Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • stroke

    Nemanjo, jasno mi je zašto te gosn Milenko toliko inspiriše, ali nije mi jasno zašto si prećutio Milana milenog. ili to tek sledi? ili te Milan mileni toliko baš i ne interesuje kao slučaj?

    avatar

    21.07.2008. (20:59)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ma jebeš Štrljića, to je kao da oružaru Dinama predbacuješ igru Balabana! Jednostavno, zna se tko je tu impresario: ako bi trebalo pisati o tom razbacivanju mesinom, onda treba pisati o Selemu! Štrljić je samo mali od kužine.
    Taj mi je slučaj, Stroke, sasvim degutantan: riječ je o prvoj lopti, i artistički - bacanje mesa itd. - i politički - provokacija Sanaderovim govorom, što je passe koliko to samo može biti - i stoga me i ne interesira previše.
    Ima jedna druga stvar koja me i inače odbija od zauzimanja za ta govna, glumce - naime, u sezoni za njih nije ni čuti, naprosto zato jer uglavnom proizvode sasvim irelevantan teatar dostojan vatrogasnih domova panonske provincije, ali ljeti, kad treba mukte namakati muda u šene blau Jadranu, onda se dosjete nevjerojatno provokativnih i angažiranih komada, od Lenke Udovički - koja i mojim novcima poreznog i prireznog obveznika režira i ljetuje na Brijunima iz sezone u sezonu kao da je Peter Brook križan Maxom Reinhardtom osobno - pa do tih bogaca po Dubrovniku, Jupe i škvadrice, koji iz godine u godinu reinterpretira Držića kao da je Kubrickov monolit! A sve zato jer je bagra u socijalizmu naučila zabadžabe ljetovati!
    I onda se jedni dosjete izgnanstva, pa Furlanica šmira Medeju, iako je prije toga ljeta, mogu se kladiti u sve na svijetu, nikada u životu nije čitala, a Frljić frlji Euripidove “Bakhe”.
    Sanader ih je, na koncu konca, sve zajebao: naredivši umjetničku slobodu, tj. Milenome da ukine cenzuru, osujetio je svu kritičku oštricu te nevjerojatno banalne i bukvalne provokacije, koja bi mogla imati samo jednu svrhu: dajte siromasima to meso kojim se razbacujete, bagro badavadžijska!

    Nego, ima nešto puno zanimljivije: Malić sugerira u sutrašnjem JL-u da je Kikaš - iako ga ne imenuje ali na njega aludira - naredio 'opamećivanje' Igora Rađenovića! Razmislio sam kaj to može biti, koji je krajnji telos sve te harange protiv Bandića i Ljubičića, i mislim da sam shvatio: izgleda da se Farkašu treba omogućiti privatizacija Holdinga. Ako sam i ovaj put u pravu, odoh ja iz ove zemlje, jer, zaista mi je pun kurac toga da po pola godine unaprijed vidim stvari koje onda moram, silno se dosađujući, čekati da se odigraju iako odavno prokazane.

    avatar

    21.07.2008. (21:13)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    Moram ukazati na nezakonitost ovog natječaja. Naime, temeljem Zakona o javnoj nabavi (NN, 10/07), ovdje može doći jedino do direktnog ugovaranja a nikako do otvorenog javnog natječaja. Naime, sam investitor rekao je: "Stoga očekujem da vi meni, i kao književnik i kao Hrvat iz Bosne i Hercegovine, odgovorite na ovo pitanje." Iz rečenog proizlazi da se priča očekuje samo i jedinog od Miljenka Jergovića.
    Svi ostali uratci ne bi trebali ući u izbor.
    Ako pak Povjerenstvo za praćenje odbije (odbaci ?) moju primjedbu, spreman sam svojim skromnim uratkom dati doprinos ovoj, naizgled hvalevrijednoj, akciji.

    avatar

    22.07.2008. (08:09)    -   -   -   -  

  • doktor Jatogen

    Tko navija, taj razjeban je svat.
    Navijati se ne mora - ni sat.

    Kad Jergosi svijeta prestanu srat
    Čovjek će čovjeku postati brat.

    avatar

    22.07.2008. (08:14)    -   -   -   -  

  • doktor Jatogen

    Kakvo šugavo stihoklepstvo...

    avatar

    22.07.2008. (09:10)    -   -   -   -  

  • markiz

    Jutros sam počeo pisati pjesmu "Svaki doktor ima svoga pisca", ali sam se nešto spetljao.

    avatar

    22.07.2008. (10:16)    -   -   -   -  

  • kućna pomoćnica

    Sinoć je ovdje bio nečiji podulji tekst o Bakhama. Đe nestade?

    avatar

    22.07.2008. (10:55)    -   -   -   -  

  • doktor Jatogen

    Markiže, dozvolite jednu nježnu sugestiju: pokušajte temu obraditi u četiri pjevanja. Ovako:
    1. Povijest bolesti (uvodno i najduže pjevanje);
    2. Dijagnoza (prijelaz jasan i logičan);
    3. Recept (zaključak kratak i ubojit);
    4. Sudbina u tijelu (epilog u kojem se postavlja pitanje: tko tu zapravo koga?).

    avatar

    22.07.2008. (11:04)    -   -   -   -  

  • Marole

    - Za koga da navija Hrvat iz Bosne i Hercegovine kada igraju BiH i Hrvatska? - uleti pitanje prijatelju od prijatelja dok su sjedili na zidu između Zapadnog i Istočnog Mostara.
    - Zajebano je to pitanje, pomalo je, kako da kažem, filozofsko - odgovori Milan - u nazivu BiH se krije Hercegovina, a ja sam Hrvat. To ti je čista, kako da kažem, filozofija, isto štono se kaže, da se ne može prnut i stisnut.
    - Ali kada bi ti neko prislonijo pištolj, i reko, moraš ili prnut ili stisnut, a ako ostaneš u dvojbi, moraćeš skočit s mostarskog na radnički skok, a mislim da znaš što je to radnički skok, kad prsa jebeno bole, i sa peset cenata, a ne sto i peset metara koliko je ovo naše znamenje, a, šta bi jonda reko? - upita Miro zvani Internazionale, jer je uporno tvrdio, da je puno ime Intera, Internazionale, za što u Mostaru, bogami, nitko nikada nije čuo.
    - Ček da malo razmislim, uvatio si me sad, znaš - Milan će zamišljeno - baš je to, štono bi se reklo, filozofski - doda sebi u bradu.
    Prođe dosta vremena, da vam pobližim, tri Nagiba, a to nije baš uobičajeno ime u Mostaru, su se, dok je Milan razmišljao, spustila niz nagib do Neretve, da zapale.
    I taman kad se mrak počeo spuštati na mostarsku kotlinu, Milan ispali:
    - Za znanost, Internazionale, dabome, Hrvat iz BH-a treba navijati za znanost!
    - Kakvu, bolan, znanost? - začuđeno će ovaj.
    - Objasnit ću ti - krene Milan - znaš Eugena, to ti je onaj sin od Fasade. E pa moraš ga znat, ako znaš Fasadu. Fasada jedina u Mostaru ima nekretnine u množini. Kupio joj Andreas kao alimentacijski polog...
    - Znam ga, kako ga ne znam - prekine ga Internazionale - dobio je ime po evropskoj uniji, jel da? Fasada se na ljetovanju u Makarskoj poprčila sa Andreasom iz Švicarske, a bili jebiga, plodni dani, i zanjela. Mislila se jadna koje će mu ime da dadne, taj nije bio muslimanske vjere, pa se sjetila da je iz EU, i da su mu geni iz Eu, također, pa sinu dala ime Eugen, a to ime može značit više vjera, jel tako?
    - Dakako - složi se Milan - vidim da ga znaš, e pa da nastavim, zašto za znanost. E pa radi Eugena upravo.
    - ?
    - Znaš da je Eugen pametan momak, ipak za razliku od nas, ima gene iz Evrope, ali ima i balkanske gene, pa tako i mane, kockar je, znaš?
    - Znam.
    - Znaš li kad su ono igrali Velež i Zrinski? Zrinski prvi na tablici, Velež zadnji, ali igra se pod Bijelim brijegom, Velež domaćin, koeficijent 1.05 na Velež da će dobit, a Velež zadnji, razumiš? I dođe Eugen do poslovođe kladionice i kaže da tu nema logike, i da se ovo kosi sa svim mogućim zakonima matematike i fizike, i da će ako ga ne poslušaju i to ne promijene, on dignut strašnu lovu. A poslovođa mu odgovori da neka ne sere, da šta on zna, da on nema pojma da gost nikada u povijesti Premijer lige nije dobio utakmicu, a Premijer liga se igra godinama... Ali Eugen bješe uporan i uplati Fasadine nekretnine na pobjedu Zrinskog, lidera na tablici, jer mu to bješe, nekako logično, nimalo, kako da kažem, filozofski, to, zašto je, autsajder. I jebo mi ti mater, stvarno Zrinski pobijedi 1-0, iako je Velež imo tri penala, dva obranila stativa, a jednoga, ne bi vjerovo, ptica. I obogati se, a svi vikaše da kako je to mogo znati. Kako je mogo znati za ovaj povijesni trenutak? A on je odgovaro da je to znao znanstveno. Eto zašto trebamo navijati, mi Hrvati, za znanost, kada igra Hrvatska i BiH. Da se obogatimo.
    BONUSTRACK
    Malo je poznato da je na mostarskom zidu, između Istočnog i Zapadnog Mostara, svirao Pink Floyd. Taj je koncert bio dan prije utakmice Veleža i Zrinskog. U publici je bio i Eugen. Njegovi geni su voljeli muziku iz EU. Slušao je Floyde, uživao i razmišljao kako će sutra na utakmicu staviti nekretnine na x. Legenda kaže da su Floydi u trenutku njegovih promišljanja izvodili pjesmu Careful with that axe Eugene, Eugen se prepao, odigrao dvojku, a ostalo je povijest.

