Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Pero Panonski

    Ubi me ovaj tekst, od kicenosti i frazetina.
    Ali moram prigovorit da stvarnog sloma drzave na podrucju Jugoslavije nije bilo. Jer sve vlasti na podrucju novostvorenih ex. jugoslavenskih republika su izabrane dok je SFRJ jos debelo postojala, republicke institucije su samo zamijenile savezne, koje ovako ili onako od osamdesetih nisu bas nesto funkcionirale, npr. policija je svagdje ostala ista, jedino su se zamijenile pare i zastave. Jedini slom drzave je postojao na podrucju srpske pobune, dakle Krajina i Republika Srpska, a bogme ni BiH nikad nije zazivjela, a politicki kaos je opet primarno bio kod Srba, unatoc svemu Slovenija i Hrvatska, pa cak i Makedonija (do albanske pobune), a Srbija i Crna Gori su prakticki nastavile zivjeti identicno kao za SFRJ.
    Ovaj tekst svodi sve drzave Juge na istu razinu, a to je primarni razlog zasto se SFRJ raspala.

    avatar

    16.09.2008. (17:11)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    SFRJ se raspala jer komunisti nisu puštali vodu u bazene. Ako ne vjeruješ, čitaj Bablov ciklus o bazenima i supripadajućim pojavama.

    avatar

    16.09.2008. (18:24)    -   -   -   -  

  • velečasni

    Pero, nesrećo, ličiš na štrebera koji uopće ne sluša profesora, nego čim završi diže dva prsta visoko da bi izrecitirao ono što misli da zna. Ubi te tekst kićenošću i frazetinama, ništa nisi shvatio, ali da dometneš! Kriva optika. Ne vidiš ništa od onoga što je Buden iznio, izlaziš samo s onim u što si bio uvjeren i prije nego si ga počeo čitati.

    avatar

    16.09.2008. (18:57)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Jebo mene, svi lamentiraju o propasti SFRJ, a nist se uopce tak drasticno nije promijenilo.

    Usred rata, 5 od 6 bivsih republika je funkcionalnu vlast, silu u svojim rukama, gospodarstva su kako-tako funkcionirala, izvozilo se, stovise, usred tog istog rata '92., Hrvatska i Srbija zajednicki isporucuju Kuvajtu tenkove M84. Raspala su se poduzeca koja bi se ovak ili onak raspala, nitko nije bio kruha gladan, a elite su ostale totalno iste, nikome od partijskih glavesina nije pala vlas s glave, osim sto je prividno otpusteno nekoliko Srba i dva,tri Hrvata koji su malo previse popusili komunizam i mislili da ce SFRJ trajat vjecno. E da, samoupravljaci nisu htjeli kupit tvornice, pa su kupili ih dokoni udbaski pikzibneri, koji su ih onda upropastili.

    U Hrvatskoj se danas voze bolji auti nego pred 20 godina, nosi se bolja odjeca, ljuti jednako idu na ljetovanja, stovise za zimovanje se ide u mondena skijalista. A sto se tice muvinga stanovnistva, to je spram godisnjih emigracija u SAD-u, totalna banana. Svi pricaju o krizi, a svi super zive. Vec za rata je nekima bila bolje, nego prije istoga.

    Ali u glavama se nije nista promijenilo.
    Da osim sto vise ne moze s osnovkom biti direktore velike firme.

    avatar

    16.09.2008. (19:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...