Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (49)

Marketing


  • nema me

    hvala ti na infomacijama, baš sam to nekim ljudima jučer pričao i nisam se nikako mogao sjetiti kad su kršćani prešli sa tjednog na godišnje slavljenje Uskrsa

    avatar

    02.04.2007. (10:55)    -   -   -   -  

  • Vincentus Beast

    don angelo, hvala.

    Vama i svima ostalima, sretan i blagoslovljen veliki tjedan.

    avatar

    02.04.2007. (11:29)    -   -   -   -  

  • Bono

    Don Angelo hvala, mislim da bi bilo dobro i pojasniti kako se moli krunica za mlađe vjernike i one koji žele biti i strašno se trude da budu još bolji sljedbenici Isusa. Hvala

    avatar

    02.04.2007. (15:22)    -   -   -   -  

  • Filip Fuchs

    Isuse Kriste, ti koji si kroz suhu prašinu, onom cestom, padao, puzao, po kamenu, po koljenu...

    (@Filipe začepite gubicu! ili ćemo pozvati miliciju)

    Isuse Kriste, ti koji si krvario, iz tih rana – krv – crvena je i topla...
    Isuse Kriste, tebe kojeg su pljuvali gnjilom slinom, tako si nemoćno ustrajao, okrunjen grmljem, proklinjali su te, psovali, ponižavali hroptavim riječima
    (čujem te povike – iživljavaju se bjesomučno, životom protiv života)

    Isuse Kriste, ti koji si ih (nas?) svejedno volio, navodno, beskrajno volio, čudno je to, to je Čudo!
    Ti, čiju ljubav nisu mogli zasjeniti nikakvi plaćenici
    (njihova su pleća široka, njihovi udarci maljevi)
    Ti, koji si i njih volio, sve podjednako, kako?
    Isuse Kriste, ne mogu vjerovati
    Pognut, a opet velik
    Pognut, a velik

    I taj križ – Križ – od čega je? Težak je...

    (@Filipe pozivamo miliciju!)

    I TAJ KRIŽ – KRIŽ! – OD ČEGA JE? TEŽAK JE!

    avatar

    02.04.2007. (22:23)    -   -   -   -  

  • angelo

    MEDALJE ILI MISA – pitanje je sad!

    Pitanje koje mi je jučer uputio @murinjo "maratonac", vidim iz današnjih novina i komentara, zaintrigiralo je mnoge. Budući da je on iznio i svoj stav, smatram vrijednim ponoviti ga i istaknuti za komentiranje.
    "...ako ste gledali utakmicu vidjeli ste da je hrvatska postala svjetski prvak, ali mi nažalost nismo imali prilike čuti lijepu našu i vidjeti dizanje naše trobojnice zbog mise. htv je isključila prijenos kako bi mogla prikazati misu koja je bila na tv rasporedu. sad ja vas pitam što vi mislite o tome? moje je mišljenje kako misi inače nije mjesto na tv-u jer pravi vjernici idu u crkvu, a ne mole se ispred malih ekrana. znam također i da ima bolesnih i nemoćnih ljudi koji nisu u stanju ići u crkvu, ali zar zbog nekolicine moraju ispaštati mnogi? ovo htv-u nije prvi put da radi ovakvu stvar, ista situacija je bila s jednom utrkom svjetskog kupa u kojoj je janica pobijedila. a siguran sam da bi i najveći vjernici radije gledali janicu kako pobjeđuje i kako naši vaterpolisti primaju zlatne medalje nego prijenos neke mise. koliko sam primjetio redovito odgovarate na sve pristojne komentare pa se nadam da ćete i na moj. lijep pozdrav!"

    Prije mene @murinju je odgovorio vrlo oštro @prvi hrvatski blog: "Što ja mislim o HTV-u možeš pročitati u mom dnevniku (cijeli tekst je pod >>>), a ako je točno što navodiš (ja sam bio na misi u dubrovačkoj katedrali) tada udaraš u krivo zvono. Pokušaj zamisliti kako se preko HTV-a namjerno želi degradirati Crkva, jer HTV ima dva programa. Zašto onda misu ne prebace na 1. program, ako je već utakmica u tijeku na 2. programu. Shvatite kako je uređivačka politika HTV-a lučonša nemorala i korupcije u Hrvatskoj, a ja sam već upozoravao mons. Devčića (HBK-ovog biskupa za medije) da se nastavkom ovakve politike vrijeđa vjernike i degradira položaj Crkve u hrvatskom društvu. No, Kaptol šuti na takvu politiku i ostaje vjernicima i crkvenim 'gromobranima' trpjeti udarce gledateljstva i ogorčenih navijača. A koliko se besramno nogomet forsira kroz medije potvrđuje ovaj naslov naših vaterpolista? I ostaje jedini korektan odgovor: prljavi novac diktira sve u Hrvatskoj pa i vjeru žele uvući u to. Koliko je Crkva sposobna izaći čista od takvih jasala, nisam pozvan tumačiti to?"

