Komentari

firsttwilight.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • First Twilight

    Napokon ! Tako mi svetog Twilighta nema više ovakve pauze.
    Nakon tri i pol mjeseca - nadam se da nastavak opravdava daljnje čitanje. Volim vas sve.

    Kaia

    avatar

    05.10.2008. (20:27)    -   -   -   -  

  • Krimmy

    Hm, hm, hm...NAPOKON !!!!
    Dakle, ovako, iako sam ti sve već manje-više rekla još i prije postanja ( baš je lijepo biti tako privilegiran *hihi* i imati uvid u događaje u nastajanju ) ponovit ću nešto opet i ovdje, čisto da se zna.
    Za početak, da ti više nije palo na pamet praviti takve pauze. Jasno? ;-)
    Nadalje, ono što sam ti rekla za tempo radnje kako mi je sve usporeno i nekako nikako da se pomakne s točke Anine početne zbunjenosti ( do sada mi je bilo ono "daj se više ženo trgni" ) sad slobodno zaboravi; sviđa mi se tempo ( i nemoj ubrzavati ).
    Iako mi je, kako sam ti već bila spomenula malo zbunjujući onaj dio s "maminom fotografijom koja nedostaje"-nadam se skorom objašnjenju zašto te slike nema-brzo si me zaintrigirala s ostalim likovima. Moram li spominjati da mi je Antonio već sada jako prirastao srcu :-) ? Ne znam jesi li namjerno pucala na to ili je stvar samo u meni, ali meni je on totalno Emmett-like i teško ga je ne zavoljeti na prvu.
    Ne znam šta bi ti još nadodala, a da se opet ne ponavljam ( jer sve sam ti već rekla uživo ), pa bi ovo bilo sve za sada od mene, uz (opet) jednu malu napomenu - BEZ DALJNJIH TROMJESEČNIH PAUZA MOLIM - jedva čekam nastavak .
    Pusa, pusa, cmok, cmok
    Tvoja Mimuša ;-)

    avatar

    05.10.2008. (23:10)    -   -   -   -  

  • Gabriella

    Evo i mene napokon...dakle ponavljam kao Krimmy-ne više tako dugih pauza! Ne želiš valjda da ti čitatelji zaborave radnju?! :)
    Post se opravdano zove dom, jer je sve u obiteljskoj atmosferi, i toplini. Anini osjećaji su jako dobro opisani i razrađeni, da mogu reći da je u većini shvaćam, a tek opisi interijera i eksterijera u kombinaciji sa osjećajima...divno!
    Jako mi se sviđa što je porodica brojna...to najviše, a Antonio mi je super! (zar baš mora biti nećak hihi). Ingrid mi je isto karizmatičan lik i pomalo tajanstven, tačno se može osjetiti njena bol i sjećanja koja je stalno okupiraju. Porodica ju je jako dobro primila, sviđa mi se i doza humora. Onaj tajanstveni kum ...hm pa definitivno to čekam da saznam dalje šta je bilo...i ona fotografija.... :)
    Ovaj zadnji san je fantastičan, sigurna sam da se u njemu krije neko skriveno značenje i dalji znakovi radnje. Nadam se da ćeš nam brzo to otkriti.

    "Došao bi doslovno u zadnji tren, odnoseći me na sigurno. Kada je došao noćas, bila sam spremna. Očekivala sam ga. Magla se razišla i opojan drevan miris borovine me okružio, kada me sigurnim čvrstim rukama obujmio. Očekujući otpor baš kao i svaki put do tada – podigla sam glavu. Plamene crne oči divlje su sjale dok je pogledom uranjao u mene. Oko nas svijet je nestajao."

    Prekrasnooo :) (vidi se da dobro poznaješ ovo mjesto)
    Sve mi se totalno sviđa, a o dijalozima sam ti rekla sinoć...
    I da plakala sam čitajući neke dijelove posta :P
    jedva čekam novi nastavak.
    Azra

    avatar

    06.10.2008. (09:23)    -   -   -   -  

  • Shadows

    Pa dobro si se sjetila.. - Bih ti inače rekla. No pošto nismo ništa bolje od tebe, nemam pravo ništa ni reći (ok jesmo pinkicu, no zato su tvoji postovi duži. Ali prema svemu sudeći, ne zadugo. Čovječe, otvorit ćemo natjecanje u dužini postova :D).

    Dakle:
    Već od samog početka sam ja rekla kako mi je cijelokupna sprovedba zamisli bolja kao knjiga nego kao blog, a sada si to i potvrdila još jednom - tvoj stil pisanja je definitivno knjiga koju bi voljela vidjeti. Jer radnja ide nešto sporije no zato je atmosfera uvijek izvrsno dočarana, a kako ja pamtim knjige koje čitam većinom po atmosferi i osjećajima koje stvore po meni - definitivno bi voljela da je to nešto što se mogu nakon napornog dana sjetiti i reći "eh sad idemo malo u taj svijet".

    Imena mi se jako sviđaju i mislim da si ih prilično dobro likove ocrtala njima. Posebno Livia i Dita - opis Livije mi se jako svidio, još da nema onih sjedina u kosi aka da je godina kao Dita pa da ima i tu vrstu potencijala - ja prehappy.

    Antonio mi je kombinacija određenih književnih likova pa to neću komentirati.

    Priča s kumom koliko mi se svidjela me i sjetila na Siriusa i Harryja, ali to čisto zanemari ja sam previše u tim vodama =D

    Ima s vremena na vrijeme izraza ono pravo zdravo narodnih koji me tako sjete na tebe jer i ti ponekad znaš uletjeti s nečim takovim. Premda me iznenadilo kada smo vidjeli i drugu stranu Ingrid koju nikako nisam tako zamislila, ali brzo sam se naviknula da je ona "trčim - jašem - upravljam imanjem - jednom rukom kuham - drugom brišem suze" tip.

    Moram potpisati Krimmy što se tiče "priče o tempu pisanja" kao i onoga da nisam baš najbolje shvatila događaj sa fotografijom. Morala bih ići provjeriti u prošlom nastavku/nastavcima jesam li to tamo nešto zaboravila - prevelik razmak između postova, ne sjetim se takvih pojedinosti. Pa mi ne bude jasno trebam li to tek otkriti ili bi to trebala znati.

    Jedino na što konkretno imam neku kritiku je nešto na što u biti ne bi mogla imati nikakvu kritiku a to je stil pisanja. Pišeš sa jako puno emocija od kojih dosta ima, meni, malo previše epiteta. Otežava mi to praćenje radnje, a mjestimice mi zna i postati melodramatično.
    Shvaćam da je tvoj stil pisanje s mnogo emocija i to poštujem no probaj uravnotežiti radnju s tim emocijama (i unutarnjom analizom događaja) te paziti na prelaženje iz nečeg čitatelju prihvatljivog u nešto što je too much. Znaš ono "pravilo" o tome kako bi svaki puta prije nego izađemo iz kuće trebali skinuti jedan detalj sa sebe? E! Ne vrijedi to samo za outfite :D

    Evo, ovo je manje više bilo to što htjedoh reći. Sad odo živjeti u nadi da ćeš biti happy sa dužinom komentara pa otići editirati svoju :p

    Vt, L.

    avatar

    06.10.2008. (15:35)    -   -   -   -  

  • The Heart of Ice

    Da ne ispadnem izuzetak, moram i ja reci napokon! :D
    Pa...sta reci? Jako mi se svidja naravno, iako i ja mislim da bi to stvarno bila dobra knjiga...ima takvu radnju. Onda ne znam, nema da se odvija neki razgovor bez ''upadica'' gde razmisljas o necemu iz proslosti, ili primecujes nesto u izrazima lica, i to ne samo kao obicno primecivanje, vec ceo jedan novi opis. To mi je bas ono knjiga-like, tako da sam se i osecao kao da citam knjigu. Ali isti ti opisi su meni tako zadivljujuci, toliko imas dobre sklopove recenica, umes to predivno da opises, a da ne ispadne pateticno i isforsirano.
    Takodje mi je lepo sto uspes da docaras situaciju, nesto opises u malo reci, ali ipak savrseno mogu to da zamislim. A ne ono 100 reci, maltene da se opisuje svaki detalj te sobe ili kuce. Ipak tu kucu nikako nemogu sebi da predstavim. Mislim njen spoljasnji izgled i velicinu. Isprva sam je zamislio kao neku kucu skroz izdvojenu iz grada, usred nekog polja, kamenu, toplu. Sad mi vise vuce na neku bogatiju, lepsu, otmeniju kucu. (moram priznati da mi se ova manja kuca svidjala :P)
    Imam samo jednu zamerku, a to je tempo price. Prica je isla lagano i sporo, mozda presporo. Inace to ne volim, ja licno ne bih mogao tako pisati, ali mi je super kako neko moze tako polako da uvodi u pricu, da te priprema za nesto sto tek treba da dodje. Ali je prica isla sporo, i sad odjednom milion novih likova, opisa, odnosa, negativnih likova, cak i likova iz proslosti, i sve to ono-odjednom. A prica je isla pre toga veoma lagano. Ja sam jedva pohvatao ko je ko, ko kako izgleda, ko je kome sta. :)
    Super si zavrsila nastavak! Ovi snovi su veoma zbunjujuci, ali i treba da budu... :)) Da se vise iznenadimo..Naravno cim je onaj miris borovine, a nema nigde borova i toga, ja odmah milion teorija razvijem, sta bi tu sve moglo biti, zasto je to tako... lol

    Sve u svemu svidja mi se naravno :D

    Pozz
    Michael

    avatar

    06.10.2008. (21:11)    -   -   -   -  

  • Shadows

    Ne bih se složila s Michaelom što se tiče ovoga da je puno u radnji natrpano likova, da je prebrzo odjednom i da se ne može pohvatati. Na vlastitom primjeru znam da ima i onih kojima je drago da je radnja dobila nešto brži tempo i koji su sve likove pohvatali bez problema :p

    L.

    avatar

    06.10.2008. (23:49)    -   -   -   -  

  • Shadows

    Nisam imala problema s hvatanjem likova... dapače mislim da je dobro postignuta atmosfera tople gužve (Svi već znamo da je Majki ljenčina što se čitanja tiče *plazi jezik majkiju*.

    Osim što potpisujem Lanu (ko ti kriv Lana da si prva kommala i napisala sve što bih i ja *plazi jezik Lani*) nadodala bi i da mi je jako legla priča s kumom. Nekako mi je bila potrebni kontrast na svu silinu pozitivnih emocija i topline.

    Nadam se da obitelj nije samo "overprotective" i da tu stvarno ima neka opaka priča... ima li on možda veze s daljnjim, "Sumrak" dijelom priče? (ja biii!)

    Rhin

    avatar

    08.10.2008. (13:06)    -   -   -   -  

  • The Heart of Ice

    Rhin-mnogo se ti nesto plazis *plazi jezik Rhin* :P :P :P :P :P :P :P :P :P

    Ono sto ja hocu reci, jeste da je ovo previse nagla promena za moj mozak :D

    avatar

    09.10.2008. (19:34)    -   -   -   -  

  • la.tua.cantante

    radnja je odlična :D
    sviđaju mi se imena likova
    opisi su nevjerojatni
    kao i lanu onaj dio s kumom me podsjetio na Siriusa i Harryja xD al nema veze.
    slažem se da bi ovo bila dobra knjiga, koju bih htjela čitati
    :D

    avatar

    10.10.2008. (16:32)    -   -   -   -  

  • banshee

    Evo napokon sam uspjela pročitati :D
    Drugi su već sve rekli, pa ću se morati ponavljati.
    Prvo, meni se sviđa dubina emocija i nije mi melodramatično, jer ipak nije vidjela svoju obitelj 20 godina [ili koliko već :D], a ni obitelj nju, pa mislim da za sad sve mora biti kako je. Antonio – jesi ti baš njega morala učiniti bratićem? *smrc*

    Potpuno mokar, frčkave kose sa koje je kapalo po ramenima - blistao je sjajem očiju, smiješkom kojeg nikako nije uspijevao sakriti.

    Awww frčkave *očicekojesecakle*
    Ja ti imam neki thing na frčkave dečke x), tak da me sam lijepo ignoriraj.
    Sviđaju mi se osobnosti likova, humor i cijela ta obiteljska atmosfera koju si stvorila.
    Ono s fotografijom mi je zakon, baš se lijepo uklapa, lijepi je detalj priči.

