sedmodnevni spiritualni program

20.09.2007., četvrtak

KUĆANICE NEKAD I DANAS

20.09.2007.g.

KUĆANICE NEKAD I DANAS
Image Hosted by ImageShack.us


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Nekad….Free Image Hosting at www.ImageShack.us I sada...........

Davne 1955. godine štampan je priručnik za žene nazvan "Kućna ekonomija".

Slijedi nekoliko savjeta za žene iz priručnika "Kućna ekonomija", starih samo 50-ak godina:


Pripremite večeru na vrijeme. Večeru planirajte ujutro ili čak prethodnog dana, kako bi vašeg supruga dočekao ukusan obrok kad se vrati s posla. Tako ćete mu dati do znanja da ste mislili na njega dok je on radio, ali i da se brinete za njegove potrebe. Većina muškaraca gladna je kad se vrate s posla, a pripremanjem njemu omiljenog jela ispunit ćete mu potrebu za toplom dobrodošlicom.

Ljubav prolazi kroz želudac, zar ne?

Pripremite se za njega. Odmorite se 15 minuta prije njegovog dolaska kući, tako ćete biti osvježeni kada on dođe. Popravite šminku, stavite vrpcu u kosu i izgledajte svježe. Vas suprug je proveo puno vremena s ljudima umornima od posla. Budite zanimljiva i vesela za njega. Njegov dan je bio dosadan i treba mu malo zabave, a dio vaših dužnosti je da se pobrinete za to.

Vama je dan valjda bio zabavniji…, sad zabavite njega…

Smanjite razinu buke. Kad se vaš suprug vrati s posla, isključite sve kućanske aparate i potaknite djecu da se i ona utišaju. Budite sretni sto ga vidite. Toplo mu se nasmijte i pokažite iskrenu želju da mu udovoljite. Poslušajte ga iako mu možda morate reći puno toga, nemojte to učiniti neposredno nakon njegovog dolaska kući. Neka on prvo govori, on sigurno ima važnije stvari na umu od vas. Ne ometajte ga.

Ako nije raspoložen i vi budite nevidljivi….

Ne žalite se ako vaš muž dođe kući kasno navečer ili ako želi otići van na večeru bez vas. Umjesto prigovaranja, pokušajte razumjeti pod kolikim je on pritiskom zbog posla.

Za vas je opasno, čak pogubno, nadati se da se zaželio vas! Uštedite si bar jedno razočarenje…


Kad je kod kuće, sigurno se želi odmoriti i opustiti.

Vi ste samo zato tu da mu to omogućite…


I na kraju, ne postavljajte mu nepotrebna pitanja i ne sumnjajte u njegovu sposobnost prosuđivanje ili integritet. Ne zaboravite da je on gospodar u kući i kao takav će uvijek provoditi svoju volju, pošteno i pravedno.

Ako je on gospodar, vi ste sigurno robinja….

I zapamtite, dobra žena zna gdje joj je mjesto.

Huuuuuuuuuuuuuuh!!!!!!!


A sada:

Razvratne kućanice osvojile konzervativnu Ameriku i cijeli svijet


Jesu li one za „oslobođenje žene“ napravile više od feminizma? Već tri godine podučavaju ženu da njezin život može biti drugačiji…ili….?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Čedne kućanice postaju fatalne žene. Kućanica u vamp izdanju ili je to samo još jedan holyvoodski mit? Šta vi mislite o tome…?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Jabuka i Eva u najavnoj špici, nije li to simbol iskonske ženske moći, iako će zagriženi bibličari reći; simbol grijeha i zavođenja…? Šta vi mislite?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Serija je postala ogroman hit, pogotovo po gledanosti, i odmah napravila termin "Desperate Housewives" kulturalni fenomen po cijelom svijetu.Od početka prikazivanja ženski časopisi širom svijeta dobili su zahvalnu temu, neprestano su pisali o glavnim glumicama serije, pogotovo o Evi Longoriji. Širom svijeta TV kuće su se otimale za "Kućanice", i sada se serija prikazuje diljem svijeta. Sada je i knjiga tu, a žene cijelog svijeta se povode za svojim idolima…

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

HOLIVUDSKI scenarist Scott Sanford Tobis je od studija Buena Vista Games dobio projekt računalne video-igre temeljene na popularnoj televizijskoj sapunici "Kućanice".

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

A ŠTA RADE KUĆANICE U HRVATA…?

Naravno, mislim na one koje koliko-toliko imaju osiguranu egzistenciju…

Gemius tvrdi: Kućanice su najaktivniji korisnici Interneta u Hrvatskoj

Najaktivniji "surferi" u Hrvatskoj su kućanice. One na Internetu provode gotovo dvostruko više vremena u odnosu na prosjek. Prema podacima agencije Gemius iz travnja ove godine, hrvatske kućanice na Internetu su provele osam i pol sati, odnosno tri sata više od prosječnog korisnika Interneta.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Da povjerujemo u ovo istraživanje? Kad stignu?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Čeka ih ulična prodaja…..?

ili…..? Free Image Hosting at www.ImageShack.us

A sniženja treba tražiti. Traženje istina štedi novac, ali troši vrijeme. Vrijeme je novac! I tako su naše kućanice u začaranom krugu....

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

I tako izmrcvarena hrvatska kućanica instiktivno odmah uočava obavijesti tipa:
Rasprodaja!
Artikli na rasprodaji po vrlo niskim cijenama.
Ponuda vrijedi do isteka zaliha.


Image Hosted by ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us


Pozor, ovo nije reklama za konzum, mogla bih staviti bilo koji trgovački centar…., ali jest upozorenje na K plus kvalitetu…!?

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us


Akcija znači da trebate provjeriti nije li rok trajanja već odavno istekao, a bilo bi mudro usporediti akcijsku cijenu sa cijenom istog proizvoda u redovnoj prodaji. Tako se izbjegavaju podvale. Baš me zanima, skupljate li vi bodove u raznim dućanima? Ako vam je i izmakla rasprodaja, uvjek vam preostane obilazak kineskih dućana…

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

O kineskoj kvaliteti očekujem vaša iskustva, a ako ste usput naučili Kineski ili Mandarinski jezik, pohvalite se, Kinezi Hrvatski ne znaju, ali kune znaju brojati. Šta onda ako ne stanete u njihove sićušne modele odjeće, jeftino je, a ne možete imati i ovce i novce.

Image Hosted by ImageShack.us


Ako ste u kineskom restoranu dobili polusirove bambusove mladice, pomiješane sa jednako polusirovim drugim vrstama povrća, pravite se da znate da to tako treba biti i slijedeći put skuhajte sami pošten obiteljski objed…Tko je vidio da prave kućanice hodaju po restoranima. O otrovnosti kineskih proizvoda neki drugi put…

Image Hosted by ImageShack.us


Lepezu, ako je preživjela ovo ljeto (moja se potrgala) spremite za neke vrućine koje će tek doći…

- 23:16 - Komentari (63) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga