Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Baka

    Sad te vidiš, sad te ne vidiš...

    avatar

    04.07.2007. (22:01)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Kao kakav iluzionist, ili, da iskoristimo metaforu diva iz Ljubljane, dvosatnoneugasivog Slavoja Ž., kao neki nesavršen mađioničar koji ima šešir ali još ne i zeca!
    Hokusai, pokusaj!

    avatar

    04.07.2007. (22:07)    -   -   -   -  

  • Athena Air

    Vaskrsnu vaseljenski Virtualac. Evala...

    avatar

    04.07.2007. (22:31)    -   -   -   -  

  • cveba

    blento, i ti i onaj tvoj ludjak od zizeka, bozemiprosti.
    ne znam samo kako joj je uspio izbjeci slager pevac u cijeloj istrazi.

    avatar

    05.07.2007. (03:27)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Care Nemanja, pauče stari.

    avatar

    05.07.2007. (04:36)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Jebemukevu, koji sam ja pesnik. Kao što se u u onom tobože stvarnom svetu za nekog ko je vešt i nepredvidiv kaže da je "stari mačak", tako se u virtualno stvarnom takav isti zove "stari pauk". Analogija je doduše nespretna, ali je prva, pa je dakle oslobađajuća.

    avatar

    05.07.2007. (04:40)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..no sad, kad se je ta cela burna sreda i pridruzena joj zora od cetvrtka slegla, bi mozda mogli ici malo...spavati.

    avatar

    05.07.2007. (04:44)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Već?

    avatar

    05.07.2007. (04:48)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Dragi kolege, kao da je slutio ovaj medijski pritisak, Čadež je, mislim pre jednu sedmicu, dao intervju nekom Kruni Lokotaru za hrvatski Vijenac. Tu vas, posredstvom njega, neke pominjem poimence. Sam Čadež se u sledećoj rečenici pokušao identificirati sa mnom i sa vama, ali nije mu uspelo. Nije, dakako, ni pomislio da pita jesu li Manistra, Nemanja, Markiz, Izgnanik stvarni ili nisu. Kakav bre pozadinski identitet. Ako to Venac uopšte tiska, dat ću vam link ili, kurac, potražite sami, koji kurac da linkam kad uopšte ne znam da linkam (sic!), a ako pejstam adresu opet će da otvori vam ceo portal a ne članak. U kurac, upotrebite Gugl.
    Žižek je pretkraj gotovo dvosatnog predavanja, za kojeg je toliko gestikulirao da mu je braon majiuca promočila znojem ne samo ispod pazuha, nego preko celog torza, pa je na kraju seanse izgledao kao ostarjeli bokser nakon napornog sparinga pred domaćim luzerima, rekao meni najzanimljiviju stvar, parafraziram a ne citiram, jer sam ga slušao podalje od gužve, na šanku kraj wc-a, u koji su non-stop navraćale pomalo izanđale intelektualke eurokazovskog tipa, prestarjele u svom hinjenom individalizmu, ko i taj celi festival, pa sam bio pomalo dekoncentrisan, a i kiša je lila, što me odvlači u snatrenje, i nervozan sam bio, i jebiga: U Sloveniji je danas lošije nego u Hrvatskoj. Još pre nekoliko godina slovenski su intelektualci i političari s visoka gledali na Hrvatsku kao na Balkan, kaotičan i zaostao, ali danas su utihli. Otkako smo ušli u Europu, ništa se ne događa. Stvari postaju jasnije.
    Na koncu, dao je reč publici. Odmah se javio neki sedi, potpuno lud penzionisan zastavnik kojeg se, točno takvog, jezivo istog, sedog i ludog, sećam iz, pazite sad, 1993., kad sam vodio tribine u tom istom KIC-u. Dedo bi nakon svake diskusije gore, na prestolu, a sećam se da ga je posebno uznemirila tribina o slovensko-hrvatskom prijateljstvu, uzeo reč i stao baljezgati nešto kontra razuma. Žižeka je tako optužio da je fašist. Žižek je potom, trošeći dragoceno vreme svoje i dve stotine slušatelja, strpljivo objasnio da on nije fašist. Ukratko, u KIC-u ništa nova. Očajan provincijski teatar, to je Zagreb.
    (lijecenikatolik 05.07.2007. 04:03)

    avatar

    05.07.2007. (04:49)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    A ko je taj Bolković? :)

    avatar

    05.07.2007. (08:20)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Kad sam dobio informaciju da će tekst biti intoniran senzacionalistički znao sam da će se pričati o svemu, samo ne o knjizi. Što je to nagnalo cijenjene čitatelje da ispisuju toliku količinu komentara na mojem blogu i posjećuju ga 500-tinjak puta dnevno? Odgovor je skriven u uvodnoj priči Truliksa („Licemjerima“) kojima je namijenjena i fotografija s ispruženim srednjim prstom na poleđini korica. Drago mi je da je moj eksperiment uspio.
    Svima nam je jasan motiv staljinističkog pokušaja ućutkavanja cara Nemanje, ali želim se osvrnuti na „istraživačko“ novinarstvo. Naime mene bi užasno zanimalo tko je autor onako sjajnog predgovora pa bih na sve moguće načine pokušao doznati tko je to napisao. Samo ću spomenuti da autor nije čovjek koga su javno prozvali i mislim da bi imali puno sočniji lead da su taj posao odradili kako treba.

    P.S.
    Nemanja vratio si se, hvala kurcu. Nije taj tekst toliko strašan koliko je važna činjenica da si postao prava underground zvezda. Volim te zato jer si proturječan i lud. Pa tko još danas može u jednom broju nekog lista osvanuti na dva mjesta u potpuno nespojivim ulogama?

    avatar

    05.07.2007. (08:35)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Hero, kao što vidiš, čudesan čovjek, ako je uopće riječ o čovjeku, i ako je riječ o jednom čovjeku. Zapravo, pitanje je je li on mit ili činjenica?

    avatar

    05.07.2007. (09:28)    -   -   -   -  

  • cveba

    Ceterum censeo da se ovde radi o jednoj okrugloj cinjenici !

    avatar

    05.07.2007. (12:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...