    ''Možeš me zvati Toni, a ako ikada čujem da se koristiš nekim drugim Vitinim nebuloznim verzijama – stavim te u pac, ok ?''

    Objasniš mi kaj znači «stavim te u pac»? :P
    Mislim da ima tu neka mračnija priča s kumom, budući da ju je baka pripupitala «Shvaćaš li sada?». Možda bi se nečeg trebala sjećati? Nešto znati?
    Ovaj san mi daje nadu da će ipak biti ljubavne priče, stvarno si prekrasno to opisala.

    Magla se razišla i opojan drevan miris borovine me okružio, kada me sigurnim čvrstim rukama obujmio. Očekujući otpor baš kao i svaki put do tada – podigla sam glavu. Plamene crne oči divlje su sjale dok je pogledom uranjao u mene. Oko nas svijet je nestajao.

    Još jednom: *očicekojesecakle*
    Sve u svemu, jako dobro napisano, nemam većih zamjerki, sviđa mi se ubrzavanje tempa, upoznavanje novih likova, otkrivanje njihovih osobnosti itd. [Još kad bi samo malo ubrzala da brže dođe do ljubavne priče :D]

    Još jedna priča, pored desetine ostalih koje želim čuti ili sama ispričati.

    Ja s nestrpljenjem očekujem te priče, daljnji razvoj događaja i otkrivanje nečeg novog u domu.
    banshee (:

    avatar

    11.10.2008. (13:38)    -   -   -   -  

  • Kei

    Ajme Kaia napokon!

    No uglavnom, još sam pod ogromnim dojmom. Dam veliki dojam za par dana xD

    avatar

    16.10.2008. (00:12)    -   -   -   -  

  • Gabriella

    Post

    avatar

    01.11.2008. (14:29)    -   -   -   -  

  • Gabriella

    Kaia rekla si, još se zaklela svetog Twilighta! (želim post:D)

    avatar

    18.11.2008. (17:59)    -   -   -   -  

  • Michael

    CCCCC, to je sve sto imam reci

    avatar

    01.12.2008. (19:34)    -   -   -   -  

  • The Heart of Ice

    novi i prvi post *proud* :))))))

    avatar

    28.12.2008. (18:42)    -   -   -   -  

  • la.tua.cantante

    Kaiaaa!!
    Hajde jedan post za početak nove godine *.*

    avatar

    03.01.2009. (20:36)    -   -   -   -  

  • Shadows

    Novi post (muahahaha budeš cijelo jutro čitala kad dođeš) *grin*

    avatar

    06.01.2009. (17:31)    -   -   -   -  

  • banshee

    Ja te samo citiram:

    "Napokon ! Tako mi svetog Twilighta nema više ovakve pauze.
    Nakon tri i pol mjeseca
    - nadam se da nastavak opravdava daljnje čitanje. Volim vas sve.

    Kaia"

    Ooonda? :D

    avatar

    12.01.2009. (13:35)    -   -   -   -  

  • I'm gonna fight for you until your heart stops bea

    jak0 lijep blog....

    avatar

    20.03.2009. (16:46)    -   -   -   -  

  • I'm gonna fight for you until your heart stops bea

    svrati do mene malooo

    avatar

    20.03.2009. (16:46)    -   -   -   -  

  • I'm gonna fight for you until your heart stops bea

    idem,pozzz

    avatar

    20.03.2009. (16:46)    -   -   -   -  

  • Shadows

    Srećice, znam da si u gužvi no samo htjedoh zamjetiti kako jedino (i najviše) po ovim blogovima vidiš kako vrijeme brzo leti. Sedam mjeseci je prošlo od kako sam zadnji put ovo čitala? Nevjerojatno. Maximalno bih tri dala. Strašno nešto.
    Kad uspiješ objavi, pa makar malo. Šteta je ne nastaviti već isplaniranu priču =)

    p.s. Potpisujem banshee - htjedoh ti to pejstati baš =D

    ~L.

    avatar

    13.05.2009. (16:31)    -   -   -   -  

  • alternative

    "Tako mi svetog Twilighta nema više ovakve pauze.
    Nakon tri i pol mjeseca...."
    ovaaaaj... prošlo je više od godinu dana, jel... hoće li biti dalje ili pitam gluposti?

    avatar

    30.11.2009. (00:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...