Ministrica kulture RH u "Nedjeljom u dva"

ponedjeljak , 26.02.2018.




Jeste li jučer gledali "Nedjeljom u 2"?

Ma što je ono bilo, onih blentavih zadnjih 10 minuta emisije emisije, od pitanja (u stilu žutih šund-tiskovina tipa "Glorija") o baki ministrice kulture koja ima 110 godina pa do dolaska Zorana Vakule u emisiju i novih trabunjanja o hladnoći koja nam, zamislite čuda, prijeti usred zime?

Upravo to je odraz percepcije kulture u društvu, Stanković je s onakvih završnih 10 minuta emisije pokazao da i on smatra da je kultura nešto nevažno i nezanimljivo, i dokazao je da smatra da kultura ne zaslužuje da joj bude posvećeno cijelo trajanje njegove emisije.

Umjesto da do zadnje minute iskoristi vrijeme emisije za postavljanje ministrici važnih pitanja o problemima kulture (npr.o najavljenim promjenama Zakona o samostalnim umjetnicima, o nefinanciranju cijelog niza kvalitetnih i uglednih književnih časopisa, o poreznim promjenama zbog kojih su dodatno smanjena primanja prekarnih radnika u kulturi, o loše odrađenom postupku otkupa knjiga za knjižnice itd.) , on ministricu kulture traži komentar činjenice da snijeg pada u veljači!

Samo sam čekao da je još upita jesu li joj draži keksi Domaćica ili Petit beurre. I koristi li za pranje rublja Dash ili Fax helizim.

Takvim ridikuloznim 10-minutnim cirkusom Stanković je dao svoj doprinos spektakularizaciji i trivijalizaciji kulture i dodatno urušio ugled emisije koji je već dugo u strmoglavljujućem padu.




<< Arhiva >>