    Moj odgovor @murinju bio je kraći: "Meni je naše osvojeno zlato draže od stotinu slušanja naše himne i gledanja prijenosa. Nisam gledao finale jer sam bio na misi, ali kad bih znao da prijenos svete mise veseli samo jednog jedinog čovjeka u Hrvatskoj (a takvih mnogo više nego misliš!) ja bih se radi njega odrekao bilo koje tv-radosti. To više što je danas Cvjetnica - nedjelja muke Gospodinove! Eto, kao što se optimist raduje što ima pola boce pića (a ne kao pesimist koji žali što je polovica prazna!), bolje ti je veseliti se što smo osvojili zlato, nego žaliti što nisi vidio primanje medalja!" (Poslije se sve moglo vidjeti u snimci, koju također, nažalost, nisam vidio).

    Uz lijep pozdrav i puno sportskih uspjeha @murinju, sada bih na razmišljanje postavio nekoliko pitanja na temelju njegovih tvrdnji:
    1. Kako to da sportaš, trkač, ne može razumjeti bolesne, nemoćne i nepokretne prave vjernike, koji nikako ne mogu u crkvu zajedno sa zdravima i kojima je misa na tv-u i molitva ispred malih ekrana najveća nedjeljna utjeha i radost?
    2. U čemu se sastoji i koliko je teško to ISPAŠTANJE navodno mnogih, koji su bili privremeno uskraćeni završetkom sportskog prijenosa?
    3. Otkud nekome, tko uopće ne razumije bit i veličinu najsvetijeg katoličkog OBREDA, nevjerojatna sigurnost "da bi i najveći vjernici radije gledali janicu kako pobjeđuje i kako naši vaterpolisti primaju zlatne medalje nego prijenos neke mise"?
    4. Ako nema vjerničke SAMILOSTI i osjećaja za POKORU, gdje je HUMANIZAM zdravih i mladih ljudi, sportaša (dakle karaktera, koji se za uspjeh i medalje mnogo čega odriču i ulažu velike žrtve), pa da nisu toliko jaki da se odreknu jednog beznačajnog užitka. Gdje je tu "fair play"?
    PS: Kod mene tu nema dileme. Zamislite da vas netko pita (ovo nije usporedba, nego samo svojevrsna hiperbola): Koji je vaš izbor - Ratko Rudić ili Ratko Mladić?

    5. Sve pet svima koji daju odgovor & srdačan pozdrav i hvala!

    avatar

    02.04.2007. (22:34)    -   -   -   -  

  • 20070207

    +!

    Hvaljen Isus i Marija !

    Nikada nije lako biti zupnik i u obicnoj zupi, a sada na "krvavi" nacin, Vi oce Angelo, krcite trnovit put ovdje u "pustinji i bespucima virtuale" www.

    Evo i Vas onaj sa rogovima, iskusava i napastuje, u ovim trenucima, baca Vam u lice vasu nesavrsenost, umiljava Vam se, proziva Vas ( i sve nas ) kao grijesnika i tapsa sebe po ramenima tvrdeci da ON i Njegovi sljedbenici zapravu sluze Boga.

    Ma naprosto, "ovaj film, ili barem scenarijo, izgleda da smo vec negdje vidli".

    Paralele su frapantne.

    " POSADISE GA NA "PRIJESTOLJE", PROSTIRASE NJEGOV PUT HVALOSPJEVIMA. MNOSTVO JE VIKALO HOSANA, IZGLEDALO JE KAO POBJEDA DOBRA NAD ZLIM, A ON JE ZNAO, a zbog NJEGA i mi danas, da je to sve tako prolazno ljudski, danas bi mi rekli medijski.

    Teske su muke pravednika, pa kako bi to izgledalo da, onda tamo gdje je sam ISUS morao podnjeti uvrijede, lazna svjedocanstva, puno-pravnu osudu na groznu smrt, iako sam sudac otvoreno kaze da ne nalazi greske na tom pravedniku, "demokratsku" presudu povampirene gomile, nas "zupnik" pobjedi bez muke i prode "lisho"....?!

    Pisem Vam ovo ovdje, dragi nas "zupnice", da budem barem malo kao ona Veronika nekad.

    Sretan Vam ( nam ) Veliki tjedan, dragi nas oce Angelko!

    MUKA I BOL SU NEIZBJEZNI U ZIVOTU, MRZOVOLJA JE MEDUTIM TEK OPCIONALNA
    ( zamolio bih nekog tko je malo bolji u jezicima da ovo mozda bolje prevede na Hrvatski...
    ...Pain and Suffering is enevitable, but Misery is optional..) Amen !

    nb. moj odgovor na svih vasih pet pitanja mogo bi se sazeti ovako: Tko god je prije ista drugo nego dijete Bozje, koje prije i iznad svega voli i postuje Oca svojega, nije nista, kao i isto tako, tko god je bilo sto prije nego covjek, njie covjek.( prva i jedina zapovjed u kojoj su sadrzane sve druge zapovjedi)

    Kao sto rece Augustin: LUBI BOGA PA ONDA RADI STO HOCES !!!!!

    avatar

    03.04.2007. (02:15)    -   -   -   -  

  • Chris

    niti ratko rudić niti ratko mladić
    nego vam se dogodio 20070207 dragi padre, meni se čini !

    avatar

    03.04.2007. (02:35)    -   -   -   -  

  • eldorado

    jebote, da ovog s brojkama priključe na neki blesimetar, aparat bi se jednostavno zadimio i preminuo od silne količine blesavosti

    avatar

    03.04.2007. (09:50)    -   -   -   -  

  • lokalni

    frajer je zabrijo!! totalno

    avatar

    03.04.2007. (10:06)    -   -   -   -  

  • Vincentus Beast

    lijepo receno, 20070207, slazem se sa zakljucnim mislima.

    a sto se prijevoda tice, mozda: bol i patnja su u zivotu neminovni (sigurno neizbjezni), no samosazalijevanje mozes odbiti. [usp. my friend of misery pjesmu s 5. albuma metallice, ''metallica'' (a.k.a. black)]

    ovo je slobodniji prijevod; zvuci ljepse (u znacenju -> 'blize smislu').

    @Chris

    pojasni.

    @eldorado

    si tacuisses asellus mansisses. djeluj u skladu s tim. tacet!

    avatar

    03.04.2007. (10:30)    -   -   -   -  

  • angelo

    Samo polja crvenih makova ne znaju se veseliti livadama na kojima cvjeta tisuću cvjetova! Pustite svakoga da "brije" na svoj način, ljudi! Svaki komentar određena je "brija" za drugoga koji drukčije misli. Važno je da se pritom poštuje sugovornika i nikome ne pristupa po načelu: homo homini lupus (što je Sartre "preveo" kao: Drugi, to je pakao)! Hvala Bogu da nismo strojevi i da nam drugi ne dodaje i oduzima gas. Bog nam je dao slobodu i zato moramo biti silno odgovorni za svaku riječ i gestu.
    Misno evanđelje danas donosi zgodu s Posljednje večere, kad Juda, nakon što je već bio odlučio izdati Isusa, uzima zalogaj iz Njegove ruke, a s tim zalogajem u Judu ulazi i đavao te on (tj. oni zajedno) izlaze u noć.
    Neka nas Bog očuva od Judina puta i "Judina evađelja" te nikad ne izdamo ni Boga ni čovjeka!
    Neka je svima blagoslovljen Veliki utorak!
    PS: @Chris: Varaš se, na Cvjetnicu se nama (Hrvatima) dogodio - 20070401, a mome blogu ste se dogodili svi vi!

    avatar

    03.04.2007. (10:38)    -   -   -   -  

  • angelo

    @20070207: Hvala ti brate za svaku dobru riječ! Ali ne brini za mene, nisam ja nigdje u pitanju. Zajedno smo poslani "izgubljenim ovcama doma Izraelova"! Pozdrav i blagoslov & ustraj u duhovnom promišljanju stvarnosti!

    avatar

    03.04.2007. (10:41)    -   -   -   -  

  • Brigita

    Hvaljen Isus i Marija don Angelo! Jedno pitanje..ako imate 20 sekundi vremena za odgovor...Zar se Vama čini da 20072007,osim što promišlja o duhovnoj stvarnosti, zauzima ispravno stajalište prema drugima na ovome blogu (odnosno da li se korektno odnosi prema drugima)? Meni se čini da jedno porpovijeda,a suprotno tome postupa.

    avatar

    03.04.2007. (11:20)    -   -   -   -  

  • 20070207

    +!

    Were you there, when they crucified my Lord.....?!

    Were you there when they nailed Him to the cross.....?!

    Oooo, O, O, O, it causes me to tremble, tremble, tremble....!!

    Were you there, when they crucified my Lord.....?!

    Dragi moji , pozdravi u ovo Sveto vrijeme nasega spasenja !

    avatar

    03.04.2007. (11:24)    -   -   -   -  

  • angelo

    Jednoj Ivani (i @Brigiti):

    SUDBINA PRAVEDNIKA I BEZBOŽNIKA

    Nemoj se žestiti na opake,
    zavidjet nemoj pakosnicima:
    kao trava brzo se osuše,
    k'o mlada zelen brzo uvenu.
    U Gospodina se uzdaj i čini dobro,
    da smiješ stanovati u zemlji
    i živjeti u miru.
    Sva radost tvoja neka bude Gospodin:
    on će ispuniti želje tvoga srca!
    Prepusti Gospodinu putove svoje,
    u njega se uzdaj i on će sve voditi.
    Pravda će tvoja zasjati k'o svjetlost
    i tvoje pravo k'o sunce podnevno.
    Smiri se pred Gospodinom i njemu se nadaj,
    ne žesti se na onog koji ima sreće,
    na čovjeka koji spletke kuje.
    Stišaj svoj gnjev i ostavi se srdžbe,
    ne žesti se da zlo ne učiniš.
    Jer će biti satrti zlikovci,
    a koji se u Gospodina uzdaju, baštinit će zemlju.
    Još malo i nestat će bezbožnika:
    mjesto ćeš njegovo tražiti, a njega više nema.
    Zemlju će posjedovati krotki,
    obilje mira oni će uživat'.

    (Psalam 37)

    PS: @Brigita: Teško mi možemo znati išta o ljudima (kad ni sebe dobro ne poznajemo). Mnogo puta riječ ili gesta skrivaju pravu namjeru. Zato samo Bog vidi jasno i potpuno, On jedini čovjeku "ispituje srce i bubrege" i uči nas da se međusobno prihvaćamo. A ako ne možemo, onda da ne osuđujemo nego mirno sve Njemu prepustimo! Ali to nije lako (i ja prvi moram reći: mea culpa!). Pozdrav!

    avatar

    03.04.2007. (15:17)    -   -   -   -  

  • Brigita

    Hvala na vremenu. Gledate to svojim očima (i ispravno svakako).... j Oba imena ste pogodili...sasvim slučajno :)

    avatar

    03.04.2007. (15:44)    -   -   -   -  

  • Brigita

    Hvala na vremenu. Gledate to svojim očima (i ispravno svakako).... Oba imena ste pogodili...sasvim slučajno :)

    avatar

    03.04.2007. (15:45)    -   -   -   -  

  • marijan

    Don Angelo! Ma, vi ste zakon. Najbolji. Pozdrav iz lipe Dalmacije!

    avatar

    03.04.2007. (16:43)    -   -   -   -  

  • kaj?kaj? KONČAR

    Pozdrav don Anđelku Kaćunku iz župe s Vrbana!

    avatar

    03.04.2007. (18:44)    -   -   -   -  

  • angelo

    @KK Končar: Pozdrav hrabrim veslačima! Baš ste me iznenadili. I ja volim Jarun, a volim i veslanje, posebno ljeti na mojoj Cetini. Promislit ću kad ću vas zamoliti da me linkate. Do tada vam želim blagoslovljen Veliki tjedan i mnogo uspjeha u sportskim disciplinama kao i u životnom veslanju!

    @Brigita: Nisam iznenađen, jer onima koji vjeruju ništa se ne događa slučajno. Blagoslov!

    @Marijan: Hvala, ali Krist je jedini Zakon! Pozdrav & čitamo se!

    avatar

    03.04.2007. (23:04)    -   -   -   -  

  • 20070207

    +!

    Kao malo preuranjeno, ali svejedno za Uskrs, dragi Don Angelko,

    evo poklanjam Vam, i svima Vama u nasoj zupi, koji se radujete novom zivotu, malo objasnjenje moje sifre i moje intime ( copy /paste, sa jednog drugog mjesta na netu)

    " 20070207 "

    Preselio sam "ducan" na virtualnu zupu ( blog Don Angjelka Kacunka) i uzeo novo "ime"......(http://angelo1.blog.hr/)

    Tamo negdje medu zvjezdama i dalekim divnim svjetovima, tamo daleko daleko, jos mnogo dalje od mojeg voljenog Oriona i divnih maglica Andromede, jos dalje i od one male zvjezde, sa samo jednim lampusekom, gdje zivi Mali Princ, ima mali park sa ljuljackama, koje su uvijek obasjane suncem djecjih osmjeh i veselih povika razdragane djecice.

    Oko tog parkica, medu prekrasnim zvjezdanim prasinama, a svi znamo da sva djeca najvise vole da se igraju u pjesku i prasini, ima nogostup naspravljen od betona ljubavi.

    Taj nogostup je uvijek ugodno topao, kao mamino srce i tatino krilo i sva djeca vole se na ivici toga toplog betona posjesti kada ciste pjesak iz svojih cipelica.

    Ima tu i klupa, na kojima strpljivo sjede u hladu drage Bake, koje maleni vole jos vise od svojih mama, jer Bake djecu uvijek samo vole, vole i vole, a u zepovima uvjek imadu cokolade ili bombone.

    Ima tu pokoji puta i koji dido, koji strpljivo gura unucice na njihalki iako on vise voli da sjedi u hladu i da djeci prica price o vuku i crvenkapici.

    A ima tu puno puno veselja i ljubavi na pretek, ma da se sve prasi.

    Iz tog divnog parka medu dalekim dalekim prekrasnim sazvjezdima, punih osmjeha, ljubavi i djecjeg smijeha,
    na dan AD 20070207, na ovu nasu Zemlju
    poslan je jedan mali andelak, ma sto kazem, jedna mala angelinica, svega 3kg, da usreci svoju mamu i tatu, ajos vise svoje dide i bake.

    Angelinica je dobila ime Elizabeta, Casandra, Marija.

    Uz tri unucica koji nam vec griju srca,
    ovo nam je prva unucica.

    Osjecaj je nezamislivo ugodan i topao, skoro kao onaj toplu beton u parku gdje se andeli roje.

    Jer sam voljen, ja jesam

    avatar

    03.04.2007. (23:44)    -   -   -   -  

  • Brigita

    Don Angelo...Bog sve vidi i čuje...tako je. Ništa Mu nije nemoguće....Ništa nama nije ne moguće kada sa Njim surađujemo....
    Lijepa spoznaja za lijep početak dana :)

    avatar

    04.04.2007. (08:10)    -   -   -   -  

  • angelo

    @20070207: Skužio sam ja odmah da je to neki datum koji ti je u životu važan (jer u anglosaksonskom okruženju pišu najprije godinu pa mjesec i dan, obratno - neću reći naopako - od nas). Neka malena raste i napreduje u dobi, mudrosti i milosti pred Bogom i ljudima, na radost svojih roditelja, braće i posebno dida i bake!

    @Brigita: Upravo tako. Zato kaže Sv. Pavao: "Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube." Ta nam spoznaja uljepšava i tmuran dan, tj. ovi oblaci ne utječu na našu spoznaju da je iza njih Sunce, koje će nas već sutra obasjati i ogrijati naš svijet.
    PS: Sutra dolazi jedno malo iznenađenje (ipak kao skromna nagrada za 10.000-tog posjetitelja).
    Pozdrav svima i blagoslovljena Velika srijeda! Još tri dana do Uskrsa!

    avatar

    04.04.2007. (10:29)    -   -   -   -  

  • Brigita

    jeeeeee :) :) :)

    avatar

    04.04.2007. (10:51)    -   -   -   -  

  • Bzzzzz.

    Pope prestani naivne ovce zavoditi. Primi se posla.Največoj sirotinji crkva otima pare.
    Nije đavolja najveća obmana da ljudi uvjeri da ne postoji nego je on u u crkvi i ljudi mu sami dolaze.Svugdje je bog samo ga u crkvama nema.

    avatar

    04.04.2007. (14:16)    -   -   -   -  

učitavam...