< | svibanj, 2008 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Arhiva
Uzori
Zgužvane kuharice
Limun šnite
- 12:22 - Ispeklo pa reklo (3) - Tisak - # - On/Off
- 12:22 - Ispeklo pa reklo (3) - Tisak - # - On/Off
Mahune by Mlada Kuharica
- 16:03 -
Ispeklo pa reklo (10) -
Tisak -
# -
On/Off
U zadnje vrijeme sa svih strana slušam kako današnje mlade žene ne znaju kuhati stara tradicionalna jela. Da kuhaju samo ''modernu hranu''. Kako ne znaju kuhati; grah, kiseli kupus sa rebricama, mahune, pa da ne znaju napraviti niti domaću juhicu, itd. Odlučila sam pokazati kako to nije istina i kako ja znam skuhati fenomenalne mahune koje se uvijek pojedu i koje jedu i oni koji inače nisu ljubitelji mahuna i vjerujem da mnoge mlade žene znaju i da kuhanje zbilja nije teško ukoliko ga voliš. Za ove mahune Vam je potrebno sljedeće: 1 glavica luka 1 pakovanje Ledo mahuna (najbolje ako imate domaće) ˝ kg krumpira Pasirana rajčica 1 mala ljuta papričica Začini; sol, papar, vegeta I za ovo Vam je potrebno cca 15,oo kuna. (bez mesa) Moram napomenuti da inače mahune radim sa svinjetinom koju narežem na sitne kockice, ali kako smo tokom prošlog tjedna pretjerali sa mesom, ove mahune su bez mesa. I da imam običaj staviti i mrkvu ali nisam ju imala doma pa je ovo verzija bez mesa i mrkve. :-) Na luk stavite svinjetinu i dinstate dok meseko ne omekša, dalje je sve isto. Narežete glavicu luka na sitno i stavite dinstati. Ja imam običaj luk dinstati jako dugo. Dok se ne rastopi. Dok se luk dinsta, ogulite krumpire i začinite i neka stoji dok luk ne bude gotov. Kada luk bude gotov, krumpire bacite na luk i lagano dinstate i podlijevate vodom. Kada krumpir bude na pola gotov, bacite mahune, podlijete vodom i kuhate. Pred kraj dodate pasiranu rajčicu, malo ljute papričice i to Vam izgleda ovako: Zafrig po volji. Gustoća po volji. Ima za najmanje 4ero ljudi. Meni je nekako najdraže kada malo prepržim brašno, maknem sa vatre, dodam crvene paprike i hitim u lonac. A, vi možete i onu kako kažu zdraviju: malo vode, malo oštrog brašna, malo crvene paprike slatke za boju i hitite u lonac. Nadam se da će Vam se svidjeti i da oni koji nisu voljeli mahune da će se odlučiti napraviti i da će uživati. Za Gužvaru skuhala, napisala i pofotkala Mlada Kuharica |