PROMOCIJA romana "Bog mi je svjedok" Makisa Tsitasa

srijeda , 12.10.2016.




13,10.2016. od 19 sati
BOOKSA, Martićeva 37 Zagreb

PROMOCIJA romana "Bog mi je svjedok" Makisa Tsitasa

"Bog mi je svjedok" (Oceanmore) roman je ovjenčan Europskom nagradom za književnost, a autor romana Makis Tsitas na ovo će predstavljanje potegnuti čak iz Atene. Osim njega, na ovoj književnoj večeri sudjeluju prevoditeljica Irena Gavranović Lukšić, književni kritičar Dragan Jurak i urednik knjige Neven Vulić. Svi koji će htjeti ovom prilikom moći će nabaviti knjigu po promotivnoj cijeni s 20% popusta.

"Bog mi je svjedok" dirljiv je i urnebesan portret grčkog društva koji vjerno prikazuje njegove brojne boljke i proturječja. Hrisovalántis, simpatičan heroj obdaren smislom za humor i apsurd, nedavno je ostao bez posla i bori se s propadajućim zdravljem. Utjehu pronalazi u obitelji, sestrama i ocu, s kojima živi otkad zna za sebe, dakle preko pedeset godina. Hrisovalántis, prototip europskog luzera 21. stoljeća, sanjari o novom zaposlenju i suosjećajnom šefu, konačnoj otplati kredita, a nadasve o poštenoj ženi.

Makis Tsitas rođen je 1971. godine u grčkom gradu Yiannitsi. Studirao je novinarstvo u Solunu i surađivao na radiju. Objavio je nekoliko zbirki kratkih priča, ilustriranu knjigu za odrasle i šesnaest knjiga za djecu. Kratke priče prevedene su mu na njemački, španjolski, engleski, hebrejski, švedski i finski. Dodijeljena mu je Europska nagrada za književnost 2014. godine za roman Bog mi je svjedok, koji je preveden na desetak jezika. Makis Tsitas živi u Ateni i vodi diastixo.gr, književni i kulturni web portal.

Svi ste pozvani - ulaz besplatan!



<< Arhiva >>