dan 2009. godine.

    avatar

    01.01.2009. (17:58)    -   -   -   -  

  • angelo

    Razumijem te @ekstazo, ali vrijedi čuti i argumentaciju npr. Heinricha Boella:
    "Znam, povijest crkava puna je užasa; ubijanje, ugnjetavanje, teror bili su prakticirani i izvršavani, ali među kršćanima bili su i jedan Franjo, Vinko Paulski, Katarina; trebalo bi puno prostora kad bih ovdje htio ispisati registar Rimskog martirologija. Čak i najgori kršćanski svijet ja bih stavio ispred najboljeg poganskog..." Pozz

    avatar

    01.01.2009. (19:50)    -   -   -   -  

  • Svjetlonoša

    nakaradno...

    "Religija jedne ere je literarna zabava sljedeće."
    (Ralph Waldo Emerson)

    "Kada je jedna osoba zaluđena, to se zove ludilo.
    A kada mnogo ljudi pati od zaluđenosti, to se naziva religija."
    (Robert M. Pirsig)

    i jednog ne mogu naci, ali kaže ovako nekako:
    "Dobar čovjek će činiti dobro, a loš zlo...no da bi dobar čovjek činio zlo, za to treba religija."

    avatar

    01.01.2009. (20:48)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @Angelo: - Bit ce on, po mojim predvidjanjima i kardinal. Za slaganje je prerano :)), tek sam to dobio i tek sam praznicima i slavlju ukrao vremena za par desetaka strana, al dosad sam zadovoljan ;). Malo se za njega do prije nekih godinu dana znalo, moju je paznju privikao na jednom maratonski dugom TV-intervjuu, od onda sam maltene njegov fan :)). Bez obzira sto mu neki prebacuju neke krive poteze ili bezkompromisnost i bez obzira na necije slaganje ili neslaganje sa njegovim stavovima, i njegovim najokorjelijim protovnicima ubrzo postaje jasno da je taj inteligentni, duhoviti, simpaticni debeljko i govornicki talent zasluzio respekt. Taj respekt on i sam iskazuje svom prezimenjaku, ali ga i "pere" tamo gdje treba :)). Ukratko, covjek bi rado sjeo sa njim uz kriglu piva i dobru cigaru :)). On voli cigare, sto pokazuje da je covjek od krvi i mesa sa pokojom slabosti :)).

    Zena ce mi drugi tjedan morat do grada pa ce uzeti knjigu tamo gdje je kupila i moju. Hvala na svim zeljama, vidim da me "spijuniras" :)))))))

    avatar

    01.01.2009. (22:05)    -   -   -   -  

  • angelo

    @moljac, unaprijed se zahvaljujem - obećajem da ću se odužiti na prikladan način! Glede "špijuniranja"... - to neka zasad ostane tajnom. (S)nježan (kato)lički pozdrav tebi i gospođi!

    @ekstaza - doista NAKARADNO: toliko "uglednih" uvreda na jednom mjestu! Ja bih se sramio. Zar normalnom razumnom čovjeku ikada može pasti na pamet da vrijeđa nekoga zato što (ne)vjeruje ili je pripadnik ove ili one religije ili nijedne... Bože, smiluj se!
    Eto kamo te je odveo "tvoj" Razum!

    avatar

    01.01.2009. (23:05)    -   -   -   -  

  • Svjetlonoša

    Strašno je da te sablažnjava Razum…
    Sablazni se nad činjenicom da si predstavnik najveće zločinačke organizacije, od kad je svijeta.
    Nastala na mitovima, krivotvorinama, ucjenama, lažima, ubojstvima, intrigama…da…razum nije ono od čega bi trebao zazirati, potraži ga.
    I ti nemaš srama…da ga imaš čak i u natruhama ne bi od sebe radio karikaturu.
    U svom postu omalovažavaš „pogane“…ljude koji su vjerovali i imali običaje (ono što im niste mogli zatrat, preuzeli ste pod svoje, pa se sada samo čudite kao pura dreku, zašto i katolici pucaju za Novu godinu) i sada imaš obraza pričati o „vrijeđanju nekoga zato što vjeruje“. Nije li ti papa urlao sa svojih velebnih „skromnih“ dvora…kako su ateisti sluge tmine? A ti bi o „vrijeđanju onih koji ne vjeruju“. Kako licemjerno.

    avatar

    01.01.2009. (23:30)    -   -   -   -  

učitavam...