< travanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

E-mail

Arhiva

  • slano
  • slatko
  • razno

    Uzori

  • Kuharica Lipe Mare
  • Kuhar s blogera
  • Da mi je nešto slatko
  • 101 Cookbooks
  • Moj obrok
  • Dobro jutro, Hrvatska
  • Gastronaut
  • Gastro kuharica
  • Dobar tek
  • Moji recepti (Slo)
  • Recepti (BiH)
  • Balkanska kuharica
  • Kuvarica (Sr)
  • BeCook (Sr)


    eXTReMe Tracker

  • Zgužvane kuharice
    04.04.2008., petak
    Kiflice sa šunkom i sirom

    Prije gotovo godinu dana je bio EUROSONG. Izazvalo je to pozornost svih, pa i blogera. U takvoj jednoj raspravi sam opisala ozračje u kojem se kod nas doma prati to međunarodno natjecanje. Na stranu u što se taj medijski događaj pretvara iz godine u godinu... na stolu se nađu neizostavne kiflice!
    Ja od tih kiflica ne radim veliku filozofiju i što su jednostavnije to su finije!

    Sastojci za 24 komada
    60 dkg mekog brašna
    1 suha germa /kvasac
    3 - 3,5 dl tople mješavine vode i mlijeka (pola-pola), količina ovisi o vrsti brašna
    1/2 dl ulja
    1 žličica soli
    1 žlica šećera
    12 šnita šunke (po pola šnite u svaku kiflicu)
    8 šnita sira (svaku šnitu sira sam razrezala na 3 dijela)

    Izmiješaju se suhi sastojci, uz miksanje na maloj brzini se dodaje ulje i na kraju voda s mlijekom. Miksa se nastavcima za mijesenje (one kao svrdla) dok se ne dobije kompaktno, ne pretvrdo tijesto.

    Image Hosted by ImageShack.us

    Pokrije se krpom i ostavi oko 1 sat na toplom da uzađe.
    Malo se podmijesi, razdijeli u 4 podjednake kugle. Svaku kuglu razvaljati i razrezati na 6 dijelova.

    Image Hosted by ImageShack.us

    Na svaku "šnitu" se stavi malo šunke i sira. Može se kombinirati sa bilo čime što vam je na raspolaganju: hrenovke, špek, dimljeni sir, friški kravlji sir, umak od paradajza s malo origana...

    Image Hosted by ImageShack.us

    Kod zamatanja trokuta, dobro je vrhove malo preklopiti prema sredini kako se kod pečenja ne bi posušili.

    Image Hosted by ImageShack.us

    Zamotamo tijesto s nadjevom od kraja prema sredini razvaljanog tijesta.

    Image Hosted by ImageShack.us

    Kiflice slažemo na tepsiju koju smo prethodno malo namazali uljem. Ja tepsiju obložim aluminijskom folijom i tako izbjegnem mukotrpno ribanje nakon finog obroka! rofl

    Image Hosted by ImageShack.us

    Kiflice namažemo razmučenim žumanjkom ili cijelim jajetom, a poslije toga ih posolimo. Može ih se posuti i vegetom (posebno je fino kad se kiflice nadjenu hrenovkama!!!), kimom, sezamom, makom...

    Image Hosted by ImageShack.us

    Kiflice se peku u prethodno zagrijanoj pečnici na 200 C oko 15 minuta.

    Image Hosted by ImageShack.us

    Jedu se bez priloga, ali i sa senfom, majonezom, kečapom, dižonezom... ili sve skupa promiješanim!
    Ova količina je za otprilike troje do četvero (barem kod nas se traži kiflica više)!

    Dobar tek vam želi

    LORNA
    - 22:13 - Ispeklo pa reklo (19) - Tisak - # - On/Off

    << Arhiva >>

    Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se