Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • slaven178

    meni je zlo od ovoga

    avatar

    03.08.2008. (13:29)    -   -   -   -  

  • angelo

    To je dobar znak @slave, nije ti savjest sasvim otupjela, znači da još imaš šanse za duhovno.

    avatar

    03.08.2008. (19:18)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Znaci sad je i ono hranjenje 5000 ljudi sa par riba i kruscica simbolika? A ja to ubrajao u cudo (?!). Jer samo podijeliti (dijelio je sam) toliko toga tolikim ljudima i to sve pojest i pokupit ostatke u jednom danu vec je cudo za sebe. Da pustis film brze nego starog Charlie Chaplina - trajalo bi vjecnost.

    avatar

    03.08.2008. (19:44)    -   -   -   -  

  • Međugorski glas

    Dragi blogomoljče, mislim da ti je poznato da je čudo sve ono što ne možemo dosegnuti i dodirnuti našim darovanim osjetilima, sve ono što izmiče našem razumu i prirodnim zakonima, sve ono čemu nismo dorasli našom ograničenošću.
    Slažem se s tobom, možda si to nesvjesno rekao, potaknut snagom Duha Svetoga, da se ovdje ne radi ni o kakvoj simbolici, već o nebeskoj stvarnosti koju ne možemo obuhvatiti, kojoj nismo dorasli jer se uzoholjujemo našim krhkim znanjem, našom predanom suradnjom s ocem laži i neprestanim bježanjem od ljubavi Stvoriteljeve.
    No i teolozi su djeca svog vremena i služe se vokabularom koji im stoji na raspolaganju, bogatstvom riječi kojima pokušavaju predočiti neobuhvatljivo pa su se, nažalost, priklonili simbolima, simbolici i simbolizmu. Ni najveći mističari nisu nam uspjeli jasno i razgovijetno opisati vlastita iskustva jer njihovi doživljaji nisu od svijeta i pripadaju drukčijem jeziku.
    A onih dvanaest košarica ulomaka, komadića Kruha nebeskog, i mene i tebe i svakoga od
    nas vežu uz ljubav Isusovu, iz njih se, preko predstavnika dvanaest izraelskih plemena Radosna vijest proširila svijetom, od njih je sazdana Marijina kruna od dvanaest zvijezda, njihovom svjetlošću svijet će preplaviti milosrđe harmagedonskog dana, za koji nas priprema Gospa u Međugorju.

    avatar

    04.08.2008. (00:03)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @Međugorski glas: - Nadjoh ovo