    avatar

    22.07.2008. (11:07)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    U skladu s Ane X-om, Zakona o javnoj nabavi (111/2007) moguće je sudjelovanje pravnih i fizičkih osoba na koje se neizravno apelira svakim pozivom državnog dužnosnika, njegova šogora, jetrve ili pašanca, u natecanjima od opšteg značaja i ranga objavljenim u javnim glasilima Republike Hrvatske, ili drugde.

    avatar

    22.07.2008. (11:57)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..dottore, ja bih sugerirala da ovu vasu tocku 1. rasclanite malo, sa posebnim naglasom na anamnezu ( sto je pisac htio reci ? ) i heteroanamnezu ( kako nam se cini ? ).

    Hvala na paznji.

    avatar

    22.07.2008. (12:35)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Cveba, ne bih rekao da ovdje ima mjesta za heteroanamnezu!

    avatar

    22.07.2008. (12:45)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Vlada: Jutarnji list izmislio intervju s premijerom Sanaderom

    Hrvatska Vlada tvrdi da je intervju izmišljen

    Sinoć je ured za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske priopćio kako je intervju s premijerom i predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom objavljen u Jutarnjem listu, pod mottom ''dr.Sanader – premijer s ljudskim licem'', u cijelosti izmišljen.
    ''Predsjednik Vlade Ivo Sanader nije dao intervju klasiku Miljenku Jergoviću Jorgosu niti je posljednjih dana imao bilo kakvih kontakata s njim'', dodaje se u priopćenju.
    Hrvatska Vlada istaknula je kako je ovakvo izmišljanje intervjua krajnje neprofesionalan, neetičan i nedobronamjeran čin koji može imati i posljedice na dostignutu razinu demokratskih odnosa u hrvatskom društvu, a i šire.

    Bivši glavni urednik Jutarnjeg lista Tomislav Wruss je priopćio kako utvrđuju sve činjenice koje su dovele do objavljivanja intervjua, a nakon njihova utvrđivanja izvijestit će o rezultatima istrage i "potezima koje će temeljem te istrage povući". Vjerojatno će to biti potez top na d3.
    U današnjem Jutarnjem listu, autor spornog intervjua Miljenko Jergović ustvrdio je da je u srijedu ujutro premijeru Sanaderu poslao SMS sa zamolbom za intervju. Jergović nadahnuto piše kako je nakon nekoliko sati, s drugog broja, dobio odgovor da će Sanader razmisliti o intervjuu te da je popio kahvu, malo zamezio, da bi u četvrtak, nakon još nekoliko razmijenjenih poruka, dobio SMS da mu pošalje pitanja i da će odgovoriti emajlom, a za ostalo da ne brine! Rečeno-učinjeno, i odgovori su stigli u četvrtak kasno navečer, napisao je uz ostalo klasik. „Bilo mi ja malo čudno što neće da se slikamo, ali šta je – tu je. Kad ono, oko pet, pet i trideset izjutra, šta je moglo bit, nije bilo ni šest sati, kad zovu mene iz protokola Vlade RH, kaže da se fotografišemo. E, vazda neke šege, mislim si ja, kud ću ovakav, ta kaktusi ne vole biti premještani, moraju biti u određeno vrijeme zalijevani i umiru kad ih se otpremi u podrum. Ipak, odem ja do premijera, šta ću, nema se kud, i uslikalo me. Eto, to ti je.“, čapri Jergović.

    U "Večernjem listu" objavljen je članak o 23-godišnjaku koji je, kako tvrdi, Jergoviću odglumio Sanadera, a da su komunicirali SMS-porukama i preko e-maila.
    Mladić kaže kako se iznenadio kada je u četvrtak dobio SMS s pozivom na intervju, te da nije mogao vjerovati da će intervju biti objavljen s obzirom da se radilo o potpuno anonimnoj komunikaciji.
    "Sve je bilo previše ludo. Jednostavno sam želio vidjeti dokle će ići. Nisam mislio da su me shvatili ozbiljno. Pa nisam se predstavio ni svojim imenom, a kamoli premijerovim!", izjavio je 23-godišnjak.
    Podsjetimo, nakon što je sinoć Vlada izdala priopćenje u kojem stoji kako je Jutarnji list u cijelosti izmislio subotnji intervju s premijerom Ivom Sanaderom, danas se očitao i sam Jutarnji kazavši: "Jutarnji list provodi punu istragu o tome kako je došlo do upada u elektronsku komunikaciju prilikom nastanka intervjua s premijerom Ivom Sanaderom", stoji u očitovanju Jutarnjeg lista.
    "Iako u autentičnost objavljenog intervjua nismo imali razloga posumnjati, ispričavamo se čitateljima i predsjedniku Vlade", navodi uredništvo Jutarnjeg lista.

    avatar

    22.07.2008. (13:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...