Prepusti se mašti... Budi dijete!

Vjeruješ li da postoji svijet, tamo negdje iza granica tvoje mašte, gdje svatko je dijete, a vrijeme ne prolazi? Vjeruješ li da postoji svijet, možda i ne tako daleko, u kojemu svaka tvoja iskrena želja pronalazi svoje ispunjenje, a svaka tvoja ljubav nježnost i pažnju? Prepusti se mašti, izvadi krila koja skrivaš i poleti poput slobodne ptice prema svijetu iz svojih najljepših snova. Uskoči sigurno u sliku svoga srca, otjeraj strahove i pogledaj…
Pogledaj u sebe. Plavo nebo te pozdravlja, Sunce ti se smiješi, livade te pozivaju na igru. Sve je tako veselo i puno boja, osmijeh je ovdje nacrtan na svačijem licu. Priroda je pitoma i meka, baš kao i srca ostale djece koje vidiš. Da, i ti si među njima! Ovaj svijet svakoga pretvara u dijete, pogotovo u ovim trenucima kada se priroda budi i miluje te svojom svježinom. Budiš se napokon odmoran i smiješiš se Suncu što ti pruža ruke. 'Proljeće je!' Upravo u tom svijetu prepunom novih iznenađenja čekaju te igra, ples, pjesma i radost. Ne brini, sve ćeš lako naučiti.
Slobodno uživaj u svemu što vidiš oko sebe. Dotakni to divno mirisno cvijeće što pčele i bumbare mami da zuje oko njih. Prošeći tim poljem, ili bolje, protrči kroz njega i odbaci brige. Prigrli svaki cvijet koji ti se nudi. Posadi koji Suncokret usput, i zalijevaj ga svom ljubavlju koju imaš. Vidjet ćeš da će ti on to sve jednom vratiti. Ne boj se uživati, ovdje nema koprive koja bi te mogla opeći. Sve što dirneš baš je onako kako si oduvijek želio da bude.
A kad budeš gotov s branjem cvijeća, ne zaboravi posjetiti svoju drugu polovicu – Ljubav. I ona se nalazi tu u blizini. Prošeći do kućice pored slapa, tamo gdje se voda spaja sa zemljom i Sunce s Mjesecom. Pokloni osobi koju najbolje poznaješ buket najljepšeg cvijeća svoga srca. Možeš pričekati i da onaj Suncokret kojeg si nekoć posadio naraste, pa da upravo njega pokloniš toj osobi. Kolikom ljubavlju samo zrače ti cvjetovi. Kojom ljepotom… Vjeruj mi, svaka osoba kojoj pokloniš taj cvijet će primijetiti to. Jer ipak, oni najbolje poznaju Sunce s kojim se svako jutro budiš. Šapni toj osobi svoje vječne želje, ne budi sramežljiv. Otkrij joj najmekše latice svog srca…
I ne…ne budi nikad gotov/a s tim. Neka traje vječno ili barem onoliko koliko ti želiš da traje. Ostavi krila u svijetu svoje mašte i svoje cipele ovjesi o vezice za granu nekog stabla, neka tamo stoje. A ti se, dotle, samo igraj… I voli… I budi dijete…jer to i jesi.




ponedjeljak, 06.04.2009. | komentiraj 8 |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.