Komentari

responder.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • dawkinson

    Marxova Kritika Religije je najhumanije ljudsko napisano Djelo!
    Kritizirao je Krscanstvo, kao najvecu ljudsku Obmanu i Podvalu! U ko
    jem se krije kleptomansko Zidovstvo! Krscanstvo je najveca ljudska
    Tragedija od njegovog kriminalnog postanka!

    avatar

    10.12.2012. (20:40)    -   -   -   -  

  • dawkinson

    Tako se i Marxov ateizam dokazuje kao čista hipoteza, nedokazan postulat, dapače, dogmatičan zahtjev. Marx nažalost nikada nije pokazivao zanimanje za razumijevanje biti kršćanstva, gdje bi otkrio da je ono puno više od isprazne utjehe, već se zanimao isključivo za ulogu koju ono ima u društvenom procesu. Ipak, njegovo će djelo potaknuti sociologe da istraže i suprotno djelovanje, tj. utjecaj religije na ekonomsko-društvene odnose. Tako će npr. Max Weber u svom klasiku “Protestantska etika i duh kapitalizma” otkriti utjecaj protestantskog poimanja svijeta na oblikovanje kapitalističkih odnosa na zapadu, a drugi znameniti sociolog Robert K. Merton će u svojoj doktorskoj disertaciji „Znanost, tehnologija i društvo u Engleskoj 17. stoljeća“, kao i u kasnijim publikacijama, postaviti tezu o poticaju koje je kršćanstvo dalo razvoju eksperimentalne znanosti.

    Marx nažalost nikada nije pokazivao zanimanje za razumijevanje biti kršćanstva, Niti je mogao, ako li bacimo pogled na prohujali Rat u
    Bosni, mozemo shvatiti svu Kriminalnost Krscanstvam, uopce Reli
    gije, kao povoda za Rat i Mrznju!

    avatar

    10.12.2012. (20:43)    -   -   -   -  

  • Responder

    Tvoje pisanje pokazuje veliko nerazumijevanje tema kojima se želiš baviti, ali i manjak želje za popravljanjem takve situacije jer se uopće nisi referirao na moj navedeni odlomak već ponavljaš tuđe klišeje.

    avatar

    25.12.2012. (20:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...