    avatar

    04.08.2008. (02:37)    -   -   -   -  

  • Međugorski glas

    Blogomoljče, hvaljen Isus i Marija! Želim ti vatreno buđenje i ugodan početak radnog dana. Za meno "ovo" i slični blogovi ionako ne znače ništa. Sve mi je to poznato, a puno je rogobornih stvari napisano o Međugorju. Dođe svojima, a oni ga (je) ne prepoznaše. Ne znam što bi na ovo rekli, nazovimo ih uvjetno, poklonici Međugorja. A to su oni koji su dali nebrojena svjedočanstva, koji su napisali toliko dragocjenih i dobronamjernih knjiga, koji su, živeći Gospine poruke, postali revni Kristovi učenici, to su oni koji se nisu okoristili Međugorjem. Znam da tama kruži oko međugorskih brda i ako netko zatvori duhovne oči, vidjet će sve ono negativno što u ranjivom čovjeku budi zavist, ljubomoru i mučninu. Ali to nije Gospa, nije to nebeski glas, već djelo zavodnikovo koji je zamutio kašu, ispremiještao činjenice, priče i laži, sve pobrkao i natjerao srca da se glože. Uostalom, i Gospa je već na početku ukazanja jasno rekla da je sotona jak i da posebno voli kružiti oko mjesta na kojima se snažno očituje Božja milost , a u to spadaju i mjesta gdje se ona ukazuje.
    Nigdje vidioci u povijesti kršćanstva nisu bili toliko ispitivani, provjeravani, sumnjičeni i popljuvani kao međugorski. Nitko od takozvanih znanstvenih autoriteta nije u negativnom kontekstu govorio o međugorskim vidiocima, niti je zanijekao autentičnost njihovih viđenja.
    Jednom je fra Jozo Zovko, svećenik koji je bio na službi u Međugorju za vrijeme početka ukazanja, rekao slijedeće: Svi potvrđuju da se djeci netko ili nešto ukazuje, a ako nije Gospa, onda je sotona. Trećega nema. Ali sotona ne daje plodove kao što su međugorski. Ili je to možda, za one koji vjeruju u leteće tanjure, tek pokušaj naprednije civilizacije da nas privede miru i ljubavi.
    Siguran sam da ti je također poznato da Crkva nikoga ne prisiljava da vjeruje u Marijina ukazanja. Izbor je slobodan, pa bi anketa među crkvenim ocima, a da i ne govorimo o laicima, najvjerojatnije pokazala da veliki postotak uopće ne vjeruje u takvo što.
    Bivša komisija Biskupske konferencije za Jugoslaviju, ili kako se već zvala, nije negirala autentičnost ukazanja, već je zaključila da se po dosadašnjim spoznajama ne može stopostotno potvrditi da se djeci ukazuje Gospa. Crkva u takvim stvarima ionako mora biti oprezna jer kad jednom nešto potvrdi, nema povlačenja. A da bi ukazanje uopće i bilo priznato, mora završiti, dakle prestati, dokončati, ugasiti se ili kako već hoćeš.
    Istina je i to da se dvadesetosmogodišnje Gospino ukazanje u Međugorju kosi sa svim ljudskim predodžbama i sa svim našim umovanjima.
    Da bi netko uopće mogao krenuti s apriorne točke odbacivanja ovakvih, nazovimo ih jezikom svijeta, fenomena, potrebno je povjerovati u Gospino ukazanje i saslušati mudrost, jednostavnost i dubinu njezinih poruka, pronaći neke druge blogove i pročitati neke drugačije knjige, izjave i svjedočenja, a prije svega moliti. No, u tome grmu i leži zec, jer teško se okorjelom ljudskom srcu, začahurenom gustim i neprobojnim mrakom, otvoriti zrakama svjetlosti.
    U svakom slučaju, priznati moraš, bar logikom, ako ne srcem, da se čovječanstvo približava ozbiljnom trenutku u kojem više neće moći kontrolirati događanja, ma što nam govorili i u što nas uvjeravali gospodari svijeta. A to je ono na što nas već godinama upozorava Nebeska majka.
    Bit ću radostan kad jednoga dana tvoj blog promijeni ime, kad ne bude više BLOGOMOLJAC koji ruje, već BOGOMOLJAC, i to u pozitivnom, a ne pejorativnom značenju. Vidim da si čovjek znatiželjan, mekana srca i neukaljane duše, samo pripazi da ti ironija ne prijeđe u sarkazam, a onda će biti puno teže vratiti se na put na koji nas poziva Gospa Međugorska.
    Simpatični i nadasve plemeniti Blogomoljče ostavljm te u miru i ljubavi, a ja ću započeti pisati tekst o još jednoj Gospinoj poruci.

    avatar

    04.08.2008. (06:49)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Najveći problem je ako si indiferentan prema ovom napisu. Ako ti se gadi, onda si na dobrom putu, ako hvališ kako te dirnulo u srce onda si postojana vjerna ovca u stadu. Sve u svemu najveći je grijeh indiferentnost ili nezainteresiranost ili filozofski - agnosticizam.

    avatar

    04.08.2008. (12:06)    -   -   -   -  

  • PARUSIJA

    Ruski komunisti Staljina predlazju za sveca te u tom sluchaju mogli bi likovati i hrvatski nostalgichari. I tako ozjivieti svoju religiju.
    ITDs

    avatar

    04.08.2008. (23:17)    -   -   -   -  

  • angelo

    Dragi @dejmone, ništa mi ne izmišljamo, nego se pozivamo na Božju riječ. A ona kaže ovako:

    "Ovo govori Amen, Svjedok vjerni i istiniti, Početak Božjeg stvorenja: Znam tvoja djela: nisi ni studen ni vruć. O da si studen ili vruć! Ali jer si mlak, ni vruć ni studen, povratit ću te iz usta. Govoriš: 'Bogat sam, obogatih se, ništa mi ne treba!' A ne znaš da si nevolja i bijeda, i ubog, i slijep, i gol. Savjetujem ti: kupi od mene zlata u vatri žežena da se obogatiš i bijele haljine da se odjeneš da se ne vidi tvoja sramotna golotinja; i pomasti da oči pomažeš i vidiš. Ja korim i odgajam one koje ljubim. Revan budi i obrati se!"
    (Biblija, Knjiga Otkrivenja 3,14-19)

    avatar

    04.08.2008. (23:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...