sedmodnevni spiritualni program

28.09.2007., petak

REGRESIJA, AKTIVACIJA DNK

28.09.2007.g.

Najava:

Mirjana Gračan mob.091/567-7147 predstavit će najnovije iz postupaka aktivacija DNK i regresijske terapije u subotu, 29.09.2007.g. od 15 do 17 h u Centru Apali, Malešnica 3/1. Ulaz je slobodan.


Image Hosted by ImageShack.us


Zato vam još jedanput predstavljam knjigu o regresiji Brina Weissa, a želim vam reći i da je i Mirjana Gračan napisala knjigu na tu temu: „Vaši prošli životi; što ste nekad bili ( vaš vodič kroz reinkarnacije), koju je izdao VBZ 1995.g.U ovoj nam knjizi autorica govori o mogućnostima da osvijestimo svoje prošle živote i tako se riješimo nekada velikih , neobjašnjivih trauma, ili da si objasnimo sebe same. Iznimno zanimljivo napisana knjiga, plijenit će pažnju čak i onih koji ne vjeruju u reinkarnaciju.

Ako je ne nađete u prodaji, možete je posuditi u knjižnicama….


Ovaj vikend (subota/nedjelja u Centru APALI se predstavljaju i drugi terapeuti, treneri i programi. Ulaz je slobodan, a voditeljica centra je Snježana Šanjić, licencirani Snowlion terapeut (SNOWLION je INTEGRALNA TERAPIJA) – cijeli njezin rad je na tragu učenja Barbare Ann Brenan ( atomska fizičarka NASE koja je razvila specifične terapijske postupke, kod nas su najpoznatija njezine knjige „ Ruke koje liječe“ i „Ruke svjetlosti“.Bit će tu i plesnih radionica (terapijski ples) i mnogih drugih sadržaja.

Snježana je trener i mnogih drugih tehnika. Centar je nov, lijepo uređen (po Feng shui principima) i vrlo ugodno mjesto.

O rasporedu i redoslijedu se raspitajte na tel. 01/3734-777 ili mob. 091/554-4617


PROŠLI ŽIVOTI
MNOGI UČITELJI

Image Hosted by ImageShack.us


Istinita priča o uvaženom psihijatru i njegovoj mladoj pacijentici i terapiji vraćanjem u prošle živote


Opis knjige :
Ova knjiga spaja psihijatra s mistikom u potrazi za konačnom istinom i isčekivanjem osobne reinkarnacije. Čita se poput napetog romana i do samog se kraja ne ispušta iz ruku.
Autor: Brian L.Weiss ( Pisac )
Nikola Laus ( Prevoditelj )
Katarina Laus ( Prevoditelj )

Ovo je za mene najbolja i najjasnija knjiga o iskustvu regresije. Napisao ju je liječnik i to joj daje posebnu važnost i težinu. Do sada sam nailazila uglavnom na knjige koje su pisali duhovnjaci; starovjeki i novovjeki mistici .Ova knjiga ima auru dokumentarnosti jer je napisana kao svjedočanstvo o iskustvu koje je promijenilo i pacijenticu i njezinog liječnika zauvjek. Pacijentica je izliječena, a liječniku se otvorio svijet o kojem ranije nije ni razmišljao, a kamo li ga uvodio u svoju liječničku praksu.

Reklo bi se da je ova knjiga nastala sasvim slučajno, no kako slučaja nema (SLUČAJ JE SAMO DRUGO IME ZA ZAKONITOSTI KOJE NE RAZUMIJEMO - A. EINSTEIN) volim vjerovati da je ova knjiga morala biti napisana. Možda zato da shvatimo da nas ponekad neuspjeh zaobilazno vodi otkriću nečeg novog, revolucionarnog i uspješnijeg od bilo kojeg realno sanjanog uspjeha. Dakle dr.Weiss je bezuspješno liječio svoju mladu pacijenticu koja je patila od napadaja panike i fobija zbog kojih je njezin privatni život postajao polako ali sigurno privatni pakao iz kojeg nije bilo uzmaka. Loši odnosi s obitelji, loši i neadekvatni emocionalni odnosi, neprikladne, čak ponižavajuće veze s muškarcima, zapravo opća katastrofa koja ju je polako, ali sigurno činila nesposobnom za svakodnevno funkcioniranje.

Nakon 18 mjeseci konvencionalne terapije još uvjek se izlječenje ni ne nazire. Obrat se dogodio naglo, bez upozorenja i potresao i zbunio i pacijenticu i njezinog liječnika.Dogodilo se da je pacijentica usred terapije spontano skliznula u regresivno stanje i počela pričati da je sa svojim djetetom (ona je bila mlada, neudata i nije imala djece) i o stvarima i osobama koje nisu imali nikakve veze s njezinim životom.Šok, ali i dramatičan preokret u liječenju. Početnu sumnjičavost egzaktnog liječnika je smijenila radoznalost i istraživački duh, pa je dr. Weiss terapiju uz ogromno krzmanje nastavio kroz svjesno uvođenje pacijentice u regresiju. U nekoliko mjeseci ju je vratio u mnoge prošle živote, iscjeljenje se frapantno ubrzavalo, a on je zaprepašteno kopao po svojim medicinskim priručnicima, djelima iz komparativnih religija itd. Tragajući za objašnjenjem. Imao je karijeru, ugled, obitelj i vjeru, ali ništa ga u njegovom životu nije pripremilo za ovakvo iskustvo.

Knjiga je svakako svojim svjedočenjem odmak od ustaljenog u psihoterapijskim postupcima i dr. Weiss je bio vrlo hrabar kad se usudio objaviti je riskirajući ugled i podsmjeh i struke i znanosti. Spojiti medicinu tj. liječenje i mistiku, egzaktno i tajanstveno, bilo je doista vrlo hrabro. To se smije u alternativi, ali u oficijelnoj medicini to je ravno herezi i izdaji struke. Trebali bi je pročitati svi liječnici, psiholozi, psihijatri, a običnom čitatelju će knjiga približiti i demistificirati sam pojam regresije, a i raspršiti sumnje i strahove od toga šta se sve može dogoditi prilikom vraćanja u prošle živote.

Chaterine, tako se zvala pacijentica, je izliječena.
Dr. Weiss je četiri godine skupljao hrabrost da to iskustvo pretoči u knjigu kojom potvrđuje autentičnost i daje legitimnost ovakvim iskustvima.Nadam se da će psihoterapeuti imati hrabrosti poslužiti se iskustvom dvog kolege i hrabro uključiti regresiju u svoj korpus terapijskog rada i djelovanja, te da će ovakvi svjedočanstava u budućnosti biti više. Dotle, nehipnotička regresija i dalje u krilu alternativne medicine čeka pred vratima službene medicine, da bude primljena makar u audijenciju i eventualno razmatranje.

- 18:55 - Komentari (45) - Isprintaj - #

26.09.2007., srijeda

SEKS I MASAŽA

UZBUNA NA STOLU ZA MASAŽU
ili: škakljivi post

27.09.2007.g.

Ovih dana sam od M. koja prevodi jedan priručnik za domaćeg izdavača dobila ovakav mail:

…….A propos! Upravo sam prevela ovo iz knjige "Vaš komad kolača" (seksualni vodič za žene).
Pozdrav,
M.


Image Hosted by ImageShack.us


O ljudskoj potrebi za dodirima, te o njihovom blagotvornom, pa i ljekovitom utjecaju u svim životnim dobima (od rođenja do smrti) sam pisalna u „TAKTILNOJ KOMUNIKACIJI. Spomenula sam tamo i dosta vrsta masaža. U oglasnom prostoru nailazimo na pojednostavljenu podjelu na medicinsku i erotsku masažau. Koliko je tanka granica između njih i da li je uopće ima (osim u cijeni) pročitajte u današnjem postu.

Nekad su saloni za masažu bili paravan za dobru „zabavu“, tj. prostituciju. Naravno da su ih najčešće posjećivali muškarci. Zamijenili su ih welness centri. Welness se uglavnom vezuje uz vodu i razne hidroterapije, između ostalog i hidromasažu, ali imaju u ponudi mnogo dodatnih programa, pa i vrlo raznovrsne masaže, a kako su objedinili koncept zdravog življenja i trendovski zadane zakonitosti ljepote, čini se da ih podjednako posjećuju oba spola.

Image Hosted by ImageShack.us


A sada sadržaj e-maila tj. mali odlomak iz navedene knjige:

„Naputak za užitak:
Ljubav za jednu noć pruža nam potpunu dozvolu da gibamo svoje kreativne mišiće, što onda potiče isprobavanje novih postupaka, položaja ili stvaranja prostora za ispunjenje osobnih maštarija o kojima već dugo sanjate. Prije nego se date na posao, budite sigurna da znate što želite raditi sljedećeg jutra. Ne želite li ništa drugo nego da vas netko poševi, tada je usputni seks upravo ono što će precizno popuniti vašu potrebu.

Image Hosted by ImageShack.us


Jednom sam bila na masaži vrelim kamenjem i to je, bez tračka sumnje, najbolja masaža što sam je ikad imala.

Image Hosted by ImageShack.us


Prvo mi je maserka toplim glatkim kamenjem ritmički masirala mišiće. Toplina je prodirala duboko u moje tijelo. Činilo mi se da me istodobno dira s četiri tople i glatke ruke po cijelom tijelu. A zatim, bez ikakvog upozorenja, masirala me smrznutim kamenom. Bila sam apsolutno na mukama…na mukama od ugode! Smjenjivanje toplog i hladnog, očekivanje što će sad napraviti i duboko opuštanje, sve zajedno je dalo snažan doživljaj. Bilo je to kao da vodim ljubav!

Image Hosted by ImageShack.us


A za finale, dala mi je neku vrstu vibracijske terapije s kristalima. Prelazila mi je polagano kristalom od dna lubanje do stražnjica. Imala sam dojam kao da me draška blagim vibratorom sve do dolje. Sat i pol kasnije, kad me ostavila ležati licem na stolu da se opustim, bila sam toliko uspaljena da sam se morala smjesta tamo samozadovoljiti! Odmah sam svršila! Samo mogu zamišljati kako bi nevjerojatno dobro bilo da me je umjesto nje, masirao neki pohotni muški maser koji bi me na kraju i „povalio“. Platila bih mu ekstra, bez problema. Zakonito ili ne, jesam li jedina takva?

- MADISON, 27“


Image Hosted by ImageShack.us


HOT STONE MASAŽA
vulkanskim ugrijanim kamenjem koja vraća tijelu energiju poboljšava cirkulaciju, smiruje napetost, vraća narušeni sklad tijela i duha


Image Hosted by ImageShack.us


Na sličan način se radi i terapija kristalima. Poput vulkanskog kamenja, kristaloterapeut raspoređuje kamenje po tijelu slijedeći čakre…nema podataka da kristali izazivaju učinke kao ugrijano vulkansko kamenje, ali opuštena atmosfera, fini mirisi i nježni dodiri mogu razbuktati svaku, a naročito gladnu maštu. Imam klijenticu koja se na sličan način zaljubila u svog liječnika, a jadan čovjek ju je vjerojatno samo nevino pregledavao.

Dok se muškarci hvale svojim doživljajima u salonima za masažu, žena svoje odlaske na masažu uvjek uvija u oblandu zdravstvene potrebe, jer u zapadnom umu još uvjek vladaju stereotipi po kojima je žena ili svetica ili kurva. Vjerujem da iskustvo kakvo je opisano u knjizi koju M. prevodi nije usamljeno, no, većina o tome šuti , a vrlo mnogo je onih koje će se i uplašiti, pa možda zbog toga i odustati od masaže.

No, ako se bojite da bi se i vama nešto slično moglo desiti, a ne želite to, izaberite terapiju svjetlom….nema dodira.

Terapija svjetlom kristala
Image Hosted by ImageShack.us


Zagrebački Centar za tijelo, um i duh Otvorena srca nudi besplatni probni tretman od trajanju od petnaest minuta svima koji žele probati terapiju svjetlom kristala.

Stol za terapiju svjetlom kristala je osmišljen i izrađen u iscjeljiteljskom centru Casa de Dom Inácio u Abadianiji u Brazilu.

Ovaj iscjeliteljski je instrument izrađen od posebno rezanog i osvijetljenog kvarca. Kristali su postavljeni poviše tijela, točno iznad sedam čakri.

Pulsirajuće svijetlo u bojama prenošeno putem kristala, korespondira sa svakom čakrom zasebno. Pri tome stvara poseban uzorak svjetla nad svaku čakru osobe koja prima iscjeljivanje kristalima.

Image Hosted by ImageShack.us


A ne vjerujem ni da bi vas masažna fotelja dovela u tako neko ekstatično stanje, pa se njoj slobodno možete prepustiti.

Image Hosted by ImageShack.us
Masažna fotelja

Umjesto da vas pitam bi li muška ispovjest ovoga tipa bila „prihvatljivija“, skrećem ponovo na knjigu iz koje je citat izvađen.

Dakle, ova knjiga, "Vaš komad kolača" (seksualni vodič za žene) pokazuje da žene imaju iste i potrebe i reakcije kao i muškarci.

Knjiga ne da je pikantna, za većinu bi mogla biti i šokantna, a
uskoro će se pojaviti i na policama naših knjižara, hoćete li je kupiti?

Imate li vi sličnih iskustava s masažom?

Šta mislite o premisi (iz muškog uma): sve su žene kurve…i moja majka je samo žena…?




- 21:16 - Komentari (45) - Isprintaj - #

25.09.2007., utorak

SAMO ZA KREATIVCE

25.09.2007.g.

KREATIVNE SVAŠTARIJE

Kažu da su umjetnici tako tanahne duše,
da kad ne bi stvarali, ne bi mogli opstati u ovom grubom svijetu. Dakle, slikar mora slikati, skladatelj mora skladati, pjevači moraju pjevati, pisci pisati, plesači moraju plesati, kipari moraju klesati svoje monumente, dizajneri moraju oblikovati svoje viđenje svijeta, pjesnici moraju opjevati svaki uzvišeni, kao i svaki banalni trenutak itd…neka mi oproste svi oni koje nisam nabrojala, a smatraju se umjetnicima.

Stvaranje je neka unutarnja prisila, moranje kojim umjetnik daje smisao svom postojanju i svijetu oko sebe.Umjetničko stvaranje je tvorevina mašte i izvire iz dubina umjetnikove duše, ali nažalost često ga prate „kreativne suše“, a kažu da nema gorega za umjetnika nego kad ga muza inspiracije napusti.Kad nastupi kreativna kriza umjetnik prolazi prave paklenske muke. Čak i na blogovima često nailazim na rečenicu; nemam inspiracije, ne znam o čemu/kome bih pisao/la.

Osjetljivost (čitaj preosjetljivost) umjetnika je legendarna. Umjetniku sve smeta: prevelika buka i prevelika tišina, prevelika oskudica i raskošno blagostanje…, taj idealni trenutak imaginacije je često tako rijedak i neuhvatljiv da neki umjetnici znaju i godinama, umjetnički samo „hibernirati“, a u očajanju se ekstremno udaljiti i od sebe i od svijeta i živjeti posve na rubu često u društvu alkohola (i ostalih opijata) družeći se s marginalcima. Boemština nije ništa drugo nego „kopanje po blatu“ u potrazi za esencijalnim…

No u tom stvaralačkom labirintu često nailazimo i na zanesenjake (možete ih slobodno zvati i osobenjacima) koji stvaraju na svakom koraku, od priručnih materijala, posve lišeni „i alata i zanata“, jednostavno zaigrani vlastitom imaginacijom. Iz jedne takve zaigrane duše su izronile:

RIBE BLITVARKE (vjerujte mi posve nova vrsta u ribljem svijetu)
Image Hosted by ImageShack.us


TAMNOZELENE GATALINKE paprikanus
Image Hosted by ImageShack.us


PINGVINI S JUGA (patlidžanus)
Image Hosted by ImageShack.us


OVCE karfiolus
Image Hosted by ImageShack.us


JEDNA OBIČNA NAMIGUŠA
Image Hosted by ImageShack.us


RASPJEVANE NARANČE (u prvi mah mi se učinilo da plaču)
Image Hosted by ImageShack.us


VOĆNO-POVRTNI PARTY (simfonija)
Image Hosted by ImageShack.us


OGOVARANJE
Image Hosted by ImageShack.us


MIJEŠANJE DRUŠTVENIH KLASA (jooooooooooj, mene je sram i strah)
Image Hosted by ImageShack.us


AV-AV BANANKO
Image Hosted by ImageShack.us


BANANARINA
Image Hosted by ImageShack.us


MANGOGLAVI vepar
Image Hosted by ImageShack.us


ĆELAVI JEŽ
Image Hosted by ImageShack.us


ZAIGRANI ŠAMPINJONI
Image Hosted by ImageShack.us


NASMIJANI GROZD
Image Hosted by ImageShack.us


AKO VAM JE OD LUKA MUKA, UZMITE MENE
Image Hosted by ImageShack.us


GRAŠKIĆI
Image Hosted by ImageShack.us


NIJE LJEPOTA JEDINI KRITERIJ
Image Hosted by ImageShack.us


ZLOČESTA DJECA
Image Hosted by ImageShack.us


AUTOBUNDEVA (samo da stignemo doma prije ponoći!)
Image Hosted by ImageShack.us


LJUT PAS - Ljutko
Image Hosted by ImageShack.us


ZAŠTITA OD PASJIH VRUĆINA (pas Kruškica-njuškica)
Image Hosted by ImageShack.us


NEMOJTE ME LJUTITI, RASPLAKAT ĆU VAS!
Image Hosted by ImageShack.us


MAMA, OŠIŠAJ SE I TI! (Budi u trendu,)
Image Hosted by ImageShack.us


POLJUBACImage Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Dakle, možete reći da „besposlen pop i praščiče krsti“…ili i sami možete pustiti maštu u pogon i malo se igrati. Najmanje što možete je imenovati ove dosjetljivosti nekim svojim inspirativnim imenima

- 00:10 - Komentari (42) - Isprintaj - #

23.09.2007., nedjelja

HRKANJE

23.09.2007.g.

JA NE HRČEM

ludlud

Pročitah...knjigu, mislim, i još izvora. neću sad koji sam broj... :)) Mislim da je to ozbiljna stvar i mislim da ne treba pretjerivati s previše "popularne psihologije" jer nije korisno (pazim da ne kažem "štetno" kako se netko ne bi bezveze prestrašio ili kako tebe ne bih, nedajbože, obeshrabrio u zanimljivoj temi) ;)))

19.09.2007. (00:03) - - -


Image Hosted by ImageShack.us


Ovaj komentar na pretrošlom postu me potaknuo da ipak još malo pišem o ENEAGRAMU i da vam ipak dam obećane zbirne tablice. Hvala ludlud! Moram priznati da me prenerazilo to što vas je većina (čast iznimkama) površno i pročitala i shvatila napisano, a kad sam shvatila da je velik dio vas to shvatio kao neku zabavnu, psihološku igricu, malo sam se i prepala. Jesam li vas uopće trebala uvoditi u ovo područje?

Dragi moji, ENEAGRAM je ozbiljna stvar, a ne zabavna i možda malo korisna igra…!!!

Devet tipova osobnosti jesu devet čovjekovih načina ponašanja, devet vrsta odnosa prema sebi i svijetu. Znam da se u prvi mah čini da svi imamo ponešto od svih devet predložaka, međutim nitko nije svih devet modela osim možda ljudi koji pate od poremećaja višestruke ličnosti i glumaca koji u životu igraju uloge (prema trenutnoj prilici, ponašaju se kako vjetar puše) jer se boje biti ono što jesu. I najvažnije: nema načina da izračunate svoj broj (bilo bi to prelako i prilično bezvrijedno), morate pročitati napisano i u tome potražiti sebe, točnije prepoznati se.

Iako su sastavljeni cijeli nizovi upitnika da vam olakšaju to prepoznavanje, kao i ZBIRNE TABLICE koje vam danas podastirem, pravo prepoznavanje može uslijediti kao BLJESAK ( (aha-doživljaj), ali može potrajati i danima, tjednima, mjesecima, a često uslijedi tek nakon razgovora s nekim drugim tko nas dobro poznaje. Moglo bi nas iznenaditi kolika je razlika između „slike o sebi“ koju šaljemo svijetu drugačija od toga kako nas drugi stvarno doživljavaju. Tu ne pomaže obrana tipa: „ja nisam takav/va!“. Upravo tamo gdje su otpori najveći, trebamo se najduže zadržati.

Naravno, cijelo vrijeme govorim o samospoznajnim vrijednostima ENEAGRAMA.

Terapijska upotreba ENEAGRAMA je zasebna tema o kojoj ću pisati ako pokažete zanimanje za to. Duhovna također, mada sam ja sklona duhovno i psihološko u području ljudskog duševnog zdravlja poistovjećivati. Čak smatram da ozbiljnijih psihičkih ozdravljenja nema bez uključivanja dimenzije duhovnog. No, važno je znati da u takvom radu s druge strane moramo imati osobu koja dobro poznaje ENEAGRAM i svih devet vrsta energija koje pokreću čovjeka.

Ispričat ću kratku anegdotu o dvoje mojih prijatelja iz njihovih i mojih studentskih dana. Bili su zaljubljeni i odlučili zajedno živjeti ne bili smanjili troškove egzistencije i olakšali si samo studiranje. Prvih mjeseci smo stalno slušali njezine žalopojke da je neispavana jer joj njegovo hrkanje ne da zaspati. On se uporno branio kratkom rečenicom: „ A da tek sebe čuješ“. Ona je samouvjereno izjavljivala: „Ja ne hrčem“. Jedanput smo se opet okupili kod njih na kavi, ona je pekla palčinke (najbrži studentski slatkiš) i kuhala kavu, a on se motao oko kazetofona, premećući kazete. Svi smo očekivali neku „mjuzu“, ali najedanput je prostor u sobi zaparalo gromoglasno hrkanje i njezin glas koji je urlao: „ daj se probudi, okreni se pa ćeš prestati, ne mogu to više slušati itd…“ Zatim se čulo njegovo mrmljanje. Meškoljenje (vjerojatno okretanje i onda mir. Kazeta se vrtila dalje naoko prazna, najedanput je struganje, grebanje, fućkanje isl. Ponovo ispunilo prostor, ali ovaj put u posve drugačijem tonalitetu. Ona je zabezeknuto, razjapljenih usta stajala kraj štednjaka, s tavom u zraku, kao da se dvoumi bili je hitnula ravno njemu u glavu. Hrkanje na kazeti je ulazilo u cresscendo, kad je ona ciknula: „Gade jedan, snimio si me“. Kako su se strasti smirivale nije bitno za ovu priču, uglavnom, ona njega nije više kinjila, a rečenicu ja ne hrčem nikada više nije upotrijebila….

Suočenje s dijelovima sebe koje bi najradije zatajili i porekli zna biti šokantno!

Slijede obećane tablice....
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us





- 10:58 - Komentari (36) - Isprintaj - #

20.09.2007., četvrtak

KUĆANICE NEKAD I DANAS

20.09.2007.g.

KUĆANICE NEKAD I DANAS
Image Hosted by ImageShack.us


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Nekad….Free Image Hosting at www.ImageShack.us I sada...........

Davne 1955. godine štampan je priručnik za žene nazvan "Kućna ekonomija".

Slijedi nekoliko savjeta za žene iz priručnika "Kućna ekonomija", starih samo 50-ak godina:


Pripremite večeru na vrijeme. Večeru planirajte ujutro ili čak prethodnog dana, kako bi vašeg supruga dočekao ukusan obrok kad se vrati s posla. Tako ćete mu dati do znanja da ste mislili na njega dok je on radio, ali i da se brinete za njegove potrebe. Većina muškaraca gladna je kad se vrate s posla, a pripremanjem njemu omiljenog jela ispunit ćete mu potrebu za toplom dobrodošlicom.

Ljubav prolazi kroz želudac, zar ne?

Pripremite se za njega. Odmorite se 15 minuta prije njegovog dolaska kući, tako ćete biti osvježeni kada on dođe. Popravite šminku, stavite vrpcu u kosu i izgledajte svježe. Vas suprug je proveo puno vremena s ljudima umornima od posla. Budite zanimljiva i vesela za njega. Njegov dan je bio dosadan i treba mu malo zabave, a dio vaših dužnosti je da se pobrinete za to.

Vama je dan valjda bio zabavniji…, sad zabavite njega…

Smanjite razinu buke. Kad se vaš suprug vrati s posla, isključite sve kućanske aparate i potaknite djecu da se i ona utišaju. Budite sretni sto ga vidite. Toplo mu se nasmijte i pokažite iskrenu želju da mu udovoljite. Poslušajte ga iako mu možda morate reći puno toga, nemojte to učiniti neposredno nakon njegovog dolaska kući. Neka on prvo govori, on sigurno ima važnije stvari na umu od vas. Ne ometajte ga.

Ako nije raspoložen i vi budite nevidljivi….

Ne žalite se ako vaš muž dođe kući kasno navečer ili ako želi otići van na večeru bez vas. Umjesto prigovaranja, pokušajte razumjeti pod kolikim je on pritiskom zbog posla.

Za vas je opasno, čak pogubno, nadati se da se zaželio vas! Uštedite si bar jedno razočarenje…


Kad je kod kuće, sigurno se želi odmoriti i opustiti.

Vi ste samo zato tu da mu to omogućite…


I na kraju, ne postavljajte mu nepotrebna pitanja i ne sumnjajte u njegovu sposobnost prosuđivanje ili integritet. Ne zaboravite da je on gospodar u kući i kao takav će uvijek provoditi svoju volju, pošteno i pravedno.

Ako je on gospodar, vi ste sigurno robinja….

I zapamtite, dobra žena zna gdje joj je mjesto.

Huuuuuuuuuuuuuuh!!!!!!!


A sada:

Razvratne kućanice osvojile konzervativnu Ameriku i cijeli svijet


Jesu li one za „oslobođenje žene“ napravile više od feminizma? Već tri godine podučavaju ženu da njezin život može biti drugačiji…ili….?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Čedne kućanice postaju fatalne žene. Kućanica u vamp izdanju ili je to samo još jedan holyvoodski mit? Šta vi mislite o tome…?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Jabuka i Eva u najavnoj špici, nije li to simbol iskonske ženske moći, iako će zagriženi bibličari reći; simbol grijeha i zavođenja…? Šta vi mislite?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Serija je postala ogroman hit, pogotovo po gledanosti, i odmah napravila termin "Desperate Housewives" kulturalni fenomen po cijelom svijetu.Od početka prikazivanja ženski časopisi širom svijeta dobili su zahvalnu temu, neprestano su pisali o glavnim glumicama serije, pogotovo o Evi Longoriji. Širom svijeta TV kuće su se otimale za "Kućanice", i sada se serija prikazuje diljem svijeta. Sada je i knjiga tu, a žene cijelog svijeta se povode za svojim idolima…

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

HOLIVUDSKI scenarist Scott Sanford Tobis je od studija Buena Vista Games dobio projekt računalne video-igre temeljene na popularnoj televizijskoj sapunici "Kućanice".

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

A ŠTA RADE KUĆANICE U HRVATA…?

Naravno, mislim na one koje koliko-toliko imaju osiguranu egzistenciju…

Gemius tvrdi: Kućanice su najaktivniji korisnici Interneta u Hrvatskoj

Najaktivniji "surferi" u Hrvatskoj su kućanice. One na Internetu provode gotovo dvostruko više vremena u odnosu na prosjek. Prema podacima agencije Gemius iz travnja ove godine, hrvatske kućanice na Internetu su provele osam i pol sati, odnosno tri sata više od prosječnog korisnika Interneta.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Da povjerujemo u ovo istraživanje? Kad stignu?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Čeka ih ulična prodaja…..?

ili…..? Free Image Hosting at www.ImageShack.us

A sniženja treba tražiti. Traženje istina štedi novac, ali troši vrijeme. Vrijeme je novac! I tako su naše kućanice u začaranom krugu....

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

I tako izmrcvarena hrvatska kućanica instiktivno odmah uočava obavijesti tipa:
Rasprodaja!
Artikli na rasprodaji po vrlo niskim cijenama.
Ponuda vrijedi do isteka zaliha.


Image Hosted by ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us


Pozor, ovo nije reklama za konzum, mogla bih staviti bilo koji trgovački centar…., ali jest upozorenje na K plus kvalitetu…!?

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us


Akcija znači da trebate provjeriti nije li rok trajanja već odavno istekao, a bilo bi mudro usporediti akcijsku cijenu sa cijenom istog proizvoda u redovnoj prodaji. Tako se izbjegavaju podvale. Baš me zanima, skupljate li vi bodove u raznim dućanima? Ako vam je i izmakla rasprodaja, uvjek vam preostane obilazak kineskih dućana…

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

O kineskoj kvaliteti očekujem vaša iskustva, a ako ste usput naučili Kineski ili Mandarinski jezik, pohvalite se, Kinezi Hrvatski ne znaju, ali kune znaju brojati. Šta onda ako ne stanete u njihove sićušne modele odjeće, jeftino je, a ne možete imati i ovce i novce.

Image Hosted by ImageShack.us


Ako ste u kineskom restoranu dobili polusirove bambusove mladice, pomiješane sa jednako polusirovim drugim vrstama povrća, pravite se da znate da to tako treba biti i slijedeći put skuhajte sami pošten obiteljski objed…Tko je vidio da prave kućanice hodaju po restoranima. O otrovnosti kineskih proizvoda neki drugi put…

Image Hosted by ImageShack.us


Lepezu, ako je preživjela ovo ljeto (moja se potrgala) spremite za neke vrućine koje će tek doći…

- 23:16 - Komentari (63) - Isprintaj - #

18.09.2007., utorak

MISTERIJ ENEAGRAMA

18.09.2007.g.

UPOZNAVANJE SA ZAGONETKOM

Glavno je pitanje da li je eneagram mistični ključ ljudskih naravi, trpanje ljudi u ladice ili okvire ili psihološka tipologija prije psihologije, poput astroloških karakterizacija pojedinih znakova. Budimo realni, psihologija je vrlo mlada znanost i odnekuda je morala crpiti svoja polazišta.


Image Hosted by ImageShack.us


Cijeli eneagram je podijeljen na tri središta: UTROBU (trbuh), SRCE i GLAVU.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ljudi TRBUHA su OSMICE, DEVETKE i JEDINICE i najvažnija im je autonomija. Najviše im je naglašena seksualnost. Tako među OSMICAMA nailazimo na tiraniju, aroganciju, ali i puno revolucionara. DEVETKE se ponašaju kao ovisnici, a prividni mir postižu potiskivanjem. JEDINICE su perfekcionisti, puritanci, a prema svijetu nastupaju kao propovjednici.

Zar je onda čudno da je upravo franjevac Richard Rohr koji je JEDINICA napisao knjigu ENEAGRAM?

Točke 8, 9 i 1 su točke konflikata, gnjeva i ljutnje…

Središtu SRCA pripadaju DVOJKE, TROJKE i ČETVORKE, a emocije su najbolji i najjači dio njih. DVOJKE su pomagači, svojstveno im je žrtvovanje i biraju i takva zanimanja kroz koja mogu ostvariti svoju potrebu za pomaganjem (doktori, medicinske sestre, psihijatri itd.). TROJKE su čak preosjetljive i najčešće žrtve stresa, među njima je puno političara, biznsmena i menadžera (menadžerska bolest), a ČETVORKE su sanjalace i često završavaju kao umjetnici.

Točke 2, 3 i 4 su točke osjećaja i često ih obilježavaju potiskivanja i depresije.

Ljudi GLAVE (mentalni ljudi) preferiraju sigurnost i u tom smislu imaju dobar osjećaj orijentacije. PETICE su osamljenici, a počesto i pravi osobenjaci, čak čudaci. ŠESTICA je tipični „ fizičar“, ako nauči pokazivati osjećaje može umaknuti iz te zamke. SEDMICE su vječna djeca i neizlječivi optimisti, avanturisti i zabavljači.

Točke 5, 6 i 7 su točke straha (raznih fobija), a praćene su osjećajem izoliranosti, beznačajnosti i općenito zbunjenosti.

Image Hosted by ImageShack.us


Dakle, ENEAGRAM ukazuje na zakone (šeme) po kojima nesvjesno živimo, formirani su još u djetinjstvu i učvršćivani tijekom odrastanja. Pa tako ispada da su:

JEDINICE; moralisti, perfekcionisti, puritanci. Crno-bijeli svijet, dobro i loše, nema nijansi. Jedinice su pune potisnute ljutnje i često autodestruktivne.

DVOJKE su pomagači, predani služenju i žrtvovanju, u stalnoj potrazi za ljubavlju, često su prosjaci ljubavi ( a da malo vole sebe, umjesto što misle da svaku mrvicu ljubavi moraju zaslužiti?).

TROJKE su žrtve stresa jer ih naganja vlastiti imperativ uspjeha. Kod njih često nailazimo na pravo, pravcato siromaštvo osjećaja.

ČETVORKE su sanjalicesa visokim osjećajem posebnosti, uvjek u nekoj imaginarnoj budućnosti, posve iščašeni iz sadašnjosti.

PETICE su osamljenici, osobenjaci i čudaci. Često ih obuzima posvemašnji nihilizam, a fobije su im redovni pratilac. Među njima je puno znanstvenika, kolekcionara itd…

ŠESTICE žive u stalnom strahu, osjećaj ugroženosti ih nikad ne napušta i puni su ambivalencije i opreka.

SEDMICE krasi šarm, neozbiljnost, vole užitke i najviše ih je među pustolovima i zabavljačima.

OSMICE obilježava ljutnja, konflikt, arogancija. Funkcioniraju najčešće iz „povrijeđenog djeteta“ i silno žele kontrolirati okolinu…

DEVETKE ispod lažnog mira skrivaju eruptivni vulkan. Potiskivanje emocija zbog zanemarivanja u djetinjstvu, sa naglašenim strahom od konflikt. Oni su ovisnici (od ovisnih vezivanja do svih ostalih vrsta ovisnosti).

Uspjela sam nekako postaviti ovaj post, a danas ću vas pokušati i obići. Slijedeći put ću vam pokušati dati neke zbirne tablice za lakše snalaženje, u svakom slučaju, za one koje to zanima, bit će još riječi o ovoj temi...vaša irida


- 13:06 - Komentari (53) - Isprintaj - #

15.09.2007., subota

HELP!!!

15.09. 2007.g.

Dragi moji, imam problema s kompom, puca, zamrzava se, isključuje i sl. Moram čekati moje kumče koje je "doktor" za kompove da smogne malo vremena i dođe vidjeti šta ga "boli". Dotle, umjesto posta obratite pažnju na poziv upomoć za našeg dragog PROROKA, koji je dobra duša Safiris ostavila u komentarima mog prošlog posta. Pomozite ako možete!


"Draga Irida znam da voliš pomagati ljudima pa te molim za savjet...našme dragom blogeru Proroku potrebna je pomoć u obliku pronalaska zaposlenja kao vozača kombija, ne znam na koji način se molba može objaviti na naslovnici niti kako proslijediti uredništvu, obzirom da je tvoj blog rado posječivan i čitan , možda naiđe i netko tko mu može pomoći bilo savjetom bilo konkretnim zaposlenjem ...Hvala ti unaprijed i grlim te kao i uvijek!" | Safiris | 11.09.2007. u 09:33

- 14:47 - Komentari (22) - Isprintaj - #

10.09.2007., ponedjeljak

ENEAGRAM

11.09.2007.g.

ENEAGRAM

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

S ENEAGRAMOM sam se susrela prije nekih desetak godina. Kopajući po ezoterijskoj (mislim da sam tada čitala Georga Iwanowitscha Gurdjieffa (1877-1940) )literaturi naišla sam na zagonetni grafikon u krugu koji me odmah fascinirao i to toliko da sam ga odmah nacrtala u svoju radnu bilježnicu i danima ostala doslovno „zalijepljena“ za njega. Uz moj crtež prenesen iz te knjige piše da ENEAGRAM sadrži ZAKONE MISTIKE I FIZIČKOG SVIJETA. Dakle, ENEAGRAM sam prvi put susrela u EZOTERIJI….

Image Hosted by ImageShack.us


Ovih dana mi je u ruke dopala i knjiga ENEAGRAM – devet lica duše kojoj su autori Rohr i Ebert, franjevac i luteran (kod nas izašla 2004.g.). Dva svećenika, dviju različitih kršćanskih crkava su posvetili knjigu nečemu što je donedavno skrivano po zakutcima EZOTERIJE. U knjizi naširoko i nadugačko pokušavaju dokazati kršćansko porijeklo ENEAGRAMA i objasniti koliko je on koristan RELIGIJI. Pišu da se širom Amerike, u svim kršćanskim zajednicama održavaju ENEAGRAM radionice za duhovnu obnovu i obraćenje…, vama ostavljam da zamislite kako treba izgledati obraćeni katolik ili luteran, sebe tiho pitam; budi li se to EZOTERIJSKO KRŠĆANSTVO?

Image Hosted by ImageShack.us


Riječ eneagram je grčkog porijekla i može se prevesti kao "deveterokutnik".

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Eneagram je sredstvo rada na sebi, sredstvo snalaženja u sebi, sa sobom i među drugima (Pavao Brajša)

Image Hosted by ImageShack.us


Na koricama su ovu knjigu (ENEAGRAM - devet lica duše) osvrtom popratili prof.dr. Velimir Srića sa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, znači zanimljiva je i ZNANOSTI. Pored njegovog osvrta je osvrt psihijatra i psihoterapeuta Milana Košute, znači zanimljiva je i PSIHOLOGIJI i PSIHIJATRIJI. Onda otkrijem da je kod mene već spominjani obiteljski terapeut („Očevi, gdje ste?“) Pavao Brajša napisao UMIJEĆE SNALAŽENJE pomoću ENEAGRAMA, kao praktični priručnik za terapijski rad, a na stranicama Wikipedije vidim da je ENEAGRAM svrstan pod PSIHOLOGIJU. Sažetak sa Wikipedije pročitajte dolje…

Image Hosted by ImageShack.us


Eneagram (dolazi od grč. riječi ennea što znači devet i gramma što znači znak ili lik) predstavlja vrlo staru tipologiju koja opisuje devet različitih karaktera. Eneagram sadrži unutarnju dinamiku kojoj su cilj promjene, zahtjevna je i iscrpljujuća ukoliko se provodi kako je izvorno zamišljena. Bavi se promjenom i stvaranjem preokreta, što bi se u religijskoj tradiciji zvalo obraćenje ili pokajanje. Osoba koju je Bog stvorio, prema Bibliji je vrlo dobra, a čovjekovo "pravo ja" izložena je napadima i prijetnjama već tijekom trudnoće, a najkasnije od trenutka rođenja. Kršćanska doktrina izvornog grijeha ukazuje na ovu psihološku činjenicu, naglašavajući da zapravo ne postoji neoštećena, slobodna i "vrlo dobra osoba" ni na kojoj točki postojanja nekog pojednica. Eneagram može pomoći da se razvije svijest budućnosti i sudbine pojednica, za ono pravo lice koje još "nema", ali već sada postoji duboko u svakoj osobi. Eneagram je predstavljen u obliku kružnice. Na obodu je raspoređeno devet točaka , udaljenih jedna od druge za četrdeset stupnjeva, brojeva od 1 do 9 posloženih u smjeru kazaljke na satu. Svaki od brojeva eneagrama upućuje na određeno stanje energije, linije spajanja ukazuju na dinamiku između specifičnih točaka energije.

Povijest

Porijeklo Eneagrama je zapravo nepoznato, vjeruje se da je nastalo prije nekoliko stoljeća na Bliskom istoku. Eneagram je na zapadu prvi put predstavio George Ivanovič Gurdjieff 1916. godine, a za njega se vjerovalo da je o Eneagramu saznao od Sufija u Aziji. Sufijski učitelji nisu nikada prenosili Eneagram u cjelini, već su pojednicima otkrivali samo one djelove koji bi koristili duhovnom rastu te osobe, a s obzirom da u sufijskoj literaturi nema zapisa o Eneagramu, stoji objašnjenje da je to tajno znanje bilo prenošeno usmenom predajom. Slijedeći izvori upućuju na kršćanski misticizam i Evagriusa Ponticusa, đakona koji je do svoje smrti 399. godine u ermitažu u Nitrijanskoj pustinji objavio svoje najznačajnije radove. U najranijim danima kršćanstva numerološki sibmolizam je bio sveprisutan, a Evagrius je imao također jednu interpretaciju broja 153, pozivajući se na pitagorejsku teoriju brojeva, prema kojoj je broj 153 triangularan, a istodobno i heksagonalan. Prema Evagriusu trokut predstavlja božansku zbilju, a šesterokut šest dana stvaranja. Dva najvažnija elementa modernog učenja o Eneagramu (kozmički simbol koji sadrži trokut, krug i šesterokut, te učenje o karakterima zasnovano na "smrtnim grijesima") ipak vode sve do Evagriusa.

Devet tipova osobnosti:

1. Idealist
2. Pomagač
3. Realizator
4. Stvaralac
5. Analitičar
6. Suradnik
7. Uživalac
8. Voditelj
9. Posrednik



Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Literatura "Eneagram: Devet lica duše", Richard Rohr & Andres Ebert, "Eneagram", Zagreb, 2004,

Dobavljeno iz "http://hr.wikipedia.org/wiki/Eneagram"

Kategorija: Psihologija



KRATAK OPIS (iz predgovora knjige)

U kasno ljeto 1989. pojavile su se u knjižarama s knjigama na njemačkom jeziku čak tri knjige o Eneagramu, i to u razmaku od svega nekoliko tjedana. Jedna od njih bila je i prvo izdanje ove knjige. Odonda je s dućanskih polica prodano više od tristo tisuća primjeraka, a izvorni tekst preveden je na nekoliko stranih jezika. Richard Rohr i ja održali smo brojna predavanja i konferencije o Eneagramu. Njemačka "Ekumenska skupina za rad s Eneagramom" (sa sjedištem u Celle-u), koja broji više od petstotina članova, potaknula je živahanu organizacijsku aktivnost. Imali smo prilike upoznati se s drugim značajnim učiteljima Eneagrama i učiti od njih. Tako je došlo krajnje vrijeme da preradimo i ažuriramo našu knjigu. Odustali smo, međutim, od bilo kakvih širih i dubljih zahvata. To bi značilo ponovno pisati knjigu i ugraditi u nju čitavo more literature koja se otada pojavila. Umjesto toga odlučili smo se na zahvate manjeg opsega, budući da naši čitatelji mogu dobiti pregled samog Eneagrama i kroz druge pristupe i perspektive. Naša je knjiga u osnovi ostala ista. Umetnuli smo tek neke nove uvide do kojih smo sami došli, a koji su nam se pokazali osobito značajnima. Ovo se odnosi osobito na povijest nastanka Eneagrama. U vremenu od prvoga izdanja došli smo do spoznaje da Eneagram ne potječe iz srednjevjekovnih islamskih (sufijskih) izvora, već ga se može pratiti, barem u jednom njegovome dijelu, do kršćanskog pustinjaka-redovnika Evagriusa Ponticusa (1399.) i do franjevca bl. Ramona Lulla ( 1236.-1315.). Osim toga, učinili smo i nekoliko stilističkih poboljšanja.

****

Idu autori i do samog Pitagore i njegovih brojeva tj. njegove akademije u kojoj su poučavana i ezoterijska i egzoterijska znanja….Meni je ostalo nejasno da li zato da se
odmaknu od sufijskih izvora ili da bolje objasne zagonetne puteve ENEAGRAMA.


****

"...Knjiga je pokušaj da se ljude svrsta u devet kategorija i time objasni složene i slojevite aspekte naše osobnosti. Čitatelj Eneagrama upućuje se na istraživački pohod analiziranja sebe i svojih bližnjih. Tekst knjige predstavlja instrument za pomoć na putu duhovnog i mentalnog rasta, te može poslužiti kao vodič pri putovanju ka samospoznaji. Pritom valja shvatiti da Eneagram nije odgovor nego putokaz među mnogim drugima. On pokazuje smjer, no na put moramo krenuti sami, hrabro gazeći i staze koje nam se ne sviđaju, spremni na iskreni razgovor sa sobom i o sebi, otvoreni za prisluškivanje unutarnjih glasova koji nas vode." (s korica knjige) (DS)

***
Dakle od EZOTERIJE na DUHOVNE VJEŽBE pa do PRAKTIČNE TEOLOGIJE. PSIHOLOGIJA je brzo našla sebe u ovom fascinantnom, magičnom krugu, a i autori spominju da su ranokršćanski svećenici bili i znanstvenici i astrolozi, numerolozi itd. jednom riječju MAGI, kao ona tri MAGA koji su posjetili novorođeno Djetešce Isusa.

Svega tu ima ( i sve se da preslikati i uklopiti): ENEAGRAM je i TIPOLOGIJA LIČNOSTI i NUMEROLOGIJA i EZOTERIJA i GNOZA (direktna spoznaja)….Nadajmo se da ova dvojica autora koji su zajedničkim ekumenskim poduhvatom napisali knjigu i pokrenuli radionice neće završiti kao Origen i Evagrius Ponticus na koje se pozivaju, a koje je crkva proglasila hereticima, osudila ih i bacila anatemu na njih…

Nitko se još nije izjasnio, koliko je ENEAGRAM znanstvena metoda, ali se ENEAGRAM preporučuje svima kao sredstvo rada na sebi, sredstvo snalaženja u sebi, sa sobom i među drugim ljudima ASTROENEAGRAM jest primjena ENEAGRAMA u astrologiji.

Je li esencijalna duhovnost i zajednička mudrost svjetskih religija sadržana u ENEAGRAMU?.Mogu li se kroz njega približiti ZNANOSTI?

Daje nadu to što je ENEAGRAM uspio okupiti sve stručnjake za ljudsku dušu u svom magičnom krugu (ezoteričare, svećenike, psihologe, psihijatre i srodne struke…) !


- 18:00 - Komentari (45) - Isprintaj - #

LJUBAV

10.09.2007.g.

Dragi moji, hvala svima na komentarima prošlog posta. Nije se radilo o zagovaranju autorovih teorija (iako ih treba pročitati) nego o kritici društvenog licemjerja kod tiskanja naslova s točkicama u nepodobnoj riječi naslova iako se ista unutar korica koristi bez cenzure. Isto se dogodilo i s nedavnim filmom i knjigom „Koji k…. uopće znamo“ iza kojih su stala eminentna imena i znanosti i duhovnosti, ali naslov je isto bio s točkicama….

Dakle, o točkicama je bila riječ….

E pa gospodo autori, izdavači i producenti, ili imajte muda nazvati stvari pravim imenom ili potražite drugi naslov!

Dolje hipokrizija!

LJUBAV
Supernatural manifestation of pure evil
je umjesto komentara ostavio opet jednu lijepu priču koju opet pretvaram u post. Vjerujem da su je mnogi od vas već u nekom obliku pročitali, ali toliko je lijepa da ponavljanje može biti kao lijepo prisjećanje.

evo ti još jedna,kratka priča:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Jednom davno bijaše neki otok gdje su živjeli svi osjećaji: SREĆA, TUGA, i mnogi drugi, uključujući i LJUBAV.

Jednog dana osjećajima je nagovješteno da će otok potonuti, tako da su oni svi uzeli svoje čamce i otišli. LJUBAV je bila jedina koja je ostala. Htjela je ostati s otokom dok ne počne tonuti.

Kad je Ljubav gotovo potonula, odlučila je moliti za pomoć. RASKOŠ dođe do LJUBAVI u prelijepom čamcu. LJUBAV reče:
RASKOŠI, možeš li me povesti sa sobom?
• Ne, ne mogu. Ima puno zlata i srebra u mome čamcu. Ovdje nema mjesta za tebe.

LJUBAV zatim odluči upitati TAŠTINU:
• TAŠTINO, molim te, pomozi mi!
• Ne mogu ti pomoći, LJUBAVI. Sva si mokra i uništit ćeš mi čamac – odgovori TAŠTINA.

TUGA je bila blizu, pa je LJUBAV ponovno zatražila pomoć:
TUGO, dopusti mi da pođem s tobom.
• Oh… LJUBAVI, jako sam tužna pa više volim ići sama!

SREĆA je prolazila kraj LJUBAVI također, ali bijaše toliko sretna da nije čula kad ju je LJUBAV zvala!

Iznenada se začu glas:
• Dođi, LJUBAVI, ja ću te povesti.

Bio je to jedan starac. LJUBAV posta tako sretna da čak zaboravi upitati starca za ime. Kad su stigli na suho, starac ode svojim putem.

Ljubav upita ZNANJE, drugog starca, za ime starca koji joj je pomogao.

• Bilo je to VRIJEME – odgovori ZNANJE.
• VRIJEME? Ali zašto mi je VRIJEME pomoglo? – upita LJUBAV.
• Zato jer je jedino VRIJEME sposobno razumjeti kako je LJUBAV velika – odgovori ZNANJE.

- 00:41 - Komentari (17) - Isprintaj - #

08.09.2007., subota

ZAJEBALI SU VAS, bez točkica

TOČKICE ili mrlje NA LJUDSKOJ SVIJESTI I SAVJESTI

08.09.2007.g.

ZAJEBALI SU VAS!

Oliver James: Zajeb… su vas - kako preživjeti obiteljski život


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

OBITELJSKI ODNOSI-SAVJETNIK, RODITELJI I DJECA-SAVJETNIK, OBITELJSKI ŽIVOT

Ova zanimljiva knjiga je posvećena autorovim roditeljima i svojevrsni je odgovor sloganu „HVALA TI MAMA ZA GENE“ koji su homoseksualci počeli nositi na majicama u cijelom svijetu, a kao javno opravdanje da nisu krivi za svoje seksualne sklonosti , da one nisu stvar izbora, nego su se geni poigrali s njima. James Oliver, klinički psiholog i psihijatar, poplavi genetičkih teorija suprostavlja utjecaj odgoja i okoline, a knjigu započinje intrigantnim stihovima:

Evo stiha

Mama i tata su vas zajebali.
Možda nisu htjeli, ali ipak su to učinili.
Pogreškama su vas svojim nagradili.
I samo za vas, nekoliko novih dodali.

No, i njih su zajebali
Idioti staromodno odjeveni.
Ponekad strogi do srži,
Ponekad na cijeli svijet nabrušeni.

Bijedu svoju čovjek čovjeku predaje
I ona se poput provalije produbljuje.
Stoga, pobjegnite što prije
I ne imajte djece svoje.

Philip Larkin


Za sam uvid u knjigu možete pogledati nekoliko nasumično odabranih ulomaka, mene više zanima naslov knjige i hipokrizija koja je navela izdavače (i naše i strane) da neka slova iz naslova zamijene toćkicama. Meni je jasno zašto je autor izabrao ovako provokativan naslov, htio je da se knjiga prodaje, da dođe u što više ruku i takne što više umova. No, indikativno je to da dok na jednoj strani cvjetaju pedofilija, dječja prostitucija, o napuštenoj djeci, djeci/robovima/radnicima, onima oboljelima od AIDS-a i onima koji umiru od gladi da i ne pričam, na drugoj strani licemjerno društvo jedan zapravo benigni naslov izbjegava napisati punim imenom, nego ga dopunjava točkicama….

Zar je sam naslov gori od onoga što se djeci doista radi i događa?


Pa, pogledajte što se zapravo krije iz naslova: „Zajebali su vas“, bez točkica i hipokrizije…!!!

***

Cilj je ove knjige navesti vas da bolje razumijete kako vaše djetinjstvo djeluje u sadašnjosti i kako vam to znanje može pomoći. Iako ovo nije knjiga za samopomoć, ipak u njoj navodim neke praktične metode za obavljanje emocionalnog pregleda - svođenje računa - utjecaja prošlosti na sadašnjost te način na koji taj pregled možete primijeniti da biste saznali neke stvari i potaknuli promjenu.

***
Pokušajte je čitati sa stajališta djeteta, a ne sadašnjeg ili budućeg roditelja. O svojim čitateljima razmišljam kao o proizvodu obitelji, a ne kao o osobi koja je odgovorna za nekog drugog. Ako prihvatite takvo stajalište, vjerojatno nećete zauzeti obrambeni stav kad dokazi počnu upućivati na roditeljski odgoj kao ključni uzrok.

***
˝Otkrijete li kako su se vaši roditelji brinuli o vama dok ste bili maleni, bez obzira na to sjećate li se djetinjstva ili ćete se raspitati kod onih koji su bili prisutni te analizirate li način na koji se vi sami danas odnosite prema drugima, mogli biste živjeti ispunjenijim životom. Veći je dio knjige posvećen opisu znanstvenih dokaza koji govore da je roditeljski odgoj u ranom djetinjstvu presudan za oblikovanje naše osobnosti. Upotpunjena je fusnotama koje upućuju čitatelje koji sami žele pročitati izvješća o istraživanjima. Iako nemam želju izbaviti vas iz vašeg bijednog uma, ipak vas, kao Laing, želim potaknuti da iskoračite iz njega.˝ Oliver James

***
Molim vas, vjerujte mi da ovom knjigom ne bih želio izazvati probleme između vas i vaše obitelji, uništenje iluzija koje gajite o vlastitome djetinjstvu ili povećanje tereta tjeskobe kojega vaši roditelji ionako već nose. Pokušajte je čitati sa stajališta djeteta, a ne sadašnjeg ili budućeg roditelja. O svojim čitateljima razmišljam kao o proizvodu obitelji, a ne kao o osobi koja je odgovorna za nekog drugog. Ako prihvatite takvo stajalište, vjerojatno nećete zauzeti obrambeni stav kad dokazi počnu upućivati na roditeljski odgoj kao ključni uzrok. Cilj je ove knjige navesti vas da bolje razumijete kako vaše djetinjstvo djeluje u sadašnjosti i kako vam to znanje može pomoći. Zapravo, neke od poruka ove knjige glase: normalno je da ste do određenog stupnja zakinuti; svi pate od problema iz djetinjstva; svi ćemo se bolje osjećati ako promijenimo vlastite ideje o onome što je normalno.

***
Roditeljski odgoj u prvim godinama dominantno oblikuje ljudsku prirodu – osnovna je teza Olivera Jamesa, britanskog kliničkog psihologa i novinara

***

Glumica Mia Farrow bila je peto od osmero djece. U devetnaestoj je godini zbog toga izrazila, žaljenje, rekavši novinaru: "Djetetu je potrebno više ljubavi i pozornosti nego što je može dobiti u velikoj obitelji". U dvadeset petoj godini rodila je dvoje djece (blizance), a uskoro nakon toga sina. Vlastitoj je djeci mogla pružiti život u omanjoj obitelji kakvu sama nikad nije imala. Pa ipak, za godinu dana usvojila je dvoje malih Vijetnamaca. Tijekom sljedećih dvanaest godina rodila je još jedno dijete i usvojila šestero. Sve u svemu, dvanaestero ju je djece nazivalo majkom. Danas kaže: "Prednosti velikih obitelji su nevjerojatne. Želim da moja djeca rastu onako kako sam rasla i ja". Negdje tijekom života izbrisala je iz sjećanja osjećaj izgubljenosti u gomili braće i sestara, ali znanstveni dokazi tvrde da je devetnaestogodišnja Mia bila u pravu. Nije teško uvidjeti zašto je gotovo nemoguće ispuniti potrebe članova jako velike obitelji. Postoji mnogo veća vjerojatnost da će se među potomcima obitelji s petero ili više djece pojaviti delinkvencija ili mentalne bolesti. Dvoje Mijine usvojene djece već je osuđeno za krađu u trgovinama. Ako majka pokušava ispuniti potrebe dvanaestero djece bez pomoći dadilja, što Mia s ponosom ističe, to u djeci lako može izazvati žudnju za ljubavlju i pozornošću te nedostatak osobnosti.

Toplo se nadam da će mnogima ova knjiga promijeniti život!

- 12:06 - Komentari (53) - Isprintaj - #

07.09.2007., petak

IN MEMORIAM

POSLJEDNJI POZDRAV ŽRTVAMA POŽARA NA KORNATIMA!

07.09.2007.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Mislim da duše svih koji stradaju čineći neko dobro djelo idu ravno u okrilje Božje....


Image Hosted by ImageShack.us


ONI SU HEROJI I MUČENICI!


Image Hosted by ImageShack.us


NADAM SE DA NJIHOVE ŽRTVE NEĆE BITI UZALUDNE!

Image Hosted by ImageShack.us

Samo cvijetak i molitve još možemo dati!

Image Hosted by ImageShack.us


NEKA POČIVAJU U MIRU!


- 20:00 - Komentari (6) - Isprintaj - #

05.09.2007., srijeda

SUPERTATA!

SUPERTATA!

05.09.2007.g.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
….prva lekcija od tate….

Nedavno sam od brata dobila ovakav mail:

Danas na Brunin 13 rođendan i nakon 15 godina ponovo sam obukao moj kimono od karatea, tek da pokažem djeci što sam nekada radio. Nisam daleko stigao s pojasevima kao Hrvoje ali vrijedilo je truda, puno zahvata mogu još uvjek napraviti, a osim toga i djeci to nešto znači da im je i tata nekada redovito odlazio na treninge i bavio se nekim sportom.

Pusa svima od svih nas!


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Supertata sa svojim sinovima

Mail me i raznježio i rasplakao. Sjetila sam se sve one djece koja rastu bez očeva. Sjetila sam se i odrastanja svoje djece (sad su krasni mladi ljudi) i kako i dandanas ističu kako im je ujo sjajn uzor i koliko ga vole i kako mu se dive.

Neću o drugim njegovim kvalitetama kojih je zavidan broj (ima i mana, bez brige, ne uljepšavam stvari i ne crtam mu aureolu), ali njegovim očinstvom sam i sama zadivljena. Koliko puta se dogodilo da majka njegove djece radi i ne može na put, a on je s troje malih klinaca, brdom pelena, rezervne robice i svom silom ostalih dječjih potrepština smireno i staloženo vozio, prelazeći nekoliko europskih granica, stajući da ih nahrani, promijeni pelene, odvede starije na wc itd..itd...

Sa 40 godina je naučio skijati, da pokaže svojim sinovima da je to lako i jednostavno, da vide da mogu sve što žele i da bude s njima na skijaškoj stazi kao poticaj i ohrabrenje...

Sada je eto ponovo obukao kimono, samo zbog svoje djece, jer ima previše obveza da se stvarno i vrati omiljenom sportu, ali važan je dobar primjer, zar ne?


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
…mlađi kopiraju starije…

Vjerujem da na temu: *RODITELJI *OČINSTVO *DIJETE* svi imamo šta reći. Podsjećam se da je 1995 g. i kod nas izašla knjiga „Očevi, gdje ste?“ ( Pavao Brajša . - Zagreb : Školske novine, 1995) u kojoj autor na popularan način govori o majčinstvu kojeg treba demistificirati, očinstvu kojeg treba emancipirati i suvremenom roditeljstvu koje znači timski, partnerski i kreativni posao i oca i majke, za dobrobit psihološkog razvoja djeteta. U Sloveniji je izašla desetak godina ranije. Mislim da je povod da ovakva knjiga bude napisana bio zabrinjavajući porast razvoda brakova, a i sve veći broj disfunkcionalnih obitelji, o porastu nasilja u obitelji da i ne govorim…

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
…..najmlađi, najborbeniji….

Pavao Brajša, obiteljski terapeut između ostalog kaže:

„….Mnogi supruzi mijenjaju svoje ponašanje prema ženi kada ona postane majka. Kao da u njoj više ne vide osobu koja ima svoju vrijednost i dalje kao supruga i ljubavnica, partnerica i prijateljica. To ide tako daleko da vodi do deseksualizacije i deemocionalizacije bračnih kreveta. Iz njih se izbacuju emocije i spolnost. Roditeljstvo dolazi na prvo mjesto a bračnost se zapostavlja. Brak se žrtvuje roditeljstvu. Posljedice su veoma teške, za brak direktno, a za dijete indirektno. Oboje se u kući bave samo s djetetom a ne više jedan s drugim. U mnogo slučajeva dijete postaje zamjena za sve u njima i među njima. Neko vrijeme ih to zadovoljava, ali ubrzo to postaje preveliki teret, ne samo za njih nego i za dijete….“.

Ali ne brinem se ja, tu je i sveprisutna topla majka ovih prekrasnih dječaka i znam da su oni partneri u svakom smislu i u bračnom i u roditeljskom….

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
….evo njih, nasmijanih i spremnih na nove „roditeljske pustolovine“…

- 18:17 - Komentari (29) - Isprintaj - #

04.09.2007., utorak

JAJIMA U GLAVU!

JAJIMA U GLAVU!

04.09.2007.g.


Image Hosted by ImageShack.us


Snijela koka jaje pa već oglas daje
ko-ko-ko-kodaka zvoni dreka jaka.
Gospođica guska u bari se pljuska
pa kad čula ovo održa joj slovo.
Komšinice draga što vičeš kog vraga?
Cijeli ptičji svijet već tisuć jaja snjeo,
al do tebe ni'ko ne vik'o toliko


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Jaje je oblik a istovremeno i rani stadij samostalnog razvoja novog živog bića. Nastaje od oplođene (najčešće od strane muškog pretstavnika vrste) ženske rasplodne stanice, najčešće nazvane i jajnom stanicom ili gametom. (vikipedija)

Jedno jaje, opet ovisno o veličini ima 65 – 75 kcal, te 185 – 215 mg kolesterola, te zbog toga vrijedi preporuka o smanjenju unosa jaja kod osoba sa povišenim kolesterolom. Te osobe ne bi smjele konzumirati proizvode kao što su majoneza, deserte sa dodatkom jaja, tjestenine koje se pripremaju sa jajima i dr.

Zato: Na tržište dolaze jaja obogaćena Omegom-3

Na hrvatsko tržište Marijančanka d.o.o. iz Marijanaca, čija je osnovna djelatnost proizvodnja konzumnih jaja, za desetak će dana plasirati prva jaja obogaćena Omega-3 masnim kiselinama kao prirodni dodatak zdravoj prehrani. Rezultat je to 2,5 godišnjeg zajedničkog rada Marijančanke i tima znanstvenika osječkog poljoprivrednog fakulteta kojega je predvodila aktualna rektorica Sveučilišta J. J. Strossmayera prof. dr. sc. Gordana Kralik.

Ova vijest je već stara, ali me potaknula na ovaj post…!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ne znam znaju li koke da su upravo na putu da počnu nesti „zlatna jaja“, ali ako se „inženjerima“ posreći, tko zna…??? Vama dragi potrošači jedino preostaje da pazite kakava jaja kupujete…..

Image Hosted by ImageShack.us


Nekada su djeci davljali riblje ulje kao lijek. Danas uz svu silu light proizvoda imamo i sve više OMEGOL proizvode (mlijeko, namazi itd), jaja su najnoviji, ali ne i zdanji proizvod iako je OMEGA, koliko ja znam zadnje slovo grčkog alfabeta…

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Nekada se govorilo: Svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje. Sada ćemo slušati slogan: Samo Omega jaje organizmu snagu daje….Živa istina!

Jaje je primjer namirnice u kojoj je sadržano sve potrebno za život, ono je simbol začetka života.

No, šta je s jajima ostale peradi? Zašto samo kokoši? Zar su guske, pure i patke nepodobne ili se ne daju natjerati nesti u kavezima, čitaj; u ropstvu.? Kad su nagovorili ljude na uzgoj nojeva, obećali su nam i nojeva jaja na našem stolu, da čujem, koliko vas je kušalo nojeva jaja?

Po sastavu, kokošjim jajima su vrlo slična i jaja pure, guske i patke. Uz vitamine i minerale u jajima imamo oko 13 posto proteina, 13 posto masti, jedan posto ugljikohidrata i 70 posto vode. Bjelanjak je znatno bogatiji proteinima dok žutanjak prednjači u sadržaju masti.

U žumanjku dominiraju palmetinska i stearinska masna kiselina te se naglašava i prisutnost željeza, dok bjelanjak obiluje proteinima, a prednjače ovoalbumini i ovoglobulini.

Suhi ekstrakt bjelanjaka se upravo zbog toga i koristi kao sirovina pri proizvodnji preparata za povećanje mišićne mase sportaša.

Jeste li ikada na svojoj tržnici ili u svom trgovačkom centru naišli na ikoja druga jaja osim kokošijih?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Prijeko potrebna namirnica koja bi se što češće trebala naći na našim jelovnicima

Koliko vas je uopće vidjelo nojevo jaje, osim na slici?

Jeste li znali da jedno nojevo jaje tezi kao 24 kokošijih ? ... Kakv omlet, od sam jednog jajeta…idealno za brojne obitelji…

Ilustracije radi jedno nojevo jaje teško je oko 1600 grama, a u usporedbi s običnim kokošjim u njega bi stalo čak 26 klasičnih kokinih "proizvoda". ...
Početna cijena jednog jajeta nije niža od 50 eura. Nojeva jaja su prava bomba vitamina, bjelančevina i minerala, koja se aktivno upotrebljavaju u farmaceutskoj industriji, dok je delikatno i niskokalorično nojevo meso postalo pravi luksuz.

Od jednog jajeta najede se 12 ljudi. Od ljuske jajeta izrađuju se skupocjene lampe i ukrasi.

Image Hosted by ImageShack.us


Čini se da je nojevo jaje lakše oslikati nego pripremiti, ovo je baš krasno oslikano, no to je skupo „slikarsko platno“, ako jedno košta 50 eura….

Cjena praznih ljuski jaja
1 komad - 6 eura
5 komada - 28 eura
20 komada - 100 eura
50 komada - 220 eura
100 komada - 400 eura

Ako samo ljuske donose toliko, koliko će koštati nojeva jaja, ako i ona uđu u OMEGA paletu?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Da bi se skuhalo potrebno je od 40 minuta do 1,5 sat, a njegova ljuska nece puci cak i kada na jaje stane ... Ono što fascinira u priči o nojevima su ženkina jaja, koja su veličine 13-16 cm i volumena od kojih 1,5 l što ih čini najvećim jajima u ptičjem svijetu. ...

Image Hosted by ImageShack.us


Ne znam šta bi na ovo rekle obične domaće guske, kad njihova jaja ionako nigdje ne možemo kupiti…Ostaje da sami sebe zapitamo; zar smo guske u magli?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Jaja guske i patke i purice - veća su od kokošjih, sadrže više masnoća i kolesterola, kao i proteina u bjelanjku. Često se upotrebljavaju za izradu deserta. ...Jeste li ikada pripremili desert od guščijih, purećih ili pačjih jaja?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Zdravstvene i ljekovite blagodati jaja (prema raznim istraživanjima:
Jaja......za bolju moždanu funkciju...za prohodne žile? ...za dobar vid? ...za nadoknadu energije, zdravu kožu, kosu i nokte…ovo je bilo do Omega jaja, sada će morati raditi nova istraživanja….

Image Hosted by ImageShack.us
Zagorske purice obično pronesu početkom ožujka, snesu 15-20 jaja

Drugi tipovi jaja

Vrsta koja se najčešće uzgaja u proizvodnji mesa je domaća kokoš, te njena jaja, iako su guske, fazani, purice i patke vrlo često uzgajaju u istu svrhu. ...

FAZAN

Image Hosted by ImageShack.us


Ženke polažu jaja u udubljenjima na tlu. Sredinom aprila do početka maja snese 10-18 najčešće 12-14 žućkastosivih do zelenkastih jaja.

Skoro svako lovište ima i svoju fazaneriju, ali fazanova (kao i prepeličja) jaja sam vidjela samo u djetinjstvu, u zlatnim poljima žita. Kosci su se znojili pod suncem, kose su brujale i zvonile dok je zlatno klasje padalo, a sve bi nas u pokretu zaustavio lepet krila preplašene ptice koja bi prhnula tik pred kosama, otkrivajući gnijezdo puno jaja…mi djeca bi ih žurno skupili u kape i pregače i drugo jutro smo jeli najukusniji omlet koji je mama ikada spravila…mljac!

Potrebno je reči da su Modoki hvatali čak 12 vrsta ptica, među kojima divlje guske, patke i labudove. Jaja divljih gusaka i pataka također su se sakupljala.(vikipedija)

Image Hosted by ImageShack.us


Jaja prepelice - puno su manja od kokošjih, ali je okus vrlo sličan.

Image Hosted by ImageShack.us


Većina ljudi, ne samo kod nas, već i u svijetu, ne paze na svoje zdravlju sve dok ne upadnu u situaciju kad treba "stati". Onda pored medicinske pomoći, traže "brzi" izlaz u alternativnoj medicini. Jedan od sve popularnijih vidova alternativne medicine su ljekovita svojstva jaja japanskih prepelica. Znanstvenici su došli do saznanja da se određene aminokiseline mogu naći jedino u ovim jajima i ljudskom organizmu.Prepelice mogu mirno nesti svoja jaja, ona već jesu ljekovita, pa ih „inženjeri“ možda ostave na miru, samo ne znam gdje ih nabaviti, osim po malim oglasima…?

Jaja japanskih prepelica najveći efekt pokazuju pri liječenju:
bronhijalne astme, čira želuca, čira na dvanaestercu, kolesterola, dijabetesa, različitih tipova anemija, migrene, povišenog krvnog tlaka, poboljšavaju imunitet, pomažu regeneraciji organizma.

Osnovni sastojci jaja potiču krvotok, jačaju i smiruju živčani sustav (preporučuju se ljudima koji su podložni stresu), ubrzavaju rad želuca i crijeva, povoljno djeluju na srce i krvne žile, te na cjelokupni metabolizam. Također, pokazalo se da ova jaja imaju pozitivan utjecaj na mušku potenciju.

Za navedene bolesti preporuka je tri kure godišnje u razmaku od dva-tri mjeseca. Prepeličija jaja uzimamo sviježa, pol sata prije doručka. Odrasli uzimaju 5 jaja dnevno, djeca do 10 godina 4, a mlađima 2 jaja dnevno. Jaja se uzimaju tučena s mlijekom ili voćnim sokom, može i frape sa svježim voćem, uz dodatak nekoliko kapi limuna. Ako bolest dopušta, zgodno je dodati malo šećera i par kapljica konjaka. Svaka kura sadrži od 120-240 jaja. Uzimaju se prva tri dana po tri, a zatim po pet jaja dnevno, što ukupno traje od 25-49 dana.

Ovako izgleda jedan oglas za prepelice i njihova jaja:

PREPELICE jednodnevne, odrasle, jaja konzumna i za nasad, ukiseljena jaja, te prepeličje meso, povoljno s dostavom u cijelu HR….ili

Prodajem male,odrasle ili obradene prepelice i prepelicja jaja.Ekoloski uzgoj i vrhunska kvaliteta.

Tv-emisija „DOBRO JUTRO HRVATSKA“ je čak objavila i jedan recept u koji obavezno ide čak 8 prepeličijih jaja, kao da se mogu kupiti u prvoj samoposluzi, tu, iza ćoška..

Sušeni dimljeni pureći batak na posteljici od rukole
(za 4 osobe)

Image Hosted by ImageShack.us


400 g dimljenog purećeg batka
150 g listova rukole
papar, maslinovo ulje
8 jaja od prepelica
Pureći batak narežemo na tanke komadiće i položimo na listove rukole na tanjuru, zajedno s prepeličjim jajima. Popaprimo i prelijemo maslinovim uljem.

POLJSKA JAREBICA

Image Hosted by ImageShack.us


Poljska jarebica; ženka formira gnijezdo na sklonitom dijelu tla u koje snese i do 18 jaja.

DIVLJA PATKA

Image Hosted by ImageShack.us


Divlja patka nese 6-10 jaja svijetle boje.

Eh, ove divlje ptice nisu Omega, ali su sretne samo dotle dok ih ljudska ruka ne dohvati. Kad se to dogodi tko zna kakva će jaja one početi nesti, ako ih čovjek dotle ne istrijebi, a možda nam one budu jedina preostala nada.....…

DIVLJA GUSKA

Image Hosted by ImageShack.us


Čim probate OMEGA JAJA, molim vas da nam javite jesu li bezukusna kao GMO rajčice ili imaju okus po ribi, da ne moram više ribu kupovati…

- 00:05 - Komentari (51) - Isprintaj - #

02.09.2007., nedjelja

PRIČA iz Meksika

02.09.2007.g.

Supernatural manifestation of pure evil mi je umjesto komentara ostavio prekrasnu priču koju mi je jedanput davno obećao...., kako sam zapela u vremenskoj stisci, pretvaram je u post..., ujedno se zahvaljujem na svim komentarima i ispričavam što me dugo nema kod vas, uskoro ću vas sve obići....obećavaaaam!

irido nasao sam priču koju si trazila ewo je: Hvala ti!

Image Hosted by ImageShack.us


Jednom davno, svi ljudski osjećaji i sve ljudske kvalitete našli su se na jednom skrivenom mjestu na Zemlji.

Kada je Dosada zijevnula treći put, Ludost je, uvijek tako luda, predložila:
''Hajdemo se igrati skrivača! Tko se najbolje sakrije, pobjednik je među osjećajima.''
Intriga je podigla desnu obrvu, a Radoznalost je, ne mogavši prešutjeti, zapitala:
''Skrivača? Kakva je to igra?''
''To je jedna igra'',
započela je objašnjavati Ludost,
''u kojoj ja pokrijem oči i brojim do milijun, dok se svi vi ne sakrijete. Kada završim sa brojanjem, polazim u potragu, i koga ne pronađem, taj je pobjednik.''

Entuzijazam je zaplesao, slijedilo ga je Oduševljenje.
Sreća je toliko skakala da je nagovorila Sumnju i Apatiju koju nikada ništa nije interesiralo. Ali nisu se svi htjeli igrati. Istina je bila protiv skrivanja, a i zašto bi se skrivala? Ionako je uvijek, na kraju, svi pronađu. Ponos je mislio da je to glupa ideja, ionako ga je zapravo mučilo što on nije bio taj, koji se sjetio predložiti igru.
Oprez nije htio riskirati.

''Jedan, dva, tri ...'' počela je brojati Ludost.
Prva se sakrila Lijenost, koja se kao i uvijek, samo bacila iza prvog kamena na putu.
Vjera se popela na nebo, Zavist se sakrila u sjenu Uspjeha koji se s mukom popeo na vrh najvišeg drveta.
Velikodušnost se nikako nije mogla odlučiti gdje se sakriti jer joj se svako mjesto činilo savršenim za jednog od njenih prijatelja.

Ljepota je uskočila u kristalno čisto jezero, a Sramežljivost je provirivala kroz pukotinu drveta.
Krasota je našla svoje mjesto u letu leptira, a Sloboda u dahu vjetra. Sebičnost je pronašla skrovište, ali samo za sebe!

Laž se sakrila na kraju duge(laže, bila je na dnu oceana), a Požuda i Strast u krater vulkana.

Zaborav se zaboravio sakriti, ali to nije važno.

Kada je Ludost izbrojala 999.999, Ljubav još nije pronašla skrovište jer je bilo sve zauzeto. Ugledavši ružičnjak, uskočila je, prekrivši se prekrasnim pupoljcima.

''Milijun'', zaviknula je Ludost i započela svoju potragu.

Prvu je pronašla Lijenost, iza najbližeg kamena.

Ubrzo je začula Vjeru kako raspravlja o teologiji s Bogom, a Strast i Požuda su iskočile iz kratera od straha.

Slučajno se tu našla i Zavist, i naravno Uspjeh, a Sebičnost se nije trebalo niti tražiti. Sama je izletjela iz svog savršenog skrovišta koje se pokazalo pčelinjom košnicom.

Od tolikog traženja Ludost je ožednila, i tako u kristalnom jezeru pronašla Ljepotu.
Sa Sumnjom joj je bilo još lakše jer se ona nije mogla odlučiti za skrovište pa je ostala sjediti na obližnjem kamenu.
Tako je Ludost, malo po malo, pronašla gotovo sve.

Talent u zlatnom klasju žita, Tjeskobu u izgorjeloj travi,
Laž na kraju duge (laže, bila je na dnu oceana), a Zaborav je zaboravio da su se uopće ičega igrali.

Samo Ljubav nije mogla nigdje pronaći. Pretražila je svaki grm i svaki vrh planine i kada je već bila bijesna, ugledala je ružičnjak. Ušla je među ruže, uhvatila suhu granu i od bijesa i iznemoglosti počela udarati po prekrasnim pupoljcima. Odjednom se začuo bolan krik.
Ružino je trnje izgreblo Ljubavi oči. Ludost nije znala što učiniti. Pronašla je pobjednika, osjećaj nad osjećajima, ali Ljubav je postala slijepa.
Plakala je i molila Ljubav da joj oprosti i naposljetku odlučila zauvijek ostati uz Ljubav i pomagati joj. Tako je Ljubav ispala pobjednik nad osjećajima, ali ostala je slijepa, a Ludost je prati kuda god ide.

PRIČA iz Meksika


- 00:19 - Komentari (23